el dudernio כתב:
KingAlpaca כתב:
וואו, זה יותר הזוי מההודעות שלך על כדורגל.
ואני לא חושב שאתה מבין מה זה עובדות.
מה לא עובדות?
1. הערבים ניסו להרוג אותנו לפני הכיבוש.
2. מלחמה זה לא דבר מוסרי.
3. בשנים הקרובות יהיו כאן גם ערבים וגם ישראלים / יהודים.
על מה מבין אלו אתה חולק?
נועם האם יש מצב שאתה מאמין כרגע שהחמאס / הסלפים וכו' יסכים להניח את הנשק ולקבל עליו את קיומה של מדינת ישראל?
דר"א חלק מהסיכסוך הפנימי בין הזרוע המדינית לזרוע הצבאית של החאמס נוגע בדיוק לנכונות לפגוע באזרחים, מוחמד דף ושות' בעד משעאל נגד.
ואיזה כיף שאתה כשוחר זכויות אדם משחק פוקר עם גופות של אנשים, וואו שמת 1700 פלשתינאים על השולחן ואין כאן מישהו שיכול להשוות את זה
עם גופות ישראלים, פשש. כבוד. שיחקת אות עם האול אין.
משחר הציונות ועד היום, הייתה התנגדות ערבית/פלסטינית. כל עוד ימשיך המצב להיות כמו שהוא, גם ההתנגדות תמשיך.
אתה ספציפית מדבר על טרור, אבל כל סוג של התנגדות הוא לא לגיטימי בעיני ישראל
תסתכל על התגובות לBDS , וקח את קונגרס פיפא כמשל. רג'וב הוא מחבל-טרוריסט-שונא ישראל, פיפא הם אנטישמים, אבל חס וחלילה שאנחנו לא בסדר. אנחנו צדיקים.
הדיבור על "להניח את הנשק" הוא מצחיק, כי הסטטוס קוו שמבחינתך הוא בסדר הוא שליטה מלאה על הפלסטינים בכל תחומי החיים (ושאף אחד לא יבלבל את המוח על זה שיצאנו מעזה), והם אמורים לקבל את זה ולהיות בשקט. נורא נוח.
להם אסור לעשות תצפיות על הגדר, כשלך יש מזל"טים. להם אסור לחפור מנהרות, כשכל צמרת צה"ל יושבת בבונקרים 100 קילומטר מתחת לאדמה. להם אסור לייצר רקטות, כשלך יש מיליארד טון חומר נפץ בבונקרים. להם אסור לירות על אזרחים, כשאתה מפעיל פעמיים נוהל חניבעל ויורה בלי הבחנה.
וביותר כלליות, להם אסור להתנגד בשום צורה, כשלך יש מדינה ששולטת עליהםדה פקטו כבר 67 שנה.
כמה קל.
ובעניין השני, הבאת את הדוגמא עם הפוקר. מאוד יצירתית, ואני גם מאוד שמח שהבאת אותה דווקא בדיון הזה.
אני משתמש בסטטיסטיקה של הרוגים על מנת להפסיק את ההרוגים, מתוך הנחה שבלי מלחמות מיותרות אין הרוגים מיותרים. עצוב לי שחיילים (או אזרחים, כמובן. גם פלסטינים) נהרגים ואני לצורך כך רוצה לא להילחם. נראה לי לגיטימי.
מחנה לירון האדום, לעומתי, רוצה נקמה. הם הפלג היותר אינטיליגנטי של הימין ביחס לעדר ה"דעש!!!!" בפייסבוק, ולכן גם יותר מסוכן בהרבה.
המטרה שלהם היא לא להימנע נהרג חיילים. הם מאוד מצטערים על הרג חיילים, אבל התגובה שלהם על כל מוות של חייל, היא הרג של ערבים, בתור נקמה. נכון שזה לא יעזור, נכון שזה רק יחריף את מעגל הדם, אבל צריך נקמה.
לכן, איפשהו, הם אמנם מאוד עצובים שמתים לנו חיילים, אבל בעצם, בתת מודע, זה משרת את הרצונות שלהם. (באותה מידה, אותם אנשים נורא דואגים לאנשי הדרום, ובשביל זה הם תומכים במבצע שבו נהרגו יותר אנשים מאי פעם מרקטות, והוא משאיר אותנו באותו מצב שהגענו אליו, אבל למי אכפת? אפשר להפציץ בעזה בלי הבחנה!)
בכל מקרה, חלק מאנשי המחנה הזה, כמו לירון האדום, מנסים לחפש צידוקים פסאודו-לגיטימיים להפציץ בתי חולים בתור נקמה, חלקם אפילו לא מרגישים צורך למצוא לזה סיבות.