kobster כתב:
גיא, כמה תיקונים לטעויות שלך (סתם מאחד שהיה פעם או פעמיים בתפוח):
1) כפר תפוח נחנך בתחילת 78 אבל הישוב הארעי תפוח הוקם עוד ב 77 טרום המהפך, זה אפילו רשום בישוב עצמו אחרי הש.ג מצד ימין מתחת לעץ האלון.
2) ברק ויתר על תפוח בקמפ דיוויד בדומה להרבה ויתורים שלא בטוח שהבאים אחריו יעשו. בעיני, הישוב חשוב מבחינה אסטרטגית כי הוא שולט על כביש 60 שמחבר בין רמאללה לשכם, הוא עצמו לא מפריע לתנועה (בהנחה ואתה מבטל את המחסום בצומת מתחתיו) ויוצר עומק מזרחית לאריאל. אני לא מניח שהגבול יעבור מתחת לאריאל כי אז אתה בשטח נשלט וללא יכולת להגן על השער המזרחי של אריאל שמתחבר לכביש 60, דרומית לתפוח, כביש שכולל כמה כפרים ערביים. היכולת שלך למנוע חדירות לאריאל דרך השער הזה בעייתית אם אתה מוותר על כל המרחב הזה.
3) לגבי החבר'ה שנמצאים שם- בכפר תפוח גרים גם אנשים יותר מתונים, שלא לדבר על סטודנטים מאריאל שמעדיפים לגור שם ולא במעונות.לגבי תפוח מערב התייחסתי בתגובה הקודמת והם הבעייתיים שגרים במאחז לא חוקי בעליל שעליו צה"ל נאלץ לשמור ולהגן (כולל על המטורלל עם הכלבים בסוף הישוב, מעל לואדי שבו נמצא כפר ערבי) כי אין להם שום גדר בסיסית אפילו.
הם בתמורה טורחים לפזר נינג'ות בשבילים כדי לפנצ'ר לנו את הרכבים.
4) עם כל שלושת הסעיפים לעיל, אין לי בעיה שיפנו אותם משם בהסדר, רק שצריך לקחת בחשבון שתצטרך לפצות אותם בהתאם. לתפוח מערב, יצהר וחוות גלעד תביא דחפורים ותעיף אותם משם.
זו בדיוק הסמנטיקה שמתייחסת אליה העבודה במצע המדיני שלה, שיש למדינה אחריות על הישובים החוקיים והלגיטימיים שהיא עצמה הקימה שם (ממשלות השמאל או הימין לצורך העניין) ואם יהיה הסדר שיצריך פינוי אז נצטרך לפצות אותם בדומה לישובים שפונו בהתנתקות ב 2005.
אתה בעצם מסכים איתי שהשארת תפוח במקומה היא עמדה שנמצאת משמעותית מימין לאהוד ברק. זה בעצם תמצית כל מה שאמרתי. אגב, זה גם הרבה מימין לרבין שלמיטב זכרוני אפילו הזכיר את תפוח במפורש כאשר הוא דיבר על התנחלויות פוליטיות שיש לפנות, ואולי אפילו חד צדדית. זה גם כמובן הרבה הרבה הרבה מימין לתוכנית אלון.
אין לי ספק שנפתלי בנט וחבריו חושבים שתפוח זה ישוב חשוב.
מצד שני, אנשי שמאל שמסתכלים במפה מבינים כמה דברים: הם מבינים שבמשא ומתן יש צד שני ושיש לאפשר לצד השני יכולת חיים נורמלית. הם מבינים שבהסדר קבע אין לישראל שום זכות לשלוט על הכביש בין שתי ערים פלסטינאיות גדולות וקרובות (רמאללה ושכם) ושאף פלסטינאי לא יקבל טיעון שכזה. ואגב, גם לא העולם. זאת צורת מחשבה של כובש (אגב, כמו גם המחשבה שאריאל תהיה יותר מעיר גבול ממש).
מעבר לזה שזה לחלוטין לא לגיטימי לבקש לשלוט על כבישים פלסטינאים פנימיים (אחרי ההסדר) המחיר של השליטה הזאת הוא לחתוך את השכונות הדרומיות של שכם לשתיים. חלק מצפון לכביש וחלק מדרום.
לכן ברק, כמו רבין, הבין שאין הסדר קבע עם תפוח.
אפשר כמובן לקבוע חד צדדית שהתנחלויות פוליטיות מבודדות שמוקפות בישובים פלסטינאים מאוכלסים מכל צד יהיו לעולם חלק ממדינת ישראל (אפשר באותה הזדמנות להכריז שכחלק מהסדר הקבע הר הבית יעבור לשליטה יהודית וששמעון מזרחי יתאבד). הבעייה היא כמובן אותה בעייה ... הפלסטינאים הרעים והלא הגיוניים שאולי לא יסכימו לזה.
לא קראתי את המצע המדיני של העבודה אבל זה יפתיע אותי אם אפילו שלי חובבת המתנחלים החליטה לסטות בצורה כל כך משמעותית מהעמדות של אלו שקדמו לה בנושא.
אשר לאנשים שגרים שם. גם לבית"ר יש אוהדים שמאלנים ויש ימנים בקיבוצים. ועדיין: ברוב המקומות בארץ קבוצה פעילה של ראשי כהנא חי לא הייתה מרגישה בבית. ומשום מה, החברה החביבים האלו החליטו להקים בתפוח (לא בתפוח מערב ולא בשום ישוב אחר) את מפקדתם.
אם אני הייתי קיסר המדינה כמעט ולא הייתי נותן פיצוי לאנשים שהחליטו לגור בהתנחלות פוליטית בלב אוכלוסיה ערבית אם וכאשר מדינת ישראל תחליט שזה לא מתאים לה. שיגידו תודה שהם לא מקבלים בקשת תשלום על הוצאות הבטחון שלהם. ועדיין, התקדים נקבע והוא ברור ולכן כאשר, בעזרת הפישונט, יעלו הדחפורים על תפוח, במהרה בימינו אמן, אז התושבים שם יפוצו כמו שפוצו הקדושים שפונו מהרצועה.