Officer Barbrady כתב:
...ואתם צודקים, אני מודאג כמוכם מזה שטראמפ החליט להפוך את המידע ללא מסווג. למרות שטכנית אני לא מבין איך זה מסכן את הסוכן, הרי הרוסים הם חלק מהציר איראן-אסד-חיזבאללה. דאע"ש הוא האויב הגדול שלהם, זה לא שהם מקיימים קשרים קרובים עם הנהגת דאע"ש ויכולים להדליף להם.
אתה כנראה לא יודע איך הדברים האלו עובדים.
נניח, לשם הדוגמא, שראש המודיעין הסורי הוא סוכן של ישראל. ברור לך שזה מקור סופר-אסטרטגי. זה מסוג המקורות שייתן לך התרעה אם סוריה תרצה לתקוף את ישראל ואולי אפילו אם חזבאללה יתכננו מגה-פיגוע נגד ישראל. יש מקורות מאוד מעטים שכאלו אם בכלל.
דאע"ש הוא יעד מרכזי של המודיעין הסורי (אבל לא של המודיעין הישראלי) ובמסגרת המאמצים שלהם הצליחו הסורים לגייס את ראש אגף המבצעים של דאע"ש, שסיפר להם שדאע"ש מתכנן לפוצץ, באמצעות לפטופים ממולכדים, מטוסי נוסעים בקו טורקיה-ארה"ב, ירדן-ארה"ב, וכו'. המודיעין הסורי החליט לא לעשות שום דבר עם המידע הזה. המקור יותר מידי חשוב להם וכמה תיירים הרוגים, בטח ובטח אמריקאים, לא ממש מטרידים את מנוחתם. אבל המקור הישראלי דיווח את המידע למפעילים שלו מהמוסד שדיווחו אותו לאמריקאים. האמריקאים ביקשו לדעת איך ישראל יודעת על זה וישראל החליטה שבגלל שארה"ב היא ארה"ב, היא תשתף את האמריקאים בזה שראש המודיעין הסורי הוא הוא המקור למידע הזה.
הולך טרמפ ואומר לרוסים שראש המודיעין הסורי סיפר לישראלים שדאע"ש רוצה לפוצץ מטוסי נוסעים.
כמה זמן ייקח לדעתך עד שהמקור הישראלי יוצא להורג? יום? יומיים? והנה הלך מקור אסטרטגי לישראל שאין לו תחליף.
אני יכול לחשוב על עשרות תסריטים דומים לזה. לכן אנשים כמו נשיאי ארה"ב צריכים לחשוב קצת לפני שהם פותחים את הפה הגדול שלהם. זה קצת קשה כשאין להם מוח.