קומוניסים כתב:
אדום נחמד כתב:
אין יותר פרו ישראל מלתמוך בחרם על מה שנהיה מאיתנו
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
@רדאינבלאד
אתה מבין, עם זה אני לא מסכים.
לקדם חרם על חברות ישראליות, אמנים ומוסדות תרבות ישראלים, מוסדות להשכלה גבוהה, לקדם תעמולה בחו"ל לפיה ישראל מבצעת פשעי מלחמה, מבצעת טיהור אתני וטובחת בחפים מפשע- זה לא אינטרס ישראלי. לקדם תעמולה לפיה ישראל מתאכזרת לפליטי מלחמה בגלל צבע עורם השחור- זה לא אינטרס ישראלי. לסייע למחבלים ולפעול למענם באצטלת זכויות אדם- זה לא אינטרס ישראלי.
לעומת זאת, לחשוב אחרת ממני, גם אם זה אומר לצורך העניין הצבעה פוליטית למפלגה יריבה, ואפילו תמיכה אקטיבית במסירת הארץ לאויב מתוך מחשבה אמיתית שזה יוביל לשלום- אני לא מחשיב כפעילות אנטי ישראלית.
סבבה, אל תסכים. אבל אל תציג את זה כאילו הם נגד ישראל.
אני גם לא תומך בחרם (בעיקר כי אני יודע מה תהיה התגובה של אנשים כאן, וזה לא יגרום לשינוי חיובי אלא להתבודדות), אבל אני בטוח לחלוטין שרובם המוחלט של הישראלים התומכים בחרם עושים את זה כי הם מאמינים שזה לטובת ישראל.
שוב אני אומר, אין לך מונופול על להיות בעד המדינה.
אני מאמין שלכבוש זה לא אינטרס ישראלי. שלהלחם על שטחים גם במחיר של חיי אדם זה לא אינטרס ישראלי. שלקדם חינוך לשנאה זה לא אינטרס ישראלי. שליצור לנו אוייבים זה לא אינטרס ישראלי. שליצור הבדלה וחוסר הבנה של הנרטיב זה לא אינטרס ישראלי.
אבל זה מה שאני חושב, וסביר להניח שרובם המוחלט של מי שעושה את הדברים האלו עושה אותם מתוך אמונה שזה לטובת ישראל, ולכן אני לא מציג אותי כהצד הישראלי ואותם כשונאי ישראל.
תפסיק לעשות דה-לגיטימציה לאחרים.