תתאבד כבר כתב:
רוצה לדבר על יום ההתנצלות?
על זה שכבר 20 שנה מציינים באוסטרליה, מדי שנה ב26.5 יום סליחה לקהילה האבוריג'ינית על חטיפת ועקירת ילדים מבתיהם?
או על תוכנית Home Children שלקחו ילדים ממשפחות עניות באנגליה?
אני לא מבין על מה אתה מגן, אלה עובדות ידועות מוסכמות. לא הבאתי שום דבר מהפכני. זה שהאוסטרלים, עד עצם היום הזה, שולחים מהגרים/פליטים להתייבש באיים מרוחקים, כמו במקרה חג המולד, שגם עולה למשלם המיסים האוסטרלי מיליוני דולרים, זו מדיניות שאף אחד לא מסתיר (אולי ממך?).
בוא, תאיר את עינינו, איפה הדרך כל כך ארוכה בין מה שכתבתי למציאות, שהיא כאמור, מוסכמת על ידי כל בר דעת.
ואל תוסיף לדבריי את ההקצנות של אלפקה, הוא לא באחריותי.
מחכה בקוצר רוח.
מוזמן להתייחס ליום ההתנצלות, להום צילדרן, ולהסביר שוב את ההצהרה שלך שבין מה שאני כתבתי (הצהרות רשמיות של ממשלת אוסטרליה!) לבין המציאות יש דרך ארוכה מאוד
יכול שלא הבנתי אותך נכון.
מהשתלשלות האשכול הבנתי שאנשים הסבירו לך שבעבר נעשו באוסטרליה עוולות קשות, אבל זה שייך לעבר, והם לפחות לקחו אחריות על העוולות שלהם והתקדמו קדימה.
להבנתי, אתה הבעת זילזול בלקיחת האחריות שלהם והצגת כאילו אוסטרליה היא בערך מקור הרשע בעולם, כאילו אפשר בכלל להשוות את מה שהממשלה הנוכחית שלה עושה לעוולות של ממשלות ישראל היום. בעיני זה תיאור מסולף של המציאות. אם טעיתי בהבנה, תקן אותי. אשמח להתנצל.
בנוסף, עם או בלי קשר, תיארת תיאור חלקי ומסלף של העובדות, אני לא יודע אם בכוונה או בטעות.
לגבי העובדות:
HOME CHILDREN
זה היה פרוייקט בריטי בכלל, ביזמתה של אישה סקוטית. במסגרתו נשלחו ילדים מבתי יתומים ומבתים עניים מאד בבריטניה לקנדה, אוסטרליה, ארה"ב, דרום אפריקה וניו זילנד. הרעיון הכללי, ככל שהדבר מופרך, היה להיטיב עם הילדים הללו, שהגורל התאכזר אליהם. כן, צריך לשים דברים גם בקונטקסט של תקופה.
הערותי לגבי העניין הזה:
1. מתוך 100,000 שנשלחו מבריטניה, 7000 היו לאוסטרליה.
2. האוסטרלים לא "לקחו ילדים למשפחות עניות באנגליה" כדבריך.
3. הפרוייקט נועד במקורו לעזור לילדים, אף אחד לא יזם אותו כדי לייצר רווח לעצמו (כמו למשל היתרונות הברורים של פרוייקטי עוול של קולונילאיזם או מסחר בעבדים).
4. בפרט, ההערה על "עובדי כפייה" היא שקר, אפילו לא דמגוגיה.
5. חשוב להבין שכל זה קרה במאה ה-19, ובתחילת המאה ה-20. אוסטרליה מודה בזה, מודה שזה היה עוול, והתנצלה על זה באופן רשמי.
STOLEN GENERATION
אם כבר, היית צריך להציג את זה. כאן האוסטרלים עצמם באו ולקחו 100,000 ילדים למשפחות אבוריג'יניות, בטענה שהם לא מסוגלים לגדל ילדים בצורה סבירה. הילדים גדלו בדרך כלל במנזרים או אומצו על ידי משפחות לבנות. זה הרבה יותר חמור ואכזר.
גם לגבי העניין הזה, חשוב להגיד שזה נעשה מתוך מחשבה שזה דבר נכון וטוב לילדים, ולא מתוך רצון להרוויח משהו או ליצור יתרון לאיזה בעל אינטרס.
עדיין, שני הסיפורים הללו נוראיים בעיני.
אבל כאמור, צריך לתת קונטקסט של זמן-תקופה לעניין.
אוסטרליה מודה בעוולות הללו והתנצלה בפני הנפגעים. לא ברור לי איך הפכת את ההתנצלות הזאת כנגד מה שאני אומר, כאילו זה תומך במה שאתה אומר? אתה יכול לזלזל בזה, אבל זה לא דיבור מהשפה ולחוץ:
1. בבתי ספר מלמדים את הילדים על הדברים הללו, כל ילד חיב להכיר את זה (לא מלמדים "כמה רדפו אותנו, כמה תמיד רודפים אותנו ואיך יצאנו גיבורים", אלא "כמה אכזריים היינו, וכמה חשוב לא להיות כאלה היום ובעתיד"). כשבישראל ילמדו את הילדים על עוולות הנכבה, תוכל להתחיל להשוות. אני מזמין אותך לבוא לבתי ספר כאן ולראות איך זה קורה.
2. לנפגעים ניתנו פיצויים בכסף על העוול שנעשה להם. לכל מי שהוא אפילו רבע אבוריגי'ני יש זכויות יתר בהרבה מקומות (אשתי מטפלת בכאלה בבתי חולים, אתה אפילו לא יכול לראות שיש להם מקור אבורג'יני).
3. בהרבה מוסדות, חברות פרטיות, בתי ספר, מוקירים כל יום, בדיבור ובכתב, את הילידים שעל אדמתם אנחנו יושבים.
4. כיום, כמעט בכל מקום שמונף בו דגל אוסטרליה, מונף גם הדגל של האבוריג'ינים, כהכרה בזה שיש להם זהות עצמאית. כשבישראל בכל מקום שמונף דגל ישראל יונף גם דגל פלשתין, תוכל להתחיל להשוות.
לגבי מבקשי המקלט:
אם היית מביט למעלה, היית רואה שכתבתי שהמדיניות כלפיהם היא אכזרית בעיני.
אבל גם כאן, צריך להציג תמונה נכונה יותר נכונה.
אוסטרליה מקבלת כל שנה הרבה מאד מבקשי מקלט. בשנה האחרונה למשל, הגיעו אלפים מוונצואלה בגלל המשבר שם. יש כאן פליטים מאגניסטן, עיראק, מסודן, מארצות אחרות באפריקה. אני פוגש אותם. יש כאן עשרות אלפי וייטנאמים, מזמן מלחמת וייטנאם.
אבל אוסטרליה, בטימטום, דורשת שהתהליך יהיה "מסודר". שלא יגיעו לחופים שלה בספינות טרופות. מי שמגיע ככה – לא ייכנס, ויושם באיי מעצר, לא משנה מה עבר עליו. סדר צריך להיות... הם טוענים שזה פגיעה בביטחון המדינה. אני מנסה עדיין לרדת לעומקם של הדברים, הם ממש לא ברורים לי.
זה לא ברור לי, משום שבניגוד לישראל, שלא רוצה אף אחד שאינו יהודי במדינה, גם אם הוא בורח על חייו, באוסטרליה יש כל כך הרבה מהגרים, מכל כך הרבה ארצות, והאוסטרלים שמחים על כך וחושבים שזה מעשיר את התרבות שלהם. זה קורה כל הזמן, כל השנים, גם עכשיו.
אז שוב, לא "זורקים מהגרים" כדבריך, אלא רק מבקשי מקלט שהגיעו באוניות לחופים. גם זה מספיק חמור בעיני, אבל מכאן ועד להשוות את זה לישראל הדרך כל כך ארוכה.
לסיכום, אתה לא יכול לשפוט מדינות על מה שקרה בעבר, אלא על מה שהן עושות היום.
לא תאשים את ממשל ארה"ב בעוולות העבדות, אלא על מה שהוא עושה היום. אתה כן יכול להאשים את את ממשלת ישראל בעוולות שאמנם התחילו לפני 100 שנה, אבל נמשכות בדיוק באותו מסלול ואכזריות גם היום, בלי שום כוונה לשנות את הדרך.
אוסטרליה לא מושלמת, יש לה דברים רעים, יש עוד עבודה. אבל אם אתה משווה אותה למה שהיה לפני 50 שנה, היא הלכה הרבה מאד קדימה. בישראל הכוון הוא בדיוק הפוך.