לירון האדום כתב:
נועם מחכים לתשובה..
Noam כתב:
תמיד עצבן אותי המשפט הזה.
אני בכלל לא אוהב אספרסו.
kobster כתב:
Noam כתב:
לירון האדום כתב:
די נו אתם מביכים את עצמכם.
כל מי שחושב אחרת מכם הוא ישר מקוטלג כגזען!
גם מצביעי לפיד והעבודה כנראה גזעניים מבחינתכם.
חיפשו בבתים של כמה מערבים שגרים ברמת אביב כי היתה
אינדיקציה שיש מחבל חמוש שרצח 3 אנשים ועכשיו הוא מסתובב חופשי באזור.
אז זאת ישר גזענות! למה? כי הם ערבים!
ובגלל שהם ערבים יגידו שזה גזענות - אז אסור לחפש שם.
אסור לחשוש בערבי עם כתמי דם עליו - כי זה גזעני!
אתם באמת מביכים.
לא כל דבר וכל מי שחושב אחרת מכם הוא גזען.
תמשיכו אתם לקטלג את הימנים כגזענים וגם את אלו שלא ימנים
כגזענים.
אתם עושים קטלוג ומתלוננים על כך שאחרים כביכול
מקטלגים ערבים.
בדיחה
בדבר אחד פגעת בכל ערימת המלל בזאת, כנראה במקרה.
אנשי העבודה ולפיד הם בהחלט גזענים. אפשר לומר אפילו על העבודה שהם הגזענים ביותר שאי פעם היו פה.
גם אנשים הרבה יותר ליברליים מהעבודה הם גזענים.
למעשה, כשכל התשתית הרעיונית של המדינה מבוססת על עקרונות גזעניים, אז אין ספק שכל מי שתומך בה הוא גזען ברמה כזו או אחרת.
לא שיש לי כוונה להצטרף לדיונים המעייפים שחוזרים על עצמם פה ובשאר אשכולות ה"מצב", אבל אשמח שתסביר איך בדיוק אנשי העבודה הם גזענים. עזוב מה היה לפני 30 ו 50 שנה, הרבה לפני שנולדת בכלל, מה עושה את מצביעי ואנשי העבודה היום לגזענים? זה שכבר 4 כנסות ברציפות חברי הכנסת שלה מובילים במדד המשמר החברתי עם חוקים לטובת כל מגזר אפשרי באוכלוסיה ? זה שהיא המפלגה הגדולה היחידה שמציגה תוכנית מדינית ברורה (ועזוב את מה שהדפקט בראשה אמר השבוע על דעת עצמו) ? זה שהיא המפלגה היחידה שהעמידה ראש ממשלה אישה ? וראש מפלגה מזרחי ? ושר ערבי ? אני מבין שזה מגניב לרדת על כל מה שהוא ימינה ממרצ אבל לפחות תעשה את זה נכון.
תשמע, אני יודע שזה נושא קצת קשה לעיכול, אבל כל המהות של המדינה הזאת מבוססת על עקרונות גזעניים. בימין מדברים על העם הנבחר, וכל השטויות האלה, מה שלפחות בשמאל לא עושים, אבל גם מי שלא מדבר על העם הנבחר, בכל זאת כל מה שיש לו להציע זה סוג של "אם תהיו ילדים טובים ניתן לכם להישאר בחלק מ67, אבל בתנאים שלנו". הכל מבוסס של אותה תפיסה בסיסית של הציונות, שהמדינה הזאת שייכת לנו ואנחנו עושים טובה לכל מי שנמצא בה. זה בקטנה על (רוב) השמאל הציוני.
באשר למפלגת העבודה ספציפית, הם פאקינג בנו את המדינה הזאת. הם גירשו כפרים ב48, הם בנו את הקיבוצים, את גדרה-חדרה, הם הממשל הצבאי, הם הכיבוש של 67. אבל ביקשת לא מלפני 40 שנה, אז תקרא שוב את הנאום של הרצוג משבוע שעבר.