אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
צודק לעניין אחייך, זאת לא דוגמא והקבלה נכונה.
אבל מבחינתי, ולא כמו שבני 12 כתב, באותם דקות חשבו שגולדין בחיים, לאור מקרי העבר (גלעד שליט, גולדווסר ורגב וכו') מבינים בצה"ל שיש מחיר כבד מאד לחייל חטוף בחיים וגם לגופת חייל.
אצל היהודים יש את קידוש המת והגופה, אצל המוסלמים כנראה שאין את זה, כי לבני המשפחות של מחבלים לא מפריע אם הגופה נחטפת, הם לא יבצעו חילופי "גופות" כי גופה לא מעניינת אותם.
אז בכדי למנוע שחרור של מחבלים על הידיים שאותם מחבלים אלו יחזרו למעגל הרצח והשנאה, אני מעדיף שיעשו הכל אבל הכל כדי שלא ייחטף לנו שום חייל.
מה הגבול? אלף או אלפיים או 300? אין לי תשובה ממשית..
באותם דקות עושים הכל כדי למנוע את החטיפה ואולי להבא החמאס ותושבי עזה יבינו את זה, למען יראו וייראו.
יש הבדל בין ירי לת"א לבין ירי לתוך בתים בהם מתחבאים מחבלים יחד עם אזרחים, מחבלים שמתחבאים ויורים דרך בתי חולים!
לא זכור לי שצה"ל יורה טילים מחניון איכילוב, ולא זכור לי שבסיסי צה"ל נמצאים בתוך סורוקה.
כל מחבל צריך לדעת שבכל רגע נתון הוא יכול להיות מחוסל ע"י צהל, לנו כמדינה אסור לסבול שמחבלים שרצחו יסתובבו חופשים, שמחבלים שיורים טילים יסתובבו חופשי.
אבל הם מזכירים לי את אוהדי בית"ר, חכמים על חלשים.
מתחבאים מאחורי אזרחים בזמן שהם פוגעים בחיילנו.
ולעניין פאביו - אני מבין שכואב לך על כך שפאביו כביכול שמח על "הרג" שוטרים או "טבח" כמו שקראת לזה, האם אתה מזדעק באותה צורה גם על הרג האזרחים
בסוריה?
הגיע הזמן שתבין שהחמאס לא רוצה לחיות לצידך אלא הוא רוצה לחיות במקומך, הגיע הזמן שתבין בזמן מלחמות בעזה יהיו הרוגים גם חפים מפשע.
דרך אגב - אם הדין שווה בין כולם, כמו שאתה תמיד טוען שכך צריך להיות, אז אתה צריך להיות מורחק מהפורום לזמן ארוך מאד.
בוא נראה אם הדין שווה.
1. מה זה משנה מה חשבו? חי או לא חי. משפחות שלמות הלכו כי לצבא לא היה מושג לאן לקחו את גולדין. הורידו בניינים על גבי בניינים. לא משנה מה המחיר של גולדין חטוף, הוא זעום ביחס ל150 הנפשות ששלחנו לעולם הבא. גם לא מעניין אותי מה יהודים חושבים על גופות ומה מוסלמים. זה לא רלוונטי לעניין. עם כל הצער והכאב, גולדין הוא רק אדם אחד. אי אפשר לשלוח חיילים למות במלחמה, ולהתפלא שהם מתים. ככה זה. והאמת היא שישראלים יודעים את זה. אבל הם מעמידים פנים כאילו אסור שימותו. אם באמת לא היינו רוצים להקריב חיילים, היינו עומדים על הרגליים האחוריות בשביל להמנע ממלחמות.
2. אז אתה מעניש את תושבי עזה בגלל שחמאס נלחמים בישראל. קוראים לזה פשע מלחמה.
3. כן, אין לי בעיה עם לגרום ללוחמים של חמאס להבין שהצבא הישראלי חזק יותר ויכול להגיע לכל אחד מהם, אם ירצה. אבל אני לא מבין את ההתממות הזו, שאסור שלוחמים של חמאס יסתובבו חופשיים. אתם כל הזמן אומרים זו מלחמה ובמלחמה קורה כך וכך, אז תקלבו את העובדה שיש חיילים בצד השני, וזה שהם נלחמים בישראל לא הופך אותם אוטומטית לבני מוות. הם לא חייבים להלחם בישראל, פשוט יש מלחמה. אם יגיד הנייה שאסור לאפשר שחיילי צה"ל יסתובבו חופשיים וצריך להרוג את כולם אתה תגיד טוב נו זה סביר? או שתחשוב שהוא פסיכופט רצחני?
ולעניין היודונאצי, מה למען השם הקשר להרוגים בסוריה? מה אתה מנסה להוכיח פה? אני לא מצליח להבין את זה. שאני צבוע? שאכפת לי יותר מעזתים מאשר מסורים? מאיפה אתה מביא את החרטוטים האלה? ואיך זה מזכה את היודונאצי מלצהול על מוות של עשרות שוטרים עזתים? איזו תגובה הזויה.
ואין בעיה, אני בעד דין שווה לכולם. שירחיקו אותי כי קראתי לו נאצי, אבל שגם ירחיקו את הנאצי. כי אם אסור לומר נאצי, ודאי אסור גם להיות נאצי. תסכים איתי לא?
הורידו בניינים אחרי בניינים ושיטחו את רפיח כדי למצוא את גולדין (חיי או מת).
אני מבין שזה צורם לך וקשה לך, אני מבין שמבחינתך דמו של גולדין שווה לדמו של מוחמד המחבל.
אני מבין שזה לא מעניין אותך מה היחס של המוסלמים לגופות, אבל זה כן אמור לעניין אותך כי זה שורש העניין בחיילים חטופים או גופות חטופות.
ראבאק לחטוף גופה?! עד כמה שפל אפשר להיות בלחטוף גופה של חייל??? ולך אין בעיה עם זה?
אנחנו לא רוצים להקריב את חיי בנינו, אנחנו לא ששים לצאת למלחמה, אם הינו ששים לצאת למלחמה, אז אחרי הטילים שממשיכים לירות על הדרום, אחרי
הידיעות והאישורים של החמאס על בניית מנהרות עם מלט שאמור ללכת למגורים, הינו יוצאים בקלות למבצע צבאי והיו לנו את כל הסיבות שבעולם לכך.
כנ"ל למבצע בגדה, אז כנראה שאנחנו לא כאלו ששי מלחמה.
אנחנו ועוד איזה עומדים על רגליים אחוריות ולא יוצאים למלחמה, אבל שאין בריירה אז אין בריירה.
אני לא מעניש את תושבי עזה, אני לא זה שלוקח את המלט לבניה וחופר מנהרות, אני לא זה שמחביא טילים בחצר בתיהם, אני כן עושה הכל כדי להגן על אזרחיי וחיילי.
לא מצליח להבין מה אתה רוצה ממני בסעיף 3?
חיילים צהל בניגוד לטענתך הנלוזה, הם לא מחבלים, הם לא עם דם על היידים, אנחנו לא יורים סתם טילים עד בתים, אצלנו אין "ארגונים סוררים" שיורים טילים מתי שמתחשק להם. אצלנו כמעט ואין אנשים שלוקחים סכין והולכים לדקור או לוקחים אקדח מאולתר והולכים לירות על אנשים סתם ככה.
החיסולים הממוקדים הם על כאלו שרצחו ויש להם עד על הידיים, לא כל איש חמאס מחוסל.
ציטוט:
ולעניין היודונאצי, מה למען השם הקשר להרוגים בסוריה? מה אתה מנסה להוכיח פה? אני לא מצליח להבין את זה. שאני צבוע? שאכפת לי יותר מעזתים מאשר מסורים? מאיפה אתה מביא את החרטוטים האלה? ואיך זה מזכה את היודונאצי מלצהול על מוות של עשרות שוטרים עזתים? איזו תגובה הזויה.
ואין בעיה, אני בעד דין שווה לכולם. שירחיקו אותי כי קראתי לו נאצי, אבל שגם ירחיקו את הנאצי. כי אם אסור לומר נאצי, ודאי אסור גם להיות נאצי. תסכים איתי לא?
אני מנסה להבין האם אכפת לך יותר מעזתים מאשר מהסורים ואם כן, מדוע? מה ההבדל?
אתה ממשיך להגיד את המילה האסורה בפורום, למיטב ידיעתי, ותקן אותי אם אני טועה אבל עוד לא הגענו למצב שבפורום השדים מרחיקים אדם בגלל דעותיו,
קיצוניות ככל שיהיו, ואם זה יקרה זה יהיה סופו של הפורום.
אבל כן מרחיקים על מילים כמו נאצי ויודנאצי.
דין שווה לכולם, ליהודים ולערבים נכון?
אז דין שווה לכולם בפורום השדים, לימנים ולשמאלנים, תורחק ותשב בפריזר כמה שבועות בדיוק כמו אחרים.