20 כתב:
נראה שאתה לא מכיר את העניין הטיבטי אז אני אחסוך לך. בגדול ודאי שיש אפליה על בסיס אתני, יש פגיעה בזכויות מעבר למה שיש להאנים רגילים, וחצי מיליון טיבטים בגלות נעדרי מעמד.
מכיוון שאתה מציע לספח את השטחים עם כל הזכויות שניתנות היום, נראה שאתה מסכים לכך שישראל , בגבולות 67, היא דמוקרטיה ושערביי ישראל סובלים מקיפוח אבל לא מאפרטהייד מובנה.
ולגבי 48, התיאור שלך של הקמת המדינה לא משקף
אני גר בסין, הייתי בטיבט הרבה פעמים ולא מעט זמן, אני מכיר טיבטים שישבו בכלא על זה, נראה לי שאני מכיר את הנושא לא רע.
אז ככה, האפליה כנגד הטיבטים בהחלט קיימת, אבל מדובר במשהו שיותר דומה לאפלית המזרחים בארץ. חוקית יש להם בדיוק אותם זכויות ואותו סטטוס כמו להאנים, זה לא מתקרב למה שהולך בשטחים, אפילו לא לאפליה כנגד ערביי ישראל. לא שאני מבין לגמרי לאיפה אתה הולך עם הטיעון הזה, אתה אומר שזה בסדר מה שקורה בשטחים בגלל דברים רעים שסין עושה?
מעבר לזה, כשאמרתי שאין ממש מקיבלה לפלשתינאים התכוונתי לתושבי הגדה, הפליטים בירדן, לבנון וסוריה הם לצערנו מקרה ממש לא יחודי.
וכשאני אומר אפרטהייד, אני מתכוון למה שקורה בגדה, בתחומי הקו הירוק ג'ים קרואו זו אנלוגיה הרבה יותר טובה.
אדום נחמד כתב:
אמיר, אני מפספס אולי משהו, אבל אין באמת קשר בין הקמת המדינה היהודית והטיהור האתני שקרה.
אני תוהה האם אתה בטוח שגם אם לא היה מרד ערבי ולא היתה מלחמה עדיין היינו מגרשים את ערביי הארץ.
מכיוון שאני נוטה להאמין שאין רוע מוחלט ואין טוב מוחלט, אני מרשה לעצמי להניח שהתשובה היא לא.
ואני אחזור גם על מה שאמרתי קודם-
ישראל לבדה לא כפתה את מדינת ישראל על הפלסטינים, אלא לכל היותר לחצה על נקודות רגישות בשביל לקבל מה שרצתה. זה לגיטימי.
בלי שלושת רבעי מיליון פלשתינאים שעוזבים\בורחים\מגורשים מא"י, אין לך רוב יהודי בארץ.
עכשיו אתה יכול לבחור להאמין שאם זה היה המקרה פשוט היה לך ראש ממשלה פלשתינאי, לא היה לך חוק השבות, ערבים היו משרתים בצבא ובשב"כ וכו'.
היסטוריה ספוקלטיבית זה תמיד עסק לא מדוייק, אבל מה אני אגיד לך, אם זו הדעה שלך, יש לי גשר על הגעתון למכור לך.
אפשר (ורצוי) להתווכח עד כמה דמוקרטית היא מדינת ישראל, אבל לי אישית קשה לראות איך היה אפשר לשמור אפילו על מראית עין של "יהודית דמוקרטית" בלי הנכבה, היא היא מגש הכסף שעליו לך ניתנה מדינת היהודים.
וזה אפילו בלי להדרש לשאלה של האם זה היה במקרה או ביד מכוון.