תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 04 אוגוסט 2025, 00:59

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 13:14 
סמל אישי של המשתמש
1. אפרטהייד זה פתרון. לא ךגיטימי בעיני אבל פתרון. זה ההבדל בין צורץ החשיבה שלי ושלך.
2. הוא כן. הוא מגדיר מה שטח ישראל מה מהות מדינת ישראל ופותר את נושא הכיבוש כמעט לחלוטין בכך שהוא מכיל עליהם את הריבונת הישראלי ולא שילטון צבאי. אבל זה פתרון שאתה לא מקבל אז מבחינתך הוא לא קיים. שוב מראה על צורת חשיבה רדודה.
3. אתה לוקח דעה של אנשים ומקטלג אותם לתבנית שנוח לך כדי להיות מסוגל להתמודד עם הדברים. כלומר אם אני יוצא נגד דברים שאתה כותב זה מחייב אותי להיות ימני, כי אתה רואה בעצמך שמאלני. ההתיחסות לאדם במקום כפרט לחלק מקולקטיב אחיד היא צורת חשיבה "גזענית". בנוסף הדיון התחיל כאשר טענת שאין ליהודים זכויות אזרחיות. גם כאשר בדקתי את הנושא לעומק תיקנת את עצמך ליהודיים ישראלים. כלומר ההתייחסות אינה לאזרחי מדינה אלא מגדרית דתית. כלומר גם זאת צורת חשיבה גזענית. בנוסף הקבלה שלך את קיומה של מדינה אתנית חד גונית וראיה בה מדינה לגיטימית אשר יש לשאוף לקיומה היא עוד צורך חשיבה אשר מצדיקה "גזענות" והבדלה בין אנשים על בסיס דת גזע ומין. כמובן שאת כל אלו כבר טענתי כאן באשכול ומבחינתך לא מדןבר בגזענות אלא בדאות הומניות ולגיטימות בקרב העולם המערבי. לכן אמרתי כבר שאין כאן בסיס לדיון ובהצלחה בשיחותך עם יתר חברי הפורום. אין לי מה להתעמט עם טענה כזאת או אחרת שלך כי לא הבעתי שום טענה נגדית כאשר למען הכמת אמרתי אפילו דברים חריפים יותר ממה שאמרת אתה. אבל ככה זה שאני דוגל בשלטון החוק ואתה בטרנספר לבני אדם.
ד. זה שאתה חושב את זה לא הופך את זה לנכון. כל מי שקורא את הדיון יכל לראות בקלות איך הגבתי על דבר אחד ויחיד. ביקשתי ממך הבארות לגביו. הבארותך הראו שמה שהבנתי נכון ואתה מזה מנסה להשליך את דעותי לכיוון אחר. כי כאמור אצלך הכל שחור ולבן ואם אני לא מסכים איתך אז אני חייב להיות מישהו מהצד השני. כי יש רק שני צדדים.

המלצה. תעבור רגע על ההודעות שלי בשקט ותחשוב לבד מבלי לשתף בו את הפורום מה התשובות שלי והאם הדעה הכללית בהן יותר דומה לשלך או לאלו של אופיסר וקומוניסם.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 13:27 
סמל אישי של המשתמש
א,ב. אתה לא עוקב. ההצעה של בנט היא לא סתם פתרון שלא מקובל עלי. זה לא מדינה אחת מול שתי מדינות. זה אפרטהייד. אתה מבין מה כותבים לך? אתה מבין את המשמעות של הפתרון עבור הפלסטינים שאינם בשטחי סי? הרי כתבתי על זה פעמיים (ואתה מתעקש להתעלם). הוא לא מגדיר טוב יותר את המצב מאשר היום. הוא רק מרחיק את הגבול מזרחה וגם את זה כתבתי (כשאני חושב על זה, אין שום טיעון ענייני שכתבתי והתייחסת אליו. לא אחד). הפתרון הזה 'קיים' כמו שתאי גזים 'קיים'. העובדה שאתה לא רואה את זה ככה אלא נותן לו לגיטימיות (לא אמרתי בשום שלב שהוא מקובל עליך, וגם אי אפשר להסיק את זה מדברי) מעיד עליך.

ג. טוב, מאסתי בניתוח הפסיכולוגי. זה משעמם. בהתחשב בזה שלא ירדתי עדיין לשום מישור אישי, אני יכול להיות מרוצה. אתה יכול להמשיך לעשות מה שבא לך.
ד. מה? אם אני חושב שאני חכם יותר זה הופך אותי למתנשא, גם אם אני לא באמת חכם יותר (ובשום שלב לא אמרתי או רמזתי שזה המצב. סתם עוד מלמולי סרק שלך).
ומצחחק איך הדגמת בסעיף הזה בדיוק מה שאתה מלין עליו. הכנסת אותי לתבנית, ירית חץ, ואז דאגת לשים את המטרה סביבו. אין לך אפילו קצת ביקורת עצמית על מה שאתה כותב? אתה לא מזהה סתירות?

