תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 15 יוני 2025, 16:57

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 762 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: קורונה
הודעהפורסם: 25 מרץ 2020, 14:15 
zapta כתב:
הפועל כתב:
האמת לא מבין למה אף אחד אצלנו לא מתחיל לדבר על השלב הבא (מעבר לדיבורים כלליים על "אחרי פסח נחשוב מחדש"). טראמפ קשקשן, אבל באמת אין היגיון להמשיך בסגר מוחלט לאורך יותר מדי זמן.

כי כרגע אין שלב הבא
ברור שאי אפשר לסגור את כל המדינה עד שיהיה חיסון אבל זאת לא המטרה
אנחנו כרגע בשלב הראשון שבו אנחנו מנסים להשיג שליטה על מס׳ החולים ולמנוע התפרצות של המון חולים במכה מה שיגרום לקריסה בריאותית והמון אבדות בנפש
לא רק שאנחנו בשלב הראשון, אנחנו בהתחלה שלו
אם הצעדים שנקטו הצליחו אז נוכל לסיים את השלב הזה בשבועיים שלוש הקרובים ואז להבין לאיפה ממשיכים

אם מסתכלים על מדינות שהצליחו להשתלט על המגיפה לאחר שהשלב הראשון בו הצליחו לנטר את הרוב הגדול של החולים, הם החזירו את המשק לעבוד בהדרגתיות, המשיכו לבדוק המון אנשים, מודדים חום בכל פינה, עוקבים אחרי התושבים באמצעות טכנולוגיות וכמובן מודעות הציבור להיגיינה ומרחב אישי.
וכמובן שכל מי שמגיע ממדינה אחרת נכנס לבידוד

אם יציחו להאט את קצב ההדבקה בישראל באמצעות הסגר הקרוב אז נוכל לחשוב על השלב הבא, כרגע אנחנו בעליה כך שבעוד שבוע יהיו פה כ10 אלף חולים ושבוע אחרי זה גם יכולים להיות 40 אלף ולכן אין שום סיבה להתעסק בשלב הבא , הדבר היחיד שצריך לעניין את המערכת הוא איך לא להגיע לאלפי חולים מונשמים

מסכים לגמרי, אבל לדעתי זה לא סותר את הדאגה של 'הפועל'.
בשביל שנוכל לקרוא למה שקורה כרגע "השלב הראשון" צריכים להיות שלבים נוספים שאליהם שואפים להגיע - אבל מה הם?
האם מספר המתים הישירים מהקורונה (מספר שיירד ככל שההגבלות יותר דרקוניות) גבוה בצורה משמעותית ממספר המתים שימותו בדרך עקיפה באם הסגר יימשך לטווח ארוך יותר?
האם יש איזה שהיא "תוכנית ב', או שכל מטרות הממשלה כרגע הן למנוע את קריסתה המיידית של מערכת הבריאות - שזו אומנם מטרה חשובה ביותר בפני עצמה, אך זהו לא השיקול היחידי שצריך להילקח בחשבון בעת של משבר עולמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2020, 14:41 
סמל אישי של המשתמש
דווקא יש מספרים די ברורים ששואפים להגיע אליהם.
בעיקרון אפשר להקל את המגבלות השונות כשמספר הנדבקים היומי יורד ומתייצב לרמה שאפשר לעמוד בה בלי שהמערכת תקרוס, וכשרמת ההדבקה יורדת (בגדול, כשכל חולה חדש ידביק פחות מאדם אחד בממוצע).
בתנאי סגר רמת ההדבקה אמורה לרדת הרבה מתחת לסף הנדרש, כך שתיאורטית אפשר לשחרר קצת את המגבלות בלי לחרוג מהיעדים הנ"ל.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2020, 14:55 
סמל אישי של המשתמש
ברור שאפשר. אבל צריך לתכנן לקראת זה. זאת לא סוגיה תיאורטית הרי, ברור לכולנו.
קודם כל אם הכל יתנהל לפי התוכניות של משרד הבריאות זה משהו שנצטרך להחליט עליו תוך פחות מחודש.
גם צריך כאמור תוכנית ב'.
גם צריך לחשוב מתישהו על איזון להרס שמוכנים לספוג לכלכלה.
ומעבר להכל, אנשים יושבים בבית וצריכים גם תקווה. לא רק שישדרו להם מהטלביזיה כל היום ובמסיבת עיתונאים יומית שסוף העולם הגיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2020, 15:30 
opheaaa כתב:
zapta כתב:
הפועל כתב:
האמת לא מבין למה אף אחד אצלנו לא מתחיל לדבר על השלב הבא (מעבר לדיבורים כלליים על "אחרי פסח נחשוב מחדש"). טראמפ קשקשן, אבל באמת אין היגיון להמשיך בסגר מוחלט לאורך יותר מדי זמן.

כי כרגע אין שלב הבא
ברור שאי אפשר לסגור את כל המדינה עד שיהיה חיסון אבל זאת לא המטרה
אנחנו כרגע בשלב הראשון שבו אנחנו מנסים להשיג שליטה על מס׳ החולים ולמנוע התפרצות של המון חולים במכה מה שיגרום לקריסה בריאותית והמון אבדות בנפש
לא רק שאנחנו בשלב הראשון, אנחנו בהתחלה שלו
אם הצעדים שנקטו הצליחו אז נוכל לסיים את השלב הזה בשבועיים שלוש הקרובים ואז להבין לאיפה ממשיכים

אם מסתכלים על מדינות שהצליחו להשתלט על המגיפה לאחר שהשלב הראשון בו הצליחו לנטר את הרוב הגדול של החולים, הם החזירו את המשק לעבוד בהדרגתיות, המשיכו לבדוק המון אנשים, מודדים חום בכל פינה, עוקבים אחרי התושבים באמצעות טכנולוגיות וכמובן מודעות הציבור להיגיינה ומרחב אישי.
וכמובן שכל מי שמגיע ממדינה אחרת נכנס לבידוד

אם יציחו להאט את קצב ההדבקה בישראל באמצעות הסגר הקרוב אז נוכל לחשוב על השלב הבא, כרגע אנחנו בעליה כך שבעוד שבוע יהיו פה כ10 אלף חולים ושבוע אחרי זה גם יכולים להיות 40 אלף ולכן אין שום סיבה להתעסק בשלב הבא , הדבר היחיד שצריך לעניין את המערכת הוא איך לא להגיע לאלפי חולים מונשמים

מסכים לגמרי, אבל לדעתי זה לא סותר את הדאגה של 'הפועל'.
בשביל שנוכל לקרוא למה שקורה כרגע "השלב הראשון" צריכים להיות שלבים נוספים שאליהם שואפים להגיע - אבל מה הם?
האם מספר המתים הישירים מהקורונה (מספר שיירד ככל שההגבלות יותר דרקוניות) גבוה בצורה משמעותית ממספר המתים שימותו בדרך עקיפה באם הסגר יימשך לטווח ארוך יותר?
האם יש איזה שהיא "תוכנית ב', או שכל מטרות הממשלה כרגע הן למנוע את קריסתה המיידית של מערכת הבריאות - שזו אומנם מטרה חשובה ביותר בפני עצמה, אך זהו לא השיקול היחידי שצריך להילקח בחשבון בעת של משבר עולמי.

למערכת הבריאות בישראל יש איזשהו סף של חולים קשים בסכנת חיים שאותו היא יכולה להכיל
הרבה מספרים נזרקים לאוויר אבל ברור לכולם שהמספר הזה לא גבוה בכלל וככל הנראה כמה מאות עד כדי אלפים בודדים
הסטטיסטיקה של החולים בעולם מראה כי כ5 אחוז מהחולים התסמיניים הם חולים קשים לכן מנסים לבלום כרגע את ההתפרצות, כלומר שלא יגיעו כולם במכה

תוכנית ב׳ של מערכת הבריאות היא פשוט להשבית פה הכל לתקופה לא מוגבלת כי ריחוק חברתי זה הכלי הכי יעיל כנגד המגיפה בשלב זה

השלב הבא בתוכנית נתון לשינויים ותלוי מאוד בהצלחת השלב הראשון, במידה ובאמת הצלחנו להשיג שליטה והמערכת לא קרסה אז השלב הבא יהיה ניסיון למיקוד איזורי ההתפרצות, להחיל עליהם בידוד וסגר , סגר על אוכלוסיות בסיכון ולאט לאט לשחרר את המשק
במידה ולא הושגה שליטה כנראה שתופעל תוכנית ב׳

לגבי הפתרונות הכלכליים אין לי שמץ של מושג, לא על מה השיקולים שלהם, לא כמה כסף יש בכלל לתת או איך הדבר הזה עובד
אני לא חושב שהמדינה תתחיל לשלם לכולם וככל שהזמן עובר זה נראה הרבה יותר לא הגיוני שכולם יקבלו פיתרון הולם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2020, 18:41 
teknoboy כתב:
בעיקרון אפשר להקל את המגבלות השונות כשמספר הנדבקים היומי יורד ומתייצב לרמה שאפשר לעמוד בה בלי שהמערכת תקרוס, וכשרמת ההדבקה יורדת (בגדול, כשכל חולה חדש ידביק פחות מאדם אחד בממוצע).
בתנאי סגר רמת ההדבקה אמורה לרדת הרבה מתחת לסף הנדרש, כך שתיאורטית אפשר לשחרר קצת את המגבלות בלי לחרוג מהיעדים הנ"ל.

אוקיי, אז מה הם המספרים האלו?
מעבר לזה, זאת מטרה שקשה לי לחשוב על דרך שיהיה ניתן לבדוק אותה - איך יהיה אפשר לדעת האם כל חולה מדביק פחות מחולה 1?
ונניח והוא יורד, אני לא חושב שיש חשיבות למספר הנדבקים החדשים (מבחינת חזרה לשגרה, לא מבחינת מערכת הבריאות) כלומר, אם בחודש הקרוב מספר הנדבקים בכל יום יעמוד על כ30 חולים חדשים, יורידו את ההגבלות? או 20? ברגע שיש יותר מ0 חולים מדבקים שמיקומם לא מאותר, אין סיבה להניח שהמגפה לא תתפרץ באותה העוצמה ברגע שההגבלות יוסרו.
אני חלילה לא תוקף אותך, אלא תוהה האם ישנה באמת הסתכלות ארוכת טווח או שלוקחים את ההחלטות האלה אך ורק למען ההווה בלי התייחסות לעתיד הקצת יותר רחוק מהשבוע\ חודש הבא.
.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2020, 19:19 
סמל אישי של המשתמש
opheaaa כתב:
teknoboy כתב:

מעבר לזה, זאת מטרה שקשה לי לחשוב על דרך שיהיה ניתן לבדוק אותה - איך יהיה אפשר לדעת האם כל חולה מדביק פחות מחולה 1?
ונניח והוא יורד, אני לא חושב שיש חשיבות למספר הנדבקים החדשים (מבחינת חזרה לשגרה, לא מבחינת מערכת הבריאות) כלומר, אם בחודש הקרוב מספר הנדבקים בכל יום יעמוד על כ30 חולים חדשים, יורידו את ההגבלות? או 20? ברגע שיש יותר מ0 חולים מדבקים שמיקומם לא מאותר, אין סיבה להניח שהמגפה לא תתפרץ באותה העוצמה ברגע שההגבלות יוסרו.
אני חלילה לא תוקף אותך, אלא תוהה האם ישנה באמת הסתכלות ארוכת טווח או שלוקחים את ההחלטות האלה אך ורק למען ההווה בלי התייחסות לעתיד הקצת יותר רחוק מהשבוע\ חודש הבא.
.

גם אני לא מומחה לאפידמיולוגיה ולא למצב של מערכת הבריאות בישראל ולא שום דבר כזה, אז אני לא יודע מספרים קונקרטיים.
העיקרון הוא שמחכים לראות שבניגוד לעכשיו, אין עלייה במספר הנדבקים היומי אלא ירידה (כלומר שהמגפה בדעיכה ולא בהתפרצות), ושמספר האנשים שמגיעים כל יום לטיפול נמרץ נשימתי לא גורם לקריסה של המערכת.
לא יודע בדיוק מה השיקולים, מה היעדים, מה המדדים וכו', אבל זאת העבודה של משרד הבריאות ושל המומחים שם, לא שלנו.
חוץ מזה, כל הצעדים שאתה רואה עכשיו בכל העולם נעשים בדיוק מתוך מחשבה על עוד חודש-חודשיים. זאת לא איזו תגובה היסטרית לגרף מפחיד, אלא ניסיון לאזן קצת בין כל הצרכים בלי להגיע לקריסת מערכות ותמונות מסרטי אסונות, כדי שבעוד כמה שבועות יהיה אפשר להקל את המגבלות.
לגבי השאלה של מה יקרה אם פתאום יהיה מוקד הדבקה חדש - אפשר להפעיל שוב את צעדי הריחוק למיניהם, באופן נקודתי או גורף, תלוי מה צריך. אבל זה כמו לשאול למה לרפא חולה סרטן אם יש סיכוי כלשהו שבעתיד הוא יחלה שוב.

