תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 17 יוני 2025, 01:20

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: בצלם
הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 21:06 
סמל אישי של המשתמש
יש לי הערכה רבה למחקר התאורטי המתקיים בד"כ באוניברסיטאות בעוד שהעולם המעשי עוסק בתכלס. בעולם המדעי לא היתה מושגת קידמה ללא העולם האקדמי/מחקרי.

למשל בתחום הרפואה כשמסתיים מחקר מדעי מסויים , נניח בתרופה לחולים חשוכי מרפא וכמעט סופניים יש תהליך של ניסיון בתרופה בבעלי חיים ובקבוצת ניסוי קטנה מאוד של חולים סופניים (שאין להם כבר מה להפסיד) לפני שממשיכים בתהליכים של ניסויים נרחבים יותר בקרב קבוצות גדולות יותר הרבה הרבה לפני שה- FDA נותן לתרופה רישיון מסחרי.

לפעמים כואב הלב כאשר חולים שלא כלולים בקבוצת הניסוי מנסים להידחף אליהם (אחרי שיחתמו על מליון טפסים המשחררים מאחריות את המדענים/הרופאים וכו') ונידחים.
למה הם נידחים ? מאחר והגיעו למסכנה שצריך לגלות אחריות מסויימת (הכל יחסי) גם כשנותנים תרופה לחולה שהוא סופני או כמעט סופני.

אז נחמד לקרוא את הדעות התאורטיות של רבים כאן על סיום הסכסוך. אני מבין שחלק מאלה שמצעים לערוך ניסויים מתייחסים למדינת ישראל כחולה סופנית אבל בכל זאת ראוי להכניס תהליכים של בקרה.
בכל הסכם פורץ דרך יש לבדוק השפעות , לבדוק תופעות לוואי , לבדוק שלא נוצרים גידולים סרטניים קטלניים במקומות אחרים.

תאוריות נחמדות שאפילו לא מנוסות על חולים סופניים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 21:18 
איזה ניסוי עשו בצפון אירלנד לפני שהכריזו על סיום הסכסוך ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 21:23 
סמל אישי של המשתמש
לא עשו.
המקרים שונים.
כמדומני שבאירלנד לא עפו מאות טילים ביום לעבר אוכלוסייה אזרחית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 21:24 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
el dudernio כתב:
איציק עד 1939 היה ישוב יהודי בחברון. הישוב סולק וגורש על ידי המון מוסלמי שעשה בו שפטים. להגיד שאלו שגורשו ב 48 הם בעלי "זכות שיבה" אבל אלו שגורשו ב 39 וחלקם חזר לשם מאז דינם גרוש שני זה "גזענות". תפעיל את המוסר בצורה שווה ללא הבדלי דת גזה ומין.
אין קשר בין המתנחלים שם היום לאלו שישבו שם אז.
אם אין זכות שיבה לאף פלסטיני לבית הוריו או סביו, אז למה יש זכות כזו ליהודים לבתים של יהודים אחרים שלא קשורים אליהם?
אם יהיה יום כזה (לא יהיה) שבו כל פלסטיני יזכה לזכות שיבה לבית הוריו, כמובן שאתמוך בזכות שיבה ליהודי שהיו לו אבות בחברון לשוב לבית משפחתו בחברון.

מה שיש כרגע זה שכל יהודי שמתחשק לו יכול לגור בחברון, כשהתוצאה היא שמתעללים בתושבי חברון באופן גס בתירוץ של "סיבות בטחוניות".

איציק מה שיש כרגע זה פשע וגזילת קרקעות אבל אני לא מדבר כל המעש אלא על התאוריה. תאורטית אם ישנם פלסטינאים דורשים זכות שיבה לצפת מותר ליהודים לדרוש כזאת לחברון. או לגמלא (במקרה של סוריה) ושאר המקומות כי מי קבע שגירוש אנשים לפני 40 שנה זה אסון ולפני 400 לא? הרי השייכות לאדמה היא רגשית ואין לך או לי את הפריווילגיה להכתיב רגשות לאחרים. לכן לתפיסתי אדמה לא שייכת לאיש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 21:36 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
איפה ההכלה של הפלשתינאים בעזה?
אפשר להגיד שהיהודים יצביעו שמאל רק כשהמיליון וחצי ערבים ישראלים יגורשו מחוץ לישראל?

אולי הם יכילו אותך קצת יותר כשלא תחטוף באלימות ספינות, כשלא תשלוט על הכניסות והיציאות, כשלא תפציץ את שכונות המגורים ואת התשתיות, והכי הכי - כשלא תדכא את אחיהם בגדה (זה יפה שיש שני סוגים שונים של דיכוי לשתי אוכלוסיות שונות, אבל זה לא אומר שמדובר בשני עניינים נפרדים).

תקן אותי אם אני טועה, אבל כשהבחירות התקיימו בעזה, לא היה מצור. הפלשתינאים בעזה בחרו בחמאס אחרי שיצאנו ולפני שעשינו שם מבצע צבאי משמעותי (עופרת יצוקה היה שנתיים אחרי).

אז? מה זה אומר?
שפעם היתה קונסטלציה מסוימת?
אוקיי, אני מסכים. פעם היתה איזו קונסטלציה מסוימת, שהביאה לכך שהחמאס ניצח.
אז מה?

1. איזו קונסטלציה? הדעה הרווחת אצל הפלשתינאים בעזה היא תמיכה בטרור ובחמאס. לא?
2. וזה מה שהיה בזמן הבחירות, אחרי שיצאנו משם ולפני שהטלנו עליהם מצור או נכנסנו עם טנקים בצורה מאסיבית.
3. זה בדיוק מה שאני מפחד שיקרה באיו״ש, איך תבטיח לי שזה לא יקרה?

1. לא יודע, יכול להיות. אני באמת לא הכי מבין בזה. אולי בתור מומחה תפנה אותי למקורות שמהם למדת את מה שלמדת?
2. אני שמח שהגענו להסכמה על זה שהפעלת כוח צבאי רק מגבירה את השנאה לישראל ואת התמיכה בטרור.
3. אין בעולם כולו בנאדם שיכול להבטיח לך. לכן עושים כמו שמציע אופטימי ממש כמה הודעות מעל, ודואגים שההסדר גם יתייחס לבעיות היסוד בסכסוך וגם יתממש באופן הדרגתי שיאפשר בניית אמון הדדי בין הצדדים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 21:41 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
its-sick כתב:
el dudernio כתב:
איציק עד 1939 היה ישוב יהודי בחברון. הישוב סולק וגורש על ידי המון מוסלמי שעשה בו שפטים. להגיד שאלו שגורשו ב 48 הם בעלי "זכות שיבה" אבל אלו שגורשו ב 39 וחלקם חזר לשם מאז דינם גרוש שני זה "גזענות". תפעיל את המוסר בצורה שווה ללא הבדלי דת גזה ומין.
אין קשר בין המתנחלים שם היום לאלו שישבו שם אז.
אם אין זכות שיבה לאף פלסטיני לבית הוריו או סביו, אז למה יש זכות כזו ליהודים לבתים של יהודים אחרים שלא קשורים אליהם?
אם יהיה יום כזה (לא יהיה) שבו כל פלסטיני יזכה לזכות שיבה לבית הוריו, כמובן שאתמוך בזכות שיבה ליהודי שהיו לו אבות בחברון לשוב לבית משפחתו בחברון.

מה שיש כרגע זה שכל יהודי שמתחשק לו יכול לגור בחברון, כשהתוצאה היא שמתעללים בתושבי חברון באופן גס בתירוץ של "סיבות בטחוניות".

איציק מה שיש כרגע זה פשע וגזילת קרקעות אבל אני לא מדבר כל המעש אלא על התאוריה. תאורטית אם ישנם פלסטינאים דורשים זכות שיבה לצפת מותר ליהודים לדרוש כזאת לחברון. או לגמלא (במקרה של סוריה) ושאר המקומות כי מי קבע שגירוש אנשים לפני 40 שנה זה אסון ולפני 400 לא? הרי השייכות לאדמה היא רגשית ואין לך או לי את הפריווילגיה להכתיב רגשות לאחרים. לכן לתפיסתי אדמה לא שייכת לאיש.
איפה ענית פה למה שאמרתי? קרא שוב. כבר הסכמתי עם הנקודה הספציפית הזו.
כן, מותר ליהודים לדרוש מה שהפלסטינים דורשים.
ההבדל הוא שהמתנחבלים דורשים יותר ומקבלים כבר עכשיו - מתנחבלים שאין להם בסיס בחברון עוברים לגור שם, כל מי שמתחשק לו.
הפלסטינים דורשים פחות ולא יקבלו אף פעם - שאנשיהם יוכלו לחזור לבתים וליישובים המקוריים מהם גורשו הוריהם וסביהם.
ככה שלא מדובר פה על לדרוש את מה שהפלסטינים דורשים - מדובר פה לקחת לעצמכם בכח כבר עכשיו הרבה יותר ממה שתסכימו אי פעם לתת.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 21:59 
אדום אופטימי כתב:
לא עשו.
המקרים שונים.
כמדומני שבאירלנד לא עפו מאות טילים ביום לעבר אוכלוסייה אזרחית

נו באמת, וטילים זאת האינדיקציה היחידה להאם הסכסוך פתיר או לא ?
יש עוד הרבה הבדלים. הם חסרי משמעות מבחינת סיום הסכסוך.
הסכסוך יסתיים כשבשני הצדדים יהיו מנהיגים אמיצים מספיק כדי לסיים אותו (או שיבואו הורים אחראים ויכריחו את הצדדים לסיים אותו).
כאלה שיבינו שצריך להתפשר ושלא כל רצונותיהם ומאוויהם יתממשו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 22:12 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:

ואני באמת אשמח אם תסביר לי, כי אף פעם לא הבנתי. מי שעומד במחסום זה מי שהגיש בקשה להיתר עבודה כדי להרוויח יותר או כדי להיות מטופל בבית חולים מערבי. אם היה רוצה לעבוד בתוך השטחים, היה צריך לעבור מחסום? אם היה רוצה להגיע לבית חולים ברמאללה, היה פוגש בדרך חיילים ישראלים?

יש מחסומים בגדה. לא מעט מהם. בשטחי איי פחות, בשטחי סי יותר. צריך לעבור מחסום בין ג'נין לשכם, בין שכם לרמאללה, בין רמאללה לבית לחם, ובין בית לחם לחברון. תחשוב איזו טרגדיה זו שרוב הפלסטינים חושבים שיהודים זה רק מתנחלים או חיילים. תחשוב מה זה היה גורם לך.

ולגבי היתרי העבודה -
בזמן שישראל חונקת את הכלכלה הפלסטינית, קצת מגוחך להתהדר במינימום שבכל זאת ניתן להם. אתה יודע שישראל היא זו שאוסרת על בתי חולים בגדה לרכוש מכשירי MRI? עד כמה שאני יודע יש אחד כזה, בשכם. אז מה הגאווה הגדולה האישורים שניתנים לחולים פלסטינים להיות מטופלים בישראל (בתשלום כמובן. אין ארוחות חינם)?

הכיבוש מוסתר היטב היטב מרוב היהודים בישראל. הוא לא יכול להתקיים אחרת. לא סתם יש המון אנשי בטחון לשעבר שמדבררים שמאל (וזה לא כי יש משהו במים של השבכ והמוסד, כמו שביטן טוען בהלצה חצי רצינית).
מי שיודע מה קורה שם, יודע עד כמה זה נורא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 22:29 
Officer Barbrady כתב:
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
״טבחו״ הכוונה למאורעות השונים והמרד הערבי הגדול. כן, אנחנו טוענים אותו דבר, ברגע שהערבים הבינו שיש לנו שאיפות לאומיות הם התחילו לטבוח בנו. זאת בדיוק הטענה שלי, הם לא מסוגלים להכיל את האחר. כל עוד אנחנו ״בני חסות״ ומתפללים במדרגה השביעית מחוץ למערת המכפלה, מותר לנו לחיות. מעבר לכך אסור. בהתחשב בגישה הזאת, אתה מאשים אותי בכך שאני נוהג בהם יד קשה?

אני באמת הייתי רוצה לחיות איתם כמו שאני חי עם המצריים. שלום שקט, הפרדה מלאה ושלום על ישראל. זה לא מה שיקרה אם ניסוג כרגע, אבל אני מעריך שתוך כמה עשרות שנים אפשר יהיה לתת להם אוטונומיה מלאה. נכון שהתהלכת פעם באיו״ש והרגשת בטוח, אבל גם לפני 16 שנה המנגנונים הבטחוניים שלהם נלחמו בך והיום הם מחלצים יהודים תועים. פעם ערפאת, היום אבו מאזן. אם התהליך החיובי הזה יימשך, בעיקר אחרי שהם יפסיקו להטמיע במערכת החינוך שלהם ערכים של שינאה ואלימות, והם יתחילו לאמץ ערכים הומניים (בראש ובראשונה בינם לבין עצמם), אפשר יהיה להקים מדינה פלשתינאית דמוקרטית שוחרת שלום. במקרה כזה היא אפילו לא תצטרך להיות מפורזת.

אגב, שאלה אמיתית ועקרונית. אתה באמת מאשים את ישראל בכך שהיא מעמידה אותם במחסומים לתוך ישראל, בו בזמן שהיא מעניקה להם אישורי עבודה שמכניסים להם משכורת גבוהה פי כמה בישראל? אנחנו נותנים להם לעבוד אצלנו, נותנים להם להגיע לבתי החולים המערביים שלנו, ואיכשהו אנחנו הרעים?

לא הבנתי שאתה מדבר על הימים שלפני קום המדינה. גם על זה דיברנו כאן כבר בעבר, אבל לא אתעייף ואעשה שוב קצת סדר כדי שאולי תראה את הדברים באור אחר.
בסוף המאה ה-19, בגלל בעיות באירופה החלה הגירה של יהודים לפלשתינה. באותם ימים אמנם היו תושבים יהודים בארץ אבל הם היו מיעוט קטן. לפי מרבית ההיסטוריונים היו כאן סביבות פי 10 תושבים ערבים מיהודים.
זרם היהודים ההולך וגדל, תוך שהם מכריזים בגלוי על כוונותיהם הלאומיות (בחסות אירופאית, עם הזמן) הפחיד את מאות אלפי התושבים הערבים שהיו כאן. זה, והתגברות התנועה הלאומית הערבית מסביב הביא את הערבים לפעול נגד היהודים כאן. הדרך אולי לא מקובלת עלי או עליך, אבל המהות עצמה מובנת וברורה. פתאום מתחילים אנשים מכל מיני מקומות בעולם להגר לארצם בכוונה לבנות לעצמם מדינה על חשבון תושבי הארץ. משהו בהתנגדות שלהם נראה לך לא הגיוני? זה לא שנאת יהודים יוקדת בגנים שלהם. הרי עד סוף המאה ה-19, כשלא היה עליהם שום איום, הם חיו מצוין עם היהודים.
ומה העניין עם ״להכיל את האחר״, איזה מן קישקוש זה?
אם היום יתחילו להגר לכאן מאות אלפי אנשים מאיזו ארץ רחוקה ויגידו לך שהם האמורי או הגרגשי שהיו כאן לפני 3000 שנה והם חוזרים למולדת, ויאיימו להיות כאן רוב מכריע, אתה תרצה ״להכיל אותם״?

ועל העניין עם התורים אני אפילו לא עונה לך. אתה פשוט לא מבין מה קורה שם, אם אתה חושב שאנחנו הטובים בזה שאנחנו נותנים להם לעבוד כאן. אנחנו רעים, רעים מאד. אתה תלך ותקרא ותבין מה אנחנו עושים שם, ואני אעזור לך בזה, עד שיהיה ברור לך שאנחנו גורמים להם סבל בלתי נסלח.

אוקיי, אנחנו מסכימים על העובדה שיש להם זכות להתנגד לעם שמגיע לכאן. אבל שוב מתחיל סדר העדיפויות, היהודים ברחו מאירופה כי טבחו בהם שם והשאלה היא מה לעשות? לברוח מאירופה ולהרגיז את הפלשתינאים או להישאר חסרי אונים, נתונים לחסדיהם של הנוצרים? מה שאני מנסה להגיד עם סדרי העדיפויות האלה היא שבסכסוך הזה, 2 הצדדים פועלים מתוך הכרח. כמעט כל הפעולות ההיסטוריות בסכסוך הזה מבוססות על הכרח. היהודים הוכרחו לבוא לפה בגלל הרדיפות האירופאיות ובראשן השואה, הערבים היו צריכים להגיב כי הציונות שללה את הזכויות הלאומיות שלהם. היהודים חייבים להמשיך בכיבוש, הפלשתינאים חייבים להתנגד לו וחוזר חלילה. בתוך כל מלחמות ההכרח האלה, אני מאמץ את הנרטיב היהודי. כי אני יהודי. זה לא אומר שלפלשתינאים אין לגיטימציה להתנגד לציונות, זה אומר שאני במצב שאני חייב לבחור ואני בוחר להיטיב עם היהודים (מה שאומר להרע עם הערבים, בעיקר על ידי הכיבוש באיו״ש והמצור בעזה).

ואני באמת אשמח אם תסביר לי, כי אף פעם לא הבנתי. מי שעומד במחסום זה מי שהגיש בקשה להיתר עבודה כדי להרוויח יותר או כדי להיות מטופל בבית חולים מערבי. אם היה רוצה לעבוד בתוך השטחים, היה צריך לעבור מחסום? אם היה רוצה להגיע לבית חולים ברמאללה, היה פוגש בדרך חיילים ישראלים?

וואו, אתה עושה בלאגן. אתה כל פעם מוצא לך קו מחשבה חדש ללכת איתו...
הפוסט הקודם שלי היה רק כתשובה על כך שכתבת שהפלשתינים נלחמים בגלל איזה הפרעה גנטית כביכול, לא בגלל שאנחנו שולטים בהם, עובדה שהם "עשו פרעות" עוד לפני כן. הראיתי לך שהיה הרבה הגיון בהתנגדות שלהם להגעה שלנו לכאן, עוד לפני 67. אז אל תצטדק לי על ההגעה שלנו לכאן, אני יכול להפריך את זה בדקה, ואל תשתמש בזה כאיזה "קרב הכרחים" מדומין. זה לא רלוונטי ולא קשור לכיבוש הנוכחי ולהתנגדות לו.

בסופו של דבר אומות העולם החליטו לחלק את הארץ הזו ביננו לבינהם. הם לא קיבלו את זה - ובצדק מבחינתם - והמשיכו להלחם (כמו שנלחמו בנו גם הסורים, המצרים, הירדנים). זה לא נותן לך שום זכות לכבוש את חבל הארץ שהובטח להם, ולשלוט שם 50 שנה.
לקח זמן אפילו לקיצוניים הכי לוחמניים שלהם להבין שהם צריכים לקבל את החלוקה הזו. אבל התסכול, העלבון, ההשפלה, הנישול שהם עוברים ב-50 שנה האחרונות לא נשארו יתומים, והפכו לזעם וטרור. אם הייתה שם מדינה היה להם כל האינטרס לחיות בשקט ולא להילחם בנו, כמו שהבינו המצרים, הירדנים ואפילו הסורים. אין שום "הכרח" לשלוט בחייהם של כמעט 3 מיליון איש ולמרר את חייהם, זו המצאה של מי שרוצה להישאר שם ממילא (איך אני יודע שהוא רוצה להישאר שם ממילא? מי שנמצא שם רק כדי לשמור שלא יהיו טילים לא מיישב שם 400,000 איש בישובים פורחים). היהודים לא "חייבים להמשיך בכיבוש", כלשונך, הם חייבים להפסיק את הכיבוש.
ואם אתה בוחר במה שהיהודים עושים רק בגלל שהם יהודים ואתה יהודי.... נו. שמישהו אחר ימשיך את זה.

לגבי המחסומים - עזוב אותי. לך בוקר אחד לכמה שעות למחסום כזה, תראה את ההשפלה, ותגיד לי שלא הייתי שונא את מי שמפעיל אותו אם היית פלשתיני. ועוד דבר, אם אתה חושב שמי שעובד בתוך השטחים עצמם ולא בישראל זכאי לחופש תנועה ולא עומד במחסומים, או בכלל מנוע לפעמים מלהגיע לעבודה שלו, בגלל החלטות חסרות התחשבות שלנו - אז שוב, אתה רחוק מלדעת מה קורה בשטח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 22:45 
רק שיגמר הכיבוש (הלוואי) והכל יהיה נפלא
השבדים הנורווגים והדנים כאלו מותק

מטלי wake up and smell the coffee

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 23:01 
סימרוטיץ כתב:

לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 23:01 
לדעתי גם הוא לא הבין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 23:13 
Noam כתב:
לדעתי גם הוא לא הבין

פתח סקר על זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 23:22 
סמל אישי של המשתמש
תעזור לי רגע להבין.

לגיטימי:
הערבים לא מקבלים את החלטת החלוקה ופותחים במלחמה כדי לכבוש את השטחים היהודיים ונכשלים.
הערבים לא אוהבים את היהודים כי הם עושים להם דברים רעים.
הערבים יורים על היהודים טילים כי היהודים לא מכניסים להם בטון לרצועה.

לא לגיטימי:
היהודים פותחים במלחמה כדי לכבוש את השטחים הערביים ומצליחים.
היהודים לא אוהבים את הערבים כי הם עושים להם דבר רעים.
היהודים לא מכניסים בטון לרצועה כי הערבים בחרו בארגון שיירה על היהודים טילים.

זה הנרטיב הפלשתינאי. אתה אימצת אותו וזכותך, למה שאני לא אאמץ את הנרטיב היהודי?
הסכסוך הזה מורכב מנרטיבים, אין כאן צד אחד שהוא קורבן וצד אחד שהוא אכזר. כן יש צד אחד שהוא חזק וצד אחד חלש, ואני מבין איך אפשר לבלבל חלש עם קורבן, אבל זה לא המצב כאן. בנרטיב שלי, שניסיתי להציג לך אותו פה, אני הקורבן. אני נוהג בערבים בצורה הוגנת ומוסרית והם בתמורה רוצחים את הילדים של העם שלי בשנתם. אתה לא יכול לערער על המרטיב שלי, לא משנה כמה חזק תתנגד לי. יש כיבוש, הוא לא טוב, הוא הכרחי לי בתור יהודי. כרגע אני מעדיף שהמצב יישאר כפי שהוא, כי אני מוכן להכיל את ההתנגדות הפלשתינאית אבל לא טילים על מרכז הארץ. אם יבוא יום שבו הפלשתינאים יהיו חזקים מספיק כדי לעשות את החיים שלי בלתי נסבלים, אני אחתור לסיום הכיבוש. כרגע אני לא רואה איך הם הופכים להיות כוח צבאי משמעותי נגד צה״ל והשב״כ, ובגלל זה הסיכוי היחיד שלהם למדינה עצמאית היא זניחת האלימות וחינוך לדמוקרטיה.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 23:35 
לא הנרטיב היהודי, הנרטיב הציוני.
הדת היהודית היא לא צד בסכסוך, וזה דבר קריטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 23:38 
סמל אישי של המשתמש
אתה צודק לגמרי.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 23:46 
סמל אישי של המשתמש
אופיסר, בהשוואה שלך חסר גודל העוול וגודל העונש
למשל, לגיטימי מצד הערבים להתנגד להקמת מדינה יהודית, אבל לא לגיטימי אם היו מנצחים ושומרים את היהודים כנתינים ללא זכויות או מתים. למאורעות חברון למשל אין שום תירוץ. אין שום תופעה שתגרום לדבר כזה להראות כמו משהו סביר.
לגיטימי מצד הציונים לנהל מלחמה מול אויב (ונעזוב כרגע האם המלחמה עצמה היתה הכרחית או לא), אבל לא לגיטימי לשמר את הפלסטינים בשטחים באותו מצב תלוש מהמציאות כבר 50 שנה.

והכי חשוב, זה שאתה מבין תופעה מסוימת לא אומר שהיא תופעה צודקת. יש להלחם בכל תופעה לא צודקת גם אם אתה מבין אתה מניעים שלה ומזדהה איתם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 נובמבר 2016, 23:55 
סמל אישי של המשתמש
אם הייתי חוזר לשנת 67׳, הייתי מייעץ ללוי אשכול למסור את שטחי איו״ש יום למחרת המלחמה. אני בטוח שיש הרבה ערבים שהיו חוזרים ל-47׳ ומייעצים לערבים לקבל את תכנית החלוקה. זה לא קרה, עכשיו אני נמצא במצב נתון. במצב הנתון, האינטרס שלי הוא לשמר את הכיבוש. התנחלויות זה דבר אחר לגמרי, אין שום צורך בטחוני בהתנחלויות. צורך היסטורי ומוסרי כן, אבל מה שווה מוסר והיסטוריה בסכסוך שלנו? אז את השליטה הצבאית אני חייב להשאיר במצב שבו החברה הפלשתינאית נמצאת. רוצה נקודת אור? אני הרבה יותר קרוב לסיים את הכיבוש עם אבו מאזן מאשר עם ערפאת, ואני מאוד מקווה שהמחליף שלו יאיץ את התהליך הזה (רמז: לא ברגותי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 00:01 
סמל אישי של המשתמש
אתה שם לב שנובע מהדברים שלך שעבר תהליך רע על החברה הפלסטינית מאז 67 נכון?
כי אחרת לא היית חושב שגם אז היה צריך להחזיר.

אז זה די מוכיח את הנקודה של מטלי, שהמצב בו הסכסוך נמצא היום הוא במידה רבה בגלל פעולות שישראל עושה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 00:19 
סמל אישי של המשתמש
אני לא יודע מה קרה לחברה הפלתשינאית מאז 67׳ (אתה יודע, כשהם טבחו בנו בחברון הם לא היו אמא תרזה), אבל הייתי מחזיר את השטחים כדי ליצור הפרדה ברורה ביני ובינם וכדי לא להשחית את המוסר היהודי.

אתה יכול לטעון שהפעולות של ישראל ב67׳ גרמו לסכסוך להיות מה שהוא היום, אני אטען שאי קבלת הצעת החלוקה של הערבים ב-47׳ היא שמנעה מהסכסוך להסתיים ופתיחת מלחמת העצמאות מצידם הביאה את הסכסוך למימדים עצומים שהביאו אותנו עד הלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 10:02 
Officer Barbrady כתב:
תעזור לי רגע להבין.

לגיטימי:
הערבים לא מקבלים את החלטת החלוקה ופותחים במלחמה כדי לכבוש את השטחים היהודיים ונכשלים.
הערבים לא אוהבים את היהודים כי הם עושים להם דברים רעים.
הערבים יורים על היהודים טילים כי היהודים לא מכניסים להם בטון לרצועה.

לא לגיטימי:
היהודים פותחים במלחמה כדי לכבוש את השטחים הערביים ומצליחים.
היהודים לא אוהבים את הערבים כי הם עושים להם דבר רעים.
היהודים לא מכניסים בטון לרצועה כי הערבים בחרו בארגון שיירה על היהודים טילים.

זה הנרטיב הפלשתינאי. אתה אימצת אותו וזכותך, למה שאני לא אאמץ את הנרטיב היהודי?
הסכסוך הזה מורכב מנרטיבים, אין כאן צד אחד שהוא קורבן וצד אחד שהוא אכזר. כן יש צד אחד שהוא חזק וצד אחד חלש, ואני מבין איך אפשר לבלבל חלש עם קורבן, אבל זה לא המצב כאן. בנרטיב שלי, שניסיתי להציג לך אותו פה, אני הקורבן. אני נוהג בערבים בצורה הוגנת ומוסרית והם בתמורה רוצחים את הילדים של העם שלי בשנתם. אתה לא יכול לערער על המרטיב שלי, לא משנה כמה חזק תתנגד לי. יש כיבוש, הוא לא טוב, הוא הכרחי לי בתור יהודי. כרגע אני מעדיף שהמצב יישאר כפי שהוא, כי אני מוכן להכיל את ההתנגדות הפלשתינאית אבל לא טילים על מרכז הארץ. אם יבוא יום שבו הפלשתינאים יהיו חזקים מספיק כדי לעשות את החיים שלי בלתי נסבלים, אני אחתור לסיום הכיבוש. כרגע אני לא רואה איך הם הופכים להיות כוח צבאי משמעותי נגד צה״ל והשב״כ, ובגלל זה הסיכוי היחיד שלהם למדינה עצמאית היא זניחת האלימות וחינוך לדמוקרטיה.

טוב, אנחנו הולכים קצת במעגלים, זה קצת מייאש. היה נראה לי בהרבה שלבים שאתה דווקא מוכן להקשיב. זה מאכזב...
אם אני מסכם את דעתך בכמה משפטים, זה הולך כך:
אמנם גרמנו להם עוול מההתחלה, עשינו דברים לא מוצדקים, אנחנו אולי ממשיכים לגרום עוול עכשיו. כל זה גרם להם להתנגד ו"לטבוח בנו". אבל עכשיו, אחרי כל השנים הללו הם כל כך שונאים אותנו, אז אם נפסיק לעשות את זה (הכיבוש) הם יירו עלינו טילים. לכן חייבים להמשיך לעשות את זה, זה עדיף כדי לשמור על היהודים.
האם אני מתאר נכון את גישתך?
בעתיד, אתה צופה שהמשך המצב הנוכחי ישפר את הסיכוי שהפלשתינים יורידו בעצמם את איום הטילים, או שלא, ואז נמשיך ככה לעולם.
האם זו התחזית שלך?

אז ככה:
1. בגלל גישה מוסרית שונה אין לי כנראה איך לשנות את ראיית עולמך. אני חושב שעם צריך לקחת אחריות על תוצאות המעשים הנבזיים שלו, ולא יכול לומר "לא משנה מה היה עד עכשיו וממה נובעת ההתנגדות שלהם, עכשיו הם רוצים לירות עלינו טילים, אז נמשיך בכיבוש ונאמלל אותם יום יום". אני לא יכול לחיות עם זה מוסרית.
2. גם אם הייתי מקבל את זה מוסרית, זה לא נכון פרקטית. סיכסוכים נפתרים כאשר כל צד מכיר בנרטיב של הצד השני, ויש רצון להתקדם קדימה. לומר "נמשיך לעשות את מה שעשינו עד עכשיו" לא מקדם כלום.
אם הגישה של דה קלרק הייתה כמו שלך ושל נתניהו, עד היום היה אפרטהייד בדרום אפריקה. הרי מה אמרו שם כל הזמן? מי שכבר קפץ את השלב המוסרי שאתה תקוע בו והבין שמה שעושים לשחורים אינו מוסרי אמר: "אוקי, זה נכון, אבל אם ניתן להם זכויות שוות הם ישחטו אותנו". כשבא מנהיג אמיתי ולא הקשיב למפחידים, רק אז באה ההתקדמות.
אם הגישה של אהוד ברק הייתה כמו שלך ושל נתניהו, עד היום היינו אוכלים קש בלבנון, כי "ברגע שנצא יירו עלינו טילים". כשהוא לא הקשיב למפחידים הוא הוציא אותנו מלבנון.
אני זוכר את אנשי "לעצור את הנסיגה בסיני". מישהו מהם אמר לי אישית "אתה יודע מה יקרה אם מלחמה כמו יום כיפור תיפתח בגבולות 67? זה הסוף של המדינה!" תודה לאל שבגין לא הקשיב להפחדות שלהם.
תמשיך להפחיד, נישאר מאחור.
3. זה לא נכון פרקטית גרסה 2: במצב הנוכחי של השפלה, חניקה, ודיכוי של האוכלוסיה הפלשתינית אתה רק מגדיל את חבית אבק השריפה שתתפוצץ בסוף. הפוך ממה שאתה חושב שיקרה. אף אחד שם לא יבוא יום אחד ויהיה נחמד אליך. הזעם רק הולך וגדל, ויום אחד כשלא יהיה להם מה להפסיד, יישפכו כאן נהרות של דם. אז אתה כותב " אני נוהג בערבים בצורה הוגנת ומוסרית והם בתמורה רוצחים את הילדים של העם שלי בשנתם", וחוזר ומתעלם מהמציאות. שום הוגנת ושום מוסרית. הבאתי לך כמה דוגמאות בעניין, והצעתי לך לחקור קצת את המציאות ולגלות איפה אתה טועה, ואתה מסרב. מה שאנחנו עושים שם מוסיף דלק לחבית אבק שריפה הזו יום יום, והזמן רק גורם לכך שנהרות הדם יהיו גדולים יותר.
אבל זה רק פרקטי, לא קשור למוסר...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 10:15 
סמל אישי של המשתמש
אני מציע לך מראש לא להתאכזב אם לא אשנה את דעתי, זה לא קורה ב-99% מהמקרים בפורום אצל 99% מהמשתמשים פה.

"סכסוכים נפתרים רק כאשר כל צד מכיר בנרטיב של השני", מצויין. אתה יודע מי יותר רחוק מלהכיר בנרטיב של האחר? הפלשתינאים.
אתה נותן את לבנון כדוגמא טובה ללמה כדאי לסגת, אני נותן את עזה כדוגמא ללמה לא כדאי. מי אמר שאתה צודק? שוב, ההבדל בנינו הוא שאני מוכן לחיות עם החסרונות של הכיבוש ואתה מוכן לחיות עם החסרונות של הנסיגה. אין בנינו תהום מוסרית (אני מכיר בעוול שנעשה לפשלתינאים) או אידיאולוגית (אני לא חושב שיישוב איו"ש זה התחלת הגאולה). אנחנו רק חלוקים באיך אנחנו מפחדים שישראל תהיה בעתיד: מדינה מוכת טילים או מדינה כובשת.

אנחנו יכולים להתפלסף על ההיסטוריה (היינו כאן לפני 2000 שנה) והמוסר (הם רוצחים את ילדינו בשנתם) הרבה זמן, אף אחד לא ישתכנע כי כל אחד בטוח בנרטיב שלו. אז כן, אני מציע שנקבל את המצב הנוכחי, על כל טעויות העבר שנעשו משני הצדדים, כמצב קיים. אתה תופס יפה מאוד את ראיית העולם שלי (ולדעתי של רוב המצביעים בבחירות האחרונות): נסיגה שווה השתלטות החמאס על הגדה וטילים על מרכז הארץ. אני, אולי בניגוד לעמדת הרוב, מאמין שהפלשתינאים באיו"ש נמצאים בתהליך חיובי ורואה עתיד ורוד בעניין הזה.

בעניין השלישי, אני לא מתווכח שהמשך הכיבוש יכול לגרום לפשלתינאים לשנוא אותי יותר. אבל כמו שאמרתי, כרגע אני יותר חזק מהם משמעותית ואני יכול לדכא את ההתנגדות האלימה שלהם בצורה די טובה. אם הם מעדיפים ללכת בדרך האלימות- תפאדל, אני יודע מראש מי יפסיד יותר.

נערך לאחרונה על ידי Officer Barbrady בתאריך 02 נובמבר 2016, 10:16, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 10:16 
ורק כדי לכסות אספקט אחד במובן הכרונלוגי:

תאר לך שעכשיו יגיעו לכאן 10 מיליון בני שבט הטוטסי מאפריקה, בבריחה מפי הפרעות של שבט ההוטו. מכיון שיש להם בעיות השתלבות באפריקה, הם יעברו כולם לכאן עם כוונה לבנות להם בית לאומי. אתה תיהפך כאן למיעוט, ולא בטוח שהם ירצו אותך כאן. יהיה מקובל עליך, או שתילחם על זה?

בסוף המאה ה-19 היו כאן אמנם יהודים, אבל היו בפלשתינה הרבה יותר ערבים. בתקופה ההיא היחסים בין הערבים ליהודים היו מצוינים. ההיסטוריונים מדברים על בערך 90% ערבים ו-10% יהודים. בתקופה הזו החלו יהודים מאירופה להגר לכאן, ותוך זמן קצר גם הכריזו על הכוונות שלהם.
בשביל מאות אלפי הערבים שחיו כאן, במאות כפרים ובכמה ערים, ההגירה הזו הייתה מפחידה מאד. מבחינתם אתה היית שבט הטוטסי הזה. מבחינתם זה אולי עצוב שיש פוגרומים ליהודים ברוסיה, ואולי כדאי לפתור את זה בצורה כלשהי, אבל זה לא צריך להיות על חשבונם.
הסימוכין ההיסטוריים של לפני 2000 שנה לא יכולים לעזור הרבה, כמו שאם הטוטסי יכריזו עכשיו שהם האמורי או הגירגשי שיהושע בן-נון לקח להם את הארץ, זה לא יגרום לך לתת להם כאן בית לאומי.

זה היה סתם בשביל לסדר את "הנרטיב".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 10:21 
סימרוטיץ כתב:

הכיבוש צריך להסתיים לא בגלל שאחריו "הכל יהיה נפלא", אלא כי הוא עוול, הוא לא חוקי, הוא לא מוסרי וצריך לסיים אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 10:34 
Officer Barbrady כתב:
אני מציע לך מראש לא להתאכזב אם לא אשנה את דעתי, זה לא קורה ב-99% מהמקרים בפורום אצל 99% מהמשתמשים פה.

"סכסוכים נפתרים רק כאשר כל צד מכיר בנרטיב של השני", מצויין. אתה יודע מי יותר רחוק מלהכיר בנרטיב של האחר? הפלשתינאים.
אתה נותן את לבנון כדוגמא טובה ללמה כדאי לסגת, אני נותן את עזה כדוגמא ללמה לא כדאי. מי אמר שאתה צודק? שוב, ההבדל בנינו הוא שאני מוכן לחיות עם החסרונות של הכיבוש ואתה מוכן לחיות עם החסרונות של הנסיגה. אין בנינו תהום מוסרית (אני מכיר בעוול שנעשה לפשלתינאים) או אידיאולוגית (אני לא חושב שיישוב איו"ש זה התחלת הגאולה). אנחנו רק חלוקים באיך אנחנו מפחדים שישראל תהיה בעתיד: מדינה מוכת טילים או מדינה כובשת.

אנחנו יכולים להתפלסף על ההיסטוריה (היינו כאן לפני 2000 שנה) והמוסר (הם רוצחים את ילדינו בשנתם) הרבה זמן, אף אחד לא ישתכנע כי כל אחד בטוח בנרטיב שלו. אז כן, אני מציע שנקבל את המצב הנוכחי, על כל טעויות העבר שנעשו משני הצדדים, כמצב קיים. אתה תופס יפה מאוד את ראיית העולם שלי (ולדעתי של רוב המצביעים בבחירות האחרונות): נסיגה שווה השתלטות החמאס על הגדה וטילים על מרכז הארץ. אני, אולי בניגוד לעמדת הרוב, מאמין שהפלשתינאים באיו"ש נמצאים בתהליך חיובי ורואה עתיד ורוד בעניין הזה.

בעניין השלישי, אני לא מתווכח שהמשך הכיבוש יכול לגרום לפשלתינאים לשנוא אותי יותר. אבל כמו שאמרתי, כרגע אני יותר חזק מהם משמעותית ואני יכול לדכא את ההתנגדות האלימה שלהם בצורה די טובה. אם הם מעדיפים ללכת בדרך האלימות- תפאדל, אני יודע מראש מי יפסיד יותר.

טוב, התייאשתי...
הדבר היחידי שאעשה אם תרשה לי, הוא להראות לך שמוסרית, כקולקטיב, אנחנו כרגע גרועים בהרבה מהם ("הם רוצחים את ילדינו בשנתם" רוצחים גם יש אצלנו). כי אפילו אם נניח שבאמת נדרש לכבוש ולשלוט בהם לאורך 50 שנים נוספות, אנחנו ממררים את חייהם הרבה מעבר לנדרש אפילו לשם כך.

מציע לך שוב את הספר "הארץ מעבר להרים" במשחק הבית הבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 10:36 
נועם שחם כתב:
סימרוטיץ כתב:

הכיבוש צריך להסתיים לא בגלל שאחריו "הכל יהיה נפלא", אלא כי הוא עוול, הוא לא חוקי, הוא לא מוסרי וצריך לסיים אותו.

ובנוסף למילים מדויקות אלו:
אתם אנשי 'שלום עכשיו' האמיתיים, אתם הנאיבים, ההזויים והמפונקים, שמצפים ודורשים ששניה אחרי שיחתם הסכם שלום ו\או נסיים את הכיבוש יבוא מיד השקט, כמו ילד קטן בלי יכולת דחיית סיפוקים.
כשרבין תיאר עצמו כ"חייל בצבא השלום" הוא הבין את המציאות נכוחה, על השלום במזרח התיכון יהיה מאבק, דרך ארוכת שנים מלאה באלימות שאין לה אלטרנטיבה. זו המציאות שאנחנו יצרנו ועודנו יוצרים כל אימת שהנסיגה נדחית ומי שלא מבין זאת הוא המנותק האמיתי מהמציאות המזרח תיכונית. ב-1987, עשרים שנה אחרי הכיבוש, לא היה חמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 10:40 
נועם שחם כתב:
סימרוטיץ כתב:

בדיוק הכיבוש צריך להסתיים כי זה האינטרס שלנו (מכל כך הרבה מובנים) בראש ובראשונה בעיקר לטובת דורות העתיד.
להציג את זה כאילו ברגע שהוא יסתיים יהיה פה סקנדינביה זה משהו הזוי
להציג את זה כאילו יש רק צד אחד במשוואה למצב הזה זה דמגוגי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 10:43 
Officer Barbrady כתב:

לנו יש הרבה יותר מה להפסיד מלפלסטינים כי יש לנו יותר בצלחת.
עצם קיומו והמשכו של הסכסוך הזה, שאי אפשר לדעת באיזו צורה יתפתח בעתיד היות והוא סכסוך בינלאומי, הוא הפסד אסטרטגי עצום למדינת ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 11:00 
סמל אישי של המשתמש
מסכים שיש לנו יותר מה להפסיד. בגלל זה אנחנו חייבים לשמר את הפער בעליונות הצבאית מחד ולפתח שלום כלכלי עם הפלשתינאים מאידך.

זה באמת פשוט וקל, תנו ביטחון תקבלו מדינה. לא מוכן לחיות עם עזה 2.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 נובמבר 2016, 11:08 
Officer Barbrady כתב:
מסכים שיש לנו יותר מה להפסיד. בגלל זה אנחנו חייבים לשמר את הפער בעליונות הצבאית מחד ולפתח שלום כלכלי עם הפלשתינאים מאידך.

1967-1989 - שקט יחסי.
1989 - אבנים ובקבוקי תבערה.
1993 - מטענים.
2001 - טילים לטווח קצר.
2012 - טילים על גוש דן ונתב"ג.
אתה שם לב לאיזשהו דפוס? אולי תוכל לנחש את עתידו של "הפער בעליונות הצבאית".
“The definition of insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results”
Officer Barbrady כתב:
זה באמת פשוט וקל, תנו ביטחון תקבלו מדינה. לא מוכן לחיות עם עזה 2.

Lion Den כתב:
אתם אנשי 'שלום עכשיו' האמיתיים, אתם הנאיבים, ההזויים והמפונקים, שמצפים ודורשים ששניה אחרי שיחתם הסכם שלום ו\או נסיים את הכיבוש יבוא מיד השקט, כמו ילד קטן בלי יכולת דחיית סיפוקים.
כשרבין תיאר עצמו כ"חייל בצבא השלום" הוא הבין את המציאות נכוחה, על השלום במזרח התיכון יהיה מאבק, דרך ארוכת שנים מלאה באלימות שאין לה אלטרנטיבה. זו המציאות שאנחנו יצרנו ועודנו יוצרים כל אימת שהנסיגה נדחית ומי שלא מבין זאת הוא המנותק האמיתי מהמציאות המזרח תיכונית. ב-1987, עשרים שנה אחרי הכיבוש, לא היה חמאס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: