תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 18:28

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 09:56 
pokara כתב:
לירון האדום כתב:
pokara כתב:
לירון כתב:
ציטוט:
בדיוק בגלל מה שקורה באביב הערבי, בו כל ארגון טרור/מורדים/מליציה הרגיש שהוא יכול להרים את הראש התחילו מלחמות האזרחים.
לכן כן יש לדכא את ארגוני הטרור האלו ולא לתת להרים ראש.
מי צריך לעשות את זה? ההנהגה הפלסטינית, בדומה למה שמובראכ עשה.
הבעיה היא שמי שיצטרך לחיות עם זה, זה לא רק הם אלא גם אנחנו.
בטחונות כגון- כח בינלאומי בגבולות בצד הפלסטיני, שטח מפורז, פיקוח על נשק שנכנס.
בטחונות במידה ויש הפרה מצד הפלסטינים, יש הטלות סנקציות כמו באיראן (סגירת גבולות, סגירת המסחר וכו').
כל זה לצד מה שאתה אומר שזה גבול עם גדרות חכמות, אמצעים טכנולוגים וכו'.
כל מה שאמרתי לא בא על חשבון מה שאתה אמרת, אלא בנוסף.

ראשית, לא ממש מעניין אותי כמה ארגוני טרור/מורדים/מליציה שם ינסו להרים את הראש, אני דיי בטוח שבסופו של דבר ישאר רק ארגון אחד שישלוט על כולם, ומבחינתנו הוא היחידי הרלוונטי שיהיה אחראי למציאות בשטח. (ומהניסיון הקטן שלי, אני דיי משוכנע שהמתנגדים לשלטון זה לא יחיו יותר מידי בשביל לנסות ולפגוע בנו).
כך שמבחינת ישראל, כל ניסיון פגיעה עתידי בה, האחראי לכך היא ההנהגה בשטח (גם אם לא נבחרה באופן דמוקרטי) והתגובה הישראלית תצטרך להיות כזאת שתגרום להם לחשוב חמש פעמים אם בכלל לחשוב על ניסיון פגיעה נוסף.

עכשיו, מעבר לכך שבטחונות כמו שאתה דורש סביר להניח שגם הצד השני ידרוש,אני לא ממש הייתי רוצה למסור את ה"רשות" תגובה שלנו לעולם.
האם תהיה מוכן לפירוז שטחים מהצד הישראלי? האם תהיה מוכן לכוח בינלאומי לאורך קווי הגבול בצד הישראלי?

בלבנון התבצע ירי כלפי ישראל מתוך ומקרבת מוצבי הכוח הבינלאומי שעוצם עיניים (אולי בגלל פחד) וכמובן הכחיש, למה אתה חושב שזה יהיה שונה כאן?
כמו שכיום אני לא חושב שהאו"ם הוא גוף אוביקטיבי שבאמת בא לעשות צדק בעולם, אני בעתיד לא ארצה שהוא יהיה זה שיקבע וכביכול ישמור על בטחונינו כאן.

חשוב שיישאר כמו שאמרת רק ארגון אחד שישלוט על כולם - מבחינתי זה אותו ארגון שיגיע להסכם מדיני עם ישראל ולכן יהיה אינטרס לישראל ולעולם לשמור על אותו "ארגון"
ושלא תהיה הפיכה בסגנון האביב הערבי.
לא אמרתי למסור את רשות התגובה לעולם, הסכם+בטחונות+סנקציות אמור להרתיע את הצד השני.
גם כיום יש כוחות יוניפיל בגבול ישראל לבנון בתוך שטח ישראל.
אחד מסעיפי ההסכם אמור להתייחס לחוסר היכולת/פחד של כוחות הבינלאומים ולשנות את המצב הנוכחי.
אני לא אסכים שיהיה שטח מפורז בתוך ישראל, בדיוק כפי שאין בגבול סיני שטח מפורז מבחינת ישראל.

המשפט המודגש הוא הבעיה הגדולה שלי עם מה שאתה כותב,
אתה מבין שבמציאות הקיימת בעולם הערבי (בכל אופן ממה שאני רואה במהלך כמעט 50 שנות חיי), השלטון נתפס בכוח ולאו דווקא באמצעים דמוקרטים.
אתה מבין שכל עוד ישראל נמצאת שם, ההנהגה שם תתפס כמעיין "הנהגה בחסות" ישראל.
אז נכון, ברגע שנצא משם ככל הנראה יהיה שם מרחץ דמים (בדומה למה שקרה בעזה), שבסופו ארגון אחד ישלוט (ולהערכתי זה יהיה החמאס), אבל עם כל הצער על חלק מחיי האדם שילקחו שם, זאת לא הבעיה שלנו ואסור לנו להתערב.

עכשיו, זה לא שאני סומך עליהם יותר ממך, או מאמין בהם (ומי שרוצה לחשוב שאני גזען, סבבה),
אבל אני חושב שאנחנו צריכים לתת לילדינו ולהם את הצאנס לחיים נורמאלים כאן (וכן, גם להראות לעולם שמבחינתנו עשינו הכל על מנת לחיות לצידם בשלום),
ואם הם יחליטו לא לקחת את הצאנס הזה ולהמשיך ולנסות לפגע בנו, תהיה לנו את כל הלגיטימציה להראות לעולם שמה שקורה כאן כיום, זה גן עדן לעומת מה שאנחנו יכולים לעשות אם נרצה...

קרא לי גזען, אבל האביב הערבי הוכיח שהדמוקרטיה לא מתאימה עדיין לעם הערבי.
דווקא בדיקטטורה לא היו מלחמות אזרחים עקובות מדם.
לא מפריע לי שההנהגה תיתפס "בחסות" ישראל או כפרו אמריקאית.
עובדה שהשלום עם מצריים החזיק ועודנו מחזיק מעמד וכך גם הסכם השלום עם ירדן.
הסיבה שבגינה לא נפתחה מערכה צבאית מצד סוריה כלפי ישראל, היתה בגלל שלטונו אל אסד (האב והבן).
דווקא עכשיו יש יותר סיכוי שתהיה שם מערכה צבאית כאשר אין שליט יחיד בסוריה.
הבעיה היא שברגע שנצא מכל איו"ש (כולי תקווה שזה יקרה בקרוב), "האש" תופנה גם כלפי ישראל ולא רק כלפי פנים.
עכשיו אתה אומר במקרה כזה - מראים להם שמה שקורה היום זה גן עדן לעומת מה שיקרה, זאת אומרת שמה? שנכבוש שוב את כל איו"ש?
ששוב נחזור למצב של היום?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 10:04 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון, אתה לא חושב שאולי הגיע הזמן לשאול למה כולם מבינים אותך בצורה שונה מזו שאתה חושב שהתכוונת אליה?
כולנו רשעים שנהנים לסלף ולשקר?

רשעים ? לא.
אבל אתם להוטים כל כך להוציא את האחר כגזען/אחד שאין לו מושג/ימני קיצוני/שקר אחר
שאתם פשוט מסלפים את הדברים, מבינים את מה שאתם רוצים להבין.
ובעיקר לא מקבלים את הדעה של האחר.
אז אשאיר אתכם להסכים אחד עם השני.
דרך אגב מי זה כולם? האם גם פאביו או ד״ר אבי או פוקרה חושבים כמוך?

למה אתה מחליט עבורנו שאנחנו להוטים להוציא אותך גזען/שאר הדברים שכתבת?
למה אתה מחליט שאנחנו "לא מקבלים את הדעה של האחר"?
למה אתה מסלף ומכניס לנו מילים לפה?
*כן, גם אני יודע לעשות את התרגיל הזה. אז צא מהראש שלך עצמך כבר, ודי להתקרבן.

אנחנו מנהלים דיון. כן, אני לא מסכים איתך. כן, זה אומר שאני חושב אחרת. באיזה מובן "לא קיבלתי את דעתך"? ובאיזה אופן התיחסתי לדעתך באופן שונה מאיך שאתה התייחסת לדעתי?

ושוב, יש פה כמה וכמה אנשים שאפילו ביניהם לא בהכרח מסכימים, ולכל אחד מאיתנו באת בטענה שאנחנו מסלפים את הדברים שלך ומבינים אותם אחרת מאיך שהתכוונת. רק הצעתי לך לשקול את האפשרות שאולי אתה (1) מתנסח לא טוב או (2) אנחנו צודקים בפרשנות שלנו את הדברים שלך .

רק בשביל להסביר לך מדוע סיימתי איתך את הדיונים -
שים לב שאתה כותב לי:
ציטוט:
לירון, אתה לא חושב שאולי הגיע הזמן לשאול למה כולם מבינים אותך בצורה שונה מזו שאתה חושב שהתכוונת אליה?
כולנו רשעים שנהנים לסלף ולשקר?

אתה זה שהשתמשת ברבים, אתה זה שאמרת כולם וכולנו.
ואז אני עניתי לך שאתם ככה וככה, אמרתי אתם כי אתה זה שהכללת את עצמך בקבוצה, לא אני הכללתי אותך.
הא? על מה אתה מדבר? מה הבעיה עם זה שכתבתי כולנו (כשברור שהתכוונתי לכל אלה שאתה טוען שמסלפים את דבריך, ולא לפאביו למשל)? לא 'הכללתי'. דיברתי בשם אנשים שאתה מאשים אותם באותו דבר כל הזמן. פעם זה את טקנו, פעם את 20, פעם אותי.. אני באמת לא מבין מה הבעיה שלך
ציטוט:

עכשיו גם כתבת:
ציטוט:
ק הצעתי לך לשקול את האפשרות שאולי אתה (1) מתנסח לא טוב או (2) אנחנו צודקים בפרשנות שלנו את הדברים שלך

פה קבור הכלב, אין צורך לפרשן את הדברים שלי.
אני אדם בוגר שיודע דווקא להתנסח בצורה רהוטה ולא כמו הניסיון הנלוז שלך לטעון אחרת.
כפי שלא פרשנתי את דברייך אלא התייחסתי אליהם בכבוד, כך גם היה מצופה ממך, לא לפרשן את הדברים אלא להתייחס אליהם בכבוד.
את זה לא עשית.
העדפת לטעון שאני לא מתייחס לדבריך, העדפת "לפרשן" את דבריי בצורה כזאת שתתאים לך.
על כן, אין לי עוד רצון להמשיך ולהתדיין איתך.
אמשיך להתדיין עם כאלו שיודעים לקבל את דעות האחר מבלי "לפרשן" את הדברים.

לא קבור שום כלב. לא משנה מה אתה חושב על עצמך ועל דרך ההתנסחות שלך, שוב ושוב אנשים מבינים את הדברים שלך אחרת ממה שרצית. אבל מתי לא התיחסתי לדברים שלך בכבוד?
שמע, ברצינות, ההתקרבנות הזו לא הולמת אותך, ואם אתה מעדיף להתעסק בלהתבכיין כשבפועל אנשים השקיעו בך טונות של מלל מפורט ומנומק (שזו בעצם הוכחה שמכבדים אותך), זה עניין שלך. ואם אתה חושב שאתה "מעניש" מישהו כשאתה לא מתדיין איתו, אז זה רק את עצמך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 10:16 
שאלת אותי:
ציטוט:

אז עניתי לך -
ציטוט:
ואז אני עניתי לך שאתם ככה וככה, אמרתי אתם כי אתה זה שהכללת את עצמך בקבוצה, לא אני הכללתי אותך.

אדום נחמד כתב:
שוב ושוב אנשים מבינים את הדברים שלך אחרת ממה שרצית.

מי אלו אותם אנשים? פאביו? ד"ר אבי? פוקרה? אופיסר?

עם טקנו סיימתי לדון מאז שהוא סילף את דבריי בצורה מרושעת.

אם אתה רוצה להתדיין, תפסיק לפרש דברים, תכתוב את דעתך, תגיב על דעתי, תענה על שאלותיי כפי שאני עונה לשאלותייך.
אם משהו לא ברור בהודעה שלי – אל תפרשן אותה, אלא פשוט תשאל.
לא בושה להגיד "לא הבנתי למה אתה מתכוון כאשר רשמת YYY.

אתה יודע, ג'וש כתב* באשכול אחר משהו נכון:
ציטוט:
עוד פחות מתחברות לטון הגברי התוקפני, שפה בפורום בא לידי ביטוי ביתר שאת..... זו הבעיה הגדולה של הפורום

*ציטוט חלקי.

קח את זה לתשומת לבך.
פעם באשכול כזה היו עוד לא מעט משתמשים כותבים, איכשהו כולם קיבלו רגליים קרות ובורחים מאשכולות כאלו ולא בכדי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 10:46 
לירון האדום כתב:
pokara כתב:
לירון האדום כתב:
pokara כתב:
לירון כתב:
ציטוט:
בדיוק בגלל מה שקורה באביב הערבי, בו כל ארגון טרור/מורדים/מליציה הרגיש שהוא יכול להרים את הראש התחילו מלחמות האזרחים.
לכן כן יש לדכא את ארגוני הטרור האלו ולא לתת להרים ראש.
מי צריך לעשות את זה? ההנהגה הפלסטינית, בדומה למה שמובראכ עשה.
הבעיה היא שמי שיצטרך לחיות עם זה, זה לא רק הם אלא גם אנחנו.
בטחונות כגון- כח בינלאומי בגבולות בצד הפלסטיני, שטח מפורז, פיקוח על נשק שנכנס.
בטחונות במידה ויש הפרה מצד הפלסטינים, יש הטלות סנקציות כמו באיראן (סגירת גבולות, סגירת המסחר וכו').
כל זה לצד מה שאתה אומר שזה גבול עם גדרות חכמות, אמצעים טכנולוגים וכו'.
כל מה שאמרתי לא בא על חשבון מה שאתה אמרת, אלא בנוסף.

ראשית, לא ממש מעניין אותי כמה ארגוני טרור/מורדים/מליציה שם ינסו להרים את הראש, אני דיי בטוח שבסופו של דבר ישאר רק ארגון אחד שישלוט על כולם, ומבחינתנו הוא היחידי הרלוונטי שיהיה אחראי למציאות בשטח. (ומהניסיון הקטן שלי, אני דיי משוכנע שהמתנגדים לשלטון זה לא יחיו יותר מידי בשביל לנסות ולפגוע בנו).
כך שמבחינת ישראל, כל ניסיון פגיעה עתידי בה, האחראי לכך היא ההנהגה בשטח (גם אם לא נבחרה באופן דמוקרטי) והתגובה הישראלית תצטרך להיות כזאת שתגרום להם לחשוב חמש פעמים אם בכלל לחשוב על ניסיון פגיעה נוסף.

עכשיו, מעבר לכך שבטחונות כמו שאתה דורש סביר להניח שגם הצד השני ידרוש,אני לא ממש הייתי רוצה למסור את ה"רשות" תגובה שלנו לעולם.
האם תהיה מוכן לפירוז שטחים מהצד הישראלי? האם תהיה מוכן לכוח בינלאומי לאורך קווי הגבול בצד הישראלי?

בלבנון התבצע ירי כלפי ישראל מתוך ומקרבת מוצבי הכוח הבינלאומי שעוצם עיניים (אולי בגלל פחד) וכמובן הכחיש, למה אתה חושב שזה יהיה שונה כאן?
כמו שכיום אני לא חושב שהאו"ם הוא גוף אוביקטיבי שבאמת בא לעשות צדק בעולם, אני בעתיד לא ארצה שהוא יהיה זה שיקבע וכביכול ישמור על בטחונינו כאן.

חשוב שיישאר כמו שאמרת רק ארגון אחד שישלוט על כולם - מבחינתי זה אותו ארגון שיגיע להסכם מדיני עם ישראל ולכן יהיה אינטרס לישראל ולעולם לשמור על אותו "ארגון"
ושלא תהיה הפיכה בסגנון האביב הערבי.
לא אמרתי למסור את רשות התגובה לעולם, הסכם+בטחונות+סנקציות אמור להרתיע את הצד השני.
גם כיום יש כוחות יוניפיל בגבול ישראל לבנון בתוך שטח ישראל.
אחד מסעיפי ההסכם אמור להתייחס לחוסר היכולת/פחד של כוחות הבינלאומים ולשנות את המצב הנוכחי.
אני לא אסכים שיהיה שטח מפורז בתוך ישראל, בדיוק כפי שאין בגבול סיני שטח מפורז מבחינת ישראל.

המשפט המודגש הוא הבעיה הגדולה שלי עם מה שאתה כותב,
אתה מבין שבמציאות הקיימת בעולם הערבי (בכל אופן ממה שאני רואה במהלך כמעט 50 שנות חיי), השלטון נתפס בכוח ולאו דווקא באמצעים דמוקרטים.
אתה מבין שכל עוד ישראל נמצאת שם, ההנהגה שם תתפס כמעיין "הנהגה בחסות" ישראל.
אז נכון, ברגע שנצא משם ככל הנראה יהיה שם מרחץ דמים (בדומה למה שקרה בעזה), שבסופו ארגון אחד ישלוט (ולהערכתי זה יהיה החמאס), אבל עם כל הצער על חלק מחיי האדם שילקחו שם, זאת לא הבעיה שלנו ואסור לנו להתערב.

עכשיו, זה לא שאני סומך עליהם יותר ממך, או מאמין בהם (ומי שרוצה לחשוב שאני גזען, סבבה),
אבל אני חושב שאנחנו צריכים לתת לילדינו ולהם את הצאנס לחיים נורמאלים כאן (וכן, גם להראות לעולם שמבחינתנו עשינו הכל על מנת לחיות לצידם בשלום),
ואם הם יחליטו לא לקחת את הצאנס הזה ולהמשיך ולנסות לפגע בנו, תהיה לנו את כל הלגיטימציה להראות לעולם שמה שקורה כאן כיום, זה גן עדן לעומת מה שאנחנו יכולים לעשות אם נרצה...

קרא לי גזען, אבל האביב הערבי הוכיח שהדמוקרטיה לא מתאימה עדיין לעם הערבי.
דווקא בדיקטטורה לא היו מלחמות אזרחים עקובות מדם.
לא מפריע לי שההנהגה תיתפס "בחסות" ישראל או כפרו אמריקאית.
עובדה שהשלום עם מצריים החזיק ועודנו מחזיק מעמד וכך גם הסכם השלום עם ירדן.
הסיבה שבגינה לא נפתחה מערכה צבאית מצד סוריה כלפי ישראל, היתה בגלל שלטונו אל אסד (האב והבן).
הבעיה היא שברגע שנצא מכל איו"ש (כולי תקווה שזה יקרה בקרוב), "האש" תופנה גם כלפי ישראל ולא רק כלפי פנים.
עכשיו אתה אומר במקרה כזה - מראים להם שמה שקורה היום זה גן עדן לעומת מה שיקרה, זאת אומרת שמה? שנכבוש שוב את כל איו"ש?
ששוב נחזור למצב של היום?

אין ביננו הרבה חילוקי דעות לגבי הרוח הנושבת והנוהג בעולם הערבי,
וכן, הדקטטורות (שלא עלתה לשלטון בחסותנו) של המדינות המקיפות אותנו עוזר לגבולות שקטים (היחידה שלא דיקטטורה היא לבנון, ושם הגבול הכי בעייתי).

אתה שואל מה המחיר שהם ישלמו אם יחליטו להמשיך ולנסות לפגע בנו,
אפשר לקבוע יחס של 1-100 כמו שהציעו כאן,
אפשר לשטח (כמו שזה משתמע) כל שכונה ממנה יצא מחבל או אזור ממנו נורתה אש לכיוון ישראל,
אפשר לעשות מה שרוצים בעיקרון כי אז יהיה מצב שבו "הכל מותר" מבחינתי
(וכן, גם להוסיף עוד שיירת פליטים בכיוון מזרח, רק שאני לא ממש בטוח שהירדנים יקבלו אותם עם סוכריות ואורז).
ברגע שהסרת את הכפפות, מגוון הפתרונות יכול להיות מאוד רחב ומאוד לא הומני, אבל זה משהו שכבר ממש לא יהיה אמור לעניין אותנו.

וכן, במידה וכל הצעדים שתעשה לא יעזרו והם ימשיכו עם ניסיונות הפגיעה בנו,
נאלץ לחזור ולכבוש את השטח (ולנקות אותו כמה שיותר ממחבלים וכלי נשק),
רק שלדעתי הפעם עם הרבה יותר לגיטמציה עולמית ופנימית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 11:17 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
שאלת אותי:
ציטוט:

אז עניתי לך -
ציטוט:

אדום נחמד כתב:
שוב ושוב אנשים מבינים את הדברים שלך אחרת ממה שרצית.

מי אלו אותם אנשים? פאביו? ד"ר אבי? פוקרה? אופיסר?

עם טקנו סיימתי לדון מאז שהוא סילף את דבריי בצורה מרושעת.

אם אתה רוצה להתדיין, תפסיק לפרש דברים, תכתוב את דעתך, תגיב על דעתי, תענה על שאלותיי כפי שאני עונה לשאלותייך.
אם משהו לא ברור בהודעה שלי – אל תפרשן אותה, אלא פשוט תשאל.
לא בושה להגיד "לא הבנתי למה אתה מתכוון כאשר רשמת YYY.

אתה יודע, ג'וש כתב* באשכול אחר משהו נכון:
ציטוט:
עוד פחות מתחברות לטון הגברי התוקפני, שפה בפורום בא לידי ביטוי ביתר שאת..... זו הבעיה הגדולה של הפורום

*ציטוט חלקי.

קח את זה לתשומת לבך.
פעם באשכול כזה היו עוד לא מעט משתמשים כותבים, איכשהו כולם קיבלו רגליים קרות ובורחים מאשכולות כאלו ולא בכדי.

שמע, אני לא יודע מה אתה רוצה
מי אלו אותם אנשים? כתבתי הרגע. אני, טקנו, ו20 (שהוא האחרון שטענת שמסלף את דבריך, ולכן הערתי לך בנושא).

ואני לא אגיד ש"לא הבנתי למה התכוונת", כי הבנתי למה התכוונת. ולא רק אני. אז במקום להתבכיין אתה יכול להגיד שהתכוונת לדבר אחר. אבל השיטה הזו שלך שכל מי שטועה בדרך בה הוא מבין את מה שכתבת (ואתה לא מתנסח כל כך מושלם כמו שאתה חושב) מסלף בכוונה תחילה כי הוא רוצה להוציא אותך גזען היא ילדותית, בכיינית ומנותקת מהמציאות.

ואני מעולם לא דיברתי אליך בטון תוקפני, אז אין שום דבר שאני צריך לקחת לתשומת ליבי. וגם לא 20. היחיד שהיה איתך אגרסיבי זה טקנו, וגם במקרה הזה אתה לא טלית שכולם תכלת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 11:36 
pokara כתב:
לירון האדום כתב:

וכן, הדקטטורות (שלא עלתה לשלטון בחסותנו) של המדינות המקיפות אותנו עוזר לגבולות שקטים (היחידה שלא דיקטטורה היא לבנון, ושם הגבול הכי בעייתי).

אפשר לשטח (כמו שזה משתמע) כל שכונה ממנה יצא מחבל או אזור ממנו נורתה אש לכיוון ישראל,
(וכן, גם להוסיף עוד שיירת פליטים בכיוון מזרח, רק שאני לא ממש בטוח שהירדנים יקבלו אותם עם סוכריות ואורז).
ברגע שהסרת את הכפפות, מגוון הפתרונות יכול להיות מאוד רחב ומאוד לא הומני, אבל זה משהו שכבר ממש לא יהיה אמור לעניין אותנו.

בוא נגיד ככה, גם אם הצעתך תתקבל אני לא אתנגד לה.
אני לא חושב שזה הפתרון הכי נכון לעשות, אבל זה בטח עדיף על הפתרון של טקנו או אדום נחמד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 12:03 
פאביו כתב:
20 כתב:
תודה פאביו על הכנות. אני יכול ואשמח להתווכח איתך מה מהווה הגנה אפקטיבית יותר על אזרחי ישראל, כי זו גם המטרה שלי.

לירון, זו עמדה לגיטימית בעיניי.
מוטעית, הרת אסון, כזו שתביא לסוף הציונות, אבל לגיטימית.
כנראה שלך קצת קשה איתה

בשמחה
מיי פלאגר

אחלה. אחרי שהגדרנו את פונקציית המטרה (הגנה אפקטיבית על אזרחי ישראל), נסתכל מהפריזמה הזו.

בוא נסתכל על החלופות, ונעריך את הסיכונים לאזרחי ישראל (1-10) וההסתברות שזה יקרה (1-10). זה כמובן סובייקטיבי, אבל לפחות יוצר מסגרת לדיון.

1. ישראל ממשיכה לשלוט בתושבי השטחים לנצח
1א. הפלסטינים נשברים ומפסיקים את האלימות. אין מחיר דמים. לחלופין הפלסטינים נעלמים (אם בתשלום או בכוח או בקסם) ואין מחיר דמים.
הסיכון לאזרחי ישראל 1; ההסתברות 1 (וגם זה כי אני לא יכול יותר נמוך). סך הכל = 1

1ב. המצב הקיים נמשך. 50-100 ישראלים הרוגים בשנה.
הסיכון לאזרחי ישראל 3; ההסתברות 6. סך הכל = 18.
אני נדיב בהסתברות. אני לא מאמין שהמצב יכול להימשך לנצח. בסופו של דבר מצב של אין תקווה ואין משא ומתן התחיל בערך מ-2010 (או קצת אחרי אם לוקחים את נאום בר-אילן), ומנצל סיטואציה ייחודית של משבר כלכלי וחולשה של המדינות המפותחות. אבל אולי נצליח לשכנע את העולם עם HASBARA

1ג. ההתקוממות הופכת להמונית מתוכננת ואלימה יותר. הרעה במצב (סטייל האינתיפדה השנייה) - 300-400 ישראלים הרוגים בשנה באופן מתמשך
הסיכון לאזרחי ישראל 5; ההסתברות 3. סך הכל = 15.
לגבי ההסתברות - אני הולך איתך שהשליטה הבטחונית ביהודה ושומרון מצמצמת את הסכנה. אמנם השב"כ ואמ"ן אומרים אחרת אבל אני זורם

1ד. הפלסטינים מבינים שמדינה כבר לא תצא להם מאיתנו ומתחילים לדרוש זכויות שוות. מדינה דו לאומית
הסיכון לאזרחי ישראל 9; ההסתברות 4. סך הכל = 36.
לגבי הסיכון, שמתי 9 רק כי בשביל שבריר הסיכוי שאיכשהו נחיה ביחד בשלווה ובנחת דו-לאומית, מה שאף מדינה לא הצליחה לעשות.
לגבי ההסתברות, אני חושב שהיא יותר גבוהה. אני שומע פלסטינים מהדור הצעיר. אני שומע שרים מהימין שנתקעים ולא יודעים מה לעשות במצב כזה

סך הכל סיכון משוקלל לאזרחי ישראל משליטה נצחית = 70 (והייתי נדיב)

2. ישראל יוצאת חד-צדדית
2א. הפלסטינים מתעלים את כל האנרגיות לבניית המדינה וקליטת הפליטים ומבינים שאין להם תמיכה בינלאומית לתקוף את ישראל + הבהרות ברורות של ישראל איך היא תפתח להם את התחת אם הם יתקפו.
הסיכון לאזרחי ישראל 1; ההסתברות 2. סך הכל = 2

2ב. מלחמה גדולה אחת - טילים על תל אביב - שבה אנחנו פותחים להם את התחת (לא חוזרים לשלוט בשטחים). 800 הרוגים בפעם אחת. כמו בששת הימים. לאחר מכן 10-20 הרוגים בשנה
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 3; ההסתברות 9. סך הכל = 27.

2ג. מלחמות נצחיות. עכשיו עם טילים על תל אביב. 800 הרוגים במלחמה. מלחמה כל שלוש שנים אז 300-400 הרוגים בשנה
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 8; ההסתברות 3. סך הכל = 24.

2ד. הפלסטינים כובשים את ישראל ושוחטים את כולנו (או סתם עושים מדינה דו-לאומית)
הסיכון ארוך הטווח לאזרחי ישראל 10; ההסתברות 0. סך הכל = 0.

סך הכל סיכון משוקלל לאזרחי ישראל מנסיגה חד צדדית = 53 (והייתי נדיב)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 12:22 
לירון האדום כתב:
pokara כתב:
לירון האדום כתב:

בוא נגיד ככה, גם אם הצעתך תתקבל אני לא אתנגד לה.
אני לא חושב שזה הפתרון הכי נכון לעשות, אבל זה בטח עדיף על הפתרון של טקנו או אדום נחמד

לירון האדום כתב:

הרת אסון? סוף הציונות? נראה לי שהתבלבלת, לא אני זה שבעד
לפנות חד צדדית שטחים, להוציא את כל האחיזה שיש לצהל בשטחים, להמתין על הגבול
ולקוות שהחמאס לא ייצא פיגועים נגד ישראל או לא ירה טילים לעבר שיטחנו

אני באמת לא רוצה לפרשן את הדברים שלך, ורוצה להתייחס אליך בכל הכבוד שמגיע לך ועוד יותר,
אז אני אשמח אם תסביר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 12:40 
לירון האדום כתב:

סוריה לא פתחה במלחמה או הציקה לישראל, מעבר לאירועים בשטח לבנון, מהסיבה הפשוטה, שעל פי הדוקטרינה שלה היא הייתה מפסידה בכל עימות.
תוסיף לכך את העובדה שלא היה לה גב כלכלי לחמש את עצמה, במיוחד מאז נפילת הגוש הסובייטי.
זה ממש לא קשור למי בשלטון שם.
אסד כבר זמן רב לא ממש שולט באזורים נרחבים לאורך הגבול עם ישראל, ועדיין מלבד נסיונות בודדים להפרת השקט, לא היו בעיות.
לפחות לא כאלו שיהוו סיבה לחגיגה מלחמתית.
אנחנו מאוד רחוקים מהנקודה הזאת, גם אם מחר אסד לא שולט בסוריה.

אפשר להמשיך בדיון!

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 13:03 
20 כתב:
לירון האדום כתב:
[/b]

אני באמת לא רוצה לפרשן את הדברים שלך, ורוצה להתייחס אליך בכל הכבוד שמגיע לך ועוד יותר,
אז אני אשמח אם תסביר

להסביר מה?
אשמח אם אתה תסביר לי כיצד הפתרון שלי לסכסוך יוביל לקץ הציונות ולאסון גדול?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 13:04 
בלומי האדום כתב:
לירון האדום כתב:

סוריה לא פתחה במלחמה או הציקה לישראל, מעבר לאירועים בשטח לבנון, מהסיבה הפשוטה, שעל פי הדוקטרינה שלה היא הייתה מפסידה בכל עימות.
תוסיף לכך את העובדה שלא היה לה גב כלכלי לחמש את עצמה, במיוחד מאז נפילת הגוש הסובייטי.
זה ממש לא קשור למי בשלטון שם.
אסד כבר זמן רב לא ממש שולט באזורים נרחבים לאורך הגבול עם ישראל, ועדיין מלבד נסיונות בודדים להפרת השקט, לא היו בעיות.
לפחות לא כאלו שיהוו סיבה לחגיגה מלחמתית.
אנחנו מאוד רחוקים מהנקודה הזאת, גם אם מחר אסד לא שולט בסוריה.

אפשר להמשיך בדיון!

שיהיה לכולם יום אדום נפלא, נעים ו- שקט א.ב. :SMOKE:

הכל טוב ונכון, הסכמי שלום עשינו עם דיקטטורים (מובראכ וחוסיין).
כרגע בסוריה כולם מרוכזים במלחמת האזרחים, מידי פעם מנסים לגרור את ישראל לתוך הקלחת.
החשש הוא מה יקרה ביום שאחרי אסד...
כל עוד אסד בתמונה, מבחינת ישראל זה דבר חיובי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 13:37 
לירון האדום כתב:
20 כתב:
לירון האדום כתב:
[/b]

אז אני אשמח אם תסביר

להסביר מה?
אשמח אם אתה תסביר לי כיצד הפתרון שלי לסכסוך יוביל לקץ הציונות ולאסון גדול?

להסביר מה הפתרון שלך.
כי בתגובה ל-Pokara אתה כותב שלא תתנגד לפתרון שלו של היפרדות חד-צדדית והסרת הכפפות במקרה שינסו לפגוע בנו (פתרון 1 ל-100)
ובתגובה אלי אתה כותב שאתה נגד היפרדות חד-צדדית

ולגבי למה המשך השליטה בתושבי השטחים תוביל להערכתי למדינה דו-לאומית, אשמח להסביר שוב (אני מקווה שאני לא צריך להסביר למה מדינה דו לאומית זה קץ הציונות, אבל אם כן, רק תגיד)
1. אני שומע מספיק קולות אצל הפלסטינים שאומרים "אוקיי, לא נקבל מכם מדינה. רוצים זכויות".
2. אני בהחלט יכול לחשוב על תרחיש שבו בעולם אומרים "אוקיי, אתם לא מצליחים להגיע להסכמה. אז תנו להם זכויות"
3. שמעתי לא מעט אנשי ימין. לאף אחד מהם לא היתה תשובה מה עושים כשתרחיש כזה קורה, חוץ מ"ננסה לדחות את זה קצת". ומספיק קולות בימין שחושבים שזה לא רעיון רע בכלל (ציפי חוטובלי, אורי אריאל, אורי אליצור, יפעת ארליך, שמעון ריקלין)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 13:55 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
3. שמעתי לא מעט אנשי ימין. לאף אחד מהם לא היתה תשובה מה עושים כשתרחיש כזה קורה, חוץ מ"ננסה לדחות את זה קצת". ומספיק קולות בימין שחושבים שזה לא רעיון רע בכלל (ציפי חוטובלי, אורי אריאל, אורי אליצור, יפעת ארליך, שמעון ריקלין)

האנשים שמנית תומכים במה שנקרא מדינת-כל-אזרחיה?

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 14:11 
20 כתב:

להסביר מה הפתרון שלך.
כי בתגובה ל-Pokara אתה כותב שלא תתנגד לפתרון שלו של היפרדות חד-צדדית והסרת הכפפות במקרה שינסו לפגוע בנו (פתרון 1 ל-100)

ולגבי למה המשך השליטה בתושבי השטחים תוביל להערכתי למדינה דו-לאומית, אשמח להסביר שוב (אני מקווה שאני לא צריך להסביר למה מדינה דו לאומית זה קץ הציונות, אבל אם כן, רק תגיד)
1. אני שומע מספיק קולות אצל הפלסטינים שאומרים "אוקיי, לא נקבל מכם מדינה. רוצים זכויות".
2. אני בהחלט יכול לחשוב על תרחיש שבו בעולם אומרים "אוקיי, אתם לא מצליחים להגיע להסכמה. אז תנו להם זכויות"

הסברתי כבר מה הפתרון שלי
בקצרה:
הסכם מדיני/הסכם שלום, אשר יכלול בתוכו החזרת שטחים, עצמאות ואוטונומיה למדינה פלסטינית עם גבולות ברורים.
שטח מפורז בחלק הפלסטיני.
פיקוח ישראלי ובינלאומי במעברי הגבול והים (בעזה) - מעבר בין הגה לעזה ללא כניסה לשטח ישראל.
הקמה של משטרה פלסטינית בשיתוף פעולה עם ישראל, כך גם בתחום המודיעין.
פיקוח בינלאומי על המשטרה הפלסטינית + סנקציות חמורות בכל הפרה של הפלסטינים.
שימור וחיזוק ככל שניתן של המנהיגות שתגיע להסכם.
דיכוי של ארגוני הטרור הפלסטינים.
כל זה בנוסף לאמצעים טכנולוגים בגבול, צבא שלנו על הגבולות וכו'.
זה הפתרון שלי בקצרה.
כתבתי לפוקרה שאני לא חושב שהפתרון שלו הוא הנכון אבל אני מעדיף אותו על פני הפתרון של טקנו או אדום נחמד.
אמרתי ואגיד שוב - אני נגד מדינה דו לאומית.
המטרה בסופו של יום אמורה להיות היפרדות מוחלטת מהפלסטינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 14:15 
תומכים בסיפוח השטחים ומתן אזרחות (הדרגתית, בתנאים, אבל כן) לתושבי השטחים.

ציפי חוטובלי: 10.44- 10.56
"בוא נתמודד עם זה, מיליון וחצי פלסטינים יקבלו אזרחות, הרעיון הזה של סיפוח ההתיישבות, החלת החוק הישראלי בריבונות ישראלית מלאה, לצד מתן אזרחות מלא, זו דמוקרטיה. כל הזכויות. בוודאי. בוודאי. מה זה כל הזכויות בלי זכות בחירה"
http://video.tau.ac.il/events/index.php ... Itemid=560

שמעון ריקלין
2.55: "נותן להם לחיות בכבוד, נותן להם תעודות זהות, הופך אותם אם הם רוצים לישראלים. אני חושב שבסופו של דבר בתהליך שיהיה בשלבים תהיה מדינה אחת בין הים לירדן שכל מי שחי בה הוא אזרח המדינה הזאת"
http://www.mako.co.il/news-military/isr ... rchResults

אורי אריאל
"עלינו לספח 100% משטחי יהודה ושומרון ומתן אפשרות לערבי יו"ש לקבל אזרחות מלאה הכוללת גם הצבעה לכנסת ישׂראל... ביישׂום נכון של התוכנית נוכל לחיות כאן בשלום עם האוכלוסייה הערבית וגם לשמור על אופייה היהודי והדמוקרטי של ישׂראל
http://www.yehudemo.org/wp-content/uplo ... %D7%9C.pdf

וכשהמכון לאסטרטגיה ציונית יעלה את רב-השיח שהיה לאחרונה על החזון המדיני של הימין אני אביא לך את יפעת ארליך אומרת בקולה שהיא מוכנה לסכן את הרוב היהודי ושזה הדבר המוסרי והנכון לעשות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
20, נסטה קצת מהדיון... אאל"ט, אתה די מתמצא בסכסוך סין-טיבט. מה דעתך בקשר אליו עם הקבלה לסכסוך שלנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 14:20 
לירון האדום כתב:
20 כתב:

להסביר מה הפתרון שלך.

הסברתי כבר מה הפתרון שלי
בקצרה:
הסכם מדיני/הסכם שלום, אשר יכלול בתוכו החזרת שטחים, עצמאות ואוטונומיה למדינה פלסטינית עם גבולות ברורים.
שטח מפורז בחלק הפלסטיני.
פיקוח ישראלי ובינלאומי במעברי הגבול והים (בעזה) - מעבר בין הגה לעזה ללא כניסה לשטח ישראל.
זה הפתרון שלי בקצרה.
כתבתי לפוקרה שאני לא חושב שהפתרון שלו הוא הנכון אבל אני מעדיף אותו על פני הפתרון של טקנו או אדום נחמד.

לירון, אני בכוונה לוחץ אותך, מקווה שזה בסדר.
הפתרון שלך נראה לי אחלה (בגדול). הוא הפתרון של אוסלו והשמאל כבר 22 שנה. (בסדר בוז'י בפתרון של "המרכז").

במצב הלא כל כך היפותטי שאי אפשר להגיע אליו (ואם נוח לך יותר - בוא נאשים את הפלסטינים. בגללם).
במצב הזה, אני מצטט את עצמי
אם כל התהליכים והבטחונות והדברים שאתה מתאר, לא מתרחשים,
האם ישראל צריכה להמשיך להחזיק בתושבי השטחים לנצח, עד שהם יקרו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 14:23 
dr.avi כתב:
20, נסטה קצת מהדיון... אאל"ט, אתה די מתמצא בסכסוך סין-טיבט. מה דעתך בקשר אליו עם הקבלה לסכסוך שלנו?

אני מסרב להתייחס מחשש לסיכון חייו של המשתמש אמיר על-ידי הצנזורה הסינית. פתחנו בזמנו אשכול על זה.
יש הקבלות, ויש הרבה מאוד הבדלים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 14:39 
20 כתב:
לירון האדום כתב:
20 כתב:

להסביר מה הפתרון שלך.

הסברתי כבר מה הפתרון שלי
בקצרה:
שטח מפורז בחלק הפלסטיני.
זה הפתרון שלי בקצרה.

לירון, אני בכוונה לוחץ אותך, מקווה שזה בסדר.
הפתרון שלך נראה לי אחלה (בגדול). הוא הפתרון של אוסלו והשמאל כבר 22 שנה. (בסדר בוז'י בפתרון של "המרכז").

במצב הלא כל כך היפותטי שאי אפשר להגיע אליו (ואם נוח לך יותר - בוא נאשים את הפלסטינים. בגללם).
במצב הזה, אני מצטט את עצמי
אם כל התהליכים והבטחונות והדברים שאתה מתאר, לא מתרחשים,
האם ישראל צריכה להמשיך להחזיק בתושבי השטחים לנצח, עד שהם יקרו?

בסדר גמור שאתה לוחץ אותי ;)
אני שמח אפשר לקיים דיון ענייני.
דרך אגב אני לא איש ימין ולא מצביע ימין.
אי אפשר לצפות את העתיד - אני לא יכול להגיד לך לנצח כמו שאני לא יכול להגיד לך רק לעוד 20 שנה או ל 10 שנים.
החיים פה דינמיים ומשתנים, הריי רק לפני כמה שנים, הלכנו לקלקיליה מבלי לפחד, אכלנו שם חומוס והכל היה טוב.
לא הינו מפחדים לקבל דקירה ברחוב.
אולי אני נאיבי, אולי אני תמים אבל אני רוצה להאמין שזה עוד ישתנה.
אני בעיקר חושב שישראל צריכה לפתח קשרים עם שאר מדינות הערב ויחד עם קואליציה בינלאומית ללחוץ על הפלסטינים להגיע להסדר מדיני.
הפחד שלי מנסיגה חד צדדית היא שאיו"ש תהפוך לעזה (אני היתי בעד ההתנתקות ובדיעבד אני חושב שבהחלט זאת היתה החלטה נכונה)
אבל דין עזה לא שווה לדין איו"ש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 15:02 
סמל אישי של המשתמש
20 כתב:
תומכים בסיפוח השטחים ומתן אזרחות (הדרגתית, בתנאים, אבל כן) לתושבי השטחים.

ציפי חוטובלי: 10.44- 10.56
"בוא נתמודד עם זה, מיליון וחצי פלסטינים יקבלו אזרחות, הרעיון הזה של סיפוח ההתיישבות, החלת החוק הישראלי בריבונות ישראלית מלאה, לצד מתן אזרחות מלא, זו דמוקרטיה. כל הזכויות. בוודאי. בוודאי. מה זה כל הזכויות בלי זכות בחירה"
http://video.tau.ac.il/events/index.php ... Itemid=560

שמעון ריקלין
2.55: "נותן להם לחיות בכבוד, נותן להם תעודות זהות, הופך אותם אם הם רוצים לישראלים. אני חושב שבסופו של דבר בתהליך שיהיה בשלבים תהיה מדינה אחת בין הים לירדן שכל מי שחי בה הוא אזרח המדינה הזאת"
http://www.mako.co.il/news-military/isr ... rchResults

אורי אריאל
"עלינו לספח 100% משטחי יהודה ושומרון ומתן אפשרות לערבי יו"ש לקבל אזרחות מלאה הכוללת גם הצבעה לכנסת ישׂראל... ביישׂום נכון של התוכנית נוכל לחיות כאן בשלום עם האוכלוסייה הערבית וגם לשמור על אופייה היהודי והדמוקרטי של ישׂראל
http://www.yehudemo.org/wp-content/uplo ... %D7%9C.pdf

וכשהמכון לאסטרטגיה ציונית יעלה את רב-השיח שהיה לאחרונה על החזון המדיני של הימין אני אביא לך את יפעת ארליך אומרת בקולה שהיא מוכנה לסכן את הרוב היהודי ושזה הדבר המוסרי והנכון לעשות

איזה מין תנאים למשל? (סליחה שאני מטריח אותך)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 15:06 
הפחד מובן. גם אני שותף אליו (ראה תסריט 2ב ובעיקר 2ג).

ואני לוחץ עוד קצת.
לגבי מדינות ערב - עם מי אתה רוצה שנקשור עוד קשרים שאין לנו כדי שילחצו על הפלסטינים? עם מצרים וירדן יש הסכמי שלום. מרבית העולם הערבי קורס או עם נטיות ג'יהדיסטיות. נשארה אולי ערב הסעודית
לגבי הלחץ של הקהילה הבינלאומית על הפלסטינים להסכם - הם ניסו לא מעט (אמריקנים, קוורטט, מפות דרכים). למה אתה חושב שהם יגבירו את הלחץ?

במלים אחרות - אני רואה הסתברות אפסית לתסריט שלך - קואליציה ערבית ובינלאומית שלוחצת על הפלסטינים להסכם בתנאים שלך.
בוא תסביר איך הוא קורה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 15:26 
סמל אישי של המשתמש
20
אגיב לך במפורט על כל ניתוחי ההסתברות שלך שאוכל

מה שכן אבי יבדל לחיים ארוכים לימד אותי עוד בינקותי משפט יפה:ככל שיהיה רע יותר אחכ יהיה טוב יותר
היהודים מוכיחים את המשפט הזה פעם אחר פעם
ככל הנראה ולצערי הרב היהודים והפלשתינים צריכים מלחמה עקובה מדם שכל החלומות הפסיכיים שלהם יתפוצצו להם בפנים
זה הנורא ביותר אבל זה הסביר ביותר שיקרה,לצערי.

ליהודים זה כבר קרה
רוב מכריע מוכן לוותר על השטחים הכבושים
רוב מכריע מוכן לוותר על ירושלים הערבית
רוב מכריע לא מוכן לוותר על הגושים וחזרת פליטים או לוותר על העיר העתיקה
מקוה שהפלשתינים אחרי העימות המדמם הבא יתעוררו מחלומם ויוכלו לחתום על הסכם מכובד
מקוה שהפלשתינים שיחתמו יקיימו את ההסכם כמו אחיהם מ:סוריה מצרים ירדן לבנון וחיזבאללה.

יצא בכל זאת תגובה מפורטת :WHOME:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 15:42 
סמל אישי של המשתמש
יהודים לא מוכנים כלום.
בתאוריה, בטח. בשטח, מירי רגב רוצה לקנוס במאות אלפי שקלים אמנים שיסרבו להופיע בשטחים, שרוב הישראלים מוכנים לוותר עליהם.

מחנה השלום עאלק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 15:46 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
יהודים לא מוכנים כלום.
בתאוריה, בטח. בשטח, מירי רגב רוצה לקנוס במאות אלפי שקלים אמנים שיסרבו להופיע בשטחים, שרוב הישראלים מוכנים לוותר עליהם.

מחנה השלום עאלק

אתה דמגוג בשקל וחצי.
היהודים החזירו את כל סיני אאלט
היהודים פינו את כל עזה ללא תמורה עד הגרגר האחרון
היהודים מוכנים על פי כל הסקרים לוותר על רוב יו"ש.

ואתה מביא ציטוט של בהמת קהל שלא קשור לדיון
לך תפתח אשכול על תאטרון.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

נערך לאחרונה על ידי פאביו בתאריך 24 פברואר 2016, 15:47, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 15:47 
20 כתב:
הפחד מובן. גם אני שותף אליו (ראה תסריט 2ב ובעיקר 2ג).

ואני לוחץ עוד קצת.
לגבי מדינות ערב - עם מי אתה רוצה שנקשור עוד קשרים שאין לנו כדי שילחצו על הפלסטינים? עם מצרים וירדן יש הסכמי שלום. מרבית העולם הערבי קורס או עם נטיות ג'יהדיסטיות. נשארה אולי ערב הסעודית
לגבי הלחץ של הקהילה הבינלאומית על הפלסטינים להסכם - הם ניסו לא מעט (אמריקנים, קוורטט, מפות דרכים). למה אתה חושב שהם יגבירו את הלחץ?

במלים אחרות - אני רואה הסתברות אפסית לתסריט שלך - קואליציה ערבית ובינלאומית שלוחצת על הפלסטינים להסכם בתנאים שלך.
בוא תסביר איך הוא קורה

ערב הסעודית קאטר והנסיכויות.
בנוסף כמובן למצרים וירדן.
איך זה קורה? הפלסטינים רואים שהאלימות לא מביאה אותם לשום מקום.
(הקהילה הבינלאומית צריכה לגנות את האלימות הזאת).
ממשלת ישראל צריכה להציג בפני העולם את מסמכי העקרונות שלה להסכם מדיני ולהזמין את הצד השני לשיחות.
לממשלת ישראל אסור להקפיא את השיחות אלא להראות לעולם שהיא מוכנה ל XYZ והפלסטינים הם אלו שלא מוכנים, ואז יהיה לחץ מסיבי מצד הקהילה הבינלאומית+
הפסקת הגיבוי לאלימות ולחרם על ישראל.
כל עוד ימשיכו במגמה הזאת, לא תהיה לנו בריירה להמשיך פחות או יותר במצב כיום (ברור שפה ושם יכולות להיות הקלות, פינוי התחלות זאת או אחרת, פחות סגר וכו').
הפחד הוא שאם הפתרון יהיה כמו של פוקרה או כמו של אדום נחמד או כמו שאתה הצעת, זה יכול להוביל להסלמה ולגרירתה של ישראל חזרה לכבוש את השטחים חזרה
מה שיגרום לאבדות בנפש משני הצדדים ויגרום לנו לחזור למצב כמו שיש היום רק באמצעות מבצע צבאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 16:10 
סמל אישי של המשתמש
20, עיינתי במה שהם אומרים.
אתה קצת רואה פה צל הרים כהרים.

חוטובלי מדברת על 1.5 מיליון פלסטינים שיקבלו זכויות מלאות. איך הם נבחרו ומה יקרה לשאר?
ריקלין מדבר על חלוקת תעודות זהות (כמו שיש למזרח ירושלמים, כנראה) ומוסיף משהו מעורפל על העתיד האפשרי.
אורי אריאל מציע לתת תושבות ות"ז (כמו למזרח ירושלמים, זאת הדוגמה שהוא נותן) ולאפשר להם קבלת אזרחות תחת לתנאים שספק אם ייראו להם הוגנים (מעניין למה הוא מציע דווא את התנאים האלה). בנוסף הוא מציין שחשוב לשנות את שיטת הבחירות (!!!) כדי שחלילה לא ייווצר מצב שבו הפלסטינים יוכלו ר"ל לנצל את הזכויות שהוא מואיל להעניק להם.

בקיצור אני לא בטוח שהם תומכים במדינת כל אזרחיה, ועל פניו נראה שהם לא ממש מתלהבים מהקטע הזה של לתת לערבים זכויות.
אבל לפחות הם טורחים להסוות את זה מאחורי מלל של זכויות ושוויון.
אם אפילו הם חושבים שזה מה שאנשים רוצים לשמוע, אולי עוד יש תקווה.
(הראשון לא נכון, השני לא יקרה :SMOKE: )

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 16:17 
תגדיר השאר. יש כאלה שלא קייימים. כלומר הוא מוכנים להסביר לך איך כל ההערכות על כמות הפלסטינים בגדה לא נכונים.
אלה שהם יודו שקיימים הם בכלל אנשים שיהגרו מרצון לירדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 16:26 
הבעיה היא שלא רק שרוב האנשים לא מוכנים לוותר על סנטימטר אחד ובעיקר על פריבילגיה אחת, הבעיה היא שיש קבוצה לא מבוטלת שהמטרה שלה היא לא לפתור את הסכסוך אלא "להרוג את הערבים". והקבוצה הזאת הולכת וגדלה מיום ליום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 17:01 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אדום נחמד כתב:
יהודים לא מוכנים כלום.

מחנה השלום עאלק

אתה דמגוג בשקל וחצי.

לך תפתח אשכול על תאטרון.

מתוק שלי, אביר תרבות הדיון, הבהמה הזו היא שרה בישראל וממוקמת גבוה גבוה במפלגת השלטון.
והיא רק טיפה בים.
אבל למה לדבר על דברים שישראל מוכנה לוותר עליהם? בוא נתחיל בלא להתעלל בהם סתם (וכתבתי לפוקרה בדיוק למה הכוונה).. מה אחוז הישראלים שנלחמים על זכויות הפלסטינים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2016, 17:13 
פאביו כתב:
אדום נחמד כתב:
יהודים לא מוכנים כלום.

מחנה השלום עאלק

אתה דמגוג בשקל וחצי.

לך תפתח אשכול על תאטרון.

כל הכבוד לך שאתה עוד מחזיק מעמד.
אני וד"ר אבי כבר פרשנו מלהגיב לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: