RaPPeR כתב:
kobster כתב:
אם הבית היהודי מקבלים את האוצר ואת השיכון זה ענק.
נוסיף להם את תיק הפנים וזהו, הם יחליטו מי יבנה ואיפה, כמה תעלה הקרקע ומי יקבל הנחה, כל הדברים שבטוח יסתדרו טוב עם מו"מ מדיני ועם הקפאת בניה מעבר לקו הירוק.
אם לפיד באמת רוצה לצאת גדול, שיקח את תיק האוצר וימנה לתפקיד הזה איש מקצוע רציני לא מהפוליטיקה, וישמור לעצמו את תיק החינוך, ושיתעקש בנוסף לקבל את תיק הפנים ועוד תיק קטן.
שבנט יקבל תמ"ת מורחב (אולי עם תשתיות ואנרגיה), את השיכון ועוד תיק שהוא לא תיק הפנים. אני מאמין שאורי אורבך יהיה השר הנוסף מעבר לבנט ולאורי אריאל.
מעניין מה יקרה עם תיק החוץ אם ליברמן יורשע בטעות. חזרתו של סילבן ?
הבעיה הכי גדולה עם תיק שר האוצר שהוא תפקיד כפוי טובה לרוב.
כדי להצליח באוצר אפשר לקחת את התיק הזה במצב ובתנאים מאוד מסויים , ודווקא במצב היום מאוד כדאי לקחת אותו.
אבל לא בטוח שיהיו לו את התנאים. וזה למה גם שלי לא רוצה במצב כזה את התיק.
כי אתה בעצם בובה של ראש הממשלה.
בסוף המדיניות הכלכלית היא של הממשלה ושל ראש הממשלה שעומד בראשה.
שלי לא רוצה את התיק (או להיכנס בכלל לממשלה) כי אין קשר בין הדעות וההשקפה שלה לבין הממשלה המסתמנת, ובעיקר בינה לבין ביבי.
אם יביאו מישהו מבחוץ שמחזיק באותן דעות קפיטליסטיות אבל גם יודע מה לעשות כדי לשנות את המצב, לפיד ישחק אותה בענק.
אם הוא לוקח בעמו את האוצר הא יצטרך להתלכלך ולריב עם אנשים ובכך להפסיק להיות נייס גאי. מה גם שכשלון והתדרדרות במצב במדינה יפלו עליו ויהפכו אותו לטרף קל בבחירות הבאות.
אם הוא מפקיר את האוצר והשיכון בידיים של בנט, המשך הבניה מעבר לקו הירוק והפיצוץ המתבקש מול הפלסטינים גם יפלו עליו.
אם הוא לוקח את התיק שעל פניו הכי בעייתי ומעביר אותו לאיש מקצוע אמיתי הוא גם מנקה את עצמו במידה ואותו איש מקצוע יכשל. אם המהלך הזה יצליח, כולם יפארו את המנהיגות ושיקול הדעת של לפיד.
ווין ווין קלאסי.