20 כתב:
אני באמת לא מבין מה העמדה שלך. תעזור לי.
אתה חושב ששיבת הפליטים הפלסטינים לישראל היא מוצדקת מוסרית אבל לא צריך לממש אותה פרקטית?
עם זה אין בעיה. הלוואי וכל הפליטים יוכלו לחזור לבתיהם, ונחיה איש תחת גפנו ותחת תאנתו. הלוואי ולא יהיו חוקי הגירה בעולם, ואנשים יוכלו להתיישב בכל מקום שירצו, ותהיה תנועה חופשית של אנשים בדיוק כמו שיש תנועה חופשית של הון. הלוואי ולא יהיו גבולות ולא יהיו מדינות ולא יהיו דתות ולא יהיה גן עדן ותהיה אחווה אנושית. אתה יכול לטעון שאני הוזה אבל אני לא היחיד.
אני חושב שזכות השיבה היא מוצדקת מוסרית, ואם הפלשתינאים מוכנים לוותר עליה (והם מוכנים) צריך להתייחס אל זה מו בהתאם - כמו ויתור מאד מאד גדול ולא להמשיך בשיטת הסלאמי של "אבל למה אתם לא מתפשרים?".
20 כתב:
הטיעון שלך מוטעה מיסודו.
ישראל לא הוקמה על העקרון שלאנשים יש זכות...
היא הוקמה כי אחרי מלחמת העולם השניה היה צורך במדינה לעם היהודי, וישראל היתה האופציה הסבירה היחידה.
בעולם של ג'ון לנון (אני עדיין ממתין לאלטרנטיבה המוזיקלית שתרצה) רק מי שעושה דברים רעים, נושא בתוצאות. ניסיתי להראות לך שבעולם האמיתי זה לא עובד ככה. גם אם זה כואב ועצוב.
ישראל לא הוקמה על העקרון שלאנשים יש זכות?
סליחה מה?
"ובתוקף
זכותנו הטבעית וההיסטורית ועל יסוד החלטת עצרת האומות המאוחדות אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית בארץ־ישראל, היא מדינת ישראל".
זה הלהיט שכולם מכירים, ויש עוד ים בבי-סיידים -
"
זכות העם היהודי לתקומה לאומית בארצו".
"
זכות זו הוכרה בהצהרת בלפור מיום ב' בנובמבר 1917 ואושרה במנדט מטעם חבר הלאומים, אשר נתן במיוחד תוקף בין־לאומי לקשר ההיסטורי שבין העם היהודי לבין ארץ־ישראל
ולזכות העם היהודי להקים מחדש את ביתו הלאומי".
"לא פסקו לתבוע את
זכותם לחיי כבוד, חירות ועמל־ישרים במולדת עמם"
"הכרה זו של האומות המאוחדות
בזכות העם היהודי להקים את מדינתו אינה ניתנת להפקעה."
"זוהי
זכותו הטבעית של העם היהודי להיות ככל עם ועם עומד ברשות עצמו במדינתו הריבונית".
כמו כן, הציונות קודמת למחלמת העולם השניה בחצי מאה, יש מצב שישראל לא היתה מקבל הכרה באו"ם בלי השואה, אבל הרצון והצעדים למען הקמת מדינה יהודית בא"י לא ממש קשורים אליה. אתה טוען שאם לא מלחמת העולם השניה הישוב היהודי בארץ היה אומר, טוב, זהו, מתפזרים לתפוצות\מוותרים על חלום הבית היהודי?
ואני בהחלט מודע לזה שאנשים חפים מפשע נפגעים, הייתי בשטחים אתה יודע, אני רק לא מבין את הבוז שיש לך למי שמנסה להצביע על זה שזה לא מוסרי ומנסה לתקן את זה.
זה אולי נאיבי לחשוב שאפשר להעלים את זה מהעולם לחלוטין (אני לא חושב את זה אגב) אבל זה עדיף על אנשים שמוכנים לקבל את זה, כי "ככה זה בחיים", והרבה יותר טוב מאנשים שדורשים מהצד הנפגע בסיפור לקבל את זה.
20 כתב:
ושוב, אם להיות דקדקן, אז היהודים לא חזרו לכל בית ורגב אדמה אותו החשיבו כחלק ממולדתם ההיסטורית אלא לאן שניתן היה. וגם הפלסטינים יכולים וצריכים והלוואי שיחזרו לא לכל בית ורגב אדמה שהם מחשיבים כחלק ממולדתם ההיסטורית אלא לאן שניתן יהיה. וזה אולי תמצית ההבדל - ליהודים היתה ארץ ישראל, לפלסטינים אין את פלסטינה אלא את רמלה ולוד ויפו ושייח מוניס ותל שמאם ועוד הרבה הרבה מקומות.
הבעיה היא שהטענה היהודים הרבה הרבה יותר חלשה.
אם אתה דתי ומאמין שאלוהים הבטיח לך אותה זה דבר אחד, אבל בתיפסה חילונית?
בגלל שאולי אבות אבותיך גרו פה?
תחשוב שניה מי גר איפה לפני 2000 שנה ותבין שאם אנשים היו מתחילים לדרוש לעשות ריסט דמוגרפי אפילו ברמה הפרקטית זו הייתה קטסטרופה.
אדום מטלי כתב:
לא רק שלא מוטט, הצמיח אותה.
בפועל, גלי הגירה גדולים יוצרים הרבה פעמים פריחה כלכלית, ולא להיפך. שהכלכלנים יסבירו למה..
כי להבדיל ממה שהליצנים שאומרים שהורדת מיסים לעשירים תעזור לעניים ושאוטוטו תהיה בארה"ב היפראינפלציה, ביקוש הוא מנוע הצמיחה של הכלכלה.