teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
teknoboy כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
אני לא בהכרח מסכים איתה, אבל זו אמירה לגיטימית לחלוטין.
הבעיה היא שהתודעה הדמוקרטית בישראל שואפת לאפס, וככה זה נראה.
גם לגיטימי לרצות ברצח יהודים וחיילים?
כשאתה מאשים מישהו שהוא "רוצה ברצח יהודים" ראוי שתביא איזו אסמכתא לדבריך, אחרת אתה עוד עלול להיכשל בלשון הרע ולהיות חשוף לכל המשתמע מכך. just saying.
גם אתה התחלת להיות סטנדפיסט ?
את מי האשמתי? שאלתי שאלה...
אם קוראים למי שזרק חייל מסיפון, למי שהיכה חיילים עם אגרופנים, לאלו שהשתמשו בכלי
נשק מאולתרים לוחמי חופש ולחיילים שהגנו על חייהם רוצחים, זה לגטימי?
זה בכלל לא מה שהיה שם.
לינק לפוסט שמסכם את כל הדו"חות בנושא, כולל הצה"ליים ושל ועדות החקירה הישראליות (כולל לינקים למסמכים המקוריים):
http://www.hahem.co.il/friendsofgeorge/?p=4735 אנא קרא את המסמכים (או לפחות את הסיכום), תתעדכן בעובדות, ותחזור לדיון. אחרת באמת שאין טעם.
תשמע, אני מסכים עם המון נקודות שלו, בעיקר על מדיניות ההסתרה הישראלית שהיא פשוט מרתיחה את הדם,
אבל אם לא פספסתי כלום (קראתי רק את מסקנות הדו"ח, ברמת ה90% תשומת לב) המשפט שלו -
ציטוט:
"כפי שמצא דו”ח האו”ם בנושא של ועדת פאלמר (כאן המסמך עצמו, כאן ההתייחסות המפורטת שלי אליו), חמושי צה”ל ירו על הספינה אש חיה ממסוקים ומספינות לפני שניסו להסתער עליה; ה”מוצא האחרון” שתיאר צה”ל היה בפועל המוצא הראשון. חמושי צה”ל ירו על הספינה 308 קליעים חיים – ואלה הנתונים של ישראל."
הוא פשוט שקר. איפה שאני קראתי כתוב כמה פעמים שיש גרסאות סותרות ( טוב, זה לא מפתיע) לגבי מתי נורתה אש חיה ובאיזה שלב, ושלא הצליחו להחליט מי אומר את האמת בעניין הזה.
סעיף 121
ציטוט:
But we are unable to conclude
whether this included live fire during the initial stages of the boarding attempt. However,
live fire was used from speedboats once the boarding operation was underway
סעיף 122
ציטוט:
The two investigations reached opposite conclusions as to whether live rounds
were fired from the helicopters
עכשיו, עם כל הכבוד לטקסט החשוב הזה שהוא כתב, ואם באמת לא פספסתי איזה משפט רציני שכן נותן קביעה,
השקר הזה פוסל לו את כל הטקסט. מי פתח באש ראשון זה השורש והלב של האחריות לאירוע. ואם הוא החליט לכתוב את זה ככה סתם מהראש שלו, הוא חתיכת חוצפן ואני אוכל להבין אנשים שלא יהיו מוכנים לקרוא ולהתייחס אליו ברצינות בעתיד.