Charlie כתב:
1. מי שחולם על גוש של מרכז-שמאל-חרדים-ערבים חי בכוכב אחר. אין מצב שאגו"י מצטרפת בכלל לממשלת שמאל (שימו לב שהיא לא הצטרפה לממשלת רבין, נכנסה וברחה תוך 3 חודשים מממשלת ברק וגם לא נכנסה לממשלת אולמרט). אני בספק אם ש"ס תוכל להעביר בציבור שלה ישיבה בממשלה עם מירב מיכאלי, יאיר לפיד, זהבה גלאון ודב חנין. בקיצור - לא יקרה. ובלי החרדים אין שום רוב.
לכן, כדאי לרדת מכל החישובים האלה. ביבי ירכיב את הממשלה הבאה. זה בטוח. השאלה שנותרה פתוחה היא איזו ממשלה זו תהיה - האם ממשלה של הליכוד-בנט-לפיד-מופז ואולי לבני. או ממשלה של ליכוד-בנט-ש"ס-אגו"י. זה הכל. כל השאר זו ברברת.
2. לדעתי בל"ד ורע"מ-תע"ל לא ימליצו על אף מועמד, גם לא על שלי. מאז אירועי ספט' 2000 כל היחס של המפלגות הערביות השתנה והם מזמן כבר לא מפלגות לוויין של מפא"י כמו פעם. זועבי וטיבי לא רואים הבדל גדול בין ביבי לשלי. הם לא ימליצו על איש מהם, לא שזה משנה משהו, גם ככה ביבי ירכיב ממשלה. חד"ש לטעמי כן תמליץ על שלי אבל כפי שכתבתי זה הכל משחק. פרס יטיל על הליכוד להרכיב ממשלה והשאר בידי צוות המו"מ הקואליציוני שימנו ביבי וליברמן.
1) וואלה ? הכל ברברת ? תופתע באיזו קלות ש"ס יחליקו לממשלה עם העבודה,לבני,לפיד,מופז ומרצ. תופתע עוד יותר לדעת עד כמה הדיבורים האלו רציניים.
דרעי מתעב את ביבי. מתעב. גם אטיאס חם עליו בעקבות ההצהרות של ביבי לגבי מחירי הדירות ושל ליברמן לגבי תיק התיירות שמיועד לאטיאס. כנראה שאתה לא יודע מה זה הכבוד המרוקאי. ש"ס כרגע מתרכזים בלהגיע למספר מנדטים רב ככל האפשר כדי שיהיה להם בסיס למו"מ גם מול ביבי וגם מול שלי. אם יושג הגוש החוסם לא תהיה להם בעיה להיכנס לשותפות עם המפלגות שהזכרתי. יהדות התורה כרגע לא רלבנטים ואף אחד לא דיבר עליהם כעל שותפים פוטנציאלים.
2) שלא ימליצו על שלי. אין עם זה בעיה, גם ככה המפלגות הערביות לא נכנסו מעולם לממשלה, כשרק חד"ש התחייבה לתמוך מבחוץ בממשלת רבין ב 92.
מה שחשוב הוא שיהיו 60 שלא ימליצו על ביבי. כרגע הבאנקר עומד על סביבות 35 (העבודה,מרצ,ערביות) אם לבני,לפיד ומופז יגיעו ביחד ל 25 יש גוש חוסם.
3) אתה יודע שאני מכבד אותך (מאוד אפילו) אבל בגלל הגישה התבוסתנית הזו הרבה אנשים מתלבטים אם להצביע כי גם ככה הכל סגור מראש. זה אבסורד, כי אם אתה וכל מי שחושב כמוך ילך ויצביע נכון, זה בדיוק מה שיוכל לשנות את מה שאתה הגדרת כידוע מראש.