טקנו
ציטוט:
1. שאלת ועניתי - גם אם לא היה אפילו מקרה אחד שבו חייל אנס פלסטנאית, זה בכלל לא קשור לדברים שכן קורים, ושאין לגביהם שום מחלוקת עובדתית, ושאתה משום מה בוחר לדבר על כל דבר שבעולם רק לא עליהם.
2 + 3. אלה אולי עובדות, אבל היות ודיברנו על משהו אחר והעלית את העובדות האלה רק כדי שנפסיק לדבר עליו ונתחיל לדבר עליהן - הרי שניסית להסיט את הדיון, בהגדרה.
למה לא התייחסת? לנושא של פשעי מלחמה (מהרשימה שציטט וטענת שלא קורים) שמתרחשים מדי יום, ואפילו אין על הנושא מחלוקת עובדתית. לזה לא טרחת להתייחס אפילו במילה.
אילו מקרים מתרחשים מידי יום מהרשימה הבאה:
"טיפול שאינו נאות בשבויי מלחמה: הוצאה להורג ללא משפט, מניעת טיפול בפצועים, שימוש בעינויים וכדומה.
טיפול שאינו נאות באוכלוסייה אזרחית: רצח, אונס, הגליה, שיעבוד, עינויים, הרס שרירותי של תשתית אזרחית (ללא הצדקה צבאית) וכדומה.
שימוש בנשק לא קונבנציונלי.
שימוש בילדים כלוחמים. ״
הוצאה להורג ללא משפט לשבויי מלחמה? מניעת טיפול בשבויי מלחמה? האם בכלא הם אינן מקבלים טיפול רפואי? האם מענים את האסירים בבתי הכלא?
האם רוצחים אונסים מגלים משעבדים או מענים את האזרחים בגדה ובעזה?
האם הורסים תשתיות ללא הצדקה צבאית?
האם משתמשים בנשקים לא קונבנציונליים?
או שמא אנחנו משתמשים בילדים כלוחמים? (בכל זאת, ילדים בני 18...) - אה אופס, זה הצד השני זה ששולח ילדים לדקור או מתחבא מאחורי ילדים קטנים...
Noam כתב:
מה ענו לי? מי ענה לי? למה אני חייב לענות תמיד, וכשאני שואל אז אפשר להתעלם ולומר "ענו לך"?
תענה לי על השאלה!!!
פוקרה ענה לך באריכות לעניין בתי הכלא שבתוך הקו הירוק.
אדום נחמד כתב:
כרגיל, הכחשת המציאות עובדת על אוטומט
מי שלא רוצה לדעת, אי אפשר להכריח אותו.
אולי אחרי שכל הסיפור הזה יגמר ולא נצטרך לשלם מחיר על מה שאנחנו עושים, יהיה יותר קל להכיר בזה.
כל עם שביצע פשעי מלחמה עבר תהליך כזה. נקווה שגם לנו זה יקרה מתישהו.
זה קל מידי,
כרגיל, סילוף המציאות עובדת על אוטומט.
מי שלא רוצה לדעת, אי אפשר להכריח אותו.
אולי אחרי שכל הסיפור הזה יגמר ולא נצטרך לשלם מחיר על מה שנחנו עושים, יהיה קל יותר להכיר בזה.
כל עם שביצע פשעי מלחמה כמו הפלסטינים, עבר תהליך כזה, נקווה שגם להם זה יקרה מתישהו.