גיא האדום כתב:
נראה מה יהיה בדרום קרולינה עוד כמה ימים. זה יהיה מאוד מאוד מעניין וחשוב.
בכל מקרה לסנדרס יש בעייה מאוד בסיסית בעיני: רוב המצביעים הדמוקרטים (שלא לאמר רוב המצביעים בארה"ב, מה שפחות רלוונטי בשלב זה) פשוט מאוד לא מסכימים עם דעותיו. הרבה מהם גם לא אוהבים אותו ברמה האישית, אבל זה עוד ניחא.
הוא קיבל בניו המפשיר 25%. לפני 4 שנים הוא קיבל 60%. הוא קיבל באיווה השנה 26% (בינתיים, הדפוקים שם עוד סופרים קולות) לעומת 49% לפני 4 שנים.
חלק מהקולות האלו הוא מפסיד לוורן הפרוגרסיבית, אבל את רובם הוא הפסיד למועמדים מתונים. יש לו 21 דלגטים בינתיים (לוורן יש עוד 8). למתונים יש ביחד 35. לפני 4 שנים בשלב הזה היו לו את הרוב המוחלט של הדלגטים (36 ולהילארי 32).
עכשיו כשעוברים לאוכלוסיות פחות לבנות המתונים צפויים להתחזק עוד יותר. אם זה יקרה, ואם הוא לא יצליח לשכנע מצביעים שחורים והיספנים להצביע לו (מה שלא קרה ב2016), אין לו בעיני שום סיכוי. זאת עוד סיבה שקרולינה כל כך מסקרנת. ב2016 הוא הפסיד שם ב47% ולכן כמעט כל תוצאה תהיה שיפור בעיניו, אבל מעניין לראות עד כמה.
כרגע לפחות, סנדרס לא באמת התחזק לפי שום מדד, אלא כנראה נחלש. ההבדל הגדול מ2016 זה שהמחנה שממולו מאוד מפוצל. אבל צריך לזכור ש(1) אני לא יודע כמה זמן הפיצול הזה יימשך. בשלב הזה מספר הדלגטים הוא זניח. אם הפיצול יימשך במלוא כוחו עוד חודש חודשיים, זה יהיה משמעותי בהרבה. (2) התסריט הכי סביר בעיני הוא שהדלגטים של המתונים יהיו הרוב (פשוט כי הם בברור רוב המפלגה) ובועידה הם יחברו זה לזה ויבחרו במתון המוביל. זה אם מה שיקרה סביר שיהיה בלגן בועידה, מה שמאוד יועיל לטרמפ.
זה ממש מצחיק שכל פעם שאתה אומר משהו, ישר יוצא סקר שסותר ב100% את השטויות שאתה אומר
https://www.usatoday.com/story/news/pol ... 754500002/
אגב, נבדה עוד כמה ימים, לא דרום קרולינה. וסנדרס מוביל גם שם.
סנדרס מוביל ב10% nationally, מוביל בנבדה, ועוד לא יצא סקר reliable מדרום קרולינה (כלומר של חברת סקרים עם איזשהו track record להשוות אליו).
הוא מוביל בענק בsuper tuesday, מוביל בכמעט 40% על המתמודד הבא בקרב לטינים, ובתיקו עם ביידן בקרב שחורים.
בגלל זה אגב הוא הולך לנצח - כי הוא אמנם ניצח את איווה ואת ניו המפשייר, אבל כמעט כולם שם לבנים, וזה הדמוגרפיה הכי חלשה שלו. ניו המפשייר היא אחת המדינות הכי עשירות, הכי לבנות והכי מבוגרות באמריקה (כלומר, בכלל לא המצביעים שלו). הוא ניצח שם ב2016 בגלל שהם שנאו את הילרי, אבל הוא התחזק בקרב כל ציבור אחר.
חברה, אני ממש ממש מבקש, אל תקשיבו לי, אבל גם אל תקשיבו לבחורצ'יק פה שבאמת אין לו מושג בפוליטיקה אמריקאית.
its-sick כתב:
עקרונית ברני הכי פחות רחוק ממני מבין המועמדים, אבל אני חושב שלטראמפ יהיה קל לחסל אותו במערכת השמצות.
אני ממש נואש להיפטר מטראמפ. נראה לי שלבלומברג, שהכי רחוק ממני, יש את הסיכוי לדרוך לטראמפ על כל היבלות (כשלונותיו בעסקים). כך שנראה לי שעדיף שבלומברג יהיה המועמד.
לפי רוב הסקרים ברני מוביל על טראמפ בפער יותר גדול מאשר בלומברג.