red in blood כתב:
אמיר, אני לא יודע כ״כ על ג׳ורג׳ מקגוורן, אבל לדבר על מה סנדרס יעשה אם ייבחר לנשיא, לפי מה שנשיאים דמוקרטים עשו בעבר זה קצת מנותק מהמציאות. גם אם היו בעבר מועמדים שדומים לו.
גיא, על אובאמה אמרו שהוא מביא רוח חדשה למפלגה (שזה גם משהו שאומרים על סנדרס, אבל זה לא קשור לנושט ואצלו אני חושב שזה לא היה קורה לולא אובאמה), ובזה הוא שונה ממועמדים אחרים. לא שכל השיח שהוא מכניס שונה, כמו אצל סנדרס.
שוב, זה לטוב ולרע, ויש לזה גם המון מגרעות שכנראה יעלו לו בהתמודדות.
אבל אם אתה מסתכל על ההיסטוריה של ארה"ב ואם אתה מבין איך המערכת שם עובדת (שזה שהיא מתנגדת לשינויים רדיקליים זה חלק עקרוני ומהותי בצורה שהיא בנוייה, וזה לא בטעות) אני חושב שיכולה להיות לך תמונה לא רעה לגבי מה סביר ומה לא סביר שנסדרס כנשיא יהיה מסוגל לעשות.
ותראה, אתה יכול להביא טענות למה אתה חושב שהוא יכול לשנות דברים מהותיים, אבל להגיד "טוב אנחנו לא יודעים אז מהפכה" זה די אד איגנורנטיאם.
ועוד פעם, אני אוהב את ברני סנדרס, אני בעדו בפריימריז, אבל הוא לא כזה רדיקל קיצוני כמו שאתה עושה ממנו, רוב העמדות שלו הן די אורתודוקסיה של המפלגה הדמוקרטית, לפחות המפלגה הדמוקרטית שלפני קלינטון שאכן סחב אותם קצת ימינה, אבל באמת, חוץ מזה שהוא קורא לעצמו סוציאליסט (והוא לא) וזה שהוא רשמית לא חבר במפלגה הדמוקרטית (שעוד פעם, זה יותר צעד סמלי ממשהו ממש משמעותי) אין שום דבר יותר מדי יוצא דופן בברני סנדרס.
גיא האדום כתב:
אמיר, אני לא רואה את וול סטריט מפיל את הכלכלה האמריקאית שוב בשנים הקרובות אבל כן, סביר להניח שממשל סנדרס יהיה יותר להוט להעמיד אותם לדין. לשלוח אותם לכלא? ספק אם אתה יכול. אבל אולי לפחות ינסו.
אתה בטוח יכול, במיליון אחוז, החוקים קיימים, אנשים נכנסו לכלא על דברים הרבה יותר קטנים, הממשל החליט לא להכנס בהם בגלל ש"זה יערער את הכלכלה".
אחרי משבר ה - savings and loan יותר מאלף בנקאים הלכו לכלא, וזה תחת רייגן ובוש.