pokara כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אני לא מערפל, אני עונה, זה שהתשובות לי לא מצאות חן בעינייך, אין זה אומר שאני לא מערפל.
אני דווקא עונה בצורה דיי ברורה ולא מתחמקת.
הכוונה בלעזור זה בלבצע מעצרים/איסוף נשק/מודיעין, בלתת ידע וכח לאותה הנהגה פלסטינית שתראה רצון למגר את הטרור בתוכה.
אם החמאס יפזר תעמולה גזענית שתוביל בסופו של יום לרצח יהודים כפי שקורה היום, אז כן צריך להתערב (כמו היום).
תקן אותי אם אני טועה אבל הבית היהודי אינה מפלגה גזענית מאחר ואם היתה כזאת לא היתה יכולה להתמודד לכנסת ישראל (ע"ע מפלגת כ"ך).
באותה מידה אפשר להשוות את המפלגות הערביות למפלגת הבית היהודי.
כשאתה זורק סתם דברים לאויר כמו "לעזור לפלסטינים לדכא..." זה ערפול.
אבל גם עכשיו, כשהבהרת, אתה אומר "שתוביל בסופו של דבר לרצח יהודים". אבל אני לא מדבר על בסופו של דבר. אני מדבר על תהליך פלסטיני פנימי, שלא מערב את ישראל בשום צורה, שבסופו חמאס עולים לשלטון. על פניו, אין לישראל שום דרך למנוע את זה.
אתה טוען שישראל צריכה להתערב כבר בשלב התעמולה של חמאס, ולעזור לרשות לדכא את האופוזיציה? אני בכוונה שואל את השאלה הזו, כי לא ברור לי אם אתה מבין עד הסוף מה המשמעות של מה שאתה מציע.
והבית היהודי מוביל אג'נדה גזענית (והומופובית) פר אקסלנס. תקן אותי אם אני טועה, אבל התוכנית המדינית של בנט לא כוללת אוטונומיה מנוונת וביטול מוחלט של עצמאות פלסטינית כלשהי עבור הפלסטינים, ילדיהם וילדי ילדיהם מעתה ולעולם? הבית היהודי מסוכן לפלסטינים כמו שחמאס מסוכם ליהודים.
ושוב - הסתה לרצח יש לעצור, גם מצידנו וגם מצידם.
ברגע שיהיה הסכם בינלאומי עם בטחונות, סנקציות וכו', הוא יחייב גם את החמאס, אבל אני לא רואה סיבה שהחמאס יעלה לשלטון במקרה שכזה.
אם הרשות תבקש עזרה מישראל (כי הרי אחרי הסכם יש יחסים טובים בין הצדדים) לדכא ארגון טרור כמו החמאס אז כן ישראל צריכה לעזור לרשות.
אני לא בעד התכנית המדינית של בנט, אני בעד להחליף את הממשלה.
דווקא בזה אני לא מסכים איתך
לישראל אסור להתערב בהנהגה שהפלסתינאים יבחרו לעצמם, זאת הבעיה שלהם והם יצטרכו לחיות עם זה בעתיד.
(ובתכלס גם ראינו מה קרה להנהגות שהוכתרו על ידי המערב לאחר האביב הערבי).
אני גם באמת שלא מבין איזה בטחונות/סנקציות אתה מבקש?
כאילו שאם הם יירו פצמ"ר לכפר סבא, שהעולם יגיד להם "נו נו נו"? שיהיה מתור לנו להכנס ל48 שעות? (כאילו באמת שלא מצליח להבין את זה), שהעולם יטיל עליהם סנקציות כמו על איראן?
הבטחונות היחידים שנוכל לקבל הן אלו שאנחנו ניצור, חומת הפרדה, אמצעי מעקב ותגובה שיש כאלו שיגדירו אותה כאן כפשע מלחמה במידה והם ינסו לפגוע בנו לאחר ההפרדות.
בדיוק בגלל מה שקורה באביב הערבי, בו כל ארגון טרור/מורדים/מליציה הרגיש שהוא יכול להרים את הראש התחילו מלחמות האזרחים.
לכן כן יש לדכא את ארגוני הטרור האלו ולא לתת להרים ראש.
מי צריך לעשות את זה? ההנהגה הפלסטינית, בדומה למה שמובראכ עשה.
הבעיה היא שמי שיצטרך לחיות עם זה, זה לא רק הם אלא גם אנחנו.
בטחונות כגון- כח בינלאומי בגבולות בצד הפלסטיני, שטח מפורז, פיקוח על נשק שנכנס.
בטחונות במידה ויש הפרה מצד הפלסטינים, יש הטלות סנקציות כמו באיראן (סגירת גבולות, סגירת המסחר וכו').
כל זה לצד מה שאתה אומר שזה גבול עם גדרות חכמות, אמצעים טכנולוגים וכו'.
כל מה שאמרתי לא בא על חשבון מה שאתה אמרת, אלא בנוסף.
20 כתב:
לירון,
שאלה היפותטית (בערך): אם כל התהליכים והבטחונות והדברים שאתה מתאר, לא מתרחשים,
האם ישראל צריכה להמשיך להחזיק בתושבי השטחים לנצח, עד שהם יקרו?
ישראל צריכה לעשות כל מאמץ אפשרי להקל על הפלסטינים ככל שניתן, לייתן להם ככל שניתן לקיים חיים משלהם ללא התערבות שלנו.
ישראל צריכה לעשות כל מאמץ אפשרי להגיע להסדר מדיני.
ישראל צריכה לעשות כל מאמץ אפשרי להגן על גבולותיה ועל אזרחיה מפני ארגוני טרור.