אמיר כתב:
ofir כתב:
אין פה מה להתווכח, אתה בעד סנקציות על ישראל, אתה חושב שצה"ל לא מספיק מוסרי, אתה מאמין שהמלחמה הזאת היא לא על בסיס דת.
כמו שאני לא אצליח לשכנע אותך שזה לא נכון, אתה לא תצליח לשכנע אותי. אף אחד לא יכול להוכיח הוכחה מדוייקת ולבסס את מה שהוא אומר בנושא הזה באופן מדוייק. כל דעה בנושא הזה מבוססת על הנחות בסיסיות שאתה מניח שהם נכונות.
אתה צריך להבין שכשאתה רושם פה שצה"ל הרג מספר מסויים של ילדים ובגלל זה הוא צבא לא מוסרי אתה לא מוכיח כלום. אם X רצח את Y אז X הוא רוצח? כשמציגים את זה ככה אז אפשר להגיד שכן ואפילו זה "נכון עובדתית" אבל אם מאחורי זה עומד סיפור כלשהו אחר ש Y עמד לרצוח את X והכל נבע מהגנה עצמית. כשמספרים את זה ככה לפחות מבחינתי אתה לא יכול לקרוא ל X רוצח או להגיד עליו שהוא בן אדם לא מוסרי. אולי מבחינתך כן אבל מה שבטוח לא הוכחת כלום, פשוט סיפרת חלק ממשהו שלם וקבעת עובדה.
להוכיח את הטענות שלך אתה לא תצליח בשום מקרה. אולי להסביר אותם בצורה טובה יותר כן.
זה שאתה חושב שההנחות שאני מניח או משהו בדעה אחרת משלך כמו זה שדיבר בקטע שהעליתי פה הם עובדתית לא נכונות זה לא נכון וגם ההפך הוא לא נכון.
בסך הכל מבן אדם שחי פה ורואה את התמונה של המצב בצורה די מדוייקת ולא מעוותת כמו שחצי מהעולם רואה אפשר לצפות לדעה יותר מתונה.
וממש אין לי בעיה עם ביקורת על הממשלה, צבא וכו ודעה שמאלנית, אבל כשזה מגיע לצורה קיצונית ועוד במלחמה שכזאת שהיא נגד טרור ולא מלחמה שהיא מדינה נגד מדינה או צבא נגד צבא זה כבר ניהיה מגעיל
אני חושב שהסיכסוך הישראלי פלשתינאי הוא לא דתי בבסיסו, ואני מבסס את זה על עובדות, אני אולי מפרש אותן לא נכון, אבל לא מדובר בעניין אמוני אצלי, ולכן אני חושב שיש סיכוי (לא גדול, אבל קיים) שאני אצליח לשכנע אותך בנקודה הזו -
התנועות הגדולות שיצרו את הסכסוך הזה - ציונות, פאן ערביזם, קולוניאליזם - כולן תנועות חילוניות.
ורוב המנהיגים של הצדדים בסכסוך הם חילונים - כל מנהיגי ישראל, כל מנהיגי מדינות ערב עד סוף שנות השבעים (ורובם גם היום), כל המנהיגים הפלשתינאים החשובים עד שנות השמונים (וחלק גדול מהם גם היום).
עכשיו זה נכון, דת מתערבבת בנושא הזה, ולצערי הרב זה במינונים הולכים וגדלים (לצערי לא בגלל ש"דת זה פויה", אלא בגלל שסיכסוכים דתיים הם לרוב הרבה יותר קשים לפתרון) אבל אני מאמין שהעובדות ההיסטוריות מראות שמדובר בסכסוך שהוא בבסיסו לא דתי.
לגבי המוסריות של צה"ל, אתה מגיב למשהו ספציפי שאמרתי?
כי אני לא עסוק יותר מדי בלתת ציונים, הדבר המרכזי שאני אומר בנושא הוא שכשאתה יוצא למבצעים כאלו, אתה צריך להיות מודע לתוצאות שלהם (ואני בטוח שבצה"ל ובממשלה מודעים לזה).
אני מנחש שאתה חושב שבהתחשב במצב הקיים (ירי של החמאס מתוך אוכלוסיה אזרחית) כמות כזו של הורגים אזרחים היא בגדול מוצדקת, אני אישית לא, אבל עוד פעם, זה בעיקר בגלל שאני חושב שמבצעים כאלו לא ישיגו כלום.
עצם זה שהמון אנשים שם(בחמאס אפשר להכליל ולהגיד שזה כולם) מאמינים שלרצוח יהודי זאת מצווה ושלמות בעד מוות של יהודים זה דבר קדוש הופך את הסכסוך הזה לדתי.
גם בתנך יש לא מעט משפטים שעשויים להתפרש בצורה לא מוסרית כלפי פלשתים וכל מיני עמים אחרים, הקטע זה שאף אחד פה לא מפרש את המשפטים האלה למקומות כאלה.
ברגע שלבנון(חיזבאלה) אומרת בפומבי שהיא רוצה להשמיד אותך בלי שום קשר לכלום וכך גם איראן ובאותה צורה גם החמאס אז ברור שהסכסוך על רקע דתי.
אתה עכשיו במלחמה עם ארגון שאחראי על אוכלוסייה במצב קשה מאוד מבחינה כלכלית, אותו ארגון מבין את המצב ומעדיף להשקיע את כל המשאבים שלו ואת כל התרומות שמקבלים בעזה בהתחמשות על מנת לירות על ישראל, כל זה שהוא לוקח בחשבון מוות של ילדים, הריסה של בתים ומבנים ומצוקה כלכלית קשה מאוד לאזרחים הפשוטים. על איזה בסיס זה אם לא דתי? איזה עוד דבר יכול לעוור אנשים בצורה כזאת ולגרום להם להיות כל כך לא מוסריים כלפי עצמם?
לפי מה שאני מבין אתה יוצא מנקודת הנחה שירי על מועצה אזורית אשכול, נתיבות, שדרות ועוטף עזה הוא דבר לגיטימי והממשלה צריכה לקבל את זה ולחיות עם זה. אז יש לך דעה מיוחדת.
ב99% מהמקומות בעולם השלטון לא היה מאפשר ירי מתמשך על האזרחים שלו, ואם הצד השני היה מצהיר שהמטרה היא להשמיד את היהודים אז אפילו לדבר עם טרוריסטים כאלה לא היו מנסים.
הירי הזה היה גם לפני החטיפה ולפני שכל הבלאגן פה התחיל, אומנם לא בכמות הזאת אבל בצורה שמחייבת תגובה.
אתה טוען שמבצע לא יתן כלום, אז ברור שאם המבצע הזה יסתכם באותם הישגים שהיו לנו בעמוד ענן אז בסך הכל נזכה לשקט יחסי לתקופת זמן מסוימת ואז נצטרך לצאת למבצע שוב(ועדיין יש פה הישג שלא מעט אזרחים ישראלים ירגישו אותו בצורה יומיומית למשך תקופה מסויימת).
אבל אם ניקח צעד קדימה ונשתמש באמת בכל הכלים שיש לנו בשביל לפרק את חמאס מנשק גם אם זה בא על חשבון של הרוגים חפים מפשע אז ברור שהמבצע יהיה מוצלח והאיום על אוכלוסייה יהודית שלמה שחיה בפחד יומיומי ירד.
לפני הכל, מדינת ישראל צריכה לשמור על הזכויות הבסיסיות של היהודים שביניהם הזכות לחיים וביטחון. זאת אחת הסיבות המרכזיות להקמת המדינה ואם טרור מאיים על המדינה הזאת אז מן הסתם שצריך לעשות הכל על מנת לחסל אותו.
אם הטרור מתחבא מאחורי ילדים וחפים מפשע ואין שום דרך אחרת לחסל אותו( אם אתה חושב שיש תציע) אז משתמשים בדרך הזאת, עם כל הצער שבדבר.