yos כתב:
אמיר כתב:
צדק זה זכות השיבה, שהם פחות או יותר ויתרו עליה.
ישנה מוסכמה מקובלת בעולם כי מי שהוא התוקפן - אין לו זכות להתבכיין אחר כך על הפסדו.
ממש כפי שגרמניה "שכחה" משטחי פרוסיה המזרחית (שסופחו לפולין) או מזיקתה לחבל הסודטים, כך גם הפלסטינים צריכים להבין שלתוקפנותם ב-1948, ולסרבנותם ל'תכנית החלוקה', יש מחיר.
ומי שתקף את ישראל ב-1967, ואיבד עקב כך את רמת הגולן או את שטחי 'הגדה המערבית', עלול לשלם מחיר.
השאלה היא לא הצדק של הפלסטינים (שהוא, כאמור, מאד לא צודק), אלא מה צריך להיות ההסדר השפוי כאן, שיאפשר לשני העמים לחיות זה לצד זה בשלום, או, לפחות, בשקט יחסי.
ישראל היא מדינה שהוקמה על העקרון שלאנשים יש זכות לחזור למדינה שאבות אבות אבות אבות אבותיהם (מצד האמא) גרו בה לפני 2000 שנה, אז באותה נשימה לבוא ולהגיד שלאנשים אין זכות לחזור לבתים שהם גרו בהם לפני 5 דקות זו חוצפה די רצינית.
ואגב, הרוב המוחלט של הפלשתינאים לא השתתף בקרבות, סתם אנשים שנקלעו למלחמת אזרחים מלוכלכת. אין שום הצדקה מוסרית להעניש קולקטיבית מיעוט אתני על מה שמיעוט שבמיעוט של אנשים ממנו עשו.
ואני יודע שנאצים נאצים, אבל לא הייתי מביא את הטיהור האתני הכי גדול בהיסטוריה שנהרגו בו בין חצי מיליון למיליון אזרחים כדוגמא חיובית למשהו.
נ.ב.
גם היהודים נבעטו מישראל אחרי שהם הפסידו במלחמות שהם יזמו כנגד כח צבאי חזק מהם, אבל לנו מותר לבכות.
אדום נחמד כתב:
דווקא נתתי סיבה שיכולה לשכנע את הפלסטינים לוותר על צדק. בעיקר כי אם הפתרון יגיע חד צדדית משיראל הם עלולים לא לאוהב אותו עוד יותר.
לא הבנתי, יש להם אינטרס אבל הם לא רוצים? משפט קצת מוזר..
ואני לא יודע אמיר, אנחנו מאוד רוצים לחשוב על הטוב בצד השני אבל אי אפשר לעשות את זה וגם להאשים את ישראל בחוסר הוגנות ואינטרסנטיות וחזירות. אני נוטעה לחשוב שיש קצת מהכל בשני הצדדים, ואינטרס יכול להיות עקרון מאוד מרכזי.
לא ברור למה אתה מתכוון בשורה אחרונה, שכן לא ממש התעסקתי במי התחיל ומי רע יותר, אבל כן, אני כמובן מסכים שהכיבוש חייב להפסק והעם הפלסטיני ראוי לשחרור (ואני לא חי בשלום עם העובדה שאנחנו הם אלה שאחראים על זה).
זה יכול לקרות באופן חד צדדי, או לאחר משא ומתן. אני מניח מדבריך שאתה מציע שזה יקרה באופן חד צדדי. אז אני רק אשאל מה לדעתך צריכה להיות תגובת הפלסטינים, אם הפעולה החד צדדית הזו תיצור מציאות שלא מתאימה להם? האם גם אז ימשיכו במאבק?
*אני רק אעיר שהשיחה הזו נורא מוזרה לי כי אני די קרוב לדעותיך, אבל נוצר מצב שאני נשמע כמו איש מרכז מצוי. מקווה שתצליחל התגבר על זה.
אני חושב שהם לא רציונלים בנקודה הזו, יש להם חלום לאומי\לאומני מאד חזק, הרבה פעמים חלומות כאלו גורמים לעמים ומדינות לפעול בניגוד לאינטרסים שלהם.
ואני כמובן הייתי מעדיף ששום דבר לא יקרה באופן חד צדדי, אבל אחרי כל הרבה שנות כיבוש, אי אפשר מוסרית להמשיך להחזיק כמות כאלו של אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות, יש לך פאקינג אפרטהייד בגדה.
ישראל יכולה לעשות שתי דברים, לתת להם מדינה או לתת להם אזרחות, אני מבין שמדינה לא רוצים, 30 שנה מדגבים על זה וכלום לא זז, אז יאללה, תעודות זהות כחולות.
אפילו אם זה אשמת המנהיגים הפלשתינאים ב 100% זה לא נותן לך זכות להחזיק אנשים ככה.