דיסקליימר: אני לא מייצג לא את מדע הרפואה ולא את מערכת הבריאות הישראלית. אני מסביר את מה שאני מבין שהמומחים בתחום ממליצים.
אין לי מושג אם זה מיושם בישראל ואיך, ואני מודה ומתוודה שאני סומך על מה שהמומחים אומרים, כיוון שאני עצמי סתם הדיוט שמתעניין (כמו כולנו).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 25 מרץ 2020, 19:27 
מישהו הבין משהו מההגבלות החדשות לגבי נסיעה לבד ברכב?
במידה ואני מעוניין לנסוע מנקודה א' לב' על מנת לאסוף משהו, יכולים לעצור אותי באמצע הנסיעה? אני יורד מהרכב רק כדי לעלות לדירה וחוזר ישר לרכב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2020, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
Nishri כתב:
מישהו הבין משהו מההגבלות החדשות לגבי נסיעה לבד ברכב?
במידה ואני מעוניין לנסוע מנקודה א' לב' על מנת לאסוף משהו, יכולים לעצור אותי באמצע הנסיעה? אני יורד מהרכב רק כדי לעלות לדירה וחוזר ישר לרכב.

בעיקרון אם זה לא קשור לעבודה חיונית אסור לך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2020, 11:53 
מישהו יודע לשפוך קצת אור על המצב הכלכלי בישראל לעומת העולם?
כמה צעדים ננקטו פה? מה ההשלכות כרגע? ומה ההבדל בנינו לבין שאר העולם

התחלתי קצת לקרוא ונדמה שבישראל לא עשו כלום ושאנחנו בדרך לקטסטרופה כלכלית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2020, 12:05 
סמל אישי של המשתמש
לא רק נדמה לך, זה אכן המצב
https://www.themarker.com/smb/1.8697077
יש ממי ללמוד: כך עוזרים בעולם לעצמאים - ולמה המצב בישראל הוא "כאוס מוחלט"

בבריטניה עצמאים יקבלו תשלום ימי מחלה, ודחייה בתשלומי מס. בניו זילנד סבסוד השכר על ידי הממשלה חל גם על עצמאים שנאלצים להפסיק לעבוד. בגרמניה 10 מיליארד יורו יינתנו ישירות כמענקים לעצמאים וחברות קטנות מאוד. ומה בישראל?הלוואות מהבנקים בערבות מדינה

עסקים קטנים ועצמאיים מרכיבים חלק ניכר מהכלכלה במדינות רבות. עתה, הם מהווים את המגזר המאוים ביותר כלכלית על ידי משבר קורונה, בשל העדר של רשתות בטחון שקיימות עבור שכירים ותאגידים גדולים.

בעוד מדינות שונות הציגו חבילות סיוע המתייחסות גם למגזר העצמאים והעסקים הקטנים, במדינת ישראל הסיוע המוגש להם מצומצם מאוד: המדינה אמנם הרחיבה את קרן ההלוואות בערבות מדינה ל-8 מיליארד שקל (ההלוואות מהקרן ניתנות ב-85% ערבות מדינה, ריבית ממוצעת פריים + 3.5%, התחלת החזר אחרי שישה חודשים ופיקדון רק 10%) - אך ההצהרות על מענק לעצמאים של עד 6,000 שקל עדיין נותרו מעורפלות. לא ידוע מי יהיה זכאי להן ומה יהיה המנגנון. האוצר וראש הממשלה גם הודיעו על קרן לצמיחת המשק של 5 מיליארד שקל שעדיין לא ברור למי היא מיועדת ומה יהיה בה.

טיפים לעסקים במשבר | האזינו
מיטב הכתבות, העדכונים והפרשנויות, מדי יום ישירות אליכם למייל
דוא"ל *
אנא הזינו כתובת אימייל

בנוסף, לעסקים עם מחזור של מתחת ל-1.5 מיליון שקל, שמדווחים דו-חודשי, דחו את תשלום המע"מ עד 27 באפריל. ההנחיה היא לדחות ארנונה (אם כי בלי תקנות חדשות הדחיה מחויבת בחצי אחוז ריבית), נדחו תשלומים על מים ויש המלצה לדחות תשלומי חשמל – אבל בכל מקרה לא מדובר על הנחיות גורפות, על כל בעל עסק לבקש את הדחיות מול כל אחד מהגופים והחלטות מתקבלות לגבי כל עסק לגופו ויכולות להשתנות מול הגורמים השונים.
- פרסומת -

בעלי עסקים מספרים כי יש קושי גדול לפעול מאחר שאין החלטות גורפות וגם ההקלות שניתנו העמומות. לדברי עו"ד רועי כהן, נשיא להב, "כרגע המצב בשטח הוא כאוס מוחלט. אנשים נתנו התחייבויות כספיות וכרגע אין מחזור ולכן אין כיסוי לחלקן ואין מענה לגבי תשלום הלוואות, שכירויות". לדבריו של כהן אפילו כאשר מדובר בשכירויות מגופים מבעלות המדינה – למשל, עיריות שמשכירות נכסים לעסקים וחברות ממשלתיות - אין הנחיה לדחות תשלומים. "חוסר הוודאות וחוסר המענה מכניס אנשים לייאוש. גם כך אנשים מתמודדים בסיטואציה בה יש חוסר יכולת לתכנן את צעדיהם. צריך לסייע לעסקים. לומר להם האם יהיה פיצוי על אובדן המחזור. האם תהיה הקפאה של ההלוואות".
רועי כהן
נשיא לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל, רועי כהן

לדברי כהן, המדינה חייבת לקחת אחריות על מגזר העצמאים והעסקים ולתת להם ודאות. הוא טוען כי הצעדים הנדרשים הם יצירת קרן פיצוי על בסיס הירידה במחזורי הפעילות – שיזרימו מיידית כסף על מנת שיהיה תזרים לאותם עסקים, הודעה על הקפאה של כל תשלומי השכירות, ההלוואות - וסיוע בדמי אבטלה לציבור העצמאים בדיוק כמו שקיים לשכירים.

בעיה נוספת שאליה הוא מפנה שוב ושוב את תשומת הלב היא העובדה כי כרגע אין מי שנותן תשובות, לטענתו. "אין כתובת כרגע. אין גוף שאליו המגזר העסקי יכול לפנות. אין מי שמתכלל את כל האירוע. לשכירים יש ביטוח לאומי או שירות תעסוקה. למגזר העסקי אין מי שאומר מה מותר לעשות ומה אסור. צריך קו חם שיתן מענה. אנחנו מקבלים אלפי פניות ביום. המדינה צריכה לתת תשובות - לא הארגונים שגם הם בחוסר ודאות.

המשבר הוא הזדמנות לעשות קפיצה: כך תעבירו את העסק לאונליין | האזינו

"אין כרגע אף גוף שלקח אחריות על האירוע במגזר העסקי. לא משרד האוצר, לא משרד הכלכלה, לא משרד העבודה והרווחה, לא משרד ראש הממשלה. אין. הדרישה היא שראש הממשלה ייקח אחריות ויוביל צעדים מידיים. אי אפשר להישאר במצב הקיים ולהפקיר את המגזר העסקי. העיריות אומרות שיתנו הנחה ויום למחרת מנכ"ל משרד הפנים אומר שאסור לתת הנחות. יד אחת לא יודעת מה השנייה עושה. אין אף אחד שמתכלל את כל האירוע ונותן הנחיות. כרגע כל משרד עובד בבודדת ושום דבר לא קורה", הוא אומר.

בריטניה: ימי מחלה לעצמאים – אבל פחות סיוע מלשכירים

בעוד בישראל יש עמימות לגבי הסיוע לעסקים, בריטניה הציגה ביום שישי צעדים חסרי תקדים להגנה על העובדים מהשלכות משבר וירוס הקורונה. שר האוצר רישי סונאק הודיע כי הממשלה תממן מענקים של עד 80% ממשכורת העובדים המושבתים בגלל המשבר - בתנאי שמעסיקיהם לא יפטרו אותם בזמן המשבר. התשלומים יוצאי הדופן יסתכמו עד 2,500 ליש"ט (2,900 דולר) בחודש, מעט מעל לשכר החציוני בבריטניה. לפי הערכות, עלות התוכנית תגיע ל-78 מיליארד ליש"ט.

ההודעה על התוכנית באה ימים ספורים לאחר שהממשלה הציגה חבילת חילוץ למגזר העסקי בהיקף של 350 מיליארד ליש"ט, שנועדה לסייע לחברות להתמודד עם השבתת חלקים גדולים מהפעילות הכלכלית בבריטניה על רקע התפשטות הנגיף.
בריטניה. מחירי הבתים זינקו לשיא במארס
בריטניהצילום: בלומברג

התוכנית הבריטית גם כוללת התייחסות לעצמאים ועסקים קטנים: "חיזוק רשת הביטחון עבור אלה שעובדים בשביל עצמם", אמר סונאק. עצמאים יקבלו תשלום ימי מחלה, ודחייה בתשלומי מס. מתן שכר ימי מחלה לעצמאים הוא צעד חדש וחריג. שכירים זכאים ל-94.25 ליש"ט לשבוע דמי חופשת מחלה, עד 28 שבועות. במקום להתחיל את דמי המחלה מהיום הרביעי למחלה, חוקי החירום מעניקים אותה מהיום הראשון. בנוסף, נדחה ברבעון תשלום מע"מ לעצמאים, מה שאמור לחסוך למגזר 30 מיליארד ליש"ט. אם כי בשגרה יש רף של הכנסה שנתית של 85 אלף ליש"ט שרוב העצמאים לא עוברים אותו.

תוכנית העידוד לעצמאים, עם זאת, זכתה לביקורת על היותה מצומצמת ביחס לסיוע לשכירים. עצמאים לא יהיו זכאים להשתתפות בתוכנית תשלום השכר עד 80% מההכנסות. פדרציית העסקים הקטנים בבריטניה מחתה על כך, וטענה כי שכיר שמשתכר 25 אלף ליש"ט לשנה יקבל מהממשלה שכר של 20 אלף ליש"ט לשנה, בעוד שעצמאי שמשתכר בשגרה אותו סכום, יהיה זכאי לתמיכה של 5,000 ליש"ט בלבד.

בעיה נוספת היא בירוקרטיה קשה שעומדת בפני העצמאים שמנסים לבקש את הסיוע. "גרדיאן" דיווח על קבלת פניות מקוראים שאמרו כי סבך הטפסים בלתי אפשרי לניווט.

ניו זילנד: חבילת ענק כולל סבסוד שכר לעצמאים

במדינה שבה אוכלוסייה של 4.8 מיליון בלבד, יש 353 אלף עסקים עצמאיים שאינם מחזיקים עובדים - 70% מכלל העסקים במדינה. הממשלה הכריזה על חבילת תמריצים בשווי 12.1 מיליארד דולר ניו זילנדי (7 מיליארד דולר אמריקאי), השקולה ל-4% מהתמ"ג. החבילה כוללת סבסוד שכר עובדים, חיזוק מערכת הבריאות, העברות למשפחות מעוטות הכנסה, והקלות מס.
ניו זילנד
ניו זילנדצילום: DAVID GRAY/רויטרס

עסקים שסובלים מנפילה של 30% ויותר בהכנסות לעומת השנה הקודמת יקבלו סובסידיות למימון שכר עובדים. עובדים במשרה מלאה יקבלו 585 דולר ניו זילנדי לשבוע עד 30 ביוני, ועובדים במשרה חלקית 350 דולר. עובדים חולים או בבידוד יקבלו סכומים דומים. סבסוד השכר על ידי הממשלה חל גם על עצמאים שנאלצים להפסיק לעבוד. (עצמאים שעובדים בשגרה מהבית וממשיכים לעבוד לא זכאים לשכר).

ארה"ב: סיוע בהלוואות בריבית נמוכה

ביום רביעי אמר נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כי הממשל יספק חבילת חילוץ של 50 מיליארד דולר לבעלי עסקים קטנים הנפגעים מהמגפה במסגרת חבילה כלכלית רחבה. הכלי העיקרי שיסייע לעסקים קטנים הוא הלוואות בריבית נמוכה ודחיית תשלומי מס ללא תשלום ריבית או קנס.
מוכר בחנות ירקות בברוקלין, ניו יורק, היום
מוכר בחנות ירקות בברוקלין, ניו יורקצילום: AFP

החבילה הכוללת, שפרטיה נדונים עתה בסנאט, במטרה להגיע להצבעה ביום שני, מוערכת בטריליון דולר. הסעיפים שהציעו הרפובליקאים כוללים מענק של עד 1,200 דולר לכל משלם מסים שמשתכר פחות מ-99 אלף דולר בשנה; הקלות גדולות במיסי חברות; והלוואות לעסקים ותעשיות. אחד הסעיפים שהדמוקרטים מתנגדים לו בהצעת החוק שהגישו הרפובליקאים הוא הגבלת ימי חופשת מחלה בתשלום, ותשלום מופחת למעוטי הכנסה שלא שילמו מס הכנסה – 600 דולר. יש גם סנאטורים רפובליקאים שמתנגדים לסעיפים הללו. בשבוע שעבר חוקקה ארה"ב חובת תשלום ימי מחלה, והרפובליקאים רוצים להגביל את רוחב היריעה. בכל מקרה, עצמאים אינם זכאים לתשלום זה.

גרמניה: מתוכננים מענקים ישירים לעצמאים בנוסף להלוואות

ביום חמישי דיווח העיתון הגרמני "דר שפיגל" כי הממשלה תציע חבילת תמיכה של 40 מיליארד דולר לעסקים קטנים ועצמאים. 10 מיליארד יורו יינתנו ישירות כמענקים לעצמאים וחברות קטנות מאוד. 30 מיליארד יורו יינתנו כהלוואות. בגרמניה מיליוני עצמאים, מפרילאנסרים ועד בעלי חנויות זעירות, מטפלים ומנקים, שמשבר הקורונה ייבש לחלוטין את מקור הכנסותיהם.
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ושר הבריאות בממשלתה ינס שפאן
קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ושר הבריאות בממשלתה ינס שפאןצילום: AFP

חבילת הסיוע הגרמנית, שמכונה קרן הסולידריות, תיחתם רשמית ביום שני על ידי הקבינט של אנגלה מרקל. במהלך המשבר הנוכחי נאלצה גרמניה להיפרד לאחר שנים רבות ממדיניותה לשמור על תקציב מאוזן ולא להגדיל חובות. שר האוצר אולף שולץ והקנצלרית רמזו כי גרמניה תלווה כסף כדי לממן את הסיוע לכלכלה וכי הממשלה "תעשה כל מה שנחוץ" כדי לבלום את המשבר. בשבוע שעבר השיקה גרמניה חבילת סיוע כלכלית בסך 550 מיליארד יורו, שאותה תיארה כ"צעד ראשון", והציעה אשראי ללא הגבלה דרך בנק ממשלתי, במטרה למנוע פיטורי עובדים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2020, 18:27 
teknoboy כתב:
opheaaa כתב:
teknoboy כתב:

.

גם אני לא מומחה לאפידמיולוגיה ולא למצב של מערכת הבריאות בישראל ולא שום דבר כזה, אז אני לא יודע מספרים קונקרטיים.
העיקרון הוא שמחכים לראות שבניגוד לעכשיו, אין עלייה במספר הנדבקים היומי אלא ירידה (כלומר שהמגפה בדעיכה ולא בהתפרצות), ושמספר האנשים שמגיעים כל יום לטיפול נמרץ נשימתי לא גורם לקריסה של המערכת.
לא יודע בדיוק מה השיקולים, מה היעדים, מה המדדים וכו', אבל זאת העבודה של משרד הבריאות ושל המומחים שם, לא שלנו.
חוץ מזה, כל הצעדים שאתה רואה עכשיו בכל העולם נעשים בדיוק מתוך מחשבה על עוד חודש-חודשיים. זאת לא איזו תגובה היסטרית לגרף מפחיד, אלא ניסיון לאזן קצת בין כל הצרכים בלי להגיע לקריסת מערכות ותמונות מסרטי אסונות, כדי שבעוד כמה שבועות יהיה אפשר להקל את המגבלות.
לגבי השאלה של מה יקרה אם פתאום יהיה מוקד הדבקה חדש - אפשר להפעיל שוב את צעדי הריחוק למיניהם, באופן נקודתי או גורף, תלוי מה צריך. אבל זה כמו לשאול למה לרפא חולה סרטן אם יש סיכוי כלשהו שבעתיד הוא יחלה שוב.

דיסקליימר: אני לא מייצג לא את מדע הרפואה ולא את מערכת הבריאות הישראלית. אני מסביר את מה שאני מבין שהמומחים בתחום ממליצים.
אין לי מושג אם זה מיושם בישראל ואיך, ואני מודה ומתוודה שאני סומך על מה שהמומחים אומרים, כיוון שאני עצמי סתם הדיוט שמתעניין (כמו כולנו).

אז אני חושב שאם צריך להיות מומחה לאפידימולוגיה בכדי לקבל גישה למספרים האלה (שלתחושתי בכלל לא קיימים) הבעיה אפילו יותר גדולה. מצד שני, אם יש מספרים כאלה ובוחרים לא לספר אותם לציבור זה מהלך מאוד תמוהה.

מעבר לזה, אני דווקא חושב שהציבור כן צריך לדעת מה השיקולים היעדים והמדדים של משרד הבריאות. לפי ההתייחסויות ששמעתי מגורמים במערכת הבריאות, אני חושב שמה שחשוב למערכת הבריאות זה לדאוג למערכת הבריאות. שיקולים כלכליים וחברתיים לא מעניינים אותם. (לכן הם דחפו להסגר משלב מוקדם מאוד, לכן גם שרים אחרים ומשרדים אחרים התנגדו לזה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2020, 19:18 
סמל אישי של המשתמש
בדיוק עכשיו הכריזו בבריטניה על תוכנית חדשה לעזור למועסקים עצמית.

הוריי לי!!!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 26 מרץ 2020, 21:38 
סמל אישי של המשתמש
opheaaa כתב:
teknoboy כתב:
opheaaa כתב:
teknoboy כתב:

.

1. אז אני חושב שאם צריך להיות מומחה לאפידימולוגיה בכדי לקבל גישה למספרים האלה (שלתחושתי בכלל לא קיימים) הבעיה אפילו יותר גדולה. מצד שני, אם יש מספרים כאלה ובוחרים לא לספר אותם לציבור זה מהלך מאוד תמוהה.

2. מעבר לזה, אני דווקא חושב שהציבור כן צריך לדעת מה השיקולים היעדים והמדדים של משרד הבריאות. לפי ההתייחסויות ששמעתי מגורמים במערכת הבריאות, אני חושב שמה שחשוב למערכת הבריאות זה לדאוג למערכת הבריאות. שיקולים כלכליים וחברתיים לא מעניינים אותם. (לכן הם דחפו להסגר משלב מוקדם מאוד, לכן גם שרים אחרים ומשרדים אחרים התנגדו לזה).

1. למה זה חשוב לך מה היעד של R0 שבו ישקלו הקלה של הצעדים (או כל מדד אחר שהם משתמשים בו לצורך ההחלטות האלה)? אתה הולך להקים מערך עצמאי להערכה של כל המדדים? אתה חושב שהתקנים שתמציא עכשיו פתאום יהיו יותר מוצלחים מאלה שאנשים שהקדישו לזה את כל החיים שלהם חשבו עליהם?
2. כשהם מדברים על מניעת קריסה של מערכת הבריאות זה לא בגלל שהם דואגים לכיסאות שלהם, אלא בגלל שהם רוצים שגם מחר אם תגיע למיון עם אפנדיציט מודלק זה לא יהיה גזר דין מוות, ושגם אם מחר הילדה שלך תיפול ותשבור את היד היא תקבל קיבוע תקין ולא תישאר נכה כל החיים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 11:26 
סמל אישי של המשתמש
אתם רואים התקהלות גדולה, אתם עושים עם זה משהו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 14:00 
teknoboy כתב:
opheaaa כתב:
teknoboy כתב:
opheaaa כתב:
teknoboy כתב:

.

1. אז אני חושב שאם צריך להיות מומחה לאפידימולוגיה בכדי לקבל גישה למספרים האלה (שלתחושתי בכלל לא קיימים) הבעיה אפילו יותר גדולה. מצד שני, אם יש מספרים כאלה ובוחרים לא לספר אותם לציבור זה מהלך מאוד תמוהה.

2. מעבר לזה, אני דווקא חושב שהציבור כן צריך לדעת מה השיקולים היעדים והמדדים של משרד הבריאות. לפי ההתייחסויות ששמעתי מגורמים במערכת הבריאות, אני חושב שמה שחשוב למערכת הבריאות זה לדאוג למערכת הבריאות. שיקולים כלכליים וחברתיים לא מעניינים אותם. (לכן הם דחפו להסגר משלב מוקדם מאוד, לכן גם שרים אחרים ומשרדים אחרים התנגדו לזה).

1. למה זה חשוב לך מה היעד של R0 שבו ישקלו הקלה של הצעדים (או כל מדד אחר שהם משתמשים בו לצורך ההחלטות האלה)? אתה הולך להקים מערך עצמאי להערכה של כל המדדים? אתה חושב שהתקנים שתמציא עכשיו פתאום יהיו יותר מוצלחים מאלה שאנשים שהקדישו לזה את כל החיים שלהם חשבו עליהם?
2. כשהם מדברים על מניעת קריסה של מערכת הבריאות זה לא בגלל שהם דואגים לכיסאות שלהם, אלא בגלל שהם רוצים שגם מחר אם תגיע למיון עם אפנדיציט מודלק זה לא יהיה גזר דין מוות, ושגם אם מחר הילדה שלך תיפול ותשבור את היד היא תקבל קיבוע תקין ולא תישאר נכה כל החיים.

1. אתה צודק שהמדד עצמו לא משנה לי בשום דבר - אבל בדיוק בגלל זה הם המומחים ולא אני, אני הייתי רוצה לשמוע מהם תרגום של ההערכות והמדדים בצורה שגם מי שלא מבין בתחום יוכל להבין. לא הבנתי למה השתמע מדעתי שאני חושב שצריך להיות מערך עצמאי - הרי הנתונים שהם עוסקים בהם הם לא תיאורטיים, וגם לא הצעדים. בסופו של דבר ההערכות והשיקולים אמורים להיות לפי מספרים, שכמו שהבנתי מהודעתך הראשונה - גם אתה מאמין שיש כאלו (ואם אין, אז מקווה שתסכים איתי שנחוץ שיהיו כאלה. כי אחרת ההחלטות על סגר/ שחרור מסגר יהיו החלטות שרירותיות)
2. אני חושב שהשימוש במונח קריסה הוא בעייתי, אבל על כך ארחיב בהזדמנות אחרת ;)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 14:26 
הנושא הרבה יותר מורכב מרק להתייחס ולחכות למספרים מסויימים.
הגרפים חשובים על מנת לראות התפתחות של הדבקה, תמותה והבראה יחסית לכמות הבדיקות שנערכה ולתקופת הזמן הנבדקת.
בגדול ומאחר ובכל מדינה נעשות כמויות אחרות של בדיקות, האוכלוסיה בעלת אופי שונה, נקודת ההתחלה אחרת ומצב המערכת הרפואית לא שווה, אז קשה להשוות בין המדינות לגבי ההתפתחות לאורך ציר הזמן.

לדוגמא, באוסטריה כבר 12 יום בסגר, שהוא לא דומה לסגר שהיה ביפן או באיטליה או בישראל.
בגרמניה נכנסו לסגר יותר מאוחר, וצריך להסתכל שם על כל מדינה בנפרד, כולל על הנתונים הרשמיים שמועברים הלאה.
באוסטריה רק היום עושים פעם ראשונה הערכת מצב לאור הנתונים, והם כבר יודעים לציין, שההערכות שלהם מדברות על נקודת השיא בין אמצע אפריל לאמצע מאי.
ברור לכולם שאין אפשרות להשאיר את המצב כמו שהוא עכשיו עוד זמן רב.
מתי שהוא צריך יהיה לשחרר את הלחץ, והשאלה היא רק מתי בדיוק, ואיך.
ברור לכולם שאוכלוסיית הפנסיונרים היא האחרונה לצאת מהסגר.