ואת ההמלצה שלך אני מחזיר ישר אליך. היא טובה. תשתמש בה.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 13:34 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
אז?

הלכה למעשה יש שם כרגע 300 אלף איש, לגרש אותם זה טרנספר וזה בלתי מוסרי. הם צריכים להיות אזרחים עתידיים של המדינה הפלשתינאית.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: בצלם
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 13:52 
סמל אישי של המשתמש
ציטוט:
הקביעה ש"אין פרטנר" מבטאת בצורה הטובה ביותר את הבון־טון הישראלי: אנחנו רוצים ומוכנים להגיע לפשרה מדינית, אבל אין עם מי לדבר. רוב הישראלים מאמינים ש"הפלסטינים יכלו לקבל מדינה מזמן לו הסכימו לפשרות שהוצעו להם, ואת כולן הם דחו". לא הרבה השתנה מאז האמירה המיוחסת לגולדה מאיר, "לעולם לא אסלח לערבים על שאילצו את ילדינו ללמוד להרוג אותם". השיח הפוליטי הקנוני בישראל לא מכחיש את האי־לגיטימיות של כיבוש כשלעצמו, אלא מבטא אמונה כנה בכך שבישראל מתקיימות נסיבות מיוחדות שמצדיקות החרגה בשיפוט המוסרי: במקרה של הסכסוך הישראלי־פלסטיני, הנכבש הוא האקטיבי והכובש הוא הכוח הפסיבי.

"הבית היהודי" בראשות נפתלי בנט מובילה בשנים האחרונות ניסיון למהפכה פרדיגמטית: זניחת הפרדיגמה השלטת שהמשך הכיבוש נכפה על הישראלים על ידי הסרבנות הפלסטינית, לטובת פרדיגמה חדשה שלפיה אין כיבוש, כי "אין עם כובש בארצו". גם הצעד של "בצלם" מבקש לחולל שינוי פרדיגמטי, ולכן הוא מעורר התנגדות כמעט מקצה לקצה. הישראלים נדרשים לזנוח את הפרדיגמה שהגדירה את זהותם ב–50 השנה האחרונות — שתוקפנותם למעשה נכפתה עליהם — ולקבל את עצמם כ"פושעים היסטוריים" מן השורה. בצלם לא מספק להם עובדות חדשות, אלא הבנה מחדש של מקומם בסיפור: מגורם פסיבי נטול אשמה לכוח אקטיבי הנושא באחריות.

"כל בני האדם מכירים בזכות למהפכה; כלומר, הזכות לסרב לשמור אמונים לממשלה ולהתנגד לה, כאשר עריצותה או חוסר יעילותה גדולים ובלתי נסבלים. אולם כמעט כולם אומרים שאין זה כך עכשיו". כך היטיב לתאר כבר במאה ה–19 ההוגה האמריקאי הנרי דייוויד ת'ורו. הישראלים לא רק מכירים בזכות זו, אלא גם גאים להחזיק באתוס של חובת הסירוב, כאשר הנסיבות מצדיקות זאת. יעיד על כך בין השאר מפעל "חסידי אומות העולם" של יד ושם, המעניק תואר כבוד ופרס ל"פורעי חוק" (בלי להשוות).

אולם כמעט כל הישראלים, מלבד אלה המכונים "שמאל קיצוני", מאמינים שהנסיבות כיום אינן מצדיקות אי־ציות. המעשה של בצלם יכול להיות מוצדק רק בנסיבות חמורות, ואלו לא מתקיימות לדידם. למעשה, בצלם חשף את הקונסנזוס הרחב השורר מתחת לוויכוח הפוליטי הסוער לכאורה בין ימין, מרכז ושמאל: הכיבוש לא נעים, אבל הוא לא נורא. רוב הציבור היהודי לא רואה דגל שחור שמתנוסס מעליו: אין פרטנר, הפלסטינים לא מחמיצים הזדמנות להחמיץ הזדמנויות, בפועל יש להם סוג של אוטונומיה, מצב אחיהם במדינות השכנות רע יותר, ההתנחלויות הן לא מכשול לשלום, צה"ל הצבא המוסרי בעולם.

בצלם אומר לישראלים שחגיגת ההחרגה נגמרה. הוא כופה עליהם להתמודד עם חומרת הכיבוש, ולא רק עם עוּבדת הכיבוש. גם לנסיבות המקילות יש גבול, אומרים בבצלם. 50 שנה זה הגבול. בצלם אומר לישראלים, שמי שנדרשים הפעם לפעולה שמעמידה למבחן את מחויבותם המוסרית כבני אדם זה הם עצמם. לכן בצלם מערער את הישראלים; הוא כופר בחסינותם המוסרית.

כדי לקבל את הלגיטימיות של מה שבצלם עשה, לא די להכיר בכך שהכיבוש הוא רע, אלא על הישראלים להכיר בכך שהם עצמם נהפכו לרעים, ושבמשך 50 שנה הם בנו וביססו מערכת ערכים וחוקים שלמה ששקר עצמי ביסודה, והעבירו אותה מדור לדור כמו מסורת. הישראלים מסרבים לבצלם, כי בסופו של דבר הם מעדיפים להמשיך להחזיק באשליית מוסריותם גם במחיר של המשך הכיבוש, מאשר לשאת באחריותם, פעולה שבלעדיה לא יוכלו לאסוף את הכוח הנדרש כדי לשים לו סוף.

http://www.haaretz.co.il/opinions/.premium-1.3105042

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 14:05 
סמל אישי של המשתמש
א+ ב. כמו שאמרת זה פתרון שלא מקובל עליך, כלומר זה פתרון. וכן הוא מגדיר את גבולות מדינת ישראל את אופיה ואת שאר הדברים. הרצון שלך לקבל החלטות על האחר זה דבר שעלי לא מקובל. דר"א אני לא חושב שבנט אוסר עליהם לבנות שדה תעופה במצב הזה. אבל כאן אני באמת לא יודע מספיק.
ג. תקרא לזה איך שאתה רוצה. צורת החשיבה שלך כםי שבאה לידי ביטוי באשכול כאן היא גזענית.
ד. לאיזה תבנית הכנסתי אותך? נתת הערה גזענית ביקשתי הסבר וההסבר היה גזעני מכאן הנחתי שאתה גזען. אחרי זה קבעת שאני איש ימין שבעד אפרטהיד משום מקום רק כי דעתי לא התאימה לך. לא ציירתי מטרה. אולי הנחתי מלכודת ונפלת לתוכה. למרות שלא חהרתי שום מלכודת ואתה סתם קפצת מרצונך לפח מבלי שהייתה למישהו כוונה לתפוס אותך בתוכו מאחר ואת הדיום איתך סיימת לפני כן.

עברתי ו.. מה אני אמור להבין מזה שאתה לא גזען? למען האמת לא חשבתי את זה עד אתמול אבל מאתמול זה נראה שאתה עושה מאמץ הרואי לשנות את החשיבה שלי לגביך. דר"א לא הבנתי בלי קשר איך זה קשור. אני לא טוען שאתה בעד כלום נגד כלום ושהדעה שלך היא כזאת או אחרת. תהא דעתך טובה עליך ואם תרצה לשנות אותה לכל כיוון שתבחר נכון עבורך. זה הכל.

שבת שלום דרך אגב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 14:06 
סמל אישי של המשתמש
זה הלינק של טקנו בצורה שתוכלו לחלוק
http://www.haaretz.co.il/misc/iphone-ar ... -1.3105042

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
א,ב. לא, לא לא פתרון, וגם לא כתבתי שזה פתרון שלא מקובל עלי. למעשה, השוותי אותו להצעה לעשות להם שואה. אתה בכלל קורא מה שאני כותב? אפרטהייד הוא לא פתרון. זה מביש שיש להצעה של בנט זכות קיום בחברה מתוקנת. ולא, בפעם העשירית. הוא לא מגדיר כלום שונה. ואמרת יפה - אתה לא מכיר מספיק. כלומר, אתה מתווכח איתי כבר יומיים בצורה די דוחה בלי שבכלל התעמקת בנושא.
ג. אני עדיין מחכה להסבר למה מה שאמרתי הוא גזעני. למה להתנגד לזכויות אזרחיות ליהודים אזרחי ישראל שכפו עצמם על יישות אחרת, יהא הסטטוס דלה אשר יהיה, זו גזענות? אין מענה. אתה יכול להמשיך לצעוק, אבל אין שום תוכן שם.
ד. לתבנית הגזען. ההסבר לא היה גזעני, והסקת המסקנות שלך מוטעית. החלטת מראש שזו המסקנה שתגיע אליה, ואתה מתעלם בחוסר אלגנטיות בולט מכל טיעון ענייני שלי. גם לא כתבתי בשום מקום שאתה איש ימין שבעד אפרטהייד. התייחסתי נטו למילים שאתה כותב.

ואתה אמור להבין שניהלת את הדיון הזה בצורה דוחה ומתנשאת, וירדת לפסים אישיים פעם אחר פעם בלי התגרות או תגובה. שלא התייחסת והגבת ל*אף* טיעון ענייני שכתבתי. דעתך עלי לא מעניינת אותי, אגב. אתה יכול לחשוב מה שאתה רוצה. לטובתך אבל, רצוי שדעתך תהיה מבוססת. אחרת אתה סתם יוצא קטן.

נערך לאחרונה על ידי אדום נחמד בתאריך 28 אוקטובר 2016, 14:22, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 14:20 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אדום נחמד כתב:
אז?

הלכה למעשה יש שם כרגע 300 אלף איש, לגרש אותם זה טרנספר וזה בלתי מוסרי. הם צריכים להיות אזרחים עתידיים של המדינה הפלשתינאית.

אוקיי, אז מלכתחילה אתה חושב שאסור היה לאפשר ליהודים לכפות עצמם *אזרחית* על הפלסטינים בגדה המערבית, אבל בהנתן שהם כבר עשו את זה וגרמו למקומיים לסבל מיותר, הדבר המוסרי לעשות הוא לחכות עד שיבוא הסדר ותקום מדינה (לזה, כרגע, אתה מתנגד כזכור), ולדרוש מאותה מדינה לאזרח את אלה שכפו עצמם עליה במשך יובל+מי יודע כמה עוד.

אתה עומד מאחורי הסיכום שלי, או שאתה רוצה לתקן?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 14:37 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
Officer Barbrady כתב:
אדום נחמד כתב:
אז?

אוקיי, אז מלכתחילה אתה חושב שאסור היה לאפשר ליהודים לכפות עצמם *אזרחית* על הפלסטינים בגדה המערבית, אבל בהנתן שהם כבר עשו את זה וגרמו למקומיים לסבל מיותר, הדבר המוסרי לעשות הוא לחכות עד שיבוא הסדר ותקום מדינה (לזה, כרגע, אתה מתנגד כזכור), ולדרוש מאותה מדינה לאזרח את אלה שכפו עצמם עליה במשך יובל+מי יודע כמה עוד.

אתה עומד מאחורי הסיכום שלי, או שאתה רוצה לתקן?

אני חושב שלא היה צריך לתת ליהודים להתיישב בגדה המערבית מלכתחילה. עכשיו כשמתגוררים 300 אלף, אי אפשר לפנות אותם. כמו שאני לא דורש מערביי ישראל להתפנות כי הם כבשו את הארץ שחייתי בה לפני 2000 שנה, כך הפלשתינאים לא צריכים לדרוש מהיהודים בגדה להתפנות בגלל שלפני 50 שנה הגדה הייתה ריקה מיהודים. אני דורש מאותה מדינה לאזרח את אותם יהודים, אני דורש לכפות עליה ערכי מוסר אוניברסליים של קבלת האחר, כפי שארה"ב כפתה על חלק מהמדינות המוסלמיות בחירות דמוקרטיות וזכויות לנשים. אם לא היה לי צבא חזק, הריקבון המוסרי בחברה הפלשתינאית (המוסלמים שבה) היה נשאר. מכיוון שאני החזק בסיפור, יש לי את האפשרות לכפות עליהם את הערכים האלה. בדיוק כפי שבמשך מאות שנים לא הייתי החזק, והייתי נאלץ להתפלל במדרגה השביעית של מערת המכפלה והיום כשאני החזק, אני יכול להתפלל בתוך המערה כל הזמן. הומניזם.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 14:38 
סמל אישי של המשתמש
א. אדום נחמד אם אתה כותב שההצעה של בנט היא לא סתם פתרון שלא מקובל עליך זה אומר שזה פתרון. אתה גם ממשיך ושואל אם אני יודע מה הפתרון הזה אומר עבור הפלסתינאים שלא בשטחי c... כלומר אתה מתייחס להצעה הזאת כפתרון. לא לגיטימי בדיוק כמו שג'נוסייד אינו פתרון לגיטימי אבל זה עדין פתרון.
ב. כי אתה מתייחס ליהודים אזרחי ישראל ולא לאזרחי ישראל בכללותם. כידוע לך יש גם מיעוטים אחרים בארץ הזאת. אבל אתה עושה הבדלה על בסיס דת. זה גזעני. לכל אזרחי ישראל אין זכויות אזרחיות מיבר לגבולות 67. אין קשר ליהדות וגם אמרתי את זה כאן באשכול. עכשיו אפשר לשאול למה אתה רואה בישראלים כיהודים ללא הבדלה וצה זה אומר על המדיניות הפנים ישראלית וצורת החשיבה שלך אבל אין לי כוח לזה. כאמור נתתי לך לחזור בך כמה פעמים וגם הסברתי מה הבעיה ובחרת ךהתעלם ולציין שזה לא בעייתי. אז תפתאל זה לא.
ג. לא קבעתי שאתה גזען עד שרמרת אמירה גזענית. תראה לי פעם אחת לפנח האשכול שקראתי לך גזען? היו לי הרבה דיונים בסגנון עם טכנובוי מעולם לא קראתי לא גזען כי הוא מעולם לא אמר אמירות גזעניות כמו שאתה אמרת.

נערך לאחרונה על ידי el dudernio בתאריך 28 אוקטובר 2016, 14:43, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 14:42 
סמל אישי של המשתמש
אין מקום להשוואה כלל ועיקר בין המתנחלים והערבים.
אבל בכל מקרה, הייתי מסכים לטענה שלך לו היית גם כופה על ישראל ערכים ליברליים, ומאזרח את הפלסטינים מחר. מכיוון שאתה לא עושה את זה, אלא מוכן לחיות בשלום עם כיבוש צבאי לתקופת זמן לא מוגבלת שאתה תחליט מתי תסתיים, לא ברור תחת איזה סעיף מוסרי אסור לכפות על ישראל להסיר ידיה האזרחיות מהשטחים.

ואני חייב לומר שאני לא מצליח להבין איך מי שממש חי את הגלות למרות שמעולם לא חווה אותה אישית, מוכן לנצל את כוחו כשהוא החזק. הייתי מצפה ממי שסבל מנחיתות כל כך הרבה שנים להיות רגיש לחלש..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 14:49 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
א. אדום נחמד אם אתה כותב שההצעה של בנט היא לא סתם פתרון שלא מקובל עליך זה אומר שזה פתרון. אתה גם ממשיך ושואל אם אני יודע מה הפתרון הזה אומר עבור הפלסתינאים שלא בשטחי c... כלומר אתה מתייחס להצעה הזאת כפתרון. לא לגיטימי בדיוק כמו שג'נוסייד אינו פתרון לגיטימי אבל זה עדין פתרון.
ב. כי אתה מתייחס ליהודים אזרחי ישראל ולא לאזרחי ישראל בכללותם. כידוע לך יש גם מיעוטים אחרים בארץ הזאת. אבל אתה עושה הבדלה על בסיס דת. זה גזעני. לכל אזרחי ישראל אין זכויות אזרחיות מיבר לגבולות 67. אין קשר ליהדות וגם אמרתי את זה כאן באשכול. עכשיו אפשר לשאול למה אתה רואה בישראלים כיהודים ללא הבדלה וצה זה אומר על המדיניות הפנים ישראלית וצורת החשיבה שלך אבל אין לי כוח לזה. כאמור נתתי לך לחזור בך כמה פעמים וגם הסברתי מה הבעיה ובחרת ךהתעלם ולציין שזה לא בעייתי. אז תפתאל זה לא.
ג. לא קבעתי שאתה גזען עד שרמרת אמירה גזענית. תראה לי פעם אחת לפנח האשכול שקראתי לך גזען? היו לי הרבה דיונים בסגנון עם טכנובוי מעולם לא קראתי לא גזען כי הוא מעולם לא אמר אמירות גזעניות כמו שאתה אמרת.

א. הסקת המסקנות שלך חלשה ביותר. אולי לא היה ברור לך שכשאני קורא לשואה 'פתרון' זה נעשה בציניות. אני אחזור על דבריי אם זה לא היה ברור - זו בושה לכל ישראלי באשר הוא שיש להצעה של בנט זכות קיום ציבורית.
ב. כבר עברנו את זה, והסברתי שמכיוון שהפלסטינים אזרחי ישראל לא משתמשים במניפה היהודית למען הקמת קולוניות בשטחים, אני לא מכליל אותם. כתבתי גם שלו היו כאלה שעושים כן, הייתי מכליל אותם. אתה שם לב לכמה אתה מדרדר את השיח, כשאתה לא קורא מה אני כותב?
ג. לא אמרתי שום אמירה גזענית, וחובת ההוכחה עליך. הסברתי מאה פעם (ממש מאה) למה אני מתנגד לדרישה של יהודים לזכויות אזרחיות בשטחים הכבושים. אתה יכול לא להסכים, ואתה לא תהיה היחיד, אבל הנימוק שלי אינו גזעני כלל וכלל. היית יודע את זה אם אשכרה היית מתעמק במה שאני כותב ולא זורק ססמאות נבובות לאויר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: בצלם
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 15:01 
סמל אישי של המשתמש
א. שוב אמרתי אנחנו רואים את המושג פתרון אחרת. זה שיש פתרון לא הופך אותו ללגיטימי. למשל הפתרון הסופי היווה פתרון לבעיה "היהודית". האם הפתרון הזה לגיטימי? לא. האם הוא פתרון? כן.
ב. במה מי משתמש ולמה זה לא קשור להכללה. זה שהם לא משתמשים במניפה לא אומר שלהם יש את הזכויות. הזכויות ניתנות אל ידי הריבון וכל עוד אינם אזרחי הריבון הזכויות אינן ניתנות ללא קשר לשייכותם האתנית. זה לא קשור לדעה או העמקה בכתוב. מסיבה לא ברורה אתה עדין מבצע את ההפרדה הזאת לא שברור לי למה.
ג.להגיד שליהודים אין זכויות בשל יהדותם זה גזעני. גם אם לא התכוונת לזה האמירה גזענית. עכשיו אני לתומי חשבתי שמדובר ישראלים שאין להם את הזכויות האזרחיות מחוץ לגבולות המדינה אולם אתה חוזר ומתקן אותי שלא מדןבר בישראלים בכלל אלא ביהודים אזרחי מדינת ישראל בפרט. שתבין אין לי חילוקי דעות עם הטענה לגבי הישראלים בכלל רק שלא ברור למה אתה מתעקש להכניס את המושא היהודי לסיפור כאשר הוא אינו קשור.

באמת שאין לי רצון להתייחס לדברים הנוספים. אני מתייחס לדבר אחד בלבד, וזה שאתה מחפש להצדיק את האמירה הגזענית בהתפתלויות לא משנה עבורי דבר, אם מבחינתך זה שאני לא מתכוון להתייחס להצדקת גזענות ברצינות זאת חוסר העמקה אז ראה זאת כך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 15:09 
סמל אישי של המשתמש
א. מה שתגיד
ב. אין פה שום הכללה. הערך הבסיסי הוא שאין צידוק מוסרי לטף אדם לנצל את כח מדינתו הכובשת בשביל לדרוש זכויות אזרחיות בשטחים אותם מדינתו כבשה. מכיוון שיהודים עושים את זה ואף קבוצה אתנית אחרת לא, כתבתי יהודים. כתבתי גם שזה יהיה תקף באותה מידה על לא יהודים באם יעשו את זה גם. מה כל כך קשה לך לקלוט?
ג. שוב, בפעם האלף, זה *לא בשל יהדותם*!!!!!! תקרא כבר את המילים שכתובות בעמודים האחרונים!! יואו אתה מעייף..

אין לך ולא היה לך רצון לנהל דיון ענייני, והפינג פונג הזה מוכיח את זה בדיוק. מה שמוזר לי הוא שבחרת מיוזמתך להשחית שעות רבות בשביל לא יותר מלנסות להביך אותי. ובצורה די שלומיאלית.
אם אתה חושב שהצלחת, אני מפרגן לך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 15:14 
גם להרוג את כולם זה פתרון מעולה. 100% הצלחה.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 15:31 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
א. מה שתגיד
ב. אין פה שום הכללה. הערך הבסיסי הוא שאין צידוק מוסרי לאף אדם לנצל את כח מדינתו הכובשת בשביל לדרוש זכויות אזרחיות בשטחים אותם מדינתו כבשה.

ההתחלה של ב. מסכמת את הדיון. כמו שאמרתי על זה אני מסכים ואם זאת כוונתך אין לי בעיה אם מילה מהכתוב. אין צורך בהמשך. ואין צורך להתייחס לשום קבוצה אתנית כי הערך הבסיסי חל על כולם.

אוגסטוס זה אפילו פתרון מבורך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 15:33 
סמל אישי של המשתמש
ההתחלה של ב היא סיכום של כל מה שאמרתי עד עכשיו, וזה הוסבר בלי סוף.

מקווה שנהנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 22:06 
סמל אישי של המשתמש
נחמד לקרוא על השותף לדרך של בצלם.

ציטוט:
מחיר החרם: רוג'ר ווטרס מפסיד מיליונים עקב התבטאויותיו נגד ישראל
חבר להקת פינק פלויד, רוג'ר ווטרס, הידוע בתמיכתו בחרם נגד ישראל ובקריאותיו התכופות לאמנים שלא להופיע בארץ, חווה קשיים במימון סיבוב ההופעות הבא שלו לאחר שחברות ונותני חסות רבים נמנעים מלעבוד עימו בשל התבטאויותיו
עמי פרידמןפורסם: 28.10.16 , 11:33

כבר קרוב לעשור שרוג'ר ווטרס נחשב לאחד המבקרים החריפים ביותר של ישראל ומדיניותה בשטחים, אך יתכן שזה מתחיל לעלות לו בפרנסה: אתר "Page Six" מדווח כי חברות ונותני חסות פוטנציאליים עבור סיבוב ההופעות הקרוב של המוזיקאי (המתוכנן להיות גדול, ראוותני ומושקע) נמנעים מלעבוד עמו, בשל דעותיו בנוגע לישראל.

על פי האתר, חברת "אמריקן אקספרס" נרתעה מלממן 4 מיליון דולר מהוצאות סיבוב ההופעות של ווטרס ב-2017, זאת לאחר שנתנה חסות לפסטיבל "דסרט טריפ" שהתקיים החודש בארצות הברית, בו הופיעו על במה אחת אגדות רוק כמו בוב דילן, פול מקרטני, ניל יאנג, הרולינג סטונס ווטרס עצמו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4871386,00.html

בעזרת ה' שתהיה זו מחלה מדבקת שאין לה מזור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 22:09 
סמל אישי של המשתמש
דווקא ציפיתי שתעריך אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 22:17 
סמל אישי של המשתמש
לפעמים גם אתה טועה.

ולמה ציפית ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 22:18 
מאז שגיליתי שדייויד גילמור שר את wish you were here, ההערכה שלי לווטרס ירדה בצורה קיצונית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 22:20 
סמל אישי של המשתמש
אדם עם עקרונות,
שנלחם עליהם,
גם אם הם מושכים אש,
ואפילו פוגעים לו בכיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 22:33 
סמל אישי של המשתמש
'פוגעים לו בכיס'..
אפילו הנינים שלו מסודרים כלכלית..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 22:38 
סמל אישי של המשתמש
אני מכבד אדם עם עקרונות. לא בטוח שיש לו עקרונות כמו דעות וזה קצת שונה.
על כל פנים גם מי שאני מכבד או מעריך בגלל הסיבות שעליהן דיברת ומתנגש עם המשפט הבא שאכתוב נכנס לבעיה מבחינתי.

ותמיד אמרתי שהבריאות שלי ושל משפחתי , הפרנסה של משפחתי, ומדינת ישראל כבית של האם היהודי קודמים גם להפועל.

כל מי שמנסה לפגוע לי באחד מהשלושה הראשונים מתועב בעיני גם אם הוא איש עקרונות כאלה או אחרים.
מהבחינה הזו אני 100% שימון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 28 אוקטובר 2016, 22:43 
סמל אישי של המשתמש
מי שפוגע היום בישראל זה בעיקר ממשלת ישראל. לא אף אחד אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 09:12 
Officer Barbrady כתב:
אם נכנסנו למי התחיל עם מי, אפשר להגיד שמדינות ערב ישבו על הגבולות וכבשנו את סיני והגדה המערבית כדי להרחיק אותם ממרכז הארץ המאוכלס ביהודים. אבל זה לא משנה, המציאות כרגע היא שבגדה המערבית אין יישות דמוקרטית (או לפחות לא אלימה) שחזקה מספיק כדי לשלוט גם לאחר שנסוג. הרשות תיאכל ע"י חמאס או דאעש (מי שיגיע קודם) ואנחנו נחטוף טילים על כפר סבא ונתב"ג. אני אמור לסיים את הסבל של הפלשתינאים כדי לגרום לסבל של יהודים? לא מסכים. עשיתי את זה בעזה, "הקלתי" (לא באמת) את חייהם של 2 מיליון עזתים והרסתי את חייהם של מאות אלפי (אם לא מיליוני) יהודים ישראלים שגדלים תחת איום מתמיד של טילים.
אני לא חושב שיישוב הארץ הוא התחלת הגאולה, אני לא שונא ערבים - אני רוצה לחיות בבטחון. זאת הסיבה שאני תומך כרגע בהמשך הכיבוש בגדה המערבית, ואני חושב שרוב הציבור הישראלי שתומך בהמשך הכיבוש תומך בה מסיבות בטחוניות ולא אידיאולוגיות.

ובקשר לפסקה השניה, לא דיברתי על איבוד הזכויות שלי. להיפך. אני רוצה לשמור על הזכויות שיש לי היום, ואין לי בעיה אם זה יהיה יהודי (כמו בנימין נתניהו מחלל השבת) או גוי שישלוט עלי.

אז תן לי לסכם בקצרה את דעתך ותובנתך:
כבשנו אדמה של עם אחר.
50 שנה אנחנו מדכאים אותו בכל תחומי החיים האפשריים, ובנוסף אנחנו מיישבים אזרחים שלנו בשטחים שלו, בניגוד לחוק הבינלאומי ובניגוד לכל כלל מוסרי סביר.
בכך גרמנו לזה, שאותו עם בייאושו ובסבלו לא מוצא דרך אחרת אלא לפגוע בנו ולהעיף עלינו טילים.
עכשיו אתה אומר שבגלל הטילים הללו, שאנחנו הגורמים הבלעדיים לכניסתם לזירה, אנחנו צריכים להישאר שם עוד 50 שנה.
האם הסיכום נכון?
האם אתה לא רואה כאן הוקוס-פוקוס מוסרי מכוער?

עכשיו, העובדות לגבי העבר הן דבר ברור. החזון שלך בעניין הטילים הוא בגדר חזון בלבד (משותף אמנם לך ולעוד כמה...).

מנין הבטחון שאם נחזיר את השטחים שאינם שלנו ותוקם מדינה פלשתינית, הם יירו עלינו טילים?
ואם זה לא יקרה?
אם חשש מירי טילים הוא עילה לכיבוש ושליטה על אוכלוסיה של עם אחר, האם לדעתך כדאי לכבוש ולהשתלט מחדש על דרום לבנון? על סוריה?

אשמח אם תענה הפעם, גם על שאלות שלא נוח לך איתן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 11:48 
אדום מטלי כתב:
Officer Barbrady כתב:
אם נכנסנו למי התחיל עם מי, אפשר להגיד שמדינות ערב ישבו על הגבולות וכבשנו את סיני והגדה המערבית כדי להרחיק אותם ממרכז הארץ המאוכלס ביהודים. אבל זה לא משנה, המציאות כרגע היא שבגדה המערבית אין יישות דמוקרטית (או לפחות לא אלימה) שחזקה מספיק כדי לשלוט גם לאחר שנסוג. הרשות תיאכל ע"י חמאס או דאעש (מי שיגיע קודם) ואנחנו נחטוף טילים על כפר סבא ונתב"ג. אני אמור לסיים את הסבל של הפלשתינאים כדי לגרום לסבל של יהודים? לא מסכים. עשיתי את זה בעזה, "הקלתי" (לא באמת) את חייהם של 2 מיליון עזתים והרסתי את חייהם של מאות אלפי (אם לא מיליוני) יהודים ישראלים שגדלים תחת איום מתמיד של טילים.
אני לא חושב שיישוב הארץ הוא התחלת הגאולה, אני לא שונא ערבים - אני רוצה לחיות בבטחון. זאת הסיבה שאני תומך כרגע בהמשך הכיבוש בגדה המערבית, ואני חושב שרוב הציבור הישראלי שתומך בהמשך הכיבוש תומך בה מסיבות בטחוניות ולא אידיאולוגיות.

ובקשר לפסקה השניה, לא דיברתי על איבוד הזכויות שלי. להיפך. אני רוצה לשמור על הזכויות שיש לי היום, ואין לי בעיה אם זה יהיה יהודי (כמו בנימין נתניהו מחלל השבת) או גוי שישלוט עלי.

אז תן לי לסכם בקצרה את דעתך ותובנתך:
כבשנו אדמה של עם אחר.
50 שנה אנחנו מדכאים אותו בכל תחומי החיים האפשריים, ובנוסף אנחנו מיישבים אזרחים שלנו בשטחים שלו, בניגוד לחוק הבינלאומי ובניגוד לכל כלל מוסרי סביר.
בכך גרמנו לזה, שאותו עם בייאושו ובסבלו לא מוצא דרך אחרת אלא לפגוע בנו ולהעיף עלינו טילים.
עכשיו אתה אומר שבגלל הטילים הללו, שאנחנו הגורמים הבלעדיים לכניסתם לזירה,
אנחנו צריכים להישאר שם עוד 50 שנה.
האם הסיכום נכון?
האם אתה לא רואה כאן הוקוס-פוקוס מוסרי מכוער?

עכשיו, העובדות לגבי העבר הן דבר ברור. החזון שלך בעניין הטילים הוא בגדר חזון בלבד (משותף אמנם לך ולעוד כמה...).

מנין הבטחון שאם נחזיר את השטחים שאינם שלנו ותוקם מדינה פלשתינית, הם יירו עלינו טילים?
ואם זה לא יקרה?
אם חשש מירי טילים הוא עילה לכיבוש ושליטה על אוכלוסיה של עם אחר, האם לדעתך כדאי לכבוש ולהשתלט מחדש על דרום לבנון? על סוריה?

אשמח אם תענה הפעם, גם על שאלות שלא נוח לך איתן.

נעזוב רגע את הדמוגגיה הזולה
אבל אני חייב להבין משהואחד קטן, ואשמח לתשובה של כן או לא והסבר על התשובה
מחר בבוקר קם מנהיג חדש בישראל, סוחף את ההמונים ומאחד את השורות, מציע הצעה לפלשתינאים 0 התנחלויות גבולות 67 ואם רוצים חילופי שטחים
האם הם מקבלים חמאס,פת"ח וכל הפלגים , מקבלים או לא ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 11:52 
סמל אישי של המשתמש
1. איפה אתה רואה דמגוגיה?
2. מדינה פלסטינאית?
ירושלים?
זכות השיבה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 11:55 
KingAlpaca כתב:
1. איפה אתה רואה דמגוגיה?
2. מדינה פלסטינאית?
ירושלים?
זכות השיבה?

כשאפנה אלייך תדע
בינתיים אתה יכול להמשיך בשלך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 אוקטובר 2016, 12:00 
סמל אישי של המשתמש
אבל "שלי" זאת תוכנית רב מערכתית להתעלל במאותגרים שכלית באינטרנט,
ולכן אתה חלק חשוב ובלתי נפרד מהתוכנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 598 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 20  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 10 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: