pokara כתב:
Noam כתב:
אתה לא לגמרי הבנת כנראה.
חיילי צה"ל הם התוקפים. הטיעון היחיד ש*היה אפשר* לטעון הוא שהספינה פלשה למים הטריטוריאליים של שטח בשלטון ישראלי (כאמור, עזה שאינה במצור). בפועל ההשתלטות קרתה, כאמור, במים הפתוחים. אמנם לטעמי זה עניין יחסית שולי שקרה כנראה בגלל טמטום של איזה קצין בשטח שלא הצליח לשלוט כל עצמו ולחכות שעתיים עם ההשתלטות, אבל בכל זאת, זו המציאות.
היחידים שיכולים לטעון להגנה עצמית במקרה הזה הם אנשי המרמרה. הציונות אמנם תספר לנו שהם מחבלים וטרוריסטים ותראה לנו תמונות של סכיני מטבח, אבל אין שום אפשרות לטעון להגנה עצמית כשאתה משתלט על ספינה בשטח ימי פתוח.
כל הדיון לגבי מצור/לא מצור היה רלוונטי אם הספינה הייתה נעצרת ליד חופי עזה, כחוק או באלימות. זה איננו הדיון ואם שמעתי נכון את הנאום (לא מצאתי תמלול שלו בשום מקום, ואשמח אם מישהו יכול לקשר אותי כי מהסרטון הבנתי 40 אחוז) אז אלה גם רוב הטענות של חברת הכנסת זועבי.
נעם, בוא נתחיל מהתחלה.
לקרוא לחיילים רוצחים זאת קביעה שהם מראש התכוננו להרוג את נוסעי הספינה, אני בספק גדול (למעשה בטוח שלא) אם זאת הייתה כוונתם. ואין לזה קשר אם העצירה הייתה במים שלנו, של עזה או פקיסטן.
תגובתי עם חוק דרומי הייתה לקביעתו של איתי שטען כי גם במקרה של הרג תוקף מתוך הגנה עצמית זה נחשב רצח. (ללא קשר למשט)
אני לא טענתי שהחיילים הם רוצחים, ואני חושב שגם חברת הכנסת זועבי לא טענה (כאמור, אשמח מאוד לתמלול כדי להבין בדיוק מה נאמר).
הטיעון העיקרי בנאום, אם ננכה את מה שנאמר בתגובה לטענות הבוגרות של אורן חזן, היה שישראל בתשלום הפיצויים נוטלת אשמה על אירועי המרמרה.
בתגובה לזה טוענים ש"משט הטרור" ו"תקפו את חיילי צה"ל", מראים תמונות של סכינים ומתעסקים במי תקף ראשון ומי שני ובאם ירו מהים או ירו על הסיפון.
אז כמו שאיתי אמר, כשתוקפים ספינה במים הפתוחים אין שום קייס שאפשר לטעון בו לא להגנה עצמית ולא להפרת ריבונות, ואם כבר טיעון שי דרומי עולה אז הוא יכול לעלות רק מהצד של חברת הכנסת זועבי ואנשי המשט.
אבל היי, על טענה אחת מתוך 20 במסמך של יוסי גורביץ' הוועדה קבעה שהיא במחלוקת ולא אמת עובדתית!!! סלפנים! שקרנים! כמו טקנובוי!!