במקביל לעדכונים היומיים, ממשיכים לתת מענה כלכלי לכולם, מרמת הפרט, עצמאים והחברות הגדולות.

בקיצור יש מי שמטפל באופן אקטיבי בבתושבים, מה שלא ממש מתרחש בארץ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 14:29 
סמל אישי של המשתמש
opheaaa כתב:
1. אתה צודק שהמדד עצמו לא משנה לי בשום דבר - אבל בדיוק בגלל זה הם המומחים ולא אני, אני הייתי רוצה לשמוע מהם תרגום של ההערכות והמדדים בצורה שגם מי שלא מבין בתחום יוכל להבין. לא הבנתי למה השתמע מדעתי שאני חושב שצריך להיות מערך עצמאי - הרי הנתונים שהם עוסקים בהם הם לא תיאורטיים, וגם לא הצעדים. בסופו של דבר ההערכות והשיקולים אמורים להיות לפי מספרים, שכמו שהבנתי מהודעתך הראשונה - גם אתה מאמין שיש כאלו (ואם אין, אז מקווה שתסכים איתי שנחוץ שיהיו כאלה. כי אחרת ההחלטות על סגר/ שחרור מסגר יהיו החלטות שרירותיות)
2. אני חושב שהשימוש במונח קריסה הוא בעייתי, אבל על כך ארחיב בהזדמנות אחרת ;)

1. אם אתה לא באמת צריך לדעת את המספרים הטכניים אלא רק את התרגום של זה לשפת המציאות, קיבלת את זה קודם ממני :SMOKE:
אפשר יהיה להקל את הסגר כשהמגיפה תהיה בשליטה (מטרת מינימום) ואם אפשר, כשמספר החולים הצפוי לא יביא לקריסת המערכת.
בעקבות הסגר, מקדם ההדבקה אמור לרדת מאוד, ובעקבותיו גם מספר הנשאים באוכלוסייה. בשלב הזה אפשר יהיה להקל את המגבלות, ולהעלות קצת את מקדם ההדבקה (צריך לשים לב שלא גולשים שוב למצב של מגיפה), כל עוד הכול נשאר בשליטה מכל הבחינות.
מתי זה יקרה? בסין פותחים עכשיו את העיר שבה הכול התחיל, אחרי משהו כמו עשרה או 12 שבועות של סגר (אבל סגר הארדקור), אם אני לא טועה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 15:00 
לפי אופירע לבועז תושב יש קורונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 16:39 
הגיע גם לבוריס :LAGUH!:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 17:05 
סמל אישי של המשתמש
הם על הזין שלי, הבעיה שלטיל לינדמן יש את זה, וזה כנראה חמור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 17:44 
אני לא בטוח שיש אדם אחד על הכדור שמגיע לו לקבל קורונה יותר מבוריס ג'ונסון. (טוב, ושימון מזרחי, מסיבות שאינן קשורות)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 17:45 
בולסנארו, אבל הוא קיבל כבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 18:05 
גיא האדום כתב:
אני לא בטוח שיש אדם אחד על הכדור שמגיע לו לקבל קורונה יותר מבוריס ג'ונסון. (טוב, ושימון מזרחי, מסיבות שאינן קשורות)

סירייסלי? יותר מטראמפ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 18:19 
האם גילוי מוקדם של הקורונה משמעותי לעניין יכולת הטיפול והצלחת חיי המטופל? השאלה ביחס לחולים בקבוצת הסיכון, מבוגרים עם מחלות רקע. האם גילוי מוקדם של תסמינים (ובהמשך לזה- של המחלה) עשוי להשפיע דרמטית על יכולת הצוות המטפל להציל את חיי החולה?

האם נתקלתם במחקרים בנושא?
או בחוות דעת של מדענים או רופאים בנושא?
יש מישהו שהחל לפעול בנושא מול גורמים בממשלה ובמערכת הבריאות, וביקש את עזרתי.
לטענתו אם נדחף עכשיו לגילוי מוקדם של תסמינים בקרב האוכלוסייה הזו, נוכל להציל חיים.
כל מידע שיש לכם בנושא יוכל לסייע
בריאות לכולם :HEART2:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 18:53 
סמל אישי של המשתמש
קומוניסים כתב:
האם גילוי מוקדם של הקורונה משמעותי לעניין יכולת הטיפול והצלחת חיי המטופל? השאלה ביחס לחולים בקבוצת הסיכון, מבוגרים עם מחלות רקע. האם גילוי מוקדם של תסמינים (ובהמשך לזה- של המחלה) עשוי להשפיע דרמטית על יכולת הצוות המטפל להציל את חיי החולה?

האם נתקלתם במחקרים בנושא?
או בחוות דעת של מדענים או רופאים בנושא?
יש מישהו שהחל לפעול בנושא מול גורמים בממשלה ובמערכת הבריאות, וביקש את עזרתי.
לטענתו אם נדחף עכשיו לגילוי מוקדם של תסמינים בקרב האוכלוסייה הזו, נוכל להציל חיים.
כל מידע שיש לכם בנושא יוכל לסייע
בריאות לכולם :HEART2:

תגיד לגרום שיפסיק לבזבז את זמנם היקר של האנשים שמטפלים בזה.

דבר כזה לא יעזור. בכל מקרה אין טיפול נגד הווירוס עצמו והטיפול הוא בתסמינים, כך שגילוי לפני התסמינים לא ישנה את הטיפול בשום צורה (הרי לא יחברו אדם שנושם רגיל למכונת הנשמה "ליתר ביטחון").
בנוסף, התסמינים מופיעים ימים ספורים (נדמה לי שבממוצע חמישה ימים) אחרי ההדבקה, ובמקרים היותר קשים (אלה שצריך להציל את חייהם) המופע פתאומי ואקוטי.
בדיקת מעבדה לפני הופעת התסמינים אפשרית, אבל עלולים להתפספס ככה חולים לא מעטים (ככה קראתי, לא בטוח במספרים), ובכל לבדוק את כל האוכלוסייה זאת לא אפשרות מעשית.

בקיצור, הגורם שלך חשב על רעיון שנראה לו כמו רעיון טוב כי הוא לא מכיר את הנושא, על פניו (דרך אגב, תמסור לגורם שהקטע של "גילוי מוקדם" רלוונטי למחלות כרוניות וסופניות שיש להן טיפול, כמו סוגים ספציפיים של סרטן, ולא למחלות עם מופע אקוטי כמו קורונה). בפועל זה אחד הדברים הראשונים שבודקים, וגם במקרה שלנו כבר בדקו וניסו, ונכון לרגע זה הידע הקיים הוא מה שכתבתי קודם.
באופן כללי, לפני שגורם כזה מבזבז את זמנו וחשוב יותר - את זמנם של אנשים שמטפלים במשבר אקוטי, כדאי שהוא יברר כמה פרטים ראשוניים על הנושא או אפילו על התחום באופן כללי (בהנחה שאין לו מושג בו, כפי שאכן נראה).

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 19:31 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

דבר כזה לא יעזור. בכל מקרה אין טיפול נגד הווירוס עצמו והטיפול הוא בתסמינים, כך שגילוי לפני התסמינים לא ישנה את הטיפול בשום צורה (הרי לא יחברו אדם שנושם רגיל למכונת הנשמה "ליתר ביטחון").
בנוסף, התסמינים מופיעים ימים ספורים (נדמה לי שבממוצע חמישה ימים) אחרי ההדבקה, ובמקרים היותר קשים (אלה שצריך להציל את חייהם) המופע פתאומי ואקוטי.
בדיקת מעבדה לפני הופעת התסמינים אפשרית, אבל עלולים להתפספס ככה חולים לא מעטים (ככה קראתי, לא בטוח במספרים), ובכל לבדוק את כל האוכלוסייה זאת לא אפשרות מעשית.

בקיצור, הגורם שלך חשב על רעיון שנראה לו כמו רעיון טוב כי הוא לא מכיר את הנושא, על פניו (דרך אגב, תמסור לגורם שהקטע של "גילוי מוקדם" רלוונטי למחלות כרוניות וסופניות שיש להן טיפול, כמו סוגים ספציפיים של סרטן, ולא למחלות עם מופע אקוטי כמו קורונה). בפועל זה אחד הדברים הראשונים שבודקים, וגם במקרה שלנו כבר בדקו וניסו, ונכון לרגע זה הידע הקיים הוא מה שכתבתי קודם.
באופן כללי, לפני שגורם כזה מבזבז את זמנו וחשוב יותר - את זמנם של אנשים שמטפלים במשבר אקוטי, כדאי שהוא יברר כמה פרטים ראשוניים על הנושא או אפילו על התחום באופן כללי (בהנחה שאין לו מושג בו, כפי שאכן נראה).

גילוי מוקדם חשוב, אבל לא בגלל שיש איזשהו טיפול מציל חיים, אלא בגלל שזה מאפשר לבודד את החולה. כשמשאירים אנשים חולים בבית, הם בסבירות מאד גבוה ידביקו את כל האנשים שגרים איתם.
כל המדינות שהשתלטו על זה השתמשו בבדיקות חום נרחבות בציבור.
בסין (ואני חושב גם קוריאה, ויאטנם וטאיוון) עושים בדיקות חום בתחבורה ציבורת ובכניסה של רוב הבניינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 19:53 
למומחים פה,כמה זמן לוקח לייצר מכונות הנשמה?אין בארץ חברות שמפתחות?אני שואל ברצינות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 20:02 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
teknoboy כתב:

גילוי מוקדם חשוב, אבל לא בגלל שיש איזשהו טיפול מציל חיים, אלא בגלל שזה מאפשר לבודד את החולה. כשמשאירים אנשים חולים בבית, הם בסבירות מאד גבוה ידביקו את כל האנשים שגרים איתם.
כל המדינות שהשתלטו על זה השתמשו בבדיקות חום נרחבות בציבור.
בסין (ואני חושב גם קוריאה, ויאטנם וטאיוון) עושים בדיקות חום בתחבורה ציבורת ובכניסה של רוב הבניינים.

בדיקות חום זה מצוין ובידוד של נשאים זה מצוין, אבל למיטב הבנתי כרגע אי אפשר לגלות בצורה מהימנה נוכחות של הווירוס יותר מהר ממה שעושים.
אפשר וצריך לעשות את זה ליותר אנשים, אבל אני לא בטוח שיש כרגע אפשרות טכנית לגילוי מוקדם יותר.
שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.

וקומוניסים, אולי התגובה שלי באמת קצת קוטלת מדי :SMOKE: אבל תסכים איתי שכמו שלא מטרידים רמטכ"ל באמצע מלחמה כי חשבנו על דרך "חדשה" למגן טנקים, ככה לא מטרידים את מי שמנהל את המשבר הזה עם כל רעיון שעבר לנו בראש.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: קורונה
הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 20:19 
אני ממש מאמין שהאנשים שמנהלים את המשבר בישראל לא יופתעו כשמישהו יספר להם שגילוי מוקדם של הנגיף יכול לגרום לחולה להדביק פחות אנשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 27 מרץ 2020, 20:33 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

בדיקות חום זה מצוין ובידוד של נשאים זה מצוין, אבל למיטב הבנתי כרגע אי אפשר לגלות בצורה מהימנה נוכחות של הווירוס יותר מהר ממה שעושים.
אפשר וצריך לעשות את זה ליותר אנשים, אבל אני לא בטוח שיש כרגע אפשרות טכנית לגילוי מוקדם יותר.
שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.

בדיקות חום בכניסה לקניונים או סתם במקומות ברחוב זה משהו שאני בטוח שישראל מסוגלת לעשות, גם בידוד של אנשים עם סימפטומים.
לגבי בדיקות, אני לא מומחה, אבל מישהו יצטרך להסביר לי מתישהו איך ישראל ופחות או יותר כל מדינות המערב העשירות והמתקדמות לא מצליחות לעשות את זה.
קוריאה וסין הן מדינות יותר עניות מישראל והיה להן הרבה פחות זמן להתכונן לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 762 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: