אדום נחמד כתב:
גם החמאס לקחו את הגופה של גולדין מתוך שטחם. אז אני מניח שזה בסדר
גם ישראל לקחה את הגופות מהמקום בו נורו.
וגם אם תגיד עוד אלף פעם שישראל לא סוחרת בגופות, זה לא יהפוך להיות נכון. עובדה. גופות של פלסטינים במקריים ישראלים כבר חודשים. אלו העובדות. אני לא ממציא אותן.
וכן, כמעט בכל מלחמה יש מעשים שאסור שיעשו, וזוכים לכינוי פשעי מלחמה. אבל אם זה כל כך נפוץ, למה אנחנו כל כך מזדעקים כשחמאס עושים את זה? הרי כולם עושים את זה. גם אנחנו.
הבעיה בדיון איתך היא שאתה לא שומר על קו אחיד.
פעם אתה מתנגד לקיום של פשעי מלחמה, אחרי זה אתה מסכים שיש אבל זה לא מייצג ובלה בלה בלה, ועכשיו אתה גם שואב לגיטימציה מכך שכולם עושים את זה.
במקום פשוט להתנגד לזה. גם אם כולם עושים את זה. גם אם חמאס עושה את זה. הרי אנחנו הצבא המוסרי בעולם לא?
וכל השיחה הזו בשביל מה בעצם? הרי ברור שלעולם לא תסכים להסתכל על המציאות כמו שהיא. לא משנה איזה מקרה אנחנו נזרוק עליך, אתה תחבוט אותו בחזרה לצד השני. והתירוצים תמיד יראו אותו דבר. החמאס ככה והחמאס אחרת.
שאלתי שאלה קודם, מה יגרום לך לשנות את דעתך על הדרך שבה הצבא הישראלי נלחם (אפילו נתתי לינק שזכה לצהלות פאבינאציו, והתעלמת ממנו)? מה צריך לקרות כדי שתגיד "וואלה, אי אפשר להמשיך ככה יותר"? ההימור שלי הוא אף פעם, אבל אני אשמח שתתקו אותי (שוב, הודאה מפי אלוף בכיר לא נחשבת כי לא תקבל בחיים כזו).
והאובססיה שלך להרחקה הצפויה שלי מרגשת. אני רק תוהה מתי תתפנה ממנה ותתחיל להכנס בפאבינאציו על העמדות המזעזעות שלו.
אתה באמת לא רואה הבדל בין חטיפת גופה של גולדין במנהרות החמאס לבין גופות של מחבלים שהוטלו בתוך שטחי ישראל?
האם באמת ציפית שיגיעו כוחות הצלה של הפלסטינים לתוך ההתנחלויות כדי לאסוף את גופות המחבלים?
גופות המחבלים חוזרות לידי הפלסטינים (תראה לי אחרת).
אני לא מתנגד לקיום של פשעי מלחמה,אני טוען שישראל ארה"ב בריטניה צרפת וכו' לא מבצעות פשעי מלחמה, החמאס דווקא כן מבצע!
מה שיגרום לי לשנות את דעתי לעניין פעולות צה"ל הם הפעולות עצמם, אם אראה שמוציאים להורג סתם אנשים, שמענים אזרחים, שאונסים אזרחיות אז תשתנה דעתי.
כאשר העובדות בשטח ישתנו כך תשתנה גם דעתי.
האובססיה שלי לעניין הרחקתך, היא דין שווה לכולם, כפי שאתה תמיד מבקש זאת!