אדום מטלי כתב:
אתה מנסה להגן על משהו שאני לא תוקף. אני לא מדבר על אכילת חיות במובן דתי כלשהו, אלא כהרגל. אני ממש בור בענייני סין, בשלושה ימים הבודדים שהייתי בסין (שנזן, אני חושב שהיא יחסית מודרנית) ראיתי שהם אכן אוכלים כל מיני חיות שלא רגילים לראות בעולם המערבי (אקזוטיות או לא), ואין לי בעיה עם זה. תנאי התברואה של החנויות ברחוב נראו לי לא אופטימליים, אבל זו המציאות במדינות הללו.
לכן נראה לי טיפשי להתרכז בעטלפים או במיני החיות שהם אוכלים, אף אחד לא ישנה להם את זה.
רוב האנשים לא אוכלים חיות מוזרות בסין, חמור טיפה יותר נפוץ, אבל זהו פחות או יותר (אלא אם נניח ברווז זה מוזר לך). המסעדות של בשרים אקזוטיים זה לא משהו ממש נפוץ וזה בעיקר גימיק, ויש לך שטויות לתיירים שמוכרות לך עקרבים וכאלו דברים, אבל זה לא דברים שאנשים אוכלים בשוטף (ורוב האנשים לא נוגעים בזה). ובכל מקרה, הוירוס הזה הוא לא משהו שמקבלים דרך הכיבה, זה משהו שעבר כנראה מחיה חולה לבן אדם שהיה לידה. יש מקומות בסין שיש לך חיות בשווקים, בווהאן בשוק ההוא היו, אבל זה לא משהו שקיים בכל השווקים וזה לא שיש לו ערך תרובתי עמוק, זה בעיקר עוני או הרגלים שנבנו כשאנשים היו עניים. אם אתה הולך נניך לשוק בביז'ינג או שנגחאי לא תראה עיזים מסתובבות לידך. זה אגב בגדול הוצא מחוץ לחוק אחרי SARS, אבל זה נאכף לא משהו בכל המקומות, ואני מנחש שרוב האנשים בסין מאד מאד ישמחו עם יאכפו את זה כמו שצריך בעתיד (ואני מאמין שזה מה שיקרה, אף אחד לא נהנה מהסיפור הזה).