אדום נחמד כתב:
סימרוטיץ כתב:
החייל בכלל לא העניין כאן, זה שלוקחים דברים של חייל והופכים אותו למייצג זה העניין
אותי מעניין למה דווקא לחייל הזה אתם כן מאמנים ולחיילים האחרים לא (להזכירכם חייל שלא פגשתם מעולם) ?
עכשיו אחזור איתך אחורה קצת, אמונה במשהו זה דבר נפלא, אני מעדיף ראיות, אנא ממך תן לי את המספרים למה שאתה מכנה "המון"
ואני מסכים שלא הכל נראה טוב, אבל להפוך את זה למין נורמה של רציחות וטיוחים כמדיניות זה כבר מופרך לגמרי, אלא אם תוכיח אחרת
נ.ב: רק רציתי להוסיף שהיום רוב האירועים מצולמים על ידי הפלסטינים ומתועדים בדרך כזו או אחרת, מעניין שדווקא עובדה זו לא נלקחת בחשבון.
הסברתי לך למה אני נוטה להאמין לחייל הזה ולא לחיילים אחרים.
אולי היה קשה לך עם ההסבר שלי אז אני אתן אנלוגיה
נגיד ולחברה גדולה יש כמה מנהלים, והחברה חשודה בהעלמת מס.
למי תאמין, לעשרת החברים שטוענים שהם נקיים, או לאחד שטוען שיש אמת בחשדות?
אותו דבר כאן. חייל שטוען שאנחנו צבא מדהים ומושלם והכל מתנהל לפי הנהלים, לא אומר שום דבר מפתיע או מעניין. הוא שומר לעצמו על התחת.
חייל שאומר שאנחנו מוציאים להורג בכמויות, ובכן, לא ברור מה האינטרס פה.
עכשיו לגבי ה"ראיות". תשמע, אני לא אומר שזה המצב פה, אבל כל גוף מושחת ועצום וחזק מצליח איכשהו להעלים ראיות שפוגעות בו. הצבא (והמדינה) אינם שונים בהרבה.
אז אולי אין את האקדח המעשן שאתה מחפש, אבל זה לא אומר שאין כזה, ואנחנו מנסים להסיק מסקנות מהמציאות. אני לגמרי מבין למה שאדם כלשהו יעדיף להמשיך להאמין לצבא שהוא מתנהל כראוי. אני לא. הנה דוגמא - 3 אחוז מכלל התלונות של פלסטינים על חיילים מגיעים לבית המשפט. 97 אחוז נסגרים. זה נראה לך כמו נתון סביר? אין לי שום דרך להוכיח לך שיש ראיות וגופי החקירה משמידים אותן. אין לי ולעולם לא יהיו לי.
נ.ב. רציתי להוסיף שרוב הארועים מצולמים גם על ידי הצבא, אבל משום מה משוחררים רק הסרטונים שמציגים אותו באור חיובי.
1. אני לא מבין איך אתה יכול להאמין (או לא להאמין באותה מידה), לחייל שאפילו לא הזדהה והדבר היחיד ששמעת ממנו בחייך זה את הכתבה הזו.
2. לא חושב שהאנלוגיה שהבאת היא אנלוגיה טובה, כי אני אומר לך שעל כל חייל שאומר שזה הנורמה אני אביא לך 10 שאומרים אחרת, לא מנכ"ל או בוס או משהו חייל פשוט עם שמקבל פקודות או מבין את "רוח המפקד" לדבריך.
3.מסכים איתך שאף גוף כולל כמה שאתה ואני מאוד נזדהה איתם לא ירוץ ויפרסם את כל מה שעלול לפגוע בו, אני חושב שצה"ל יחסית לארגונים וגופים מסוגו הוא הרבה יותר ליברלי מהנורמה, למרות שגם כאן הייתי שמח עם היה מפרסם יותר
4.הדוגמה למה אתה לא מאמין לצבא היא מאוד מעניינת, אנא הסבר לי על איזה תלונות מדובר בבקשה ?, יותר מזה אני סבור שהנתונים של 3% מאוד הגיוניים, הפלסטינים הם עם כבוש כל דבר שקורה בחייהם הם מאשימים את הכיבוש וזו המציאות בגינה אני תומך לצאת מהשטחים, אבל זו מציאות שבה רוב התלונות יהיו לא מוצדקות באופן כללי.
5.אם אין לך דרך להוכיח את מה שאתה אומר אני מנסה להבין על מה אתה מסתמך ? מידע פנימי ? תחושה ? אמונה ?
6. המשפט האחרון שלך מראה לי כמה אתה בור (אל תעלב זה לא בכוונה לפגוע) בחלק מהדברים שאתה רושם, לצה"ל אין תיעוד אפילו לחצי מהאירועים שקרו, למעט הישוב היהודי בחברון כמעט ואין מצלמות באיו"ש.