תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 23:48

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1028 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: חברון
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
זה שלא תחשוב על זה לא יגרום לפלשתינאים לקבל את זה.
אגב, אני במקומם לא היית מקבל הצעה כמו של קובסטר ואני מנחש שגם אתה לא.

את השורה הראשונה לא הבנתי
עם השורה השניה אני נוטה להסכים, אבל מציין שסירוב לפתרון אפשרי (גם אם לא כזה שמספק אותם) תורם את חלקו לעיכוב סיום הסכסוך. מה גם שכמו שאמרתי, אתה בעצמך מודה שיש להם אינטרס לעכב כל פתרון שהוא כיוון שבסופו של דבר מדינה דו לאומית יהיה הפתרון האפשרי היחיד שנותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 10:08 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
צדק זה זכות השיבה, שהם פחות או יותר ויתרו עליה.

ישנה מוסכמה מקובלת בעולם כי מי שהוא התוקפן - אין לו זכות להתבכיין אחר כך על הפסדו.
ממש כפי שגרמניה "שכחה" משטחי פרוסיה המזרחית (שסופחו לפולין) או מזיקתה לחבל הסודטים, כך גם הפלסטינים צריכים להבין שלתוקפנותם ב-1948, ולסרבנותם ל'תכנית החלוקה', יש מחיר.
ומי שתקף את ישראל ב-1967, ואיבד עקב כך את רמת הגולן או את שטחי 'הגדה המערבית', עלול לשלם מחיר.
השאלה היא לא הצדק של הפלסטינים (שהוא, כאמור, מאד לא צודק), אלא מה צריך להיות ההסדר השפוי כאן, שיאפשר לשני העמים לחיות זה לצד זה בשלום, או, לפחות, בשקט יחסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 10:10 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אמיר כתב:
זה שלא תחשוב על זה לא יגרום לפלשתינאים לקבל את זה.
אגב, אני במקומם לא היית מקבל הצעה כמו של קובסטר ואני מנחש שגם אתה לא.

את השורה הראשונה לא הבנתי
עם השורה השניה אני נוטה להסכים, אבל מציין שסירוב לפתרון אפשרי (גם אם לא כזה שמספק אותם) תורם את חלקו לעיכוב סיום הסכסוך. מה גם שכמו שאמרתי, אתה בעצמך מודה שיש להם אינטרס לעכב כל פתרון שהוא כיוון שבסופו של דבר מדינה דו לאומית יהיה הפתרון האפשרי היחיד שנותר.

אמרת שאתה מציע להמנע מלחשוב על צדק, אני מבין למה ישראל תרצה לעשות את זה, קשה לדמיין שתצליח לשכנע את הפלשתינאים.
ואני בהחלט חושב שיש להם אינטרס ללכת למדינת כל אזרחיה, אני רק לא חושב שהם רוצים בפתרון הזה.
לאומנות is a hell of a drug.
אני גם לא רואה את הפלשתינאים מעכבים את השיחות באופן לא הוגן, נראה לך שאם היית מציע להם מדינה פלשתינאים בגבולות 67' הם אומרים לא?

בכל מקרה, זה לא לגמרי משנה, אנחנו חוזרים פה לשאלות של מי יותר רע ומי התחיל, זה לא חשוב, מה שחשוב שזה שיש תחת שליטתה של ישראל מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות, זה משהו בלתי נסבל מוסרית שצריך להיפסק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 10:22 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אמרת שאתה מציע להמנע מלחשוב על צדק, אני מבין למה ישראל תרצה לעשות את זה, קשה לדמיין שתצליח לשכנע את הפלשתינאים.
ואני בהחלט חושב שיש להם אינטרס ללכת למדינת כל אזרחיה, אני רק לא חושב שהם רוצים בפתרון הזה.
לאומנות is a hell of a drug.
אני גם לא רואה את הפלשתינאים מעכבים את השיחות באופן לא הוגן, נראה לך שאם היית מציע להם מדינה פלשתינאים בגבולות 67' הם אומרים לא?

בכל מקרה, זה לא לגמרי משנה, אנחנו חוזרים פה לשאלות של מי יותר רע ומי התחיל, זה לא חשוב, מה שחשוב שזה שיש תחת שליטתה של ישראל מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות, זה משהו בלתי נסבל מוסרית שצריך להיפסק.

דווקא נתתי סיבה שיכולה לשכנע את הפלסטינים לוותר על צדק. בעיקר כי אם הפתרון יגיע חד צדדית משיראל הם עלולים לא לאוהב אותו עוד יותר.
לא הבנתי, יש להם אינטרס אבל הם לא רוצים? משפט קצת מוזר..
ואני לא יודע אמיר, אנחנו מאוד רוצים לחשוב על הטוב בצד השני אבל אי אפשר לעשות את זה וגם להאשים את ישראל בחוסר הוגנות ואינטרסנטיות וחזירות. אני נוטעה לחשוב שיש קצת מהכל בשני הצדדים, ואינטרס יכול להיות עקרון מאוד מרכזי.

