el dudernio כתב:
אמיר אני משקיע בתגובות ואתה עונה על אוטומט, זה לא יפה. נכון המציאות העכשוית היא שאתה מחזיק מליוני אנשים עם זכויות מוגבלות. המציאות היא שגם המליוני האנשים האלא רוצים לראות אותי מת ובגלל זה אני מחזיק בהם עם זכויות מוגבלות. אז עכשיו אחרי שסימנו עם סיסמאות ואמירות רדודות מכלילות שמנסות לכפות דיון לא רלוונטי של למי יותר גדול, אצין שאני לא מחזיק אף אחד ואין מליון איש שרוצים להרוג אותי, אני מקווה שבזה נסיים את השטות הזאת שאתה מושך אליה.
מעבר לזה אתה בטוח שהבעיה היא לא במתווים אבל מציג מיד אחרי זה שני מתווים לפתרון. כאשר ברור לך שהם פתרון חלקי (לא מתייחס לזכות בשיבה ולהשארות יהודים במדינה הפלשתיאנית) או לא מוסכם על אף צד. כלומר את לא מציע מתווה אחד אמיתי לפתרון.
אני חושב שישראל צריכה לאמץ את היוזמה הסעודית עם שינויים קלים, ולפרסם אותם. אם אחרי שנה הנושא לא מתקדם להסכם כולל יש לבצע מהלכים חד צדדים שפרושם מדינה פלשתינאית וצימצום החיכוך ב X זמן.
אין לנו מה לשלוט על עם אחר ואין סיבה שנעשה את זה. אנחו צריכים בשביל עצמנו לקבוע מועד שזה יפסק ואם העם השני לא מוכן יהיה לקבל את נוכחותנו כאן ולעשות זאת בהסכם אז שזה יהיה ללא הסכם.
דבר ראשון, רק למען הדיוק ההיסטורי, אתה מחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות בגלל שכבשת את הגדה, אתה אומר שכבשת את הגדה בגלל שהיו שם יותר מדי אנשים שלא אהבו אותך? אפילו אם זה לא היה שיכתוב היסטורי מטורף, איזו מין הצדקה הזו?
אבל בוא נעזוב את העבר ונדבר על מה שהולך עכשיו, נכון, יש פלשתינאים שרוצים להרוג יהודים, אבל באלוהים, זה שמישהו רוצה לעשות משהו רע לא נותן לך זכות לשלול זכויות אדם בסיסיות מכל האנשים מאותו מוצא אתני\דתי. זה מפורע לגמרי להגיד את זה, ואגב, זה בול היה הטיעון של האפרטהייד.
ושמע, יכול להיות שפתרון שתי המדינות הוא בלתי אפשרי יותר, אני אישית חושב שזה יותר בגלל ישראל אבל האמת זה לא ממש משנה, אם היינו ב 1968 עוד היית יכול להגיד "טוב שניה, אנחנו עובדים על זה", אבל אחרי כמעט חצי מאה אתה באמת באמת לא יכול להמשיך להצדיק את השליטה שלך על מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות בטיעון שאוטוטו אנחנו באים עם פתרון, רק צריך מתווה או משהו.
el dudernio כתב:
אבל אנשים מסויימים מנסים להסביר לך שההתנגדות האלימה היא לא לכיבוש והתחילה הרבה לפני הכיבוש. ושההתנגדות היא נגד מדינת ישראל אז שי. הנסיון בתמיכה באלימות כזאת תחת אמתלות שלא עומדות בשום מבחן שוות ערך לתמיכה בהרג 10000 איש כפעולת מנע להתנגדות הנ"ל.
עכשיו אני בניגוד אליך לא מבין ולא מוצא שום לגיטמיות באף פעולה אלימה של שום צד. ואני מגנה את הכל. אתה בוחר לגנות צד אחד ומוצא לגטימיות בפעולות אלימות של הצד השני באמתלה של כיבוש שהתחיל 20 שנה אחרי שקמה מדינת ישראל, מדינה שמוכרת ע"י האום.
לא יכול להיות שיש צד שלא מכיר בחוקיות החלטות האו"ם ומבקש לאכוף את ההחלטות האו"ם על פני מדינה שהוא לא מכיר בקיומה.
תקבעו חוקים שיהיה ברור.
רוב ה"התנגדות האלימה" הפלשתינאית שהיתה לך לפני הכיבוש היו אנשים שניסו לחזור לבתים שלהם או לעבד את האדמות שלהם (מה שבניוספיק הישראלי קראו לו "מסתננים"), הרוב המוחלט של הפלשתינאים ישבו בגטאות שלהם בא"י או במחנות הפליטים במדינות ערב ואכלו חרא בשקט.
אפילו אחרי שכבשת את השטחים, לקח 20 שנה לפני שהיתה לך התנגדות רחבה ואלימה לישראל (ואפילו אז, מדובר באלימות ברמה נמוכה למדי שהופנתה בראש ובראשונה לכוחות הכובשים).
ושמע, זה נחמד להגיד שאתה נגד אלימות באופן בגורף, אבל אתה עושה פה גזירה שווה בין אלימות שנעשת במסגרת מאבק צודק לבין אלימות שנעשת כדאי לדכא את המאבק הנ"ל.
אם נניח ניקח דוגמא מתקופה אחרת וממקום אחר, זה נראה לך סביר להגיד "אני נגד אלימות מכל הצדדים, גם נגד
מרד העבדים של נט טרנר וגם נגד בעלי המטע שתלו אותם ואת משפחותיהם אח"כ"? (ולפני שאתה קופץ, לא אני לא משווה את הכיבוש לעבדות, אני רק מדגים איך שהתעלמות מהקונטקסט של האלימות אולי נראת כמו תפיסה פילוסופית טהורה ונעלה, אבל היא מובילה אותך למסקנות מופרעות למדי).
ובאופן יותר נקודתי, לבוא בטענות לפלשתינאים על זה שהם בחרו בהתנגדות אלימה אחרי שאתה חיסלת כל ניסיון של התנגדות לא אלימה (כמו יום האדמה) או התארגנות פוליטית שלהם זה על גבול החוצפה ההיסטורית, ולהשתמש בזה בשביל להצדיק רטרואקטיבית את שלילת זכויות האדם הבסיסיות שלהם זה הרבה מעבר לגבול הנ"ל.