אדום מטלי כתב:
אז ההבדל בינך וביני הוא באמונה שלנו בתהליכים ובהשפעתם. אני חושב שהתהליך הפיך, ואם לפשתינאים יהיה טוב כלכלית ותהיה להם מדינה, השפעת הדת תקטן. לא חושב שזה יהיה קל וחלק, ותמיד יהיה חמאס תורן שינסה לחבל בזה.
כנראה שלא נשכנע אחד את השני, כי זה עניין של אמונה.
ידידי,
אני שמח שאתה מוצא עיניין בדיון איתי
אני חושב שאכן אנו רואים הרבה דברים באופן זהה אבל כמה תהליכים באופן שונה.
למשל את חשיבות ההכרה בישראל כמדינת העם היהודי (ומבחינתי גם בגבולות 47 עדיף מאשר אי הכרה).
ציטוט:
ואם לפשתינאים יהיה טוב כלכלית ותהיה להם מדינה, השפעת הדת תקטן.
אני גם מסכים איתך בכל אות של הציטוט.
1. אין לי ספק שאם המצב הכלכלי שלהם ישתפר, ישתפר המצב. לכן לדוגמא השמחה של ג'מעת ה= DBS על החרמת מוצרים מהשטחים תפגע קודם כל בפלשתינים. אני מתנגד לחרם זה. אחת הסיבות העיקריות היא הסיבה שציינתי. אין לי בעייה למשל עם החרמה של מוצרים שמיוצרים בחברון, בתפוח עצמה ועוד מאחזים לא ראויים שנימצאים בלב הישובים הפלשתינים.
2. מדינה . אין לי בעייה שתהיה להם מדינה. הייתי בעד תהליך אוסלו שהיה אמור לייצר להם מדינה. אולי לא מושלמת אבל מדינה. בוודאי כזו שיכולה לפתור חלק לא קטן של הבעייה הכלכלית אליה התייחסתי בסעיף 1.
מאוסלו למדתי שהקמת מדינה אינו תהליך הפיך. ולכן כל עוד הם לא מכירים באופן חד משמעי בישראל כמדינת העם היהודי נסוגתי מעמדתי בתקופת אוסלו. אז האמנתי כמוך שבתהליך הם יכירו בהמשך במדינת ישראל. היום השתכנעתי שלא.
3. השפעת הדת תקטן. - הלוואי. עד כה הצליח למנהיגי הרש"פ שילוב הדת במאבק. איני בטוח שהם ירצו בעתציד במקרה מחלוקת להחזירה פנימה. חוץ מיזה שהפאן הדתי כל כך הושרש ב-20 שנים האחרונות לתוך המאבק שיקח פי שניים ויותר זמן להוציאו מהמאבק.
בשורה התחתונה אני בעד הסכם אי לחומה עם הפלשתינים נניח ל-20 שנה שמטרתו היא אחת. שהמצב הכלבלי בראשות ישתפר במאות אחוזים. צריך לתת במיסגרתו את הכל וממש הכל כדי שיהיה טוב לפלשתינים כלכלית. אולי אז כשיהיה להם טוב כלכלית הם יזנחו את הרצון להשמיד את ישראל או להתערב במה שקורה בתוכה ואז מבחינתי אוכל לחזור לדעתי שהייתה בתקופת אוסלו.
ד"א הדיון הזה אינו מתאים לאשכול זה אלה דווגא לאשכול אחר. כאן דנים בנחמד או לא נחמד במה שקורה לאירופאים ולא לפלשתינים.
לכן, ברשותך אפרוש מהדיון איתך כאן ואין לי בעייה להמשיכו במקום הנכון.