לא ברור למה אתה מתכוון בשורה אחרונה, שכן לא ממש התעסקתי במי התחיל ומי רע יותר, אבל כן, אני כמובן מסכים שהכיבוש חייב להפסק והעם הפלסטיני ראוי לשחרור (ואני לא חי בשלום עם העובדה שאנחנו הם אלה שאחראים על זה).
זה יכול לקרות באופן חד צדדי, או לאחר משא ומתן. אני מניח מדבריך שאתה מציע שזה יקרה באופן חד צדדי. אז אני רק אשאל מה לדעתך צריכה להיות תגובת הפלסטינים, אם הפעולה החד צדדית הזו תיצור מציאות שלא מתאימה להם? האם גם אז ימשיכו במאבק?

*אני רק אעיר שהשיחה הזו נורא מוזרה לי כי אני די קרוב לדעותיך, אבל נוצר מצב שאני נשמע כמו איש מרכז מצוי. מקווה שתצליחל התגבר על זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 10:23 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:
אמיר כתב:

ישנה מוסכמה מקובלת בעולם כי מי שהוא התוקפן - אין לו זכות להתבכיין אחר כך על הפסדו.
ממש כפי שגרמניה "שכחה" משטחי פרוסיה המזרחית (שסופחו לפולין) או מזיקתה לחבל הסודטים, כך גם הפלסטינים צריכים להבין שלתוקפנותם ב-1948, ולסרבנותם ל'תכנית החלוקה', יש מחיר.
ומי שתקף את ישראל ב-1967, ואיבד עקב כך את רמת הגולן או את שטחי 'הגדה המערבית', עלול לשלם מחיר.
השאלה היא לא הצדק של הפלסטינים (שהוא, כאמור, מאד לא צודק), אלא מה צריך להיות ההסדר השפוי כאן, שיאפשר לשני העמים לחיות זה לצד זה בשלום, או, לפחות, בשקט יחסי.

ישראל היא מדינה שהוקמה על העקרון שלאנשים יש זכות לחזור למדינה שאבות אבות אבות אבות אבותיהם (מצד האמא) גרו בה לפני 2000 שנה, אז באותה נשימה לבוא ולהגיד שלאנשים אין זכות לחזור לבתים שהם גרו בהם לפני 5 דקות זו חוצפה די רצינית.
ואגב, הרוב המוחלט של הפלשתינאים לא השתתף בקרבות, סתם אנשים שנקלעו למלחמת אזרחים מלוכלכת. אין שום הצדקה מוסרית להעניש קולקטיבית מיעוט אתני על מה שמיעוט שבמיעוט של אנשים ממנו עשו.
ואני יודע שנאצים נאצים, אבל לא הייתי מביא את הטיהור האתני הכי גדול בהיסטוריה שנהרגו בו בין חצי מיליון למיליון אזרחים כדוגמא חיובית למשהו.

נ.ב.
גם היהודים נבעטו מישראל אחרי שהם הפסידו במלחמות שהם יזמו כנגד כח צבאי חזק מהם, אבל לנו מותר לבכות.

אדום נחמד כתב:

דווקא נתתי סיבה שיכולה לשכנע את הפלסטינים לוותר על צדק. בעיקר כי אם הפתרון יגיע חד צדדית משיראל הם עלולים לא לאוהב אותו עוד יותר.
ואני לא יודע אמיר, אנחנו מאוד רוצים לחשוב על הטוב בצד השני אבל אי אפשר לעשות את זה וגם להאשים את ישראל בחוסר הוגנות ואינטרסנטיות וחזירות. אני נוטעה לחשוב שיש קצת מהכל בשני הצדדים, ואינטרס יכול להיות עקרון מאוד מרכזי.

לא ברור למה אתה מתכוון בשורה אחרונה, שכן לא ממש התעסקתי במי התחיל ומי רע יותר, אבל כן, אני כמובן מסכים שהכיבוש חייב להפסק והעם הפלסטיני ראוי לשחרור (ואני לא חי בשלום עם העובדה שאנחנו הם אלה שאחראים על זה).
זה יכול לקרות באופן חד צדדי, או לאחר משא ומתן. אני מניח מדבריך שאתה מציע שזה יקרה באופן חד צדדי. אז אני רק אשאל מה לדעתך צריכה להיות תגובת הפלסטינים, אם הפעולה החד צדדית הזו תיצור מציאות שלא מתאימה להם? האם גם אז ימשיכו במאבק?

*אני רק אעיר שהשיחה הזו נורא מוזרה לי כי אני די קרוב לדעותיך, אבל נוצר מצב שאני נשמע כמו איש מרכז מצוי. מקווה שתצליחל התגבר על זה.

אני חושב שהם לא רציונלים בנקודה הזו, יש להם חלום לאומי\לאומני מאד חזק, הרבה פעמים חלומות כאלו גורמים לעמים ומדינות לפעול בניגוד לאינטרסים שלהם.
ואני כמובן הייתי מעדיף ששום דבר לא יקרה באופן חד צדדי, אבל אחרי כל הרבה שנות כיבוש, אי אפשר מוסרית להמשיך להחזיק כמות כאלו של אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות, יש לך פאקינג אפרטהייד בגדה.
ישראל יכולה לעשות שתי דברים, לתת להם מדינה או לתת להם אזרחות, אני מבין שמדינה לא רוצים, 30 שנה מדגבים על זה וכלום לא זז, אז יאללה, תעודות זהות כחולות.
אפילו אם זה אשמת המנהיגים הפלשתינאים ב 100% זה לא נותן לך זכות להחזיק אנשים ככה.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 23 יוני 2014, 10:28, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 10:28 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אמיר כתב:
kobster כתב:

זו סתם דוגמא קטנה, כאלה יש עוד מאות אם לא אלפים. כל הדיבורים האלה על וגושים לא באמת מחזיקים מים במציאות. מה שצריך לעשות זה לקחת את כביש 60 מדרומית לחברון ועד צפונית לג'נין ולהפוך אותו לגבול בינינו לבין הפלסטינים, עם החרגות כאלו ואחרות (כביש עוקף רמאללה שיכניס אותה לשטח המדינה הפלסטינית) וחילופי שטחים איפה שאפשר. כל מה שמזרחית לו שלהם (כולל ירושלים המזרחית,בית לחם והבקעה) עד כביש 90, כל מה שמערבית לו שלנו, כאשר לכל התושבים הפלסטינים שגרים מערבית ל 60 תינתן האופציה לקבל אזרחות ישראלית או לעבור לשטח המדינה הפלסטינית.
שים כוח בינ"ל בין כביש 90 לגבול הירדני ושלום על ישראל.

אני מסכים איתך שזה יותר טוב מהקישקוש הזה של גושי התנחלויות, אבל אין מצב בעולם שהפלשתינאים מסכימים להצעה שלך, ולגמרי בצדק.

קובי, מה עם ים המלך, ובכלל מה שנמצא מזרחית לכביש 90? ובכלל, כביש 60 חוצה את הגדה מצפון לירושלים ממש ל-2 חלקים שווים.. זה המון פלסטינים שאתה מציע לספח למדינת ישראל..

אמיר, חלק מהפתרון יהיה חייב להיות ויתור על ה"צדק".
אין צדק. העולם לא צודק. יש מציאות ויש פתרונות טובים יותר וטובים פחות.
זה נכון שנעשה עוול לפלסטינים בקום המדינה, ומ67 עד היום. זה לא אומר שכדאי להם להתעקש לקבל כל מה שהם רוצים.
עדיף להם לקבל פחות במשא ומתן בו יוכלו לדרוש דברים מסוימים, מאשר פתרון חד צדדי שעליו לא תהיה להם שליטה. אבל אני לא מתימר לעשות את החשבונות שלהם. המציאות תכריע מה היה עדיף.

ההצעה שלי למעשה מדברת בהכללה גסה על מדינת 60-90 עם מסירת שטחים מסוימים מערבית לכביש 60 למדינה הפלסטינית כדי לאזן במעט את גודל השטח שהם מבקשים לעומת הגודל שיהיה שלהם בפועל.
כביש 1 ממחלף הזיתים ועד לצומת בית הערבה יהיה כביש בינ"ל שהשליטה בו תהיה משותפת של ישראל ופלסטין או של כוח בין לאומי. בצורה כזו, תהיה גישה מירושלים לים המלח דרומה על כביש 90 כשהמעבר צפונה מכביש 1 לכביש 90 יהיה מעבר גבול לכל דבר לשטח המדינה הפלסטינית. ככה אתה גם מכליל את יריחו בשטח שלהם וגם מאפשר מעבר פתוח לישובי ים המלח ואזור המלונות בתוך שטח ישראל.

אמיר, בהתחשב באיך שהשטח נראה היום ובהשתוללות הבניה מעבר לקו הירוק שחורגת הרבה מעבר לגושים (מקומות שבכלל לא מדברים עליהם בחדשות כמו הר ברכה, קדומים, בקעת ייט"ב, אפרת וכדומה) זו כנראה ההצעה הכי טובה שהפלסטינים יוכלו לקבל ותדרוש מינימום של היערכויות לוגיסטיות ותשתיתיות משני הצדדים כי המדינה הפלסטינית תתבסס למעשה על גבולות קיימים. ברור שהם מעדיפים לחכות ולבנות על הלחץ האירופי והבין לאומי אבל לא בטוח שבטווח הרחוק הם צודקים, ולא בגלל מה שקורה עם הישראלים אלא עם מה שקורה בינם לבין עצמם. לדעתי זו שאלה של זמן עד שהרחוב הפלסטיני בגדה ישאל את עצמו האם שווה לחכות למאמצים הדיפלומטים או עדיף לחזור להתנגדות בכוח.
חבל שיש כאלה שלא מבינים שהצורך בהיפרדות הוא אינטרס נטו של ישראל. אי אפשר להמשיך לשלוט על עם שלם ולא לתת לו תנאים של אזרחים, אי אפשר לשבת על המדוכה ולחכות שיקרה משהו כי המשהו הזה גם יכול להיות אינתיפאדה שלישית. לא בטוח ששני הצדדים יכולים להתמודד עם כזה מצב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 10:36 
סמל אישי של המשתמש
"לאזן בין מה שהם רוצים למה שהם יקבלו בפועל"?
יש את את זה בקצת יותר אדנותיות והתנשאות?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 10:37 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
yos כתב:
אמיר כתב:

ישראל היא מדינה שהוקמה על העקרון שלאנשים יש זכות לחזור למדינה שאבות אבות אבות אבות אבותיהם (מצד האמא) גרו בה לפני 2000 שנה, אז באותה נשימה לבוא ולהגיד שלאנשים אין זכות לחזור לבתים שהם גרו בהם לפני 5 דקות זו חוצפה די רצינית.
ואגב, הרוב המוחלט של הפלשתינאים לא השתתף בקרבות, סתם אנשים שנקלעו למלחמת אזרחים מלוכלכת. אין שום הצדקה מוסרית להעניש קולקטיבית מיעוט אתני על מה שמיעוט שבמיעוט של אנשים ממנו עשו.
ואני יודע שנאצים נאצים, אבל לא הייתי מביא את הטיהור האתני הכי גדול בהיסטוריה שנהרגו בו בין חצי מיליון למיליון אזרחים כדוגמא חיובית למשהו.

נ.ב.
גם היהודים נבעטו מישראל אחרי שהם הפסידו במלחמות שהם יזמו כנגד כח צבאי חזק מהם, אבל לנו מותר לבכות.

אדום נחמד כתב:

אני חושב שהם לא רציונלים בנקודה הזו, יש להם חלום לאומי\לאומני מאד חזק, הרבה פעמים חלומות כאלו גורמים לעמים ומדינות לפעול בניגוד לאינטרסים שלהם.
ואני כמובן הייתי מעדיף ששום דבר לא יקרה באופן חד צדדי, אבל אחרי כל הרבה שנות כיבוש, אי אפשר מוסרית להמשיך להחזיק כמות כאלו של אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות, יש לך פאקינג אפרטהייד בגדה.
ישראל יכולה לעשות שתי דברים, לתת להם מדינה או לתת להם אזרחות, אני מבין שמדינה לא רוצים, 30 שנה מדגבים על זה וכלום לא זז, אז יאללה, תעודות זהות כחולות.
אפילו אם זה אשמת המנהיגים הפלשתינאים ב 100% זה לא נותן לך זכות להחזיק אנשים ככה.

קודם לגבי התשובה שלך לYOS,
כמה הערות. זה נכון שהיו פה ערבים לפני קום המדינה, אבל לא היתה מדינה פלסטינית. זה הבדל דק שלא מפצה על עוולות שעשינו, אבל אי אפשר להתעלם ממנו.
הערה שניה היא לגבי הסיבה שבגללה היהודים נבעטו מפה. אני אשמח אם תפנה אותי לרפרנס שמראה היכן קרה שהיהודים בארץ יזמו תקיפה על כח צבאי חזק מהם, שבו הפסידו ולכן גורשו מפה.

ולגבי מה שענית לי-
אז אתה מעדיף כמובן שזה לא יהיה חד צדדי (גם אני מן הסתם), אבל לא רואה אלטרנטיבה כי המשא ומתן תקוע (בלי לשאול מי אשם בזה). אני רק שואל אם אתה מרשה לעצמך לחשוב על כל ההשלכות של הפרדות חד צדדית, שתוצאותיה עלולות להיות הרסניות (לאו דווקא לישראל, למרות ששוב, אני לא חסיד של לעשות חשבונות של אחרים).
כל זה לא אומר שאני לא מודע למצב בגדה, ואין לי בעיה עם המילה אפרטהייד. ואני גם מסכים שאין לנו זכות להחזיק ככה אנשים. אבל אנחנו מנסים לדבר על פתרונות (ובנתיים היחיד שהצעת הוא לתת לכולם ת.ז. כחולה, שגם הוא, אגב, חד צדדי שנוגד את האינטרס הלאומני שלהם כפי שציינת, וסביר שלא יאהבו אותו).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 10:53 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

כמה הערות. זה נכון שהיו פה ערבים לפני קום המדינה, אבל לא היתה מדינה פלסטינית. זה הבדל דק שלא מפצה על עוולות שעשינו, אבל אי אפשר להתעלם ממנו.

זה שלא היתה פה מדינה רק הופך את זה שלא נתת להם לחזור ליותר חמור.
אתה איכשהו אולי יכול לטעון שאם יש לך מדינה דמוקרטית, יש לאזרחים אחריות על מה שהמנהיגים הנבחרים שלהם עושים (אני לא קונה את זה, בעיקר בגלל שאני לא רוצה שיבואו חשבון איתי על מה שפוליטקאים עושים, אבל יש פה טיעון שאפשר לנסות להגן עליו) אבל מה שקרה ב-48' זה שישראל אמרה - אחוז או שניים מהקבוצה האתנית שלכם עשתה משהו לא בסדר, עכשיו תזדיינו כולכם.
אני כמובן מיתמם פה, ישראל לא נתנה לפליטים לחזור בגלל שהיא רצתה רוב יהודי בישראל שבלעדיו אי אפשר היה לשחק בחצי כאילו של הדמוקרטיה הישראלית (ובאמת, בלי להכנס לפוליטיקה עכשווית, לקרוא למה שהלך בישראל בשנותיה הראשונה כדמוקרטיה זו היסחפות די רצינית, אבל זה סיפור נפרד) זו היתה החלטה צינית ופרקטית, הנסיון להגן עליה בטיעונים מוסרים הוא חסר תוכלת.

אדום נחמד כתב:

הערה שניה היא לגבי הסיבה שבגללה היהודים נבעטו מפה. אני אשמח אם תפנה אותי לרפרנס שמראה היכן קרה שהיהודים בארץ יזמו תקיפה על כח צבאי חזק מהם, שבו הפסידו ולכן גורשו מפה.

אם אתה מקבל את הנארטיב של גלות רומי, אז מדובר במלחמות היהודיות רומיות, יש לא מעט היסטוריונים שטוענים היום שזה די מיתוס ושרוב היהודים עזבו מרוצנם, אבל זה מחליש עוד הרבה יותר את העמדה הציונית לגבי זכויות על הארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 11:00 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

יופי ילד...
בין הבקשה שלהם כרגע (גבולות 67 שגם זה ויתור מבחינתם) לבין ההצעה שאני כתבתי.
הדבר הכי חשוב שעולה מהצד הפלסטיני זה לקבוע גבולות כלליים ואז לצלול לדקויות- http://news.walla.co.il/?w=/9/2736181, אז זה יכול להיות הצעד הראשון והמשמעותי ביותר מבחינת שני הצדדים.

קח, שלא תגיד שאני לא משקיע בך. זו ההצעה שלי פחות או יותר כאשר כל מה שבכחול יהיה שטח המדינה הפלסטינית :

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 11:05 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 11:07 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אדום נחמד כתב:

זה שלא היתה פה מדינה רק הופך את זה שלא נתת להם לחזור ליותר חמור.
אתה איכשהו אולי יכול לטעון שאם יש לך מדינה דמוקרטית, יש לאזרחים אחריות על מה שהמנהיגים הנבחרים שלהם עושים (אני לא קונה את זה, בעיקר בגלל שאני לא רוצה שיבואו חשבון איתי על מה שפוליטקאים עושים, אבל יש פה טיעון שאפשר לנסות להגן עליו) אבל מה שקרה ב-48' זה שישראל אמרה - אחוז או שניים מהקבוצה האתנית שלכם עשתה משהו לא בסדר, עכשיו תזדיינו כולכם.
אני כמובן מיתמם פה, ישראל לא נתנה לפליטים לחזור בגלל שהיא רצתה רוב יהודי בישראל שבלעדיו אי אפשר היה לשחק בחצי כאילו של הדמוקרטיה הישראלית (ובאמת, בלי להכנס לפוליטיקה עכשווית, לקרוא למה שהלך בישראל בשנותיה הראשונה כדמוקרטיה זו היסחפות די רצינית, אבל זה סיפור נפרד) זו היתה החלטה צינית ופרקטית, הנסיון להגן עליה בטיעונים מוסרים הוא חסר תוכלת.

אני לא בטוח שאני מסכים. לא היתה פה מדינה, ולכן ההתנגדות של התושבים למדינת לאום אחרת שתקום על הראש שלהם היא פחות לגיטימית מאשר אם ערביי ישראל היום ידרשו מדינת לאום על שטחי ישראל. על אותו משקל, לבקש לחזור למקום שבו לאף אחד אין חזקה עליו, זה יותר לגיטימי מאשר לחזור למקום שכבר מישהו שולט בו.
ובלי קשר, אני לא רואה בעליה היהודית לארץ טרום 48 כעוול מוסרי, או כעוול בכלל. מותר להם לבוא לפה, ומותר להם לקנות קרקעות.
לגבי שאר הדברים אני כמובן מסכים, אבל לא מבין מה זה קשור.
ציטוט:

אדום נחמד כתב:

אם אתה מקבל את הנארטיב של גלות רומי, אז מדובר במלחמות היהודיות רומיות , יש לא מעט היסטוריונים שטוענים היום שזה די מיתוס ושרוב היהודים עזבו מרוצנם, אבל זה מחליש עוד הרבה יותר את העמדה הציונית לגבי זכויות על הארץ.

באופן עקרוני אני לא מתחבר לחזקה שיש ליהודים על ארץ ישראל. אבל מכיוון שלא היתה לאף אחד פה חזקה על האזור, אני לא רואה בשאיפה להקים פה מדינה כעוול מוסרי. מה שנעשה בשביל שזה יקרה, שכולל טיהור אתני, זה סיפור אחר ועצוב.

