Officer Barbrady כתב:
אם נכנסנו למי התחיל עם מי, אפשר להגיד שמדינות ערב ישבו על הגבולות וכבשנו את סיני והגדה המערבית כדי להרחיק אותם ממרכז הארץ המאוכלס ביהודים. אבל זה לא משנה, המציאות כרגע היא שבגדה המערבית אין יישות דמוקרטית (או לפחות לא אלימה) שחזקה מספיק כדי לשלוט גם לאחר שנסוג. הרשות תיאכל ע"י חמאס או דאעש (מי שיגיע קודם) ואנחנו נחטוף טילים על כפר סבא ונתב"ג. אני אמור לסיים את הסבל של הפלשתינאים כדי לגרום לסבל של יהודים? לא מסכים. עשיתי את זה בעזה, "הקלתי" (לא באמת) את חייהם של 2 מיליון עזתים והרסתי את חייהם של מאות אלפי (אם לא מיליוני) יהודים ישראלים שגדלים תחת איום מתמיד של טילים.
אני לא חושב שיישוב הארץ הוא התחלת הגאולה, אני לא שונא ערבים - אני רוצה לחיות בבטחון. זאת הסיבה שאני תומך כרגע בהמשך הכיבוש בגדה המערבית, ואני חושב שרוב הציבור הישראלי שתומך בהמשך הכיבוש תומך בה מסיבות בטחוניות ולא אידיאולוגיות.
ובקשר לפסקה השניה, לא דיברתי על איבוד הזכויות שלי. להיפך. אני רוצה לשמור על הזכויות שיש לי היום, ואין לי בעיה אם זה יהיה יהודי (כמו בנימין נתניהו מחלל השבת) או גוי שישלוט עלי.
אז תן לי לסכם בקצרה את דעתך ותובנתך:
כבשנו אדמה של עם אחר.
50 שנה אנחנו מדכאים אותו בכל תחומי החיים האפשריים, ובנוסף אנחנו מיישבים אזרחים שלנו בשטחים שלו, בניגוד לחוק הבינלאומי ובניגוד לכל כלל מוסרי סביר.
בכך גרמנו לזה, שאותו עם בייאושו ובסבלו לא מוצא דרך אחרת אלא לפגוע בנו ולהעיף עלינו טילים.
עכשיו אתה אומר שבגלל הטילים הללו, שאנחנו הגורמים הבלעדיים לכניסתם לזירה, אנחנו צריכים להישאר שם עוד 50 שנה.
האם הסיכום נכון?
האם אתה לא רואה כאן הוקוס-פוקוס מוסרי מכוער?
עכשיו, העובדות לגבי העבר הן דבר ברור. החזון שלך בעניין הטילים הוא בגדר חזון בלבד (משותף אמנם לך ולעוד כמה...).
מנין הבטחון שאם נחזיר את השטחים שאינם שלנו ותוקם מדינה פלשתינית, הם יירו עלינו טילים?
ואם זה לא יקרה?
אם חשש מירי טילים הוא עילה לכיבוש ושליטה על אוכלוסיה של עם אחר, האם לדעתך כדאי לכבוש ולהשתלט מחדש על דרום לבנון? על סוריה?
אשמח אם תענה הפעם, גם על שאלות שלא נוח לך איתן.