תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 16 יוני 2025, 23:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 77  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: אינתיפאדת היחידים
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 11:17 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
Red Pride כתב:
קומוניסים כתב:

ארץ ישראל שלנו, הר הבית בידינו, אין דבר כזה עם פלסטיני, מעולם לא קרתה נכבה - הערבים ברחו, שטח משוחרר לא יוחזר, הכיבוש לא קיים ובטח שלא משחית, אנחנו תמיד צודקים, אנחנו הכי מוסריים, השמאלנים הם בוגדים, הגויים הם אנטישמיים, כל העולם נגדנו, אנחנו ננצח, עם הנצח לא מפחד מדרך ארוכה

אתה יודע, אף פעם לא הבנתי את הקטע הזה של הכחשת שואה על ידי אנשים שתומכים בה, איך אפשר לשקר לעצמך כל הזמן, ועדיין להאמין שאתה צודק?

טקנו, התבלבלת ובטעות כתבת מהיוזר הזה ;)

חכה שהיוזר הזה יקבל הרשאה לכתוב במועצה
.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 11:20 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
הבעיה הכי גדולה היא, שלפני רעיון האיוולת הזה של לחזור ל"ארץ אבותינו", יהודים מחוץ לאירופה חיו נפלא. למעשה, הרהורי הכפירה הראשונים שלי בציונות היו בגיל 15 בערך, כשסבתא שלי סיפרה לי על החיים שהיו להם בטריפולי.
כמה עצוב זה שבגלל שהגרמנים קמו להשמיד את יהודי אירופה, יהודי ארצות ערב נבלעו לרעיון ההזוי הזה וצריכים היום להתכחש לזהות שלהם .

השכתוב שלך את ההיסטוריה הוא מדהים. יהודי עיראק, מרוקו, תימן ופרס לא ממש מספרים סיפורים נפלאים כמו אלה מטריפולי. לא היה שם גרוע כמו אירופה (אגב, יהודי אירופה מהווים לאורך ההיסטוריה משהו כמו 80-90 אחוז מהיהודים לא?), אבל גם שם היה רע.
ואיך לעזאזל אפשר לכנות את זה איוולת, כאילו עד לאן אפשר להגיע בקיצוניות?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 11:23 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:
הבעיה הכי גדולה היא, שלפני רעיון האיוולת הזה של לחזור ל"ארץ אבותינו", יהודים מחוץ לאירופה חיו נפלא. למעשה, הרהורי הכפירה הראשונים שלי בציונות היו בגיל 15 בערך, כשסבתא שלי סיפרה לי על החיים שהיו להם בטריפולי.
כמה עצוב זה שבגלל שהגרמנים קמו להשמיד את יהודי אירופה, יהודי ארצות ערב נבלעו לרעיון ההזוי הזה וצריכים היום להתכחש לזהות שלהם .

השכתוב שלך את ההיסטוריה הוא מדהים. יהודי עיראק, מרוקו, תימן ופרס לא ממש מספרים סיפורים נפלאים כמו אלה מטריפולי. לא היה שם גרוע כמו אירופה (אגב, יהודי אירופה מהווים לאורך ההיסטוריה משהו כמו 80-90 אחוז מהיהודים לא?

אבל סבתא של נועם אומרת שהיה דבששששש

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 11:48 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
החייל בכלל לא העניין כאן, זה שלוקחים דברים של חייל והופכים אותו למייצג זה העניין
אותי מעניין למה דווקא לחייל הזה אתם כן מאמנים ולחיילים האחרים לא (להזכירכם חייל שלא פגשתם מעולם) ?
עכשיו אחזור איתך אחורה קצת, אמונה במשהו זה דבר נפלא, אני מעדיף ראיות, אנא ממך תן לי את המספרים למה שאתה מכנה "המון"
ואני מסכים שלא הכל נראה טוב, אבל להפוך את זה למין נורמה של רציחות וטיוחים כמדיניות זה כבר מופרך לגמרי, אלא אם תוכיח אחרת
נ.ב: רק רציתי להוסיף שהיום רוב האירועים מצולמים על ידי הפלסטינים ומתועדים בדרך כזו או אחרת, מעניין שדווקא עובדה זו לא נלקחת בחשבון.

הסברתי לך למה אני נוטה להאמין לחייל הזה ולא לחיילים אחרים.
אולי היה קשה לך עם ההסבר שלי אז אני אתן אנלוגיה
נגיד ולחברה גדולה יש כמה מנהלים, והחברה חשודה בהעלמת מס.
למי תאמין, לעשרת החברים שטוענים שהם נקיים, או לאחד שטוען שיש אמת בחשדות?
אותו דבר כאן. חייל שטוען שאנחנו צבא מדהים ומושלם והכל מתנהל לפי הנהלים, לא אומר שום דבר מפתיע או מעניין. הוא שומר לעצמו על התחת.
חייל שאומר שאנחנו מוציאים להורג בכמויות, ובכן, לא ברור מה האינטרס פה.

עכשיו לגבי ה"ראיות". תשמע, אני לא אומר שזה המצב פה, אבל כל גוף מושחת ועצום וחזק מצליח איכשהו להעלים ראיות שפוגעות בו. הצבא (והמדינה) אינם שונים בהרבה.
אז אולי אין את האקדח המעשן שאתה מחפש, אבל זה לא אומר שאין כזה, ואנחנו מנסים להסיק מסקנות מהמציאות. אני לגמרי מבין למה שאדם כלשהו יעדיף להמשיך להאמין לצבא שהוא מתנהל כראוי. אני לא. הנה דוגמא - 3 אחוז מכלל התלונות של פלסטינים על חיילים מגיעים לבית המשפט. 97 אחוז נסגרים. זה נראה לך כמו נתון סביר? אין לי שום דרך להוכיח לך שיש ראיות וגופי החקירה משמידים אותן. אין לי ולעולם לא יהיו לי.

נ.ב. רציתי להוסיף שרוב הארועים מצולמים גם על ידי הצבא, אבל משום מה משוחררים רק הסרטונים שמציגים אותו באור חיובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 11:53 
אדום נחמד כתב:
סימרוטיץ כתב:
החייל בכלל לא העניין כאן, זה שלוקחים דברים של חייל והופכים אותו למייצג זה העניין
אותי מעניין למה דווקא לחייל הזה אתם כן מאמנים ולחיילים האחרים לא (להזכירכם חייל שלא פגשתם מעולם) ?
עכשיו אחזור איתך אחורה קצת, אמונה במשהו זה דבר נפלא, אני מעדיף ראיות, אנא ממך תן לי את המספרים למה שאתה מכנה "המון"
ואני מסכים שלא הכל נראה טוב, אבל להפוך את זה למין נורמה של רציחות וטיוחים כמדיניות זה כבר מופרך לגמרי, אלא אם תוכיח אחרת
נ.ב: רק רציתי להוסיף שהיום רוב האירועים מצולמים על ידי הפלסטינים ומתועדים בדרך כזו או אחרת, מעניין שדווקא עובדה זו לא נלקחת בחשבון.

אותו דבר כאן. חייל שטוען שאנחנו צבא מדהים ומושלם והכל מתנהל לפי הנהלים, לא אומר שום דבר מפתיע או מעניין. הוא שומר לעצמו על התחת.
חייל שאומר שאנחנו מוציאים להורג בכמויות , ובכן, לא ברור מה האינטרס פה.

עכשיו לגבי ה"ראיות". תשמע, אני לא אומר שזה המצב פה, אבל כל גוף מושחת ועצום וחזק מצליח איכשהו להעלים ראיות שפוגעות בו. הצבא (והמדינה) אינם שונים בהרבה.
אז אולי אין את האקדח המעשן שאתה מחפש, אבל זה לא אומר שאין כזה, ואנחנו מנסים להסיק מסקנות מהמציאות. אני לגמרי מבין למה שאדם כלשהו יעדיף להמשיך להאמין לצבא שהוא מתנהל כראוי. אני לא. הנה דוגמא - 3 אחוז מכלל התלונות של פלסטינים על חיילים מגיעים לבית המשפט. 97 אחוז נסגרים. זה נראה לך כמו נתון סביר? אין לי שום דרך להוכיח לך שיש ראיות וגופי החקירה משמידים אותן. אין לי ולעולם לא יהיו לי.

נ.ב. רציתי להוסיף שרוב הארועים מצולמים גם על ידי הצבא , אבל משום מה משוחררים רק הסרטונים שמציגים אותו באור חיובי.

ככה החייל אמר? מוציאים להורג בכמויות? (לא עברתי כל כך, איפה החייל אמר את הדברים האלו?)
דרך אגב אזכיר לך מקרה די מפורסם שקרה בעבר, חיילים העידו שמג"ד שקד (גבעתי) ביצע וידוא הריגה בילדה פלסטינית, "תחקיר" של עובדה קבע שהוא אכן
ביצע וידוא הריגה, הארץ געשה, לימים נתברר שהכל היה שקר, החיילים שיקרו והעלילו על מפקדם בגלל שינוים שביצע בגדוד.
(אז הנה אינטרס אחד למה לחייל לשקר).
וואלה? רוב הארועים גם מצולמים ע"י צה"ל? ממתי הנוהל הזה? וכיצד הם מצלמים?
הם מחכים שהמחבל ידקור חייל (כמו שהצלמים של בצלם מחכים) או שהם מצלמים אחרי שהארוע נגמר?
כי קצת מוזר לי כיצד צה"ל יכול לצלם לפני אירוע דקירה ולא לסכל את הארוע לפני שהוא מתבצע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 11:58 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
ככה החייל אמר? מוציאים להורג בכמויות? (לא עברתי כל כך, איפה החייל אמר את הדברים האלו?)
דרך אגב אזכיר לך מקרה די מפורסם שקרה בעבר, חיילים העידו שמג"ד שקד (גבעתי) ביצע וידוא הריגה בילדה פלסטינית, "תחקיר" של עובדה קבע שהוא אכן
ביצע וידוא הריגה, הארץ געשה, לימים נתברר שהכל היה שקר, החיילים שיקרו והעלילו על מפקדם בגלל שינוים שביצע בגדוד.
(אז הנה אינטרס אחד למה לחייל לשקר).
וואלה? רוב הארועים גם מצולמים ע"י צה"ל? ממתי הנוהל הזה? וכיצד הם מצלמים?
הם מחכים שהמחבל ידקור חייל (כמו שהצלמים של בצלם מחכים) או שהם מצלמים אחרי שהארוע נגמר?
כי קצת מוזר לי כיצד צה"ל יכול לצלם לפני אירוע דקירה ולא לסכל את הארוע לפני שהוא מתבצע...

העלו את הלינק לפה לפני עמוד או 2.. ככה אמר.
https://twitter.com/news10?ref_src=twsrc%5Etfw
ולא אמרתי שאין סיבות לשקר. ברור שיש. אבל גם לשאר החיילים יש סיבות לשקר ולהגיד שהכל תותים. מכיוון שאין לי שום ראיה שתוסיף לדיון, הדבר הכי טוב שאני יכול לעשות הוא להסביר למה אני מסיק מה שאני מסיק, וזה הכל. (ואם יש לך משהו לומר על העובדה שציינתי על מיעוט התלונות שמגיעות לכדי תביעה, אני אשמח).
ואני יודע שזה מוזר לך, אבל כל מחסום מרושת במצלמות, ושם בדרך כלל זה המקום בו היו נסיונות תקיפה של חיילים. כשהם במחסום. מול המצלמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:12 
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:

השכתוב שלך את ההיסטוריה הוא מדהים. יהודי עיראק, מרוקו, תימן ופרס לא ממש מספרים סיפורים נפלאים כמו אלה מטריפולי. לא היה שם גרוע כמו אירופה (אגב, יהודי אירופה מהווים לאורך ההיסטוריה משהו כמו 80-90 אחוז מהיהודים לא?), אבל גם שם היה רע.

הכל התחיל כשהתחילה הציונות.
יותר מזה, לאחר קום המדינה היו מקרים שבהם ישראל כמעט אנסה אנשים לעלות לארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:13 
סמל אישי של המשתמש
סבתא שלי חיה בכיף במצרים עד מבצע קדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
Officer Barbrady כתב:
Noam כתב:

השכתוב שלך את ההיסטוריה הוא מדהים. יהודי עיראק, מרוקו, תימן ופרס לא ממש מספרים סיפורים נפלאים כמו אלה מטריפולי. לא היה שם גרוע כמו אירופה (אגב, יהודי אירופה מהווים לאורך ההיסטוריה משהו כמו 80-90 אחוז מהיהודים לא?

אבל סבתא של נועם אומרת שהיה דבששששש

עירק - https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7 ... 7%95%D7%93

מרוקו - https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7 ... 7%93%D7%94

לוב - במיוחד עבור נועם -סבתא שכחה לספר? https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7 ... 7%99_(1945)

תימן https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7 ... 7%9F_(1947)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:17 
עוד אחד שלא יודע לקרוא.
נמאס לי כבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:18 
סמל אישי של המשתמש
איזה מתח מה קרה עם סבתא של אלפקה וסבתא של אופטימי

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:22 
תמשיך, תמשיך.
אתה מוסיף לעצמך המון כבוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:23 
סמל אישי של המשתמש
מאוד מעניינת פה ההבנה שננקטת בקרב משתמשים בפורום כלפי הרוצחים והפורעים בקרב יהודי ערב.
ציונות=לגיטימי ומובן לרצוח יהודים במדינות ערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:28 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
בעת החדשה, מסוף המאה ה-18 וראשית המאה ה-19, התגבר האיום על הקהילות היהודיות במזרח התיכון, והתגברו מספר הרדיפות כנגדן. כך למשל בין 1770 ל-1786 גורשו היהודים מג'דה ורובם ברחו לתימן, בשנים 1790-1792 חל רצף של מאורעות טבח נגד יהודי מרוקו בהוראת מולאי יזיד, ב-1828 נערך טבח ביהודי בגדאד. אירועים דומים נוספים התרחשו בקהילות אחרות ברחבי צפון אפריקה והמזרח התיכון.‏[16] ההיסטוריון ברנרד לואיס מונה לגל ההתנכלויות זה מספר סיבות, הקשורות בעיקר להשלכות ההתערבות הגוברת של מעצמות אירופה במזרח התיכון, אך גם בהתפתחויות פנימיות.‏[17]

גל ההתנכלויות המשיך ביתר שאת לתוך המאה ה-20, על רקע נסיבות רבות, מגוונות ומשולבות אחת בשנייה. צמיחת הציונות והתגובות העוינות לה בעולם הערבי, צמיחת הלאומיות הערבית, הקולוניאליזם האירופי, התפוררות האימפריה העות'מאנית ותעמולה פאשיסטית שימשו כדלק נוסף להסתת הציבור הערבי כנגד הקהילות היהודיות. לאלה התווספה אנטישמיות מסורתית כלפי יהודים, שמתוארים בקוראן בתור אלה שהפנו גב למוחמד בראשית דרכו וסילפו את התנ"ך כדי להקשות על מאמינים אחרים, ולעתים הצליחו מבחינה כלכלית יותר מהאוכלוסייה המוסלמית המקומית. בין הפרעות כנגד קהילות יהודיות באמצע המאה ה-20, בשנים בהם החל זרם העזיבה ההמוני של מדינות ערב, ניתן למנות את הפרהוד, פרעות טריפולי, פרעות עדן, פרעות אוג'דה וג'ראדה, ועוד.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:29 
סמל אישי של המשתמש
אני רק שאלה - האם בימי הביניים היתה קיימת הציונות או שמא מדינת ישראל?

ציטוט:
במהלך ימי הביניים חוו היהודים רדיפות אלימות באזורים שונים של עולם האסלאם, לעתים מצד השלטונות המוסלמים ולעתים מצד ההמונים. הרדיפות המשמעותיות ביותר בתקופה זו התרחשו בספרד, צפון אפריקה ותימן, אך פגיעות בחיי היהודים קרו גם באזורים אחרים של עולם האסלאם. על אף שפגיעות אלה היו הפרה לכאורה של חוזה עומר, הן הוצדקו על ידי הטענה שהיהודים עצמם הפרו ראשונים את תנאי עומר, נהגו בגאוות-יתר, על ידי הסתה אנטי-יהודית, או כתוצאה מתאוות הרכוש היהודי. כמיעוט חלש וחסר הגנה היו היהודים מטרה נוחה להתקפות בתקופות של אי-יציבות.
דוגמאות למקרי אלימות קשים נגד יהודים בימי הביניים ניתן למצוא גם בארץ ישראל. כך למשל, בשנת 1024 נערך טבח באוכלוסייה היהודית של העיר רמלה על ידי תושביה המוסלמים, ובנוסף יהודים רבים עונו עד שהם מסרו היכן החביאו את כספם.‏[8] בשנת 1033 נערך אחד הטבחים הגדולים ביותר בהיסטוריה היהודית בעולם האסלאם, טבח ביהודי העיר פאס, בו נהרגו למעלה מ-6000 מתושבי העיר על ידי שבט צפון אפריקאי קנאי לאסלאם שכבש אותה. במהלך רדיפות אלימות בעיר גרנדה בשנת 1066 , הידועות גם בשם פוגרום גרנדה, נהרגו למעלה מ-4000 מיהודי העיר בעקבות הסתה נגד הוזיר היהודי, יהוסף בר שמאול הלוי הנגיד, בנו של שמואל הנגיד. פוגרום גרנדה נתפש על ידי חוקרים אחדים כסופו של תור הזהב של יהודי ספרד. בבגדאד בשנת 1121 תחת הח'ליף אל-מסתרשד, יצא צו שחייב את היהודים ללבוש שני תלאים צהובים, שרשרת סביב הצוואר עליה כתוב "ד'ימי", ושאר סממנים מזהים. על פי מכתבים מהגניזה הקהירית הצו נאכף על ידי "גברים ונשים מוסלמים אכזריים" שתפקידם היה להשפיל ולהכות יהודים שהפרו את הצו, וקבוצות של צעירים שהכו יהודים ברחובות ברחבי העיר בגדאד.‏[9] בזמן שלטונה של שושלת אל-מוראביטון, שנחשבה למתונה ביחסה ללא-מוסלמים, מקורות מוסלמים מציינים שנערכו פרעות באוכלוסייה היהודית של קורדובה בעקבות מציאתה של גופה של מוסלמי ברובע היהודי.‏[10] כמו כן מנהיג שושלת אל-מוראביטון, יוסוף בן תאשפין, הרס בשנת 1090 את הרובע היהודי המתחדש בגרנדה במהלך כיבוש העיר מידי ממלכה נוצרית, בגין האשמה כנגד היהודים שהם צידדו בצד הנוצרי במהלך המלחמה.‏[11]
עם עלייתה של שושלת אל-מוואחידון (1121-1269) בספרד וצפון אפריקה החלו כמה ממעשי הרדיפות החמורים ביותר בתולדות יהדות ארצות האסלאם. בפני רבים מהיהודים הועמדה הבחירה בין התאסלמות למוות על קידוש השם, ורבים נמלטו מספרד וארצות המגרב, ביניהם הרמב"ם ומשפחתו. לפי עדויות מהתקופה, בעקבות הטבח והמרות הדת הכפויות על ידי שושלת אל-מוואחידון, הוחרבו רוב הקהילות היהודיות הענפות בספרד וצפון אפריקה, עד ש"לא נותר יהודי אחד מאל-מהדיה (אשר בתוניסיה) עד סילווס (פורטוגל)" .‏[12] ניתן למצוא בכתבי הרמב"ם התייחסות לרדיפות היהודים על ידי שושלת אל-מוואחידון ושלטונות תימן באיגרות הרמב"ם. בשנת 1260 התרחשו מהומות אנטי-נוצריות ואנטי-יהודיות בדמשק בחסות הכיבוש המונגולי של העיר.‏[13] בשנת 1284 מהומות אנטי-יהודיות פרצו בבגדאד בעקבות ספר של פילוסוף יהודי בשם אבן כמונה שסקר את שלוש הדתות המונותאיסטיות והכיל ביקורת כלפי האסלאם. בשנת 1291 נרצח וזיר יהודי בפרס ביחד עם קבוצה ממקורביו, מה שסימן את תחילתן של מהומות אנטי-יהודיות ברחבי פרס ועיראק, בפרט כנגד יהודים שהחזיקו תפקידים בכירים.‏[14]
מבחינה מעשית, יהודי ארצות האסלאם ניסו להתמודד עם גלים של רדיפות דרך ניסיונות לרצות את השלטון המוסלמי והעברת שוחד כדי לקנות את הגנתו. פעמים רבות קהילות יהודיות תחת שלטון מוסלמי ניצלו בזכות העברה של מיסים גבוהים יותר או העברה של תשלום גדול וחד פעמי לשלטונות. עם זאת, במקרים כאלה הכביד העול הכלכלי על היהודים וכתוצאה ממנו, גם אם הצליחו להציל את עצמם מרדיפות אלימות, עדיין היו שרויים במשך תקופות ממושכות בעוני ובתנאי מצוקה קשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:32 
סמל אישי של המשתמש
בימי הביניים הקתולים היו טובחים בכל מי שהתפלל קצת אחרת מהם ו\או לא תרם מספיק לכנסייה.
אבל אל תיתן לזה להפריע לך לעשות עוד כמה קופי-פייסט. רואים שאתה נהנה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:33 
Noam כתב:

זה נכון שהציונות הפעילה התחילה במזרח אירופה,
אבל אתה לא יכול להתכחש לכך שגם ביתר הקהילות היהודיות ברחבי העולם היה את הרצון לחזור לישראל (שבעיקר התבטא בשירי געגוע וכמיהה לכאן),
אמנם לא באופן אקטיבי, אבל מבחינת הרעיון זה תמיד היה....

דרך אגב, ממה שכתוב בויקיפדיה, חיי יהודי לוב לא היו כל כך טובים החל מ1934 לערך:
"הפגיעות ביהדות לוב החלו בשנת 1938 עם חקיקת חוקי הגזע באיטליה ובהמשך הוחלו גם על יהדות לוב. בזמן מלחמת העולם השנייה נערכו פרעות כנגד היהודים. בתחילה הייתה הפגיעה קלה אך בימי המלחמה הלכה וגברה. יש הטוענים כי הסיבה להרעה ביחס ליהודים נבעה מהידיעה שקיבל מוסוליני על כך שנציגי הקהילה היהודית בבנגאזי הביעו שמחה לאור כניסת החיילים היהודים יחד עם הצבא הבריטי ללוב[דרוש מקור]. בשנת 1942 החליטו האיטלקים כי יהודי קירינאה יוגלו למחנה ג'אדו (ערבית: جادو, נהגה לעתים Giado) בדרום הרי ג'בל (Gebel). עוד הוחלט כי הגברים בגיל העבודה יגויסו לעבודת כפייה. היהודים סברו כי צפוי להם גורל מר תחת כיבוש איטלקי-גרמני. לפי אומדן יד ושם נספו בשואה 712 יהודים מתוך אוכלוסייה של 30,000 יהודים.

בשנת 1943 שוחררה לוב מהכיבוש האיטלקי-גרמני. הקהילה חוותה בעיות קיום, היה מחסור במזון, ביגוד ותרופות. כמו כן, סבלו היהודים מהיחס העוין של סביבתם שכלל פגיעות פיזיות. בו בזמן, המוסדות הקהילתיים והציבוריים טרם הופעלו מחדש. אפרים אלימלך אורבך, שהיה רב צבאי בצבא הבריטי‏[6], סיפר כי בביקורו בלוב הקדיש זמן רב לטיפול בשיקום הקהילה. הוא הצליח לארגן מפגשים בין ועד הקהילה לבין הממשל הבריטי. הוקמו מחדש מחלקות הקהילה לעזרה סוציאלית, לעזרה רפואית ולענייני עבודה. וכך, חלק מהיהודים זכו אף הם לתעסוקה במחנות הצבא שבמקום. אורגנה גם עזרה מארץ ישראל וכך הגיעו אל הקהילה 10 טון מזון, בגדים ותרופות. בהמשך אף הגיעו מהארץ מורים למוסדות החינוך שנפתחו מחדש. לפעילות זו היה גם היבט חגיגי. הימים היו ימי הפורים וכך נאספו החיילים בבית הכנסת של הקהילה וקראו את המגילה. לאחר מכן התקיים בבית מכבי המקומי נשף פורים ליהודי המקום ולחיילים."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:45 
אם במקום להביא ציטוטים מוויקיפדיה הייתם לומדים היסטוריה, הייתם שמים לב למכנה משותף ברור. אם נחריג את הרדיפות בימי הביניים (לפני 600 שנה, כן?), שכמובן לא היו נחלת היהודים בלבד וגם לא נחלת האיסלאם בלבד, יש אלמנט משותף מעניין.
בדיוק כמו שאמרתי, כל אירועים שבציטוטים שלכם התחילו לאחר תחילתו של יישום הרעיון הציוני.
אם הייתם יודעים היסטוריה, ולא לעשות קופי פייסט, הייתם יודעים שבכל מדינה בחצי האי ערב התחיל תהליך הדרגתי של עוינות כלפי הקהילה היהודית, במקביל למימוש הרעיון הציוני. תחפשו אירועים שקרו לפני, אולי תמצאו בודדים.
אבל אתם לא קוראים אפילו מה שכותבים לכם בפורום, אז למה שתקראו ציטוטים מוויקיפדיה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 12:58 
אדום נחמד כתב:
סימרוטיץ כתב:

נ.ב. רציתי להוסיף שרוב הארועים מצולמים גם על ידי הצבא, אבל משום מה משוחררים רק הסרטונים שמציגים אותו באור חיובי.

אני באמת מקווה שאתה לא באמת כל כך תמים שאתה שואל את זה ברצינות?

אתה יודע מהי רמת החברות של אותו אחד עם היורה? (אולי הם חברים טובים והוא רוצה לעזור לו?)
אתה יודע מהי העמדה הפוליטית מחשבתית של אותו אחד? (אולי הוא ימני קיצוני שהמעשה מתאים לאג'נדה שלו ולכן לא רוצה שהחייל יענש?)
אולי הוא חייל שהיו לו בעיות עם המפקדים שלו הקצינים (והרי הזדמנות מצוינת ללכךכך ואולי לסבך אותם?)

חסרות באמת סיבות?

3 אחוז מכלל התלונות של פלסטינים על חיילים מגיעים לבית המשפט. 97 אחוז נסגרים.

3% מכלל התלונות של האזרחים (היהודים) על שוטרים מגיעים לטיפול משמעתי, 97% מסגרים בדרך,
14% מסך התלונות המוגשות למשטרה בשנה מגיעות לבית משפט, 86% נסגרים

אז כן, אולי הכמויות גדולות מידי (של הסגירות), אבל זה לא רק מול הפלסתינאים זה גם מול היהודים הציוניים.

צה"ל בעיקרון לא משחרר סירטונים ללא צורך, ממה שאני זוכר (ויכול להיות שאני טועה), בדרך כלל משוחררים סרטונים במקרים בהם ישנה טענה להתנהגות לא ראויה של החיילים על מנת להפריך אותה. (הרבה סרטונים שפורסמו בכלל לא היו של הצבא א ע"י גורמים מתוכו, לעומת זאת במרבית האירועים ישנם צילומים של ישראלים או פלשתניאים ולכן אני מאמין שאם היו עוד מקרים רבים כאלו, הם היו יוצאים החוצה.)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 13:00 
Noam כתב:
אם במקום להביא ציטוטים מוויקיפדיה הייתם לומדים היסטוריה, הייתם שמים לב למכנה משותף ברור. אם נחריג את הרדיפות בימי הביניים (לפני 600 שנה, כן?), שכמובן לא היו נחלת היהודים בלבד וגם לא נחלת האיסלאם בלבד, יש אלמנט משותף מעניין.
בדיוק כמו שאמרתי, כל אירועים שבציטוטים שלכם התחילו לאחר תחילתו של יישום הרעיון הציוני.
אם הייתם יודעים היסטוריה, ולא לעשות קופי פייסט, הייתם יודעים שבכל מדינה בחצי האי ערב התחיל תהליך הדרגתי של עוינות כלפי הקהילה היהודית, במקביל למימוש הרעיון הציוני. תחפשו אירועים שקרו לפני, אולי תמצאו בודדים.
אבל אתם לא קוראים אפילו מה שכותבים לכם בפורום, אז למה שתקראו ציטוטים מוויקיפדיה?

דווקא אני לא רואה את זה במה שהעלתי,
מצוין שהפגיעה החלה עם חוקי הגזע באיטליה (עכשיו, אם החוקים הללו קרו ליהודים באיטליה בגלל הרעיון הציוני אז אתה צודק, אבל אם חוקי הגזע לא היו קשורים לציונות אז הטענה שלך לא נכונה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 13:04 
כתבתי את התגובה לפני שקראתי את הציטוט שלך. אני באמצע שיעור אז אין לי כרגע זמן להתעמק, אבל ממה שאני יודע על ההיסטוריה של לוב (ואני לא יודע המון), היו שני סכסוכים במקביל - עם הכובשים האיטלקים ועם התושבים המוסלמים, ולכל קבוצה הייתה מערכת יחסים שונה עם הקהילה היהודית.
אשמח אחה"צ לקרוא ולנסות להתייחס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 13:16 
אדום נחמד כתב:
סימרוטיץ כתב:

1. אני לא מבין איך אתה יכול להאמין (או לא להאמין באותה מידה), לחייל שאפילו לא הזדהה והדבר היחיד ששמעת ממנו בחייך זה את הכתבה הזו.
2. לא חושב שהאנלוגיה שהבאת היא אנלוגיה טובה, כי אני אומר לך שעל כל חייל שאומר שזה הנורמה אני אביא לך 10 שאומרים אחרת, לא מנכ"ל או בוס או משהו חייל פשוט עם שמקבל פקודות או מבין את "רוח המפקד" לדבריך.
3.מסכים איתך שאף גוף כולל כמה שאתה ואני מאוד נזדהה איתם לא ירוץ ויפרסם את כל מה שעלול לפגוע בו, אני חושב שצה"ל יחסית לארגונים וגופים מסוגו הוא הרבה יותר ליברלי מהנורמה, למרות שגם כאן הייתי שמח עם היה מפרסם יותר
4.הדוגמה למה אתה לא מאמין לצבא היא מאוד מעניינת, אנא הסבר לי על איזה תלונות מדובר בבקשה ?, יותר מזה אני סבור שהנתונים של 3% מאוד הגיוניים, הפלסטינים הם עם כבוש כל דבר שקורה בחייהם הם מאשימים את הכיבוש וזו המציאות בגינה אני תומך לצאת מהשטחים, אבל זו מציאות שבה רוב התלונות יהיו לא מוצדקות באופן כללי.
5.אם אין לך דרך להוכיח את מה שאתה אומר אני מנסה להבין על מה אתה מסתמך ? מידע פנימי ? תחושה ? אמונה ?
6. המשפט האחרון שלך מראה לי כמה אתה בור (אל תעלב זה לא בכוונה לפגוע) בחלק מהדברים שאתה רושם, לצה"ל אין תיעוד אפילו לחצי מהאירועים שקרו, למעט הישוב היהודי בחברון כמעט ואין מצלמות באיו"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 13:27 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:

אתה יודע מהי רמת החברות של אותו אחד עם היורה? (אולי הם חברים טובים והוא רוצה לעזור לו?)
אתה יודע מהי העמדה הפוליטית מחשבתית של אותו אחד? (אולי הוא ימני קיצוני שהמעשה מתאים לאג'נדה שלו ולכן לא רוצה שהחייל יענש?)
אולי הוא חייל שהיו לו בעיות עם המפקדים שלו הקצינים (והרי הזדמנות מצוינת ללכךכך ואולי לסבך אותם?)

חסרות באמת סיבות?

3% מכלל התלונות של האזרחים (היהודים) על שוטרים מגיעים לטיפול משמעתי, 97% מסגרים בדרך,

אז כן, אולי הכמויות גדולות מידי (של הסגירות), אבל זה לא רק מול הפלסתינאים זה גם מול היהודים הציוניים.

צה"ל בעיקרון לא משחרר סירטונים ללא צורך, ממה שאני זוכר (ויכול להיות שאני טועה), בדרך כלל משוחררים סרטונים במקרים בהם ישנה טענה להתנהגות לא ראויה של החיילים על מנת להפריך אותה. (הרבה סרטונים שפורסמו בכלל לא היו של הצבא א ע"י גורמים מתוכו, לעומת זאת במרבית האירועים ישנם צילומים של ישראלים או פלשתניאים ולכן אני מאמין שאם היו עוד מקרים רבים כאלו, הם היו יוצאים החוצה.)

1. סיבות יש בלי סוף. ויש גם סיבות לטעון שהכל מטופל בצורה נפלאה. וכשאין לי ראיות (לא בעד ולא נגד. יש המון מקרים לא מצולמים), נותרה לי רק התחושה.
2. לא דיברתי ספציפית על תלונות נגד חיילים. חלק ניכר מהתלונות הוא נגד מתנחלים. שמע, נקודת המוצא שלי היא שלצבא ולמדינה יש אינטרס לטייח מקרים בהם נעשה עוול לפלסטינים. אני לא עושה את זה כי אני סמולני זבל, אלא כי זה נראה לי טבעי ואנושי. מדובר באנשים שאינם אזרחי המדינה ונמצאים איתנו בסכסוך אינסופי. אין שום סיכוי שבמציאות כזו תלונות של פלסטינים יטופלו בצורה נאותה. עכשיו, בהנתן שנסכים שהצבא נוטה לטייח, כל אחד מאיתנו צריך להחליט כמה לדעתו המצב חמור. זה הכל.
אם תטען שמה שאמרתי לא נכון, ולצבא נורא חשובות זכויות הפלסטינים, אז אני ואתה נמצאים במקומות כל כך שונים אחד מהשני שלא נראה לי שנגיע אי פעם להסכמה. הרי גם כשהצבא כן מעניש חיילים שפוגעים בפלסטינים, זה בחיים לא נעשה בשביל לעשות צדק עם הפלסטינים, אלא כדי לשמר את דמותו של צהל כמוסרי, ועל תדמית ישראל בעולם.
3. וזה גם לסימרוטיץ', עד כמה שידוע לי, ברוב המחסומים הקבועים ובמזרח ירושלים (איפה שנעשו רוב התקיפות) יש מצלמות. אני טועה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 13:29 
סמל אישי של המשתמש
סימרוטיץ כתב:
1. אני לא מבין איך אתה יכול להאמין (או לא להאמין באותה מידה), לחייל שאפילו לא הזדהה והדבר היחיד ששמעת ממנו בחייך זה את הכתבה הזו.
2. לא חושב שהאנלוגיה שהבאת היא אנלוגיה טובה, כי אני אומר לך שעל כל חייל שאומר שזה הנורמה אני אביא לך 10 שאומרים אחרת, לא מנכ"ל או בוס או משהו חייל פשוט עם שמקבל פקודות או מבין את "רוח המפקד" לדבריך.
3.מסכים איתך שאף גוף כולל כמה שאתה ואני מאוד נזדהה איתם לא ירוץ ויפרסם את כל מה שעלול לפגוע בו, אני חושב שצה"ל יחסית לארגונים וגופים מסוגו הוא הרבה יותר ליברלי מהנורמה, למרות שגם כאן הייתי שמח עם היה מפרסם יותר
4.הדוגמה למה אתה לא מאמין לצבא היא מאוד מעניינת, אנא הסבר לי על איזה תלונות מדובר בבקשה ?, יותר מזה אני סבור שהנתונים של 3% מאוד הגיוניים, הפלסטינים הם עם כבוש כל דבר שקורה בחייהם הם מאשימים את הכיבוש וזו המציאות בגינה אני תומך לצאת מהשטחים, אבל זו מציאות שבה רוב התלונות יהיו לא מוצדקות באופן כללי.
5.אם אין לך דרך להוכיח את מה שאתה אומר אני מנסה להבין על מה אתה מסתמך ? מידע פנימי ? תחושה ? אמונה ?
6. המשפט האחרון שלך מראה לי כמה אתה בור (אל תעלב זה לא בכוונה לפגוע) בחלק מהדברים שאתה רושם, לצה"ל אין תיעוד אפילו לחצי מהאירועים שקרו, למעט הישוב היהודי בחברון כמעט ואין מצלמות באיו"ש.

1. עניתי לפוקרה
2. אני חושב שהיא כן טובה, כי גם לחיילים חשוב לשמר את תדמית הארגון שלהם. שלא לדבר על העובדה שכל ישראלי חי בתודעת צהל המוסרי ביקום, ולכן על אחת כמה וכמה חיילים.
3. למה אתה חושב את זה? מה הבסיס עליו אתה נשען? האם הצבא אי פעם העניש חייל על הריגה בלי שהארוע הופץ במקביל על ידי גורמים זרים?
4. תקרא קצת ג'ון בראון למשל.
5. דיברנו על זה. אני מסתמך על סטטיסטיקה ועל ההגיון הבריא שלי. לך יש הגיון אחר וזה בסדר.
6. עניתי לפוקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 13:32 
לומר שלצה"ל אין תיעוד לאירועים בגדה זה שקר.
לא טעות, אלא שקר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 13:43 
אדום נחמד כתב:
pokara כתב:

חסרות באמת סיבות?

1. סיבות יש בלי סוף. ויש גם סיבות לטעון שהכל מטופל בצורה נפלאה. וכשאין לי ראיות (לא בעד ולא נגד. יש המון מקרים לא מצולמים), נותרה לי רק התחושה.
2. לא דיברתי ספציפית על תלונות נגד חיילים. חלק ניכר מהתלונות הוא נגד מתנחלים. שמע, נקודת המוצא שלי היא שלצבא ולמדינה יש אינטרס לטייח מקרים בהם נעשה עוול לפלסטינים. אני לא עושה את זה כי אני סמולני זבל, אלא כי זה נראה לי טבעי ואנושי. מדובר באנשים שאינם אזרחי המדינה ונמצאים איתנו בסכסוך אינסופי. אין שום סיכוי שבמציאות כזו תלונות של פלסטינים יטופלו בצורה נאותה. עכשיו, בהנתן שנסכים שהצבא נוטה לטייח, כל אחד מאיתנו צריך להחליט כמה לדעתו המצב חמור. זה הכל.
אם תטען שמה שאמרתי לא נכון, ולצבא נורא חשובות זכויות הפלסטינים, אז אני ואתה נמצאים במקומות כל כך שונים אחד מהשני שלא נראה לי שנגיע אי פעם להסכמה. הרי גם כשהצבא כן מעניש חיילים שפוגעים בפלסטינים, זה בחיים לא נעשה בשביל לעשות צדק עם הפלסטינים, אלא כדי לשמר את דמותו של צהל כמוסרי, ועל תדמית ישראל בעולם.
3. וזה גם לסימרוטיץ', עד כמה שידוע לי, ברוב המחסומים הקבועים ובמזרח ירושלים (איפה שנעשו רוב התקיפות) יש מצלמות. אני טועה?

3. אין לי מושג, אבל באתר בצלם בו מפורטים כל המחסומים, רק באחד מהם מצוין שיש שם מצלמות ..........
2. כל גוף גדול בכל מדינה ישאף להוריד את כמות האשמה שיש עליו (משהו מאוד טבעי), אני לא חושב שהצבא או המשטרה שונים מאוד בנושא זה, ההבדל ביננו שאני לא ממש חושב שזה משהו מכוון נגד הפלסתינאים ושהטיוח שנעשה הוא לא בכמות כל כך גדולה כמו שאתה חושב (שגם היא חבל שמתרחשת).
1. לגבי תחושות אי אפשר להתווכח ולכן נעזוב את זה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 13:44 
Noam כתב:
לומר שלצה"ל אין תיעוד לאירועים בגדה זה שקר.
לא טעות, אלא שקר.

היות ואני לא ממש יודע מה האמת, ובבדיקה של אתר בצלם מצוינת רק מצלמה אחת במחסום מסוים,
אשמח אם תוכל להראות או להוכיח את טענתך כי לצה"ל יש תיעוד של כל האירועים בגדה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 13:49 
סמל אישי של המשתמש
pokara כתב:
3. אין לי מושג, אבל באתר בצלם בו מפורטים כל המחסומים, רק באחד מהם מצוין שיש שם מצלמות ..........
2. כל גוף גדול בכל מדינה ישאף להוריד את כמות האשמה שיש עליו (משהו מאוד טבעי), אני לא חושב שהצבא או המשטרה שונים מאוד בנושא זה, ההבדל ביננו שאני לא ממש חושב שזה משהו מכוון נגד הפלסתינאים ושהטיוח שנעשה הוא לא בכמות כל כך גדולה כמו שאתה חושב (שגם היא חבל שמתרחשת).

3. מתי עדכנו את הנתון הזה באתר? בכל מקרה, אני אעשה בדיקה בעצמי
2. או קיי, אז אנחנו מסכימים שלצבא יש אינטרס לטייח פשעים שהוא עצמו עושה. אז עכשיו גם אני וגם אתה מדברים על תחושה. לי יש תחושה שמסתירים הרבה יותר ממה שישראלים חושבים. לך יש תחושה שפחות. למשל, נניח וארוע נגמר בפלסטיני הרוג והצבא טוען שהוא ניסה לתקוף חייל. למה אתה מחליט באופן אוטומטי לאמץ את גרסת הצבא? כי זה מה שאתה רוצה להאמין. מצד שני, אני מסרב לאמץ את גרסת הצבא כי אין לי שום סיבה להאמין לו. זה כמו להאמין לחשוד ברצח שאמר שזה לא הוא. יציגו בפניי את הראיות ואני אחליט לבד. אז במינימום, הייתי מצפה ממך לדרוש מהצבא לאפשר חקירה של הממצאים. אגבל, כשלירון עומת על העמדה הזו הוא התנגד אליה בתוקף.
1. או קיי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 13:50 
בחייך... הייתי חייל, הסתובבתי בשטחים (לא הייתי מעורב בפעילות מבצעית, אבל באתי במגע עם יחידות).
כל הצבא זה אלביט, כל מחסום מפוצץ במיליון מחשבים ומכונות. תסתכל על צילומים מהפגנות ותראה עם איזה ציוד החיילים הולכים עליהם כשהם בשטח.
ורוב האירועים, כאמור, מתרחשים במחסומים קבועים ובתוך השטח הריבוני של ירושלים.
באמת צריך את בצלם בשביל זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 31 מרץ 2016, 14:02 
אדום נחמד כתב:
pokara כתב:

3. מתי עדכנו את הנתון הזה באתר? בכל מקרה, אני אעשה בדיקה בעצמי
2. או קיי, אז אנחנו מסכימים שלצבא יש אינטרס לטייח פשעים שהוא עצמו עושה. אז עכשיו גם אני וגם אתה מדברים על תחושה. לי יש תחושה שמסתירים הרבה יותר ממה שישראלים חושבים. לך יש תחושה שפחות. למשל, נניח וארוע נגמר בפלסטיני הרוג והצבא טוען שהוא ניסה לתקוף חייל. למה אתה מחליט באופן אוטומטי לאמץ את גרסת הצבא? כי זה מה שאתה רוצה להאמין. מצד שני, אני מסרב לאמץ את גרסת הצבא כי אין לי שום סיבה להאמין לו. זה כמו להאמין לחשוד ברצח שאמר שזה לא הוא. יציגו בפניי את הראיות ואני אחליט לבד. אז במינימום, הייתי מצפה ממך לדרוש מהצבא לאפשר חקירה של הממצאים. אגבל, כשלירון עומת על העמדה הזו הוא התנגד אליה בתוקף.
1. או קיי.

3. לא יודע מתי עידכנו, רק בדקתי את דף המחסומים באתר שלה וזה מה שהיה כתוב באחד מהם בהערות לגביו (מניח שאם זה היה גם ביתר זה גם היה מצוין).

2. אני לא מאמין על אוטומט לאף אחד (להבדיל....), תהיה בטוח שכל מקרה עם פגיעה נחקר (אולי התוצאות לא תמיד לרוחך אבל נערכת בדיקה) וגם לפלשתינאים שנפגעו (או משפחותיהם) יש תמיד את הזכות לפנות לבית משפט אזרחי (ששם הצבא צריך להראות את ממצאיו)
ושוב, אתה חוזר כאן להרגשה, אני כן מאמין במערכת החוק והמשפט (כולל הצבא) בישראל, כן, יש עוד הרבה מה לשפר, אבל בכללותו זאת מערכת שהאמינות שלה רבה מהספקות שיש לי לגביה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 2305 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 77  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: