pokara כתב:
אדום מטלי כתב:
הפועל כתב:
אדום מטלי כתב:
הפועל כתב:
לבדיקת בקשות יש לדעתי כמה השלכות שליליות. קודם כל, אם יהיה הליך שכזה, דחיית בקשות תוביל לערעורים משפטיים, השוואות בינלאומיות במקרים דומים ושאר מרעין בישין שיובילו לכך שיצטרכו לאשר חלק בסופו של דבר, ואחרי תהליך שיכול לגרום להרבה ביקורת ציבורית בארץ ובחו"ל.
וזה מצטרף לסיבה השניה שהיא הרתעה. אם יהיה פתח כלשהו להישארות פה יש סיכוי שזה יוביל לחידוש זרם הפליטים לישראל. במקום זה מעבירים את תפוח האדמה הלוהט הלאה (ומקשים ככל האפשר את חיי הנמצאים פה). קצת מזכיר את מה שהוביל לכך שאוניות מעפילים הסתובבו בכל הים התיכון במהלך המלחמה בלי שאף אחד הסכים לקבל אותן, עד שהוחזרו לנמל המוצא. אנשים נואשים יקפצו על כל הזדמנות. צריך להבהיר שאין הזדמנות פה, ושכל מי שמגיע יעשו הכל כדי להחזיר אותו לאפריקה לחיי הנדודים והפליטות מלאי הסיכונים.
לא הבנתי, למה לא לקבל לכאן פליטים?
למה ארצות הברית או אוסטרליה או קנדה היו צריכים לקבל פליטים יהודים מהשואה, ואנחנו לא צריכים לקבל לכאן פליטים מאפריקה?
מה יקרה אם נציל חיים של 30-40 אלף בני אדם? למה גרמניה וצרפת צריכות לעשות את זה ואנחנו לא?
מנין צצה הרשעות הזו?
אני מניח שאתה יודע את התשובה לזה, שהיא אותה תשובה לאורך כל ההיסטוריה ואותה תשובה לכך שמרבית הארצות גם כיום לא עושות את זה - אתנוצנטריות, חוסר רצון לשלם את המחיר הכלכלי (שעצם קיומו מוטל בספק אבל נניח), פחד מתקדים שיוביל לשטף גדול יותר ושינוי החברה.
אדוני, התהליך במדינות המערב הוא כזה: מבקשי מקלט מגיעים, מגישים בקשה להיות פליט. המדינה בודקת את הבקשה כפי יכולתה, מאשרת אותה או מסרבת לה.
עכשיו, ברוב מדינות אירופה רוב הבקשות נענות בחיוב. במדינת ישראל בכלל לא נותנים למבקשי המקלט להגיש בקשה. אתה מבין שיש הבדל עצום ורשעות מובנית?
בעקבות ההיסטוריה הקרובה שלנו, הייתי מצפה שנהיה יותר טובים מהאחרים, ולא הרבה-הרבה יותר גרועים מהם.
בלי קשר להיסטוריה, בעקבות זה שאנחנו עם סגולה, הייתי מצפה שנהיה הרבה יותר טובים מאחרים, ולא הרבה יותר גרועים מהם.
אתה בטוח במה שכתבת בחלק המודגש? כי ממה שאני מצאתי בחיפוש מהיר עולה כי מכל הבקשות שהגיעו לאירופה ב2016 יותר מ80% נדחו ולא התקבלו כלל, כ10% קיבלו מעמד של פליט, ועוד כ10% קיבלו מעמד אחר ולא יצטרכו להיות מגורשים (הגנה וסיבות הומניות).
למעשה שלוש המדינות היחידות באירופה שבהן אחוז דחיית בקשות המקלט עובר את ה%50 הן אנגליה (כ51% מהבקשות מתקבלות כשרק כ5% מקבלים מעמד פליט), הולנד (כ58% מתקבלות ו7-8% מקבלים מעמד פליט) ובולגריה כ65% כשכולם מקבלים מעמד הגנתי כלשהוא ולא מעמד פליט.
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics ... B17_II.png אני חייב להודות שהפתעת אותי מאוד לרעה, ולא רק שהצגת פה נתונים בלי הקשר, מסתבר שגם הצגת אותם בצורה מאוד מטעה שלא לומר שקרית.
לא יודע אם זה ניסיון ליצור פייק ניוז או סתם אי הבנת הנקרא, אבל בכל מקרה זה מאוד מאכזב.
בחיפוש מהיר מצאתי את המקור לטבלה שהבאת, ועיון זריז בטקסט מעלה שהטבלה מתייחסת ספציפית להחלטות במקרים של ערעור על החלטה ראשונית שלילית (כשפסקה קודם כתוב שיעור קבלת הבקשות בהחלטה ראשונית עומד על כשישים אחוז, וזה כשמדובר בכלל הפליטים, לא רק בכאלה שהגיעו ממקומות כמו דרום סודן).
להלן הנתונים המלאים והלא מעוותים:
ציטוט:
In 2016, three fifths (61 %) [4] of EU-28 first instance asylum decisions resulted in positive outcomes, that is grants of refugee or subsidiary protection status, or an authorisation to stay for humanitarian reasons (see Figure 8). For first instance decisions, some 54 % of all positive decisions in the EU-28 in 2016 resulted in grants of refugee status.
A total of 366 thousand persons were granted refugee status in the EU-28 in 2016 at first instance, 258 thousand were given subsidiary protection status, and 48 thousand were given authorisation to stay for humanitarian reasons.
The highest shares of positive first instance asylum decisions in 2016 were recorded in Slovakia (84 %) and Malta (83 %). Conversely, Greece, Ireland, Poland and Hungary each recorded first instance rejection rates above 75 %.
The share of positive final decisions based on appeal or review (17 %; see Figure 9) was considerably lower in the EU-28 in 2016 than for first instance decisions. Around 37.7 thousand people in the EU-28 received positive final decisions based on appeal or review in 2016, of which 23.2 thousand were granted refugee status, 5.9 thousand were granted subsidiary protection, and a further 8.7 thousand were granted humanitarian status.
טבלה שמציגה את התפלגות ההחלטות האמיתית ולא השקרית שפוקרה הביא:

לינק למי שרוצה לקרוא, כי בניגוד לאחרים אין לי מה להסתיר:
http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Asylum_statistics