תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 20 יוני 2025, 22:21

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 187  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 08:03 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Noam כתב:
מצחיק שעדיין משתמשים בתירוץ הזה של האויב הלא מוסרי.
עזבו את הכשל הלוגי הבלתי נגמר (האויב הוא לא מוסרי אז מותר לנו להגיב כמוהו, אבל אף צבא הוא בעצם לא מוסרי חוץ מצה"ל שהוא הכי מוסרי בעולם), תסתכלו על הפאקינג מספרים.
אחוזי הפגיעה של ישראל באזרחים במבצע הם ביום טוב גבוהים פי 4 מאלה של חמאס, וביום רע פי 7. עם הנשק המדויק, הטכנולוגיות והעליונות המבצעית. ושלא נדבר אפילו על חיי היום יום.
אז איפה פה לעזאזל המוסריות?

זה טעות לספור את אחוז הפגיעה במטרות מוצדקות.
יותר הגיוני לספור הרוגים חפים מפשע, ופה צה"ל מפסיד לחמאס עוד יותר בגודל.

אצל חמאס תמיד יהיו 0 חפי מפשע, גם אם הם ירו טיל שוגה על אזרחים בעזה הם לא יהיו חפים מפשע בשבילם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בחירות 2015: אשכול רשמי
הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 08:06 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אל דוד - לגיטימציה לירות על אזרחים/חיילים מצד החמאס אפשר למצוא בנקל.
לא על זה מדובר.
בזמן מלחמה יש גם אמוציות (כמו בכדורגל להבדיל).
כמו שבכדורגל (להבדיל אלף הבדלות) יש שחקנים שלמשל בפיגור של כמה שערים
שהקהל היריב צועק ״עולה עולה״ על כל פס, נכנסים בשחקן יריב בכוונה חזק ומקבלים אדום.
אז להבדיל, ירו על המבנה הזה יום אחרי ״כנקמה״

לירון, אתה אמרת בהתחלה שמי שהרג את המ"פ הוא רוצח, ואני איתך, הוא לא ירה עליו בשביל לחגוג עימו את הולדת בן הדוד בירדן.
אני לא מחפש ולא מנסה למצוא לגיטמציה, כי מבחינתי אין, לא לחאמס לא לדוד הנחלאוי. זה ההבדל.
אמוציות יש כל הזמן, להצדיק, או להבין, פעולה שכזאת בטענה לאמוציות זה לא רציני, בדיוק כמו להצדיק את ארז אפרתי כי הוא היה מעורר מינית,
יופי מרגש לי את....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 08:15 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
עזבו את הכשל הלוגי הבלתי נגמר (האויב הוא לא מוסרי אז מותר לנו להגיב כמוהו, אבל אף צבא הוא בעצם לא מוסרי חוץ מצה"ל שהוא הכי מוסרי בעולם), תסתכלו על הפאקינג מספרים.
אחוזי הפגיעה של ישראל באזרחים במבצע הם ביום טוב גבוהים פי 4 מאלה של חמאס, וביום רע פי 7. עם הנשק המדויק, הטכנולוגיות והעליונות המבצעית. ושלא נדבר אפילו על חיי היום יום.

נועם זה לא כשל לוגי, זה נסיון להסוות את המציאות במכבסת מילים.

יש מספר עובדות והנסיון להתעלם מהם הוא הזוי.
1. הערבים סביבנו, ברמה כזאת או אחרת, לא רוצים אותנו פה ולא ממש מקבלים את מדינת ישראל כחברה בין העמים וממש אין לזה קשר ל"כיבוש"
(היום בגל"צ פרסמו קטעי ארכיון של נאצר והתקשורת הערבית לפני ששת הימים, ובהם הם מצהירים חד משמעית על המטרה להשמיד את הארץ).
2. מלחמה זה דבר לא מוסרי, כל מי שנסה להיות מוסרי במהלך מלחמה או לייצר "שוויון" כפוי על המלחמה האריך את משכה והביא לנזק ומוות רב יותר לעולם.
3. גם אנחנו וגם הערבים הולכים לחיות בפיסת האדמה הזאת בדורות הבאים כי זה מה שהעולם רוצה.

לכן הסטסטיקות האלו לא מועילות בכלום ולא משקפות שום דבר, כי המציאות מראה שאם לא היינו מוסריים (המלך חוסין למשל), כנראה שיכלנו כבר לפתור את הסכסוך הזה.
לכן הסטסטיקות של מי פגע יותר הן לא רצניות כי יש רק צד אחד שלא מוכן להניח את הנשק.
לכן הסטסטיקות של כמה אנחנו רעים וצריכים להיות "טובים" יותר, הן לא רציניות כי תכליתן אחת היא, המשך מוות והרג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 08:22 
סמל אישי של המשתמש
וואו, זה יותר הזוי מההודעות שלך על כדורגל.
ואני לא חושב שאתה מבין מה זה עובדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 08:48 
Idandosh כתב:
Noam כתב:

אתה מודע לזה שהחמאס מחביא את כל התחמושת שלו איפה שיש יותר אוכולוסיה מרוכזת? אתה מודע לזה שחמאס כן מנסים לפגוע באזרחים שלנו ולא ממש מצליחים?
כמה מנותק אפשר להיות?

שתי עובדות (אבל עובדות באמת):
-נהרגו יותר חיילים במבצע האחרון מאשר כל האזרחים ההרוגים מירי רקטות מאז ומעולם.
-כמה וכמה פעמים חוליות של חמאס חדרו לשטח ישראל דרך המנהרות, לא היה ולו ניסיון אחד של פגיעה באזרחים (להיפך, במקרה עם המג"ד של בה"ד 1 שנהרג בסיור, החוליה חיכתה יותר משעה בתוך שטח ישראל עד שיגיע סיור של צה"ל בזמן שהם היו מרחק קצר מאוד מאחד הקיבוצים)
את הפרשנות על העובדות האלה תעשה בעצמך, שלא יגידו לי אחר כך שאני עוכר ישראל או משהו.

בנוגע להודעה של אל דוד, ברגע שאני שומע על "צד אחד שלצערנו לא מוכן להניח את הנשק", כבר אין לי איך להגיב יותר.
מתנצל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 09:09 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:

מה לא עובדות?
1. הערבים ניסו להרוג אותנו לפני הכיבוש.
2. מלחמה זה לא דבר מוסרי.
3. בשנים הקרובות יהיו כאן גם ערבים וגם ישראלים / יהודים.

על מה מבין אלו אתה חולק?

נועם האם יש מצב שאתה מאמין כרגע שהחמאס / הסלפים וכו' יסכים להניח את הנשק ולקבל עליו את קיומה של מדינת ישראל?
דר"א חלק מהסיכסוך הפנימי בין הזרוע המדינית לזרוע הצבאית של החאמס נוגע בדיוק לנכונות לפגוע באזרחים, מוחמד דף ושות' בעד משעאל נגד.

ואיזה כיף שאתה כשוחר זכויות אדם משחק פוקר עם גופות של אנשים, וואו שמת 1700 פלשתינאים על השולחן ואין כאן מישהו שיכול להשוות את זה
עם גופות ישראלים, פשש. כבוד. שיחקת אות עם האול אין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 09:44 
סמל אישי של המשתמש
Idandosh כתב:
Noam כתב:

אתה מודע לזה שהחמאס מחביא את כל התחמושת שלו איפה שיש יותר אוכולוסיה מרוכזת? אתה מודע לזה שחמאס כן מנסים לפגוע באזרחים שלנו ולא ממש מצליחים?
כמה מנותק אפשר להיות?

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 10:07 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
KingAlpaca כתב:

מה לא עובדות?

על מה מבין אלו אתה חולק?

נועם האם יש מצב שאתה מאמין כרגע שהחמאס / הסלפים וכו' יסכים להניח את הנשק ולקבל עליו את קיומה של מדינת ישראל?
דר"א חלק מהסיכסוך הפנימי בין הזרוע המדינית לזרוע הצבאית של החאמס נוגע בדיוק לנכונות לפגוע באזרחים, מוחמד דף ושות' בעד משעאל נגד.

ואיזה כיף שאתה כשוחר זכויות אדם משחק פוקר עם גופות של אנשים, וואו שמת 1700 פלשתינאים על השולחן ואין כאן מישהו שיכול להשוות את זה

אין לי מושג מה אתה מנסה להגיד.
בגלל שהערבים רעים ורוצים להרוג אותנו (כולם רוצים אגב?) ו"מלחמה זה לא מוסרי" אין מה להסתכל בכלל על כמות האזרחים החפים מפשע שישראל הורגת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 10:22 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
Idandosh כתב:
Noam כתב:

כמה מנותק אפשר להיות?

שתי עובדות (אבל עובדות באמת):
-נהרגו יותר חיילים במבצע האחרון מאשר כל האזרחים ההרוגים מירי רקטות מאז ומעולם.
-כמה וכמה פעמים חוליות של חמאס חדרו לשטח ישראל דרך המנהרות, לא היה ולו ניסיון אחד של פגיעה באזרחים (להיפך, במקרה עם המג"ד של בה"ד 1 שנהרג בסיור, החוליה חיכתה יותר משעה בתוך שטח ישראל עד שיגיע סיור של צה"ל בזמן שהם היו מרחק קצר מאוד מאחד הקיבוצים)
את הפרשנות על העובדות האלה תעשה בעצמך, שלא יגידו לי אחר כך שאני עוכר ישראל או משהו.

בנוגע להודעה של אל דוד, ברגע שאני שומע על "צד אחד שלצערנו לא מוכן להניח את הנשק", כבר אין לי איך להגיב יותר.
מתנצל.

מדינה לא יכולה להרשות לעצמה לחיות תחת איום, גם אם הוא לא אפקטיבי לרוב.
זה שנהרגים "רק" מעט אזרחים לא הופך את זה לבסדר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 10:31 
אה היא לא יכולה להרשות לעצמה?

אז לסגור את הבסטה? מה אנחנו עושים עכשיו? לא חיים תחת איום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 10:41 
האמת שתקופות האי מלחמה הכי ארוכות ויציבות זה כשיש איום שווה על שני הצדדים - מאזן אימה.

כשיש מדינה משמעותית יותר חזקה מאלו שמסביבה ועם הטכנולוגיה של היום גם יריבות שרחוקות ממנה, זה מתכון למלחמות ובלגן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 10:52 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
אה היא לא יכולה להרשות לעצמה?

אז לסגור את הבסטה? מה אנחנו עושים עכשיו? לא חיים תחת איום?

אני התכוונתי על איום פיזי, כמו רקטות\מנהרות\פיגועים.
זה שאנחנו תחת איום מתמיד מהמדינות מסביב זה נתון שלא ישתנה לעולם כנראה.
מצטער אם לא הובן נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 11:58 
סמל אישי של המשתמש
אמיר כתב:
el dudernio כתב:
KingAlpaca כתב:

מה לא עובדות?

על מה מבין אלו אתה חולק?

אין לי מושג מה אתה מנסה להגיד.
בגלל שהערבים רעים ורוצים להרוג אותנו (כולם רוצים אגב?) ו"מלחמה זה לא מוסרי" אין מה להסתכל בכלל על כמות האזרחים החפים מפשע שישראל הורגת?

זה בדיוק מה שברבריידי כתב, מה שלירון כותב כל הזמן, ומה שרוב הישראלים חושבים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 12:03 
איילת שקד אמרה בעצמה אתמול בכנסת שלא מעניין אותה אם העדויות של שוברים שתיקה הם אמת או לא, זה עושה נזק לישראל ובגלל זה אסור לתת להם במה.

נערך לאחרונה על ידי NARKOTIKA בתאריך 04 יוני 2015, 16:16, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 12:17 
סמל אישי של המשתמש
העובדה היא שגם באופן יחסי היה יותר זעזוע וגינוי כשהיה מקרה כמו אבו חד'יר
כמאמר הקלישאה המפורסמת של סטאלין "כשאדם נרצח - זאת טרגדיה. כשנרצחים מליונים - זאת סטטיסטיקה..."

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 12:38 
el dudernio כתב:
KingAlpaca כתב:

מה לא עובדות?

על מה מבין אלו אתה חולק?

משחר הציונות ועד היום, הייתה התנגדות ערבית/פלסטינית. כל עוד ימשיך המצב להיות כמו שהוא, גם ההתנגדות תמשיך.
אתה ספציפית מדבר על טרור, אבל כל סוג של התנגדות הוא לא לגיטימי בעיני ישראל
תסתכל על התגובות לBDS , וקח את קונגרס פיפא כמשל. רג'וב הוא מחבל-טרוריסט-שונא ישראל, פיפא הם אנטישמים, אבל חס וחלילה שאנחנו לא בסדר. אנחנו צדיקים.
הדיבור על "להניח את הנשק" הוא מצחיק, כי הסטטוס קוו שמבחינתך הוא בסדר הוא שליטה מלאה על הפלסטינים בכל תחומי החיים (ושאף אחד לא יבלבל את המוח על זה שיצאנו מעזה), והם אמורים לקבל את זה ולהיות בשקט. נורא נוח.
להם אסור לעשות תצפיות על הגדר, כשלך יש מזל"טים. להם אסור לחפור מנהרות, כשכל צמרת צה"ל יושבת בבונקרים 100 קילומטר מתחת לאדמה. להם אסור לייצר רקטות, כשלך יש מיליארד טון חומר נפץ בבונקרים. להם אסור לירות על אזרחים, כשאתה מפעיל פעמיים נוהל חניבעל ויורה בלי הבחנה.
וביותר כלליות, להם אסור להתנגד בשום צורה, כשלך יש מדינה ששולטת עליהםדה פקטו כבר 67 שנה.
כמה קל.

ובעניין השני, הבאת את הדוגמא עם הפוקר. מאוד יצירתית, ואני גם מאוד שמח שהבאת אותה דווקא בדיון הזה.
אני משתמש בסטטיסטיקה של הרוגים על מנת להפסיק את ההרוגים, מתוך הנחה שבלי מלחמות מיותרות אין הרוגים מיותרים. עצוב לי שחיילים (או אזרחים, כמובן. גם פלסטינים) נהרגים ואני לצורך כך רוצה לא להילחם. נראה לי לגיטימי.
מחנה לירון האדום, לעומתי, רוצה נקמה. הם הפלג היותר אינטיליגנטי של הימין ביחס לעדר ה"דעש!!!!" בפייסבוק, ולכן גם יותר מסוכן בהרבה.
המטרה שלהם היא לא להימנע נהרג חיילים. הם מאוד מצטערים על הרג חיילים, אבל התגובה שלהם על כל מוות של חייל, היא הרג של ערבים, בתור נקמה. נכון שזה לא יעזור, נכון שזה רק יחריף את מעגל הדם, אבל צריך נקמה.
לכן, איפשהו, הם אמנם מאוד עצובים שמתים לנו חיילים, אבל בעצם, בתת מודע, זה משרת את הרצונות שלהם. (באותה מידה, אותם אנשים נורא דואגים לאנשי הדרום, ובשביל זה הם תומכים במבצע שבו נהרגו יותר אנשים מאי פעם מרקטות, והוא משאיר אותנו באותו מצב שהגענו אליו, אבל למי אכפת? אפשר להפציץ בעזה בלי הבחנה!)
בכל מקרה, חלק מאנשי המחנה הזה, כמו לירון האדום, מנסים לחפש צידוקים פסאודו-לגיטימיים להפציץ בתי חולים בתור נקמה, חלקם אפילו לא מרגישים צורך למצוא לזה סיבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 13:46 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
el dudernio כתב:
KingAlpaca כתב:

מה לא עובדות?

על מה מבין אלו אתה חולק?

משחר הציונות ועד היום, הייתה התנגדות ערבית/פלסטינית. כל עוד ימשיך המצב להיות כמו שהוא, גם ההתנגדות תמשיך.
אתה ספציפית מדבר על טרור, אבל כל סוג של התנגדות הוא לא לגיטימי בעיני ישראל
תסתכל על התגובות לBDS , וקח את קונגרס פיפא כמשל. רג'וב הוא מחבל-טרוריסט-שונא ישראל, פיפא הם אנטישמים, אבל חס וחלילה שאנחנו לא בסדר. אנחנו צדיקים.
הדיבור על "להניח את הנשק" הוא מצחיק, כי הסטטוס קוו שמבחינתך הוא בסדר הוא שליטה מלאה על הפלסטינים בכל תחומי החיים (ושאף אחד לא יבלבל את המוח על זה שיצאנו מעזה), והם אמורים לקבל את זה ולהיות בשקט. נורא נוח.
להם אסור לעשות תצפיות על הגדר, כשלך יש מזל"טים. להם אסור לחפור מנהרות, כשכל צמרת צה"ל יושבת בבונקרים 100 קילומטר מתחת לאדמה. להם אסור לייצר רקטות, כשלך יש מיליארד טון חומר נפץ בבונקרים. להם אסור לירות על אזרחים, כשאתה מפעיל פעמיים נוהל חניבעל ויורה בלי הבחנה.
וביותר כלליות, להם אסור להתנגד בשום צורה, כשלך יש מדינה ששולטת עליהםדה פקטו כבר 67 שנה.
כמה קל.

ובעניין השני, הבאת את הדוגמא עם הפוקר. מאוד יצירתית, ואני גם מאוד שמח שהבאת אותה דווקא בדיון הזה.
אני משתמש בסטטיסטיקה של הרוגים על מנת להפסיק את ההרוגים, מתוך הנחה שבלי מלחמות מיותרות אין הרוגים מיותרים. עצוב לי שחיילים (או אזרחים, כמובן. גם פלסטינים) נהרגים ואני לצורך כך רוצה לא להילחם. נראה לי לגיטימי.
מחנה לירון האדום, לעומתי, רוצה נקמה. הם הפלג היותר אינטיליגנטי של הימין ביחס לעדר ה"דעש!!!!" בפייסבוק, ולכן גם יותר מסוכן בהרבה.
המטרה שלהם היא לא להימנע נהרג חיילים. הם מאוד מצטערים על הרג חיילים, אבל התגובה שלהם על כל מוות של חייל, היא הרג של ערבים, בתור נקמה. נכון שזה לא יעזור, נכון שזה רק יחריף את מעגל הדם, אבל צריך נקמה.
לכן, איפשהו, הם אמנם מאוד עצובים שמתים לנו חיילים, אבל בעצם, בתת מודע, זה משרת את הרצונות שלהם. (באותה מידה, אותם אנשים נורא דואגים לאנשי הדרום, ובשביל זה הם תומכים במבצע שבו נהרגו יותר אנשים מאי פעם מרקטות, והוא משאיר אותנו באותו מצב שהגענו אליו, אבל למי אכפת? אפשר להפציץ בעזה בלי הבחנה!)
בכל מקרה, חלק מאנשי המחנה הזה, כמו לירון האדום, מנסים לחפש צידוקים פסאודו-לגיטימיים להפציץ בתי חולים בתור נקמה, חלקם אפילו לא מרגישים צורך למצוא לזה סיבות.

נועם אני עונה לך אבל התשובה מיועדת גם לאמיר ולטכנו.
כמו שאמרת משחר הציונות ועד היום ישנה התנגדות (ולהכניס את נושא החרמות משחק לידיים הלא נכונות בפוקר ;) ), אז כן זה מאוד לא בסדר להתנגד לקיומה של מדינה בגלל היות "יהודית". הרי מרבית המדינות בעולם הינן בעלות מוטיב (זאת לא המילה הנכונה) דתי כזה או אחר ולפסול קיום מדינה בגלל שהלאום בה אינו שלך זה פסול. בדיוק כמו שלפסול מדינה פלשתינאית זה פסול. הבעיה בהתנגדויות כלפי ישראל היא שבעיקרן על בסיס גזעני, ואין הבדלה בין המעשים לבין המדינה. הירי לעבר המרפאה שהביא להתחדשות הדיון הוא פסול והינו נסיון לרצח מבחינתי ויש לשפוט את מי שאחראי עליו באזרחות, אבל הירי הזה חמור ככה שיהיה הינו חלק מסיטואציה, ובה אין צודקים. כמו הרעל שיש בין הישראלים לבין הפלשתינאים היא כזאת שהנסיונות האלה לחפש מי אשם ומי התחיל לא עושים דבר מלבד לתחזק את הסכסוך וללבות את השנאה, ולבצע סטטיסטיקות על הרוגים זה מפגר ומכעיס.

ואין כאן ענין של מחנות, יש כן ענין של מציאות מורכבת, מציאות שבה יש שני עמים שלא מסתדרים וכל מה שהמנהיגים שלהם עושים זה לתחזק (סליחה לנהל) את הסיכסוך במקום למצב פיתרון אמיתי וממשי. זה גורם לתיסכול אצל האדם הפשוט מבלי שיהיה לו כלים. את הילד שלי הקימו אתמול ב 11 בלילה, כי הייתה לנו אזעקה, לילד הזה ולחבריו אני לא יכול להגיד מה יהיה, כי אין שום תוכנית אמיתית בשום צד, וזה הבעיה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 15:45 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
איילת שקד אמרה בעצמה אתמול בכנסת שלא מעניין אותה עם העדויות של שוברים שתיקה הם אמת או לא, זה עושה נזק לישראל ובגלל זה אסור לתת להם במה.

היא ממש ממש מטומטמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 15:45 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:

אני נגד הרג אזרחים חפים מפשע.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 15:46 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:

אלא אם כן זה הכרחי, למשל מסיבות מבצעיות או כדי לשמור על בטחון החיילים. לא ככה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 16:37 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:

נועם אני עונה לך אבל התשובה מיועדת גם לאמיר ולטכנו.
כמו שאמרת משחר הציונות ועד היום ישנה התנגדות (ולהכניס את נושא החרמות משחק לידיים הלא נכונות בפוקר ;) ), אז כן זה מאוד לא בסדר להתנגד לקיומה של מדינה בגלל היות "יהודית". הרי מרבית המדינות בעולם הינן בעלות מוטיב (זאת לא המילה הנכונה) דתי כזה או אחר ולפסול קיום מדינה בגלל שהלאום בה אינו שלך זה פסול. בדיוק כמו שלפסול מדינה פלשתינאית זה פסול. הבעיה בהתנגדויות כלפי ישראל היא שבעיקרן על בסיס גזעני, ואין הבדלה בין המעשים לבין המדינה. הירי לעבר המרפאה שהביא להתחדשות הדיון הוא פסול והינו נסיון לרצח מבחינתי ויש לשפוט את מי שאחראי עליו באזרחות, אבל הירי הזה חמור ככה שיהיה הינו חלק מסיטואציה, ובה אין צודקים. כמו הרעל שיש בין הישראלים לבין הפלשתינאים היא כזאת שהנסיונות האלה לחפש מי אשם ומי התחיל לא עושים דבר מלבד לתחזק את הסכסוך וללבות את השנאה, ולבצע סטטיסטיקות על הרוגים זה מפגר ומכעיס.

ואין כאן ענין של מחנות, יש כן ענין של מציאות מורכבת, מציאות שבה יש שני עמים שלא מסתדרים וכל מה שהמנהיגים שלהם עושים זה לתחזק (סליחה לנהל) את הסיכסוך במקום למצב פיתרון אמיתי וממשי. זה גורם לתיסכול אצל האדם הפשוט מבלי שיהיה לו כלים. את הילד שלי הקימו אתמול ב 11 בלילה, כי הייתה לנו אזעקה, לילד הזה ולחבריו אני לא יכול להגיד מה יהיה, כי אין שום תוכנית אמיתית בשום צד, וזה הבעיה.

דבר ראשון, בוא נדייק פה, זה לא שמדינות ערב החליטו סתם שהם שונאים יהודים או שהם מתנגדים עקרונית למדינה יהודית, אין שום סיבה להניח שאם היית מנסה להקים מדינה יהודית באוגנדה, קנדה או דרום אמריקה הם היו יוצאים נגד זה.
ההנתגדות שלהם נבעה מזה שהם לא קיבלו את זה שלאירופאים יש זכות להגר לפלשתינה ולהקים מדינה שנועדה לשרת את המטרות של הקבוצה האתנו-דתית שלהם ושבה הם הרוב רק בגלל שלפני 2000 שנה אבות אבותיהם גרו באזור. כמו כן, הם חששו שהקמת המדינה הזו תהיה על חשבון האוכלוסיה המקומית.
והאמת, אני מבין אותם, כאילו זה זוועה מה שעשו ליהודים באירופה, אבל זה על הכתפיים של פלשתין המסכנה, הקטנה והדלה במשאבים לפתור את זה שאנשים לבנים באירופה רוצחים אנשים לבנים אחרים?
תחשוב ככה, היום, אתה היית מוכן לקבל חצי מיליון פליטים שבורחים מסוריה או עיראק? וחצי מיליון פליטים היום זה כלום לעומת 48.

אבל מעבר לזה, אני לא מבין למה זה חשוב לך בהקשר של הנושא הזה לשוב ולהדגיש שהערבים הם פויה, כאילו אני מבין אנשים שכל מטרתם בחיים זה לשחק על זמן ליד דגל הקרן עד שיבוא המשיח\יגמר הנפט\תצרב התודעה\טרנספר מרצון, אבל אני מנחש שאתה לא בנאדם כזה.
הפתרון צריך לבוא בהסכם, אבל מה לעשות, אין שום נכונות בישראל לעשות הסכם כרגע, אז המינימום שאתה יכול לעשות זה לנסות להקטין את כמות החפים מפשע שמתים בסיכסוך, לא?
אם אתה חושב שאנחנו במינימום, וזהו, אין מה לעשות זה דבר אחד, בוא תנסה להסביר למה, אבל לבוא כל פעם ולהגיד "אבל הם לא קיבלו את תכנית החלוקה וגם רצח מעלות!" לא עוזר לשום דבר, חוץ מאולי לגרום לך לישון טיפה יותר טוב בלילה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:

כן. אתה לא חושב ככה?

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 16:46 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:

כן. אתה לא חושב ככה?

לא. אני חושב ש"סיבות מבצעיות" הן לא סיבה לחרוג מכללי המוסר האנושי. לטעמי הן אפילו לא מהוות נסיבות מקלות למי שעשה דבר כזה.
לגבי השמירה על בטחון החיילים, דומני שהחיילים בהגדרה תפקידם להילחם (מה שכולל סכנת פציעה או חלילה יותר מזה), בעוד שאזרחים בלתי מעורבים בהגדרה אמורים להיות לא מעורבים ולזכות להגנה מכל הצדדים. אם אי אפשר לעשות משהו מחשש שהחיילים ייפגעו, אז לא עושים אותו. לא פותרים את הבעיה על ידי מחיקת כמה משפחות או משהו כזה.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 17:03 
סמל אישי של המשתמש
חיילים נשלחים להילחם, אבל הם עדיין חיילים שלך. חשובים לי חיי החייל שלי יותר מחיי האזרח הפלשתיני.
כשאומרים סיבות מבצעיות, מדברים לדוגמא על בית שממנו יורים קסאמים. קסאמים שנורים והורגים ילד בן 4 ששיחק במושב. וכאן שוב אני מוכן לקבל(בצער) הרג של אזרחים חפים מפשע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 17:10 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
חיילים נשלחים להילחם, אבל הם עדיין חיילים שלך. חשובים לי חיי החייל שלי יותר מחיי האזרח הפלשתיני.
כשאומרים סיבות מבצעיות, מדברים לדוגמא על בית שממנו יורים קסאמים. קסאמים שנורים והורגים ילד בן 4 ששיחק במושב. וכאן שוב אני מוכן לקבל(בצער) הרג של אזרחים חפים מפשע.

אני אישית חושב שאם מסתבר שאי אפשר להשיג את היעד באמצעים צבאיים בלי להרוג מאות חפים מפשע, אז הגיע הזמן לחפש דרך לא-צבאית להגיע לאותו יעד.
אבל אולי אתה בתור בן-לעם-המוסרי-בעולם-בעיני-עצמו-פלוס-בת-של-מלך לא מתעניין במוות של מאות או אלפי חפי מפשע, לא יודע איך זה עובד אצלכם.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 17:15 
הדרך הכי טובה לשמור על בטחון החיילים היא לא לשלוח אותם להילחם סתם.
ואני מדבר בתור ילד בן 22, שכבר הספיק להילחם בשתי מלחמות סתם.
ובנושא השני, אני חושב שאמיר ( :ROSE: ) מיצה את הטיעונים שלי בצורה מצוינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 20:06 
סמל אישי של המשתמש
אמיר אני לא אומר שאין סיבה להתנגד אבל המדינה כבר הוקמה והוכרה ע"י יתר מדינות העולם. הרצון שלהם עכשיו לבטל את זה ע"י אלימות גרידה היא לא מוצדקת ולא ניתן להצדיק אותה או להתעלם ממנה בהתייחסות למציאות העכשווית. (ולא הערבים הם לא פויה ולרגע לא אמרתי את זה).

לגבי הפתרון אני מסכים כי זה צריך להיות בהסכם אבל בשביל שזה יהיה צריך שיהיה מתווה התחלתי לפתרון הזה מצד כלל הגורמים. מתווה שיכלול התייחסות גם לרצונות האחר ולהפסיק עם הזה שלי וזה שלי ןזה שלי... שמוביל את שני העמים (כן גם אנחנו לא פויה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 04 יוני 2015, 23:25 
אמיר,
אתה מתאר היטב למה לפלסטינים יש סיבות טובות לשנוא אותנו ולרצות שנתחפף מכאן.
ואז אתה כותב שהפתרון צריך להיות בהסכם.
בהנחה שאתה לא מתכוון לתכנית אמיר להעברת 6 מיליון יהודים לנוודה, על איזה פתרון אתה מדבר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 04:34 
סמל אישי של המשתמש
תגידו איפה בנט בימים האחרונים? למה הוא לא עולה בתקשורת ומזכיר לכל הטמבלים שמתרגשים מסיפור אורנג' שלאף אחד בעולם לא אכפת מהכיבוש?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 05 יוני 2015, 10:03 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
אמיר אני לא אומר שאין סיבה להתנגד אבל המדינה כבר הוקמה והוכרה ע"י יתר מדינות העולם. הרצון שלהם עכשיו לבטל את זה ע"י אלימות גרידה היא לא מוצדקת ולא ניתן להצדיק אותה או להתעלם ממנה בהתייחסות למציאות העכשווית. (ולא הערבים הם לא פויה ולרגע לא אמרתי את זה).

לגבי הפתרון אני מסכים כי זה צריך להיות בהסכם אבל בשביל שזה יהיה צריך שיהיה מתווה התחלתי לפתרון הזה מצד כלל הגורמים. מתווה שיכלול התייחסות גם לרצונות האחר ולהפסיק עם הזה שלי וזה שלי ןזה שלי... שמוביל את שני העמים (כן גם אנחנו לא פויה).

המציאות העכשווית היא שאתה מחזיק מיליוני אנשים בלי זכויות אדם בסיסיות והם מנהלים מאבק אלים לפרקים נגד זה.
ואני לא לגמרי מבין על מה אתה מדבר עם המתווה הזה, אבל לא נראה לי שמחסור (אפילו חמור) במתווים זו סיבה מספיק טובה לשלול ממיליוני אנשים זכויות אדם בסיסיות.

20 כתב:
אמיר,
אתה מתאר היטב למה לפלסטינים יש סיבות טובות לשנוא אותנו ולרצות שנתחפף מכאן.
ואז אתה כותב שהפתרון צריך להיות בהסכם.
בהנחה שאתה לא מתכוון לתכנית אמיר להעברת 6 מיליון יהודים לנוודה, על איזה פתרון אתה מדבר?

כבר מיליון פעמים כתבתי לך, לדעתי יש שני פתרונות אפשריים -
מדינה פלשתינאים בגבולות 67 (אבל מדינה אמיתית, שיכולה לעשות כל מה שמדינה אמיתית יכולה לעשות) או מתן אזרחות מלאה לכל האנשים בארץ ישראל, ללא הבדל דת וגזע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5590 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 187  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: