Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
אני חושב שההבדל בין צבא מערבי שהורג אזרחים לארגון טרור שהורג אזרחים הוא שהצבא המערבי עושה הבחנה בין אזרחים למיליטנטיים, בעוד שארגון טרור לא עושה הבחנה כזאת.
אני יכול להסכים עם זה. עובדתית אנו לא חושב שצה״ל מתכוון להרוג אזרחים, לעומת החמאס, או אשף בזמנו. אבל:
1. בתוצאה, צה״ל הורג, הן במבצעים והן בשגרה יותר אזרחים מאשר ארגוני הטרור הפלשתינים.
2. צריך להסתכל על האפשרויות שלהם: איך היית מצפה מארגון שנלחם על עצמאות וחופש של העם שלו, להילחם מול מדינה עם צבא? הרי הם לא יכולים ליסוע לשיזפון ולהילחם בחטיבות השריון שלנו. זו הדרך היחידה שלהם להילחם באופן שיכול להשפיע על עתידם. כל ארגוני הטרור בעמדה דומה נלחמים כך, גם אם הם מערביים (ראה המחתרת האירית בבריטניה או המחתרת הבא קיץ בספרד).
1. אין ספק. זאת התוצאה של לחימה בשטח עירוני, לצערנו.
2. הם לא יכולים להילחם בצה״ל כי הם חלשים מידי. אין להם את היכולת המבצעית לנוע לעבר ישראל כי העליונות של צה״ל תעצור אותם עוד בצעד הראשון. עם זאת, יש לי מילה טובה להגיד על חמאס עזה (ותאמין לי שזה קשה לי): עם הזמן הם מתרכזים יותר במטרות צבאיות מאשר אזרחיות. מבחינה מוסרית, איש מנהרות של חמאס שמסתער על עמדה של צה״ל (כפי שראינו בצוק איתו) הוא הרבה (הרבה) יותר מוסרי ולגיטימי מעובד של בזק במזרח ירושלים שדורס אזרח ואחרי זה יוצא לוודא הריגה.
ואם היית שואל אותי מה החמאס צריכים לעשות, הייתי אומר שישאלו את פת״ח ואבו מאזן. הם הבינו שאין להם סיכוי מול העליונות של ישראל והתחילו לשתף איתה פעולה. הם נהנים מרווחה כלכלית גדולה לאין שעור מאחיהם העזתים.
2. נכון, הם לא יכולים להילחם בצה"ל כי הם חלשים מידי.
אבל אתה שוב מבלבל את היוצרות, את הסיבה והמסובב, את הביצה והתרנגולת. (איך שלא תרצה לקרוא לזה, רק תסובב את זה בחזרה...)
מבחינתם, כשהם הלכו בדרך השלום (נניח מ-67 עד 87. לא טילים, לא רובים. מכסימום כמה אבנים), הם לא קיבלו כלום, למרות דרישותיהם. רק עוד ועוד התנחלות שמעידה על רצון להישאר שם מאז ולתמיד. אז אל תדבר איתי על שיתוף פעולה והבלים דומים.
הם חלשים מידי ולא יכולים להילחם בצבא שלך, לכן בעיניים שלהם כדי לאלץ אותך לתת להם את מה שמגיע להם, בייאושם, לא נותר להם אלא לירות עליך טילים. לא לשדה הפתוח, אלא לישובים עם אנשים. הם לא עושים את זה כי הם צמאי דם, אלא כי אתה לא מותיר להם ברירה.
ואגב,
אם הם ישאלו את פת"ח מה צריך לעשות כדי שישראל תדבר איתם, פת"ח יגיד להם "20-25 שנה של פיגועים ונהרות של דם, ואז ימאס ליהודים והם יתחילו לדבר איתכם".
ואם הם מסתכלים על אבו מאזן, בלי לשאול אותו, מבחינתם הוא נעבעך שלא נלחם, ולכן לא משיג כלום (אתה חושב שבעזה רוצים להיות כמו בשכם או ג'נין?), מבחינתם, אם הוא ינהג כמוהם ויילחם כמוהם, ליהודים יימאס בסופו של דבר מהפיגועים (כמו שקרא בסוף לרבין) והם יילכו לקראתם.
שורה תחתונה, מבחינתם אם הם רוצים להתקדם לאנשהו מהמקום בו הם נמצאים היום אין להם ברירה להילחם, ומלחמה אפקטיבית מבחינתם היא טרור שהורג אזרחים.