אדום נחמד כתב:
בלונדיני, ההתבוללות מבחינתנו, הלא-דתיים, היא לא עניין דתי בכלל. אתה וחבריך טוענים כל הזמן שזו המדינה שלכם ופה אתם רוצים לחיות, אבל מה שומר אתכם פה דווקא? אם הכל כל כך רע, והאנשים כל כך רעים, והממשלה זבל?
התשובה, בעיני, נעוצה בעובדה שפה חיים ישראלים. פה מדברים עברית, וגם אם אתה לא מאמין שהיתה יציאת מצרים, רק פה מציינים את זה.
ביום שזה יפסק, תהייה פה מציאות שונה. טובה יותר או פחות, זו שאלה טובה (ותסלח לי, אבל אני הולך להזכיר את זה-) אבל כבר ראינו מה קורה במצב כזה. אנשים שלא היה להם כל קשר ליהדות פרט לסבתא יהודיה ואף גדול זכו לגורל לא משו. אז אולי זה לא יקרה שוב, סביר להניח שלא, אבל למה לקחת את הסיכון?
אדון אדום נחמד
למה אתה חושב שצריך סיבה "אקטיבית" בשביל להישאר במקום מסוים?
למה שבדי נשאר בשבדיה? למה הודי נשאר בהודו?
רק בישראל איכשהו צץ הטיעון החולני הזה שעיקרו: אם לא איכפת לך מהיהדות/הציונות/הדת אז מה אתה עושה פה?
מה אני עושה פה? אני גר פה, נעים מאוד. מה אתה עושה פה?
למה אני נשאר? כי בשלב זה די סבבה לי - אולי זה ישתנה. חברים, משפחה, שפה, תרבות, אתה יודע. להגר למקום זר זה לא כזה פיקניק.
לדעתי מי שנשאר פה "דווקא", כי "זו המדינה היהודית" למרות שרע לו - זה דווקא דבר קצת מוזר. לא שאני מתערב, כן? רצונו של אדם כבודו, אבל הטיעון הזה נשמע לי תמוה.
למה שזה יפריע לי אם פתאום יהיו פה הרבה (נניח) סינים? או נניח שכולנו נזדיין עכשיו עם סינים ויהיו לילדים שלנו עיניים מלוכסנות? אז פתאום הילד שלי לא ירגיש פה בבית? איך הגעת למסקנה הזאת?