אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
הכל טוב ויפה, אנחנו כובשים, אנחנו מתעללים, הם מסכנים ואנחנו החזקים הבריונים.
והפתרון הוא?
לעשות הסכמים עם החמאס?
הגיע הזמן שדווקא אתה הוא זה שיבין שנח לפלסטינים עם המלחמה הזאת, הם לא רוצים לוותר על הפליטים.
הם לא רוצים לוותר על החזקת נשק.
הם לא רוצים לוותר על שום חלק במדינת ישראל.
תמיד יש קיצונים, רק שלרוב החלק השפוי הוא זה שמוביל את המהלכים והוא זה שמשפיע יותר.
אצל הפלסטינים המקרה הוא הפוך, הקיצונים שולטים והם מכתיבים את הקצב.
כך גם בסוריה בעיראק ובתימן.
מדברייך זה מצטייר כאילו והפלסטינים הם עם שוחר שלום שרק רוצה לחיות בשקט ואנחנו עושים לו את המוות (ולא הפוך).
אז פה ושם נהרגים חיילים, פה ושם נהרגים אזרחים, הכל בסדר, הם מסכנים ובכלל לא קיצונים.
תראה מה קורה סביב ואז אולי תבין שאתה חיי בבועה כלשהי כאילו והם הכי בסדר שיש ורק אנחנו אלו שמונעים מהשלום והאחווה לפרוץ באזורנו.
אל תעשה לי טובות
חלק מהותי בשיחה הזו מבחינתי הוא לשנות את דפוס החשיבה שלך לגבי ההתנהלות של ישראל מול הפלסטינים. אל תבטל את זה. בלי זה אי אפשר להתקדם.
לעשות הסכמים עם חמאס? ואלה, כן. למה לא? אנחנו לא חייבים לאהוב אחד את השני.. גם מאזן אימה זה סבבה.
אגב, כשאתה אומר שיש קיצוניים, אבל בישראל השפויים מנהלים את העניינים, אתה מתכוון לבנט וביבי והמתנחלים? ואל תגיד לי ש*אתה* נגד ההתנחלויות. זה לא מעניין מה אתה חושב. מעניין מה ישראל עושה בפועל, וישראל בפועל מתעללת בפלסטינים לשם התעללות, מנצלת את משאבי הגדה, מפקיעה אדמות למטרות יישוב או שטחי אש, הורסת מבנים "לא חוקיים" של פלסטינים (אתה יודע מה תהליך קבלת אישורי בנייה בשטחי C?), מיפויים, אימונים, וכל זה בלי לדבר על פעולות של "תפוחים רקובים".
אני לא שותף לפרקטיקת הרומנטיזציה של הפלסטינים שהתנחלה בקבוצות השמאל הקיצוניות. הפלסטינים הם עם מגוון מאוד, יש בו רעים ויש בו טובים, ובאופן כללי החברה הערבית שמרנית יותר ולכן גם מדכאת יותר את המיעוטים שבתוכה. הכל נכון. המנהיגים שלהם גם אולי יכלו לעשות דברים אחרת.
ועדיין, זה לא נותן לישראל לגיטימציה להמשיך לעשות מה שהיא עושה כבר 50 שנה.
ותגיד, למה אתה כל הזמן מזכיר את "מה שקורה מסביב"? למה אתה מניח שמה שיקרה שם זה מה שקורה במדינות השכנות? אתה לא שם לב שהקורבנות המיידיים של הפסיכופטים הרצחניים הם קודם כל מוסלמים? אתה לא חושב שלרוב הפלסטיני יש אינטרס הרבה יורת מובהק להלחם בזה מאשר לישראל?
אני טוען שאין לנו בריירה אלא להמשיך "ולשלוט" באותם שטחים.
אין לנו בריירה כי כרגע אין פרטנר בצד השני, המחאס מצהיר בכל פעם שיש לו הזדמנות שהוא לא מכיר במדינת ישראל והוא רוצה לכבוש את מדינת ישראל.
אז איתו נעשה הסכמים? עם זה שיורה עליינו טילים? או עם זה שבמצע פיגועים?
גם ביבי ובנט לא בעד מדינה דו לאומית.
תכתוב עוד 1,000 פעם התעללות וזה לא יהפוך את זה לנכון, למעט מקרים בודדים של התעללות שבה אני מקווה ורוצה להאמין שהמתעללים עומדים לדין, כמדינה וכמדיניות
אנחנו לא מתעללים בהם!
יש להם מערכת חינוך משלהם, אפילו "צבא" משלהם, פרלמנט משלהם, לוחית רישוי שלהם, רכבים, בתים, חשמל שאנחנו נותנים להם, מים וכו'.
זאת לא התעללות, עם כל הכבוד לא כל הערים הפלסטיניות הם מחנות פלטיטים כמו שאתה מצייר.
הם עם מגוון אבל האכזרים בו שולטים ולא השפוים.
השפוים בורחים לגור בחול.
הלגיטימציה לישראל להמשיך ולהחזיק בשטחים האלו זה בטחון המדינה!
אתה נותן אמון מוחלט בפלסטינים ומאמין שאם נפסיק את "הכיבוש", אם נצא מהשטחים ונפתח את הגבולות, הכל יהיה פה ורוד.
פה ושם טילים, פה ושם פיגועים קטנים, אבל זה כנראה בקטנה בשבילך ונסבל.
אני מסתכל מסביב כי לצערי אני רואה שאין להם רחמים, הם פוגעים בילדים, בנשים הכל חוקