גיא האדום כתב:
זה לא נושא מהותי בקמפיין הזה למרות שהוא על הפרק. רשמית גם סנדרס וגם הילארי מתנגדים לTPP בצורתו הנוכחית. אבל אם ההיסטוריה היא אינדיקציה למשהו אז הנוסחא פשוטה: כאשר דמוקרטים רצים לנשיאות, הם מתנגדים להסכמי סחר חופשי במהלך הפריימריס. כאשר הם חלק מהממשל הם תומכים בהם. אין דוגמא יותר קיצונית מאובאמה (למרות שגם הילארי במידה פחותה מתאימה כאן). הוא תקף בעוצמה רבה את NAFTA כשרץ מול הילארי ב2008 והוא כיום מקדם הסכם סחר חופשי קיצוני פי 10 בדמות הTPP.
תכלס ברמה הפרקטית של מה שהם יוכלו להשיג בתור נשיאת ארה"ב, אין הבדל יותר מדי גדול בין שניהם.
זה לא בגלל שאין הבדלים בעמדות שלהם, זו פשוט המציאות הפוליטית בארה"ב נכון לעכשיו.
ואני לא אומר שמשטר של הילארי או של סנדרס יראה בדיוק אותו דבר, אי אפשר הרי לדעת איך דברים יתנהלו, אבל המציאות הפוליטית הרבה יותר חזקה משניהם, והדוגמא של אובמה שהבאת היא מצויינת.
ההבדל המרכזי שאני יכול לחשוב עליו זה שאם וול סטריט יפוצצו עוד פעם את הכלכלה האמריקאית (מה שנראה לי די סביר שיקרה בזמן הכהונה של הנשיא הבא) יש סיכוי יותר טוב שתחת סנדרס כמה מהם ילכו לכלא.
אם אתה שואל אותי, הדבר הכי חשוב שסנדרס יכול להשיג זה להעלות נושאים פרוגרסיביים על סדר היום ולמשוך את המפלגה הדמקורטית שמאלה (אני אומר את זה בתור מישהו שנמצא מאד משמאל למפלגה, כמובן שמי שלא מסכים איתי פוליטית יחשוב שזה משהו לא טוב), והוא בגדול עושה את זה, וזה אחלה.
ולפרוטוקול: אני לא חושב שיש לו סיכוי לזכות במועמדות (מצד שני לא חשבתי שלאובמה יש סיכוי לזכות ככה שמה אני יודע?).
red in blood כתב:
סנדרס הוא לא מועמד דמוקרטי טיפוסי, לטוב ולרע.
אני לא חושב שאפשר שאפשר להשוואת אותו לדמוקרטים אחרים.
זה אף פעם לא אחד לאחד, אבל היו לא מעט מועמדים דמוקרטיים שנישאו על גלים של מיאוס פרוגרסיבי מהממסד הדמוקרטי (במובן של המפלגה, לא של צורת השלטון). הדוגמא הראשונה שבאה לראש היא ג'ורג' מקגוורן.