תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 20:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בצלם
הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 19:51 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
Officer Barbrady כתב:
מה שאני מנסה להבין הוא מתי לישראל יש לגיטימציה לתקוף טריטוריה עויינת (לשיטתך ולשיטת אדום נחמד). הרי עזה זאת הדוגמא המושלמת.

יצאנו מהשטח (צבאית ואזרחית, על אף הכאב), עשינו בשיתוף עם ארה"ב בחירות דמוקרטיות. עשינו הכל לפי הספר. העזתים בחרו ארגון אלים ודתי שלא מציית לחוק הבינלאומי , במקום לבחור ברשות שיכלה לקיים שם מיני-מדינה. אם אתה ראש ממשלה אחרי הבחירות ברצועה ב-2006, מה אתה עושה? לא מתייחס לעובדה שחמאס עלה לשלטון? מה אתה עושה כשמגיע הטיל הראשון?

ארגון טרור.
אנא קרא לילד בשמו. תנועת החמאס הוגדרה כארגון טרור על ידי מדינות רבות ובהן גם ארצות הברית, האיחוד האירופי, קנדה, ירדן ויפן.
מי שיורה אלפי טילים לעבר מטרות אזרחיות, לעבר ילדים נשים וזקנים חפים מפשע שהם במקרה המשפחות שלנו, הוא ארגון טרור .
טקנובוי "מתנגד נחרצות" למבצעים בעזה, כאילו זה נעשה לכיף שלנו ולא כדי להתגונן מפני ארגון טרור נאצי רצחני. פשוט לא ייאמן

הייתי נזהר קצת בהגדרות כי הרגע הגדרת את חיל האוויר, ובמידה שממשיכים באנלוגיה שלך שלא מפרידים בין הדרג הצבאי לדרג המדיני אז גם את מדינת ישראל, כארגון טרור כמו שעושים הגרועים שבאויבינו.
כמובן אלא אם מה שמגדיר ארגון טרור זה דווקא אם הקרבנות "שהם במקרה המשפחות שלנו".

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)
ימין קיצוני בשני הצדדים מסוכן באותה מידה.
רוצו לעשות חברות בעמותת הכדורסל: http://www.hapoeluta.com/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 20:15 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
ItaiH6 כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
סליחה אני מתערב בדיון אבל:

טקנו כתב:
ציטוט:
יוון שעזה (ודרום לבנון, אם כי כל אחת בדרך שונה מאוד) אינן מדינה ריבונית ומסודרת.

מה הכוונה בדרום לבנון אינה מדינת ריבונית ומסודרת? דרום לבנון הינה חלק מלבנון שהינה מדינה ריבונית ומסודרת.

ציטוט:
הבעיה העיקרית עם הלגיטימציה למלחמה היא שכל הדרגים הרלוונטיים ידעו שמדובר בשקר ושאין את מי להחזיר, ובכל זאת יצאו למלחמה שעלתה מיליונים, ריסקה את ההרתעה הישראלית מול הגופים השונים בדרום לבנון,

א. מה רצית שיעשו לאחר שחטפו חיילים/גופות? שלא נגיב?
ב. בדיעבד אפשר להגיד אחרת, דווקא המלחמה הזאת שיפרה את ההרתעה (למרות שגם אני תחילה חשבתי אחרת).
דווקא המלחה הזאת כן גרמה להרתעה מצד חיזבאללה שניזוק קשות מאותה מלחמה.

לגבי דרום לבנון:
אתה מכיר הרבה מדינות ריבוניות מסודרות שחלק עצום משטחן נשלט בידי מיליציה של אחת המפלגות ולא בידי רשויות המדינה? אשמח לקבל רשימה, כדי שנדע עד כמה זה מאפיין מדינות ריבוניות מסודרות.

לגבי המלחמה ב-2006:
כמו שכתבתי, המקרה הזה הרבה פחות חד וחלק, ושיש פה מקום לריבוי דעות.
לי אישית יש בעיה כשמצדיקים פעולה שעולה בחיים של עשרות רבות של חיילים ומאות רבות של אזרחים באמצעות ערימה של שקרים. אם לך אין אם זה בעיה, אשריך.
ולגבי ההרתעה, אנחנו רואים איזו הרתעה מעולה המלחמה הזאת יצרה. הרי מאז ישראל יצאה למלחמה\מבצע ענק נגד כנופיות כבר כמה פעמים.

מצד שני מאז המלחמה צבא לבנון נכנס לדרום לבנון וגם מאז המלחמה שקט בגבול עם לבנון, וגם אם לא אז זה בגלל ארגונים של פליטים פלסטינים שמנצלים מלחמות בעזה בשביל לירות טיל נטול ראש נפץ אחד או שניים.

אני לא מתכוון לטעון שאין קשר בין הכניסה של צבא לבנון לדרום המדינה לבין מה שהיה במלחמה (כי אני לא יודע, אני באמת לא מבין כמוכם במתרחש בלבנון), אבל יש מצב שהנוכחות שלו שם היא גורם די מכריע.

יכול להיות שהיא גורם מכריע ויכול להיות שלא.
העובדות אומרות שלפני המלחמה הוא לא היה שם ואחרי המלחמה כן.
לעניות דעתי זה יכול להראות על אחד או יותר מהדברים הבאים:
1) לפני המלחמה המצב היה נוח לו והוא לא טרח להיכנס לדרום לבנון, אחרי המלחמה המצב כבר לא היה כל כך נוח לו והוא קיבל את תכתיבי האו"ם לתפוס את הריבונות על כל המדינה שלו - מה שאומר שנכון להיום לבנון היא מדינה ריבונית לכל מובן ועניין, מה שלא בער לה להיות לפני המלחמה כמו שהיטבת לתאר.
2) לפני המלחמה עימות עם חיזבאללה לא היה אפשרי מבחינת צבא לבנון ואחרי המלחמה כן - מה שמראה שחיזבאללה נפגע קשה מספיק בשביל לוותר על ההחזקה בדרום לבנון.
בכל מקרה המלחמה הזאת, גם אם מקורה בשקר שהיה ידוע לכולם תוך כדי, הייתה מועילה לטווח הארוך גם למדינה בצד הדרומי של הגבול ולמרבה הפלא גם למדינה בצד הצפוני של הגבול.

"וגם החובות, לא היה צריך לשלם אותם" (חיים רמון, כתבה על הירידה בערוץ מכבי, 1:47)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 21:02 
ItaiH6 כתב:
קומוניסים כתב:
Officer Barbrady כתב:
מה שאני מנסה להבין הוא מתי לישראל יש לגיטימציה לתקוף טריטוריה עויינת (לשיטתך ולשיטת אדום נחמד). הרי עזה זאת הדוגמא המושלמת.

יצאנו מהשטח (צבאית ואזרחית, על אף הכאב), עשינו בשיתוף עם ארה"ב בחירות דמוקרטיות. עשינו הכל לפי הספר. העזתים בחרו ארגון אלים ודתי שלא מציית לחוק הבינלאומי , במקום לבחור ברשות שיכלה לקיים שם מיני-מדינה. אם אתה ראש ממשלה אחרי הבחירות ברצועה ב-2006, מה אתה עושה? לא מתייחס לעובדה שחמאס עלה לשלטון? מה אתה עושה כשמגיע הטיל הראשון?

ארגון טרור.
אנא קרא לילד בשמו. תנועת החמאס הוגדרה כארגון טרור על ידי מדינות רבות ובהן גם ארצות הברית, האיחוד האירופי, קנדה, ירדן ויפן.
מי שיורה אלפי טילים [b] לעבר מטרות אזרחיות , לעבר ילדים נשים וזקנים חפים מפשע[/b] שהם במקרה המשפחות שלנו, הוא ארגון טרור .
טקנובוי "מתנגד נחרצות" למבצעים בעזה, כאילו זה נעשה לכיף שלנו ולא כדי להתגונן מפני ארגון טרור נאצי רצחני. פשוט לא ייאמן

הייתי נזהר קצת בהגדרות כי הרגע הגדרת את חיל האוויר, ובמידה שממשיכים באנלוגיה שלך שלא מפרידים בין הדרג הצבאי לדרג המדיני אז גם את מדינת ישראל, כארגון טרור כמו שעושים הגרועים שבאויבינו.

מוזר מאוד לקרוא דבר כזה מישראלי שחי פה ואמור להכיר את המציאות. זה לא עניין של השקפה אלא של מציאות פשוטה.
אנחנו יורים לעבר אזרחים? הרי כל ילד יודע שהדבר האחרון שחיל האוויר רוצה לפגוע בו הוא אזרחים חפים מפשע. כפי שאתה בטח יודע הוא לעיתים גם נמנע מלפגוע בטרוריסטים רק בשל העובדה שיש בקרבתם חפים מפשע הגם שברור שהימנעות כזו מפגיעה בהם עלולה לגבות מחיר מאזרחים חפים מפשע בישראל.
להתנהלות הזו אין אח ורע בשום צבא של מדינה מערבית בעידן המודרני.
איפה האנלוגיה? על מה אתה מדבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 21:29 
סמל אישי של המשתמש
אני מת על האנשים שחושבים שאם הם יצעקו חזק הרבה פעמים ש"צה"ל לא התכוון" לעשות XXX, אז אנשים ישכחו שצה"ל בעצם כן עשה XXX.
סתם קשקוש פוסט-מודרניסטי שמעדיף את הדימוי על פני המציאות.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 21:35 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
teknoboy כתב:
פאביו כתב:
זו הייתה השאלה :
אתה מכיר הרבה מדינות ריבוניות מסודרות שחלק עצום משטחן נשלט בידי מיליציה של אחת המפלגות ולא בידי רשויות המדינה? אשמח לקבל רשימה, כדי שנדע עד כמה זה מאפיין מדינות ריבוניות מסודרות.
ולא זו : אם תעשה רשימה של כל המדינות שיש או היתה בהן מלחמת אזרחים
התבלבלת ?
לא שמת לב על מה שאתה עונה ?
טעות אנוש ?

נדמה לי שאתה זה שהרחיב את תחום הדיון (נדמה לי שבחלק מהמדינות שציינת לא מתקיים התנאי המקורי אבל כן היתה בהן מלחמת אזרחים), אבל התאפקתי מלציין את זה באותו רגע מפחד שתתבכיין שאני מתנשא מעליך. טעות שלי.

כמו כן יפה שלקחת את הפרט הכי שולי בהודעה שלי, והתייחסת אך ורק אליו.

ולסיום שאלה לקהל הקוראים - מה השם הנכון לאדם שפחות או יותר מסכים איתך על הרוב המוחלט של הדברים, אבל מתעקש להמשיך לריב איתך (אשכול אחרי אשכול) רק כי אתה לא מוכן לקבל טענות שכוללות ניסוחים כמו "XXX בגלל שהערבים\מוסלמים הם YYY"?
האם צריך לקרוא לו טרול, או שמא מדובר באדם שגזענותו כל כך עמוקה שהוא לא מוכן אפילו לקבל את הרעיון שיש מישהו שלא חושב בקטגוריות של גזע (או משהו דומה מאוד, עד כדי כך שקשה להבדיל)?

שוב אתה משקר.גם לקהל הקוראים יש התחושה הזו.
ותודה לך מר נדמה לי על ששוב קטלגת מישהו בתור גזען.
נדמה לי חחחח

לא התעייפת ?
לפני כמה שנים בדיון דומה על לבנון הוא טען שיש לגיטימצייה לחיזבלה לתקוף את ישראל שכן בלבנון יש שטח כבוש.. אתה יודע חצי ישוב ליד מורדות החרמון. עכשיו המציא הצדקה אחרת של "מדינת דרום לבנון" שהיא מדינת מלציות.

פורום משעשע.

מתי יגמר הכיבוש בגולן לכל הרוחות. ?
פעם הייתי בעד הסכם שלום עם סורייה וירידה מרוב הגולן. איזה מזל שזה לא קרה והכיבוש שם נימשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 21:42 
כוונה זה חלק מרכזי בעניין, כך גם בדין הפלילי הבינלאומי. זה שנהרגו כתוצאה מטילים ששיגרו חיל האוויר חפים מפשע בעזה או בלבנון זאת עובדה. אני לא מחפש "שישכחו" את זה. צר לנו על כל אדם חף מפשע שקיפח את חייו ובוודאי שאני לא שמח מכך. אך אם אתה סבור שדי בזה כדי להשוות בינינו לארגון טרור אתה תינוק. טייס שירה בכוונה לעבר אזרחים במטרה לפגוע בהם ייתפס כאן כרוצח ובצדק ואם יורשע צפוי בצדק לעונש מאסר. קצת מוזר לי שאחייניתי הקטנה מבינה דברים פשוטים במהירות רבה משל כמה אנשים כאן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 21:56 
סמל אישי של המשתמש
זה בגלל ששטפו לה את המח והתגובות שלה אוטומטיות

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 22:10 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
כוונה זה חלק מרכזי בעניין, כך גם בדין הפלילי הבינלאומי. זה שנהרגו כתוצאה מטילים ששיגרו חיל האוויר חפים מפשע בעזה או בלבנון זאת עובדה. אני לא מחפש "שישכחו" את זה. צר לנו על כל אדם חף מפשע שקיפח את חייו ובוודאי שאני לא שמח מכך. אך אם אתה סבור שדי בזה כדי להשוות בינינו לארגון טרור אתה תינוק. טייס שירה בכוונה לעבר אזרחים במטרה לפגוע בהם ייתפס כאן כרוצח ובצדק ואם יורשע צפוי בצדק לעונש מאסר. קצת מוזר לי שאחייניתי הקטנה מבינה דברים פשוטים במהירות רבה משל כמה אנשים כאן.

לגבי המודגש - בוא נעבור מהרטוריקה דרמטית למציאות.
מה יקרה לטייס שירה בבניין מאוכלס באזרחים, כשהוא יודע שהבניין מאוכלס באזרחים, אבל להפצצה היתה מטרה אחרת, שאינה הרג סתמי של אזרחים?
מה יקרה למי שהורה על הפצצה כזאת?
דוגמה קונקרטית: מה יקרה לטייס שמפציץ שכונת מגורים ומשטח אותה כי הוכרז נוהל חניבעל? ולקצין ששלח אותו להפציץ אותה?
ועוד אחת, אם יורשה לי: מה קרה לסא"ל שהורה להפציץ מרפאה ב"מטח כבוד", או יותר נכון הפצצת נקמה?

לגבי האחיינית הקטנה - נדמה לי או שכתבת עכשיו שאתה יותר חכם כי החשיבה שלך יותר דומה לחשיבה של ילדה קטנה? :SMOKE:

* המציג אינו רופא

נערך לאחרונה על ידי teknoboy בתאריך 03 נובמבר 2016, 22:29, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 22:17 
סמל אישי של המשתמש
רעד קל בכנף וזה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 22:44 
סמל אישי של המשתמש
טקנו, זה ברור מאליו שלילדים קטנים הכי קל לשטוף את המח ולגרום להם לדקלם סיסמאות שאינן קשורות למציאות

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 23:07 
קומוניסים כתב:

מצטער להודיע לך אבל צהל מפציץ גם מטרות אזרחיות במכוון מתוך מטרה לפגוע בקומץ אנשי חמאס שגם נמצאים שם ומעבר לכך צהל משתמש בשוטף בפצצות זרחן שאינן חוקיות וגורמות לסבל רב.
אלה הן עובדות ואני יודע זאת ממקור ראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 03 נובמבר 2016, 23:45 
סמל אישי של המשתמש
למה להתפלסף?
הצבא פוגע יום יום שעה שעה ברמות שונות של עצימות בפלסטינים חפים מפשע. לא רק הרג נחשב.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 00:07 
הספורט הלאומי עיוות המציאות עם קורטוב של צביעות

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 01:29 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
ItaiH6 כתב:
קומוניסים כתב:
Officer Barbrady כתב:

ארגון טרור.
מי שיורה אלפי טילים [b] לעבר מטרות אזרחיות , לעבר ילדים נשים וזקנים חפים מפשע[/b] שהם במקרה המשפחות שלנו, הוא ארגון טרור .

מוזר מאוד לקרוא דבר כזה מישראלי שחי פה ואמור להכיר את המציאות. זה לא עניין של השקפה אלא של מציאות פשוטה.
אנחנו יורים לעבר אזרחים? הרי כל ילד יודע שהדבר האחרון שחיל האוויר רוצה לפגוע בו הוא אזרחים חפים מפשע. כפי שאתה בטח יודע הוא לעיתים גם נמנע מלפגוע בטרוריסטים רק בשל העובדה שיש בקרבתם חפים מפשע הגם שברור שהימנעות כזו מפגיעה בהם עלולה לגבות מחיר מאזרחים חפים מפשע בישראל.

אפשר לדבר על מציאות פשוטה ואפשר להסתכל על המציאות.
כמה ישראלים מתו מטילים מעזה?
כמה עזתים מתו מטילים ישראלים?
כמה ישראלים נהרגו מכל הפיגועים מהגדה בשנתיים האחרונות?
כמה פלסטינים מהגדה שלא נחשדו במעורבות בפיגועים נהרגו בפעילות צה"ל בשנתיים האחרונות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 01:42 
סמל אישי של המשתמש
אני חושב שההבדל בין צבא מערבי שהורג אזרחים לארגון טרור שהורג אזרחים הוא שהצבא המערבי עושה הבחנה בין אזרחים למיליטנטיים, בעוד שארגון טרור לא עושה הבחנה כזאת.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 06:28 
כאלף ילדים, נשים ותושבי עזה הבלתי מעורבים מודים לצה"ל על כך ש"עשה הבחנה" לפני מותם בצוק איתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 10:36 
Officer Barbrady כתב:
אני חושב שההבדל בין צבא מערבי שהורג אזרחים לארגון טרור שהורג אזרחים הוא שהצבא המערבי עושה הבחנה בין אזרחים למיליטנטיים, בעוד שארגון טרור לא עושה הבחנה כזאת.

אני יכול להסכים עם זה. עובדתית אנו לא חושב שצה״ל מתכוון להרוג אזרחים, לעומת החמאס, או אשף בזמנו. אבל:
1. בתוצאה, צה״ל הורג, הן במבצעים והן בשגרה יותר אזרחים מאשר ארגוני הטרור הפלשתינים.
2. צריך להסתכל על האפשרויות שלהם: איך היית מצפה מארגון שנלחם על עצמאות וחופש של העם שלו, להילחם מול מדינה עם צבא? הרי הם לא יכולים ליסוע לשיזפון ולהילחם בחטיבות השריון שלנו. זו הדרך היחידה שלהם להילחם באופן שיכול להשפיע על עתידם. כל ארגוני הטרור בעמדה דומה נלחמים כך, גם אם הם מערביים (ראה המחתרת האירית בבריטניה או המחתרת הבא קיץ בספרד).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 10:46 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
הספורט הלאומי עיוות המציאות עם קורטוב של צביעות

אני יודע שקל מאוד לפטור את הדברים באמירה סתמית וחסרת משמעות כמו "עיוות המציאות וצביעות", וככה אפשר פשוט להתעלם מכל מה שנאמר, אבל אולי בכל זאת תוכל לשתף אותנו ולספר מה נכתב פה שמעוות את המציאות.
כי לי נדמה שאתה משתמש בתשובה הזאת בצורה קצת אוטומטית, ושזה גם מה שהיית עונה לילד שצועק שהמלך בעצם עירום.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 12:04 
ItaiH6 כתב:
קומוניסים כתב:
ItaiH6 כתב:
קומוניסים כתב:
Officer Barbrady כתב:

ארגון טרור.

אפשר לדבר על מציאות פשוטה ואפשר להסתכל על המציאות.
כמה ישראלים מתו מטילים מעזה?
כמה עזתים מתו מטילים ישראלים?
כמה ישראלים נהרגו מכל הפיגועים מהגדה בשנתיים האחרונות?
כמה פלסטינים מהגדה שלא נחשדו במעורבות בפיגועים נהרגו בפעילות צה"ל בשנתיים האחרונות?

זו השוואה ממש לא נכונה!
לא מתו הרבה ישראלים מטילים שנורים מעזה כי לך יש מערכת הגנה נגד הטילים האלה בעוד לעזתים אין מערכת הגנה מטילים ישראלים (וטוב שכך!)
כמה ישראלים מתו מפיגועים לעומת פלסטינים מהגדה? ישראל לא מבצעת פיגועים! זו פשוט חוצפה לומר או לחשוב/לטעון דבר כזה. יישראל וצהל מבצעים משימות כדי למנוע פיגועים ומה לעשות שבמהלך הפעולות האלה יש התנגדויות שונות שהפלסטינים מבצעים כמו למשל להשתמש בחומת מגן אנושית של אזרחים חפים מפשע? אם לא תגיע ליעד ותחסל את המבוקש הפיגועים ימשכן ואם בדרך להשגת היעד והמשימה הוחלט שהמבוקש צריך לחוסל בכל מחיר אז אין ברירה חפים מפשע ימותו עפכל הצער שבדבר! ותהיה בטוח שישראל עושה כל מאמץ אפשרי כדי לא לפגוע באזרחים
אין מה לעשות איאפשר להתייפיף, במלחמות אזרחים חפים מפשע מתים. ההבדל והשוואות היחידות שמותר ונכון לעשות זה מי מנסה להימנע כמה שיותר בפגיעת אזרחים חפים מפשע ומי פוגע בהם במכוןן.
מעבר לזה אני לא מכיר מישהו בישראל שיעדיף מלחמה על פני שלום לעומת הצד ההפוך אז בסיטואציה כזו אני חושב שזו סיבה מספיק טובה להפסיק לבלבל את המוח על צהל מוסרי או לא ועל למה אנחנו פוגעים באזרחים חפים מפשע וכמה .

אם במלחמה אין חוקים והמטרה היא לנצח אז כל האמצעים כשרים!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 12:13 
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 12:24 
סמל אישי של המשתמש
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:

אני יכול להסכים עם זה. עובדתית אנו לא חושב שצה״ל מתכוון להרוג אזרחים, לעומת החמאס, או אשף בזמנו. אבל:
1. בתוצאה, צה״ל הורג, הן במבצעים והן בשגרה יותר אזרחים מאשר ארגוני הטרור הפלשתינים.
2. צריך להסתכל על האפשרויות שלהם: איך היית מצפה מארגון שנלחם על עצמאות וחופש של העם שלו, להילחם מול מדינה עם צבא? הרי הם לא יכולים ליסוע לשיזפון ולהילחם בחטיבות השריון שלנו. זו הדרך היחידה שלהם להילחם באופן שיכול להשפיע על עתידם. כל ארגוני הטרור בעמדה דומה נלחמים כך, גם אם הם מערביים (ראה המחתרת האירית בבריטניה או המחתרת הבא קיץ בספרד).

1. אין ספק. זאת התוצאה של לחימה בשטח עירוני, לצערנו.
2. הם לא יכולים להילחם בצה״ל כי הם חלשים מידי. אין להם את היכולת המבצעית לנוע לעבר ישראל כי העליונות של צה״ל תעצור אותם עוד בצעד הראשון. עם זאת, יש לי מילה טובה להגיד על חמאס עזה (ותאמין לי שזה קשה לי): עם הזמן הם מתרכזים יותר במטרות צבאיות מאשר אזרחיות. מבחינה מוסרית, איש מנהרות של חמאס שמסתער על עמדה של צה״ל (כפי שראינו בצוק איתו) הוא הרבה (הרבה) יותר מוסרי ולגיטימי מעובד של בזק במזרח ירושלים שדורס אזרח ואחרי זה יוצא לוודא הריגה.

ואם היית שואל אותי מה החמאס צריכים לעשות, הייתי אומר שישאלו את פת״ח ואבו מאזן. הם הבינו שאין להם סיכוי מול העליונות של ישראל והתחילו לשתף איתה פעולה. הם נהנים מרווחה כלכלית גדולה לאין שעור מאחיהם העזתים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 15:23 
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:

1. אין ספק. זאת התוצאה של לחימה בשטח עירוני, לצערנו.
2. הם לא יכולים להילחם בצה״ל כי הם חלשים מידי. אין להם את היכולת המבצעית לנוע לעבר ישראל כי העליונות של צה״ל תעצור אותם עוד בצעד הראשון. עם זאת, יש לי מילה טובה להגיד על חמאס עזה (ותאמין לי שזה קשה לי): עם הזמן הם מתרכזים יותר במטרות צבאיות מאשר אזרחיות. מבחינה מוסרית, איש מנהרות של חמאס שמסתער על עמדה של צה״ל (כפי שראינו בצוק איתו) הוא הרבה (הרבה) יותר מוסרי ולגיטימי מעובד של בזק במזרח ירושלים שדורס אזרח ואחרי זה יוצא לוודא הריגה.

ואם היית שואל אותי מה החמאס צריכים לעשות, הייתי אומר שישאלו את פת״ח ואבו מאזן. הם הבינו שאין להם סיכוי מול העליונות של ישראל והתחילו לשתף איתה פעולה. הם נהנים מרווחה כלכלית גדולה לאין שעור מאחיהם העזתים.

2. נכון, הם לא יכולים להילחם בצה"ל כי הם חלשים מידי.
אבל אתה שוב מבלבל את היוצרות, את הסיבה והמסובב, את הביצה והתרנגולת. (איך שלא תרצה לקרוא לזה, רק תסובב את זה בחזרה...)
מבחינתם, כשהם הלכו בדרך השלום (נניח מ-67 עד 87. לא טילים, לא רובים. מכסימום כמה אבנים), הם לא קיבלו כלום, למרות דרישותיהם. רק עוד ועוד התנחלות שמעידה על רצון להישאר שם מאז ולתמיד. אז אל תדבר איתי על שיתוף פעולה והבלים דומים.
הם חלשים מידי ולא יכולים להילחם בצבא שלך, לכן בעיניים שלהם כדי לאלץ אותך לתת להם את מה שמגיע להם, בייאושם, לא נותר להם אלא לירות עליך טילים. לא לשדה הפתוח, אלא לישובים עם אנשים. הם לא עושים את זה כי הם צמאי דם, אלא כי אתה לא מותיר להם ברירה.
ואגב,
אם הם ישאלו את פת"ח מה צריך לעשות כדי שישראל תדבר איתם, פת"ח יגיד להם "20-25 שנה של פיגועים ונהרות של דם, ואז ימאס ליהודים והם יתחילו לדבר איתכם".
ואם הם מסתכלים על אבו מאזן, בלי לשאול אותו, מבחינתם הוא נעבעך שלא נלחם, ולכן לא משיג כלום (אתה חושב שבעזה רוצים להיות כמו בשכם או ג'נין?), מבחינתם, אם הוא ינהג כמוהם ויילחם כמוהם, ליהודים יימאס בסופו של דבר מהפיגועים (כמו שקרא בסוף לרבין) והם יילכו לקראתם.

שורה תחתונה, מבחינתם אם הם רוצים להתקדם לאנשהו מהמקום בו הם נמצאים היום אין להם ברירה להילחם, ומלחמה אפקטיבית מבחינתם היא טרור שהורג אזרחים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 15:55 
סמל אישי של המשתמש
אני שאלה...

מה מפריע לאבו מאזן לבקש מהאום לאשר הקמת מדינה פלשתינאית בגבולות 48?

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 20:17 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אני שאלה...

שארה"ב תסכל את ההצעה הרבה לפני שהיא תבשיל, ובמקרה הכי גרוע תטיל וטו.

אני מאוד שמח שהאשכול הזה הגיע לדיון משמעותי, רק מעיד על החשיבות של ארגונים כאלו.

אוהד הפועל אינו זקוק לשום אישור ולשום המלצה בכל מה שקשור לקבוצה שלו. הרי איננו חולקים על כך שהיא מעצבנת, וכל מה שאנחנו מבקשים הוא רק שיסבירו לנו איך, איך הקבוצה המרגיזה הזאת בכל זאת כל כך שגיבה (ואדירה וכבירה ונצחית, ואדומה ונפלאה ובלתי מושגת)-ע.מ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 נובמבר 2016, 20:37 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אני שאלה...

אתה אמיתי?
הוא ביקש לפני שנתיים.
וישראל גייסה את כל הכח שלה בזכות מכירות הנשק לדיקטטורים באפריקה בשביל להמנע מלבקש מארצות הברית להטיל וטו.

http://www.haaretz.co.il/news/politics/.premium-1.2525933

אגב, בישראל קראו לזה 'טרור מדיני'

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 06:49 
סמל אישי של המשתמש
שארצות הברית תטיל וטו... שיהיה ברור לכולם וגם לנו שהפלשתינאים לא חוששים מהקמת מדינה והסיבה היחידה שאין את זה זה המבנה העקום של האום.
שאחרי שנתיים מההצעה הראשונה יציע שוב.

שביבי וחבר רעיו יקראו לזה איך זהם רוצים. זאת אולי אחת הדרכים היחידות לסיים את הסכסוך הזה. מהלך חד צדדי שיאלץ את השני לקבל את הכרעת הדין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 07:37 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
אני מאוד שמח שהאשכול הזה הגיע לדיון משמעותי, רק מעיד על החשיבות של ארגונים כאלו

דיון משמעותי ?
דיון ?
משמעותי ?
:LOL2: :LOL2:

בין ביבי למכחיש השואה מתנהלים הרבה יותר דיונים והרבה יותר משמעותיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 12:39 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
שארצות הברית תטיל וטו... שיהיה ברור לכולם וגם לנו שהפלשתינאים לא חוששים מהקמת מדינה והסיבה היחידה שאין את זה זה המבנה העקום של האום.

שביבי וחבר רעיו יקראו לזה איך זהם רוצים. זאת אולי אחת הדרכים היחידות לסיים את הסכסוך הזה. מהלך חד צדדי שיאלץ את השני לקבל את הכרעת הדין.

יש לך בעיה עם הבנת הנקרא או שאתה פשוט לא קורא? הם ביקשו כבר, שמתי לינק אפילו.
ג'יזס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 12:43 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
שארצות הברית תטיל וטו... שיהיה ברור לכולם וגם לנו שהפלשתינאים לא חוששים מהקמת מדינה והסיבה היחידה שאין את זה זה המבנה העקום של האום .

לגבי המודגש: אני יכול לחשוב לפחות על סיבה אחת הרבה יותר מרכזית לזה שאין היום מדינה פלסטינית.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 05 נובמבר 2016, 13:00 
סמל אישי של המשתמש
א. הם לא הציעו את זה אלא ההצבעה הייתה על לוח זמנים מוגדר לפתרון הסכסוך. ההצעה נדחתה אבל ארה"ב לא הטילו וטו אלא הצביעו נגד. בעל מקרה אםצף היית קורא היית מבין שזה לא משנה אם הייתי פלסטינאי הייתי רוצה שארהב ואירופה יצביעו נגד... והאמת גם אם הייתי אדם מן העולם השלישי..
ב. טכנו זה שיש סיבות לאי הקמה זה נכון. עדין אין סיבה לאי רצונה של פלסטין להכריז על עצמה כמדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 16, 17, 18, 19, 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: