אדום נחמד כתב:
סומך כתב:
deep red כתב:
מה המקבילה בעיברית לmonday night quarterback?
מאחר וברור שכולם פה הגרסה הישראלית לג'ימס בונד הניחו לי לחלוק חויות בן אנוש: ברגעים מלחיצים אני נלחץ ועושה לפעמים דברים שבדיעבד לא הייתי עושה. זה למשל יכול לקרות בהחייאה, וכנראה גם אם הייתי נקלע לאירוע ירי.
יש מצב שהייתי יורה עוד 2-3 יריות, סתם מפחד ולחץ ואדרנלין.
ולגבי "הוצאה להורג" - אם 4-5 לוחמים ושוטר רצו להוציא את המחבלת מעפולה להורג ולא הצליחו, כנראה שהכשל ממש חמור.
או שלא רצו להרוג אותה, וזו סתם עוד דרך לנגח ימנים,אנשים לא שמאלנים מספיק, ואנשים שאיתרע מזלם ולא עברו לפורטוגל, אוסטראליה או גרמניה.
אני מבין למה אתה מתכוון וגם הדימוי מקסים בעיניי.
אגב, המחבלת מתה בסופו של דבר אז כנראה שהם כן הצליחו :(((
איפה כתוב שהיא מתה בסוף?
מתנצל, בדקתי שוב והיא כנראה לא מתה. ראיתי כל מיני תגובות לפוסטים בפייסבוק שטוענות שהיא מתה ולא בדקתי בעצמי.
לגבי הדיון, אני מסכים שקשה מאוד לשפוט אנשים במצבי לחץ, אני אישית לא חושב שכמות היריות מעידה על משהו פרט לעובדה שאנשים שם היו בלחץ ושהיו שם הרבה אנשים חמושים שלא מיומנים בארועים כאלה, שלא מתואמים בינהם ושנתונים ללחץ של ההמון שצועק מהצד "תהרוג אותה" וכו'
(ועדיין בעיני מה שרואים שם זה מלא חיילים שלא יודעים מה לעשות עד שפתאום מגיע שוטר ומסיים את הסיפור במהירות ובחדות בלי לנסות אפשרויות אחרות, במצב שנראה די סטטי, יעני הקוורטרבק שלך בסרטון הזה, אמנם אולי טירון, אבל אף אחד אפילו לא מנסה לעשות עליו פאמבל...)
אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהרבה אנשים פוליטיים וגם אנשי מקצוע מביעים תמיכה גלויה ואף מפצירים באנשים לצאת חמושים לרחובות ולחסל כל סכינאי שאולי יקרה בדרכם.
זאת מניפולציה מסוכנת מאוד. לדעתי הם חושבים שאם מספיק סכינאים יסיימו את התקיפה במוות זה אולי יחלחל ויגרום לחלקם למחשבות שניות בנוגע לפעולה. אבל הסיכון עולה על הסיכוי (מעבר לעובדה שמדובר בזריקת הערכים והחוק לאלף עזזאל) זה פתח לבעיות ולהסלמה.
כמו שכתבתי, מספיק שתתפתח איזו תגרה (למשל כמו זאת שהיתה לפני כמה ימים בחדרה) ויגיע אדם חמוש ופשוט יבצע חיסול של ערבי ישראלי מזדמן.
חוץ מזה, שכמו שניתן לראות בסרטון מעפולה, מרבית אוחזי הנשק הם אנשים שלא מיומנים בטיפול בדרבים מסוג זה, ואני לא היית רוצה להיות עובר אורח בצד השני של הרחוב בזמן שמישהו מחליק לחורר מחבל מאה או מאתיים מטר ממני...
המדינה הזאת פשוט מאבדת את כל הבלמים וההגיון הבסיסי