ואני מניח שהתייאשת מהדיון על פתרון אפשרי. זה בסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 11:18 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
teknoboy כתב:

יופי ילד...
בין הבקשה שלהם כרגע (גבולות 67 שגם זה ויתור מבחינתם) לבין ההצעה שאני כתבתי.
הדבר הכי חשוב שעולה מהצד הפלסטיני זה לקבוע גבולות כלליים ואז לצלול לדקויות- http://news.walla.co.il/?w=/9/2736181 , אז זה יכול להיות הצעד הראשון והמשמעותי ביותר מבחינת שני הצדדים.

קח, שלא תגיד שאני לא משקיע בך. זו ההצעה שלי פחות או יותר כאשר כל מה שבכחול יהיה שטח המדינה הפלסטינית :

תמונה

ציירת מפה שדורשת מצד אחד פינוי של ישובים כמו מעלה אפריים, אלון מורה ומצפה יריחו, ומצד שני מעבירה את קלקליה וטולכרם לישראל.
לא נראה שיש מישהו שיקבל את זה בשום צד של הקו הירוק או המפה הפוליטית, זה ריאלי כמו חלום הבנטוסטנים של בנט.

(אני נותן לך קרדיט שזה שחברון בישראל זו התפלקות ציור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 11:32 
סמל אישי של המשתמש
אמת.
חברון,בית לחם,רמאללה וג'נין שלהם.
קלקיליה וטול כרם שלנו.

מלבד בית לחם וג'נין, הייתי בכל אחת מהן ולפי הניתוח שלי את השטח זו ההצעה הטובה ביותר לשני הצדדים כמעט בכל היבט אפשרי.
יתרה מכך, אני די בטוח שעריקאת חותם על גבולות כאלו מחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 11:38 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:

אני לא בטוח שאני מסכים. לא היתה פה מדינה, ולכן ההתנגדות של התושבים למדינת לאום אחרת שתקום על הראש שלהם היא פחות לגיטימית מאשר אם ערביי ישראל היום ידרשו מדינת לאום על שטחי ישראל. על אותו משקל, לבקש לחזור למקום שבו לאף אחד אין חזקה עליו, זה יותר לגיטימי מאשר לחזור למקום שכבר מישהו שולט בו.
ובלי קשר, אני לא רואה בעליה היהודית לארץ טרום 48 כעוול מוסרי, או כעוול בכלל. מותר להם לבוא לפה, ומותר להם לקנות קרקעות.

ב - 48 נלחמו לך בערך 10,000 פלשתינאים, אפילו אם לדעתך זה פשע כזה חמור שמגיעה להם ולצאצאיהם הגליה לעולמי עד, איך אתה מצדיק מה שנעשה לשלושת רבעי מיליון הפליטים האחרים?
זה מוצדק בגלל שהם מאותו מוצא אתני?

אגב, אני גם לא חושב שההגירה היהודית לישראל היא עוול מוסרי בפני עצמה.

אדום נחמד כתב:

באופן עקרוני אני לא מתחבר לחזקה שיש ליהודים על ארץ ישראל. אבל מכיוון שלא היתה לאף אחד פה חזקה על האזור, אני לא רואה בשאיפה להקים פה מדינה כעוול מוסרי. מה שנעשה בשביל שזה יקרה, שכולל טיהור אתני, זה סיפור אחר ועצוב.

מה זה "לא היתה חזקה"?
כשיש לך אנשים שהם, אבותיהם וסביהם נולדו פה יש להם יופי של "חזקה".
לגבי פתרון, כבר כתבתי פה מספר פעמים, אני רואה שני פתרונות אפשריים -
הראשון הוא מדינה פלשתינאית, מדינה אמיתית, ברת קיימא, לא בנטוסטנן ולא בכאילו. לדעתי הגבולות הכי הגיוניים שלה הם 67', אפשר שינויים קטנים פה ושם.
אם לא רוצים כי שיקולי בטחון ונחלת אבות ואלוהים יודע מה, שיוייון זכויות מלא לכולם, מחר, אפילו אם זה בגלל ש"אין אם לי לדבר".
אתה לא יכול להצדיק אפרטהייד בזה שאתה לא מצליח לנהל מו"מ על איך מוציאים אנשים שאתה כבשת מהמדינה שלך.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 23 יוני 2014, 11:42, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 11:42 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:
אמת.
חברון,בית לחם,רמאללה וג'נין שלהם.
קלקיליה וטול כרם שלנו.

מלבד בית לחם וג'נין, הייתי בכל אחת מהן ולפי הניתוח שלי את השטח זו ההצעה הטובה ביותר לשני הצדדים כמעט בכל היבט אפשרי.
יתרה מכך, אני די בטוח שעריקאת חותם על גבולות כאלו מחר.

אני די בטוח שלא.
לא שיש איזשהו סיכוי שישראל תציע משהו כזה בלי לחץ בינלאומי כבד, ולחץ בינלאומי כבד יכול לכופף אותם גם להצעה הרבה יותר הוגנת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 11:45 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
נ.ב.
נחשפתי לאחרונה לטענה (ארוכה ומנומקת) שההגלייה היא שקר כי הרומאים לא נהגו להגלות כבושים (שזה נכון בפני עצמו).
הטענה היא שהיהודים בגלות הם ברובם בני מתגיירים, והיהודים בישראל פשוט התבוללו והתגלגלו בפלסטינים.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 11:52 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
אדום נחמד כתב:

ב - 48 נלחמו לך בערך 10,000 פלשתינאים, אפילו אם לדעתך זה פשע כזה חמור שמגיעה להם ולצאצאיהם הגליה לעולמי עד, איך אתה מצדיק מה שנעשה לשלושת רבעי מיליון הפליטים האחרים?
זה מוצדק בגלל שהם מאותו מוצא אתני?

אגב, אני גם לא חושב שההגירה היהודית לישראל היא עוול מוסרי בפני עצמה.

אמיר, כפרה עליך, מתי הצדקתי את הטיהורה אתני (כאילו, ברצינות. למה אני צריך להגן על עמדות שאני לחלוטין לא מחזיק בהן, אלא מתנגד להם אפילו)?
הדבר היחיד שהבעתי איתו הסכמה עקרונית הוא הקמת מדינת לאום אחד על ראש של תושבים עם לאום אחר (אם היה בכלל לאום כזה, כלומר, אם היתה להם זהות לאומית באותה תקופה).
זה לחלוטין לא אומר שהמהלך המידי חייב להיות טיהור אתני.

*אגב, עם איסוף יהדות אירופה וארצות ערב אין לי בעיה, כשמדברים על העשור הראשון למדינה, למרות שבגדול זהו חוק שמפלה יהודים. היום זה קצת פחות רלוונטי ודעתי היא שהוא חייב להפסק.
ציטוט:

אדום נחמד כתב:

מה זה "לא היתה חזקה"?
כשיש לך אנשים שהם, אבותיהם וסביהם נולדו פה יש להם יופי של "חזקה".
לגבי פתרון, כבר כתבתי פה מספר פעמים, אני רואה שני פתרונות אפשריים -
הראשון הוא מדינה פלשתינאית, מדינה אמיתית, ברת קיימא, לא בנטוסטנן ולא בכאילו. לדעתי הגבולות הכי הגיוניים שלה הם 67', אפשר שינויים קטנים פה ושם.
אם לא רוצים כי שיקולי בטחון ונחלת אבות ואלוהים יודע מה, שיוייון זכויות מלא לכולם, מחר, אפילו אם זה בגלל ש"אין אם לי לדבר".
אתה לא יכול להצדיק אפרטהייד בזה שאתה לא מצליח לנהל מו"מ על איך מוציאים אנשים שאתה כבשת מהמדינה שלך.

החזקה שלהם היא על האדמה. ואת האדמה אסור לקחת להם. זה לא אומר שאסור להקים להם מדינה על הראש. זו היתה רוח התקופה, והרבה מדינות קמו על ראשי אנשים שלאו דווקא שייכים לאותו זרם לאומי/דתי/תודעתי/וואטאבר.

ונדמה שאנחנו נעים במעגלים-
עובדות:
1. האפרטהייד חייב להפסק
2. אין לו הצדקה

עכשיו צריך לפתור את המצב. מצד אחד יציאה חד צדדית משאירה וואקום שיכול לחזור כבומרנג אלינו (ובצדק לא מבוטל לדעתי).
מצד שני הוכח כבר שהמשא ומתן לא אפקטיבי מסיבות כאלה ואחרות וכל צד נושא באשמה מסוימת (ואני שוב מזכיר שלשיטתך דווקא לפלסטינים יש אינטרס להכשיל את המומ כדי להגיע לנקודת האל חזור בנוגע למדינה דו לאומית).
סתם לצעוק "להפסיק את הכיבוש" זה חשוב בשביל התודעה הישראלית המקולקלת, אבל זה לא יותר מסיסמא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 12:05 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
אמיר כתב:
נ.ב.
נחשפתי לאחרונה לטענה (ארוכה ומנומקת) שההגלייה היא שקר כי הרומאים לא נהגו להגלות כבושים (שזה נכון בפני עצמו).
הטענה היא שהיהודים בגלות הם ברובם בני מתגיירים, והיהודים בישראל פשוט התבוללו והתגלגלו בפלסטינים.

זה דיון מאד מעניין היסטורית, אבל אין לו טיפת חשיבות מעשית לטעמי.
הגישה הזו שלאנשים יש את הזכות לחיות איפה שאבותיהם חיו לפני 2000 שנה היא מופרעת, והעולם יתפרק באש, דם ותמרות עשן אם נתחיל לקבל את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 12:22 
סמל אישי של המשתמש
לא צריך לצאת חד צדדית משום מקום.
צריך לצייר מפה, לשלוח אותה לפלסטינים ואז להפיץ אותה לכל העולם ואחותו בצירוף עקרונות מאוד בסיסיים :
1) הגבולות שיוסכמו יהיו הסוף לדרישות טריטוריאליות
2) כל מי שימצא בשטח המדינות החדש יהיה זכאי אוטומטית לאזרחות מלאה
3) לא תותר זכות שיבה בחמש השנים הראשונות לפחות, גם לא לשטחי הרשות
4) הפסקה הדרגתית של מימון הרשות ע"י ישראל ומעבר לפעילות יצרנית של המדינה הפלסטינית.

רק לא להשאיר את המצב איך שהוא נראה כרגע. ככל ששני הצדדים יבינו שהיפרדות זה אינטרס משותף לשניהם כך יהיה אפשר להגיע להסכם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 12:29 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
its-sick כתב:
אמיר כתב:
נ.ב.

הגישה הזו שלאנשים יש את הזכות לחיות איפה שאבותיהם חיו לפני 2000 שנה היא מופרעת, והעולם יתפרק באש, דם ותמרות עשן אם נתחיל לקבל את זה.
בעיניי ההצדקה לישיבת יהודים בארץ ישראל היתה שהם קנו את כל האדמות עליהם הם התיישבו. זה היה נכון עד 48.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 12:30 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
אמיר כתב:
נ.ב.

זה לא מדויק.
הרומאים נהגו להגלות את האליטות (קרי חכמי הדת) ולהשאיר את השאר.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 12:30 
סמל אישי של המשתמש
המשתמש אמיר :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 12:34 
סמל אישי של המשתמש
its-sick כתב:
אמיר כתב:
its-sick כתב:
אמיר כתב:
נ.ב.

בעיניי ההצדקה לישיבת יהודים בארץ ישראל היתה שהם קנו את כל האדמות עליהם הם התיישבו. זה היה נכון עד 48.

עובדה מעניינת שרבים לא יודעים אותה או נוטים להתעלם ממנה, וודאי לא נלמדת במערכת החינוך הישראלית היא שהיהודים קנו רק 7% משטחי פלסטינה טרם קום המדינה, לכן הטיעון שמועלה פעמים רבות שרוב השטח עליו יושבו יהודים נקנה על ידיהם הוא שקרי ומטעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 12:45 
סמל אישי של המשתמש
מיק ג'ונס כתב:
עובדה מעניינת שרבים לא יודעים אותה או נוטים להתעלם ממנה, וודאי לא נלמדת במערכת החינוך הישראלית היא שהיהודים קנו רק 7% משטחי פלסטינה טרם קום המדינה, לכן הטיעון שמועלה פעמים רבות שרוב השטח עליו יושבו יהודים נקנה על ידיהם הוא שקרי ומטעה.
לא הטורקים ולא הבריטים הרשו ליהודים להתיישב באדמות שלא נקנו. זה לא קרה מעולם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 13:36 
סמל אישי של המשתמש
הטענות הם לא שרוב השטח היה שייך ליהודים, אלא שהיה רוב יהודי בגבולות תוכנית החלוקה..

נערך לאחרונה על ידי אדום נחמד בתאריך 23 יוני 2014, 13:44, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
הטענות הם לא שרוב השטח היה שייך ליהודים, אלא שהיה רוב יהודי בגהולות תוכנית החלוקה..

תוכנית החלוקה הייתה מעוותת כי היא נתנה 65% מהשטח ליהודים שהיוו רק 35% מהאוכלוסיה כולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 13:50 
סמל אישי של המשתמש
מיק ג'ונס כתב:
אדום נחמד כתב:
הטענות הם לא שרוב השטח היה שייך ליהודים, אלא שהיה רוב יהודי בגהולות תוכנית החלוקה..

תוכנית החלוקה הייתה מעוותת כי היא נתנה 65% מהשטח ליהודים שהיוו רק 35% מהאוכלוסיה כולה.

ראשית, 55% מהשטח.
שנית, זה לא מתמטיקה מדויקת, ובאופן כללי מה היהודים אשמים שנתנו להם שטח בצורה לא הוגנת? כל עם דואג לאינטרסים שלו ואם זה קורה בדרכים לגיטימיות אני לא רואה מה הבעיה עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 14:06 
אדום נחמד כתב:
מיק ג'ונס כתב:
אדום נחמד כתב:

ראשית, 55% מהשטח.
שנית, זה לא מתמטיקה מדויקת, ובאופן כללי מה היהודים אשמים שנתנו להם שטח בצורה לא הוגנת? כל עם דואג לאינטרסים שלו ואם זה קורה בדרכים לגיטימיות אני לא רואה מה הבעיה עם זה.

האינטרס שלך זה שהשכנים שלך ירגישו שזיינו אותם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re:
הודעהפורסם: 23 יוני 2014, 14:13 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:
אדום נחמד כתב:
מיק ג'ונס כתב:
אדום נחמד כתב:

ראשית, 55% מהשטח.

האינטרס שלך זה שהשכנים שלך ירגישו שזיינו אותם?

שאלה לגיטימית. אין לי תשובה אליה, פרט לזה שלפעמים אנשים פשוט לוקחים מה שנותנים להם.
ואל תשכח שאמנם הם קיבלו פחות שטח, אבל בשטח שהם קיבלו יש בערך אחוז של יהודים. זה מצב הרבה יותר טוב מאשר ישראל שבה יחסי הכוחות היו אמורים להיות 55-45.

וברוך הבא לדיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1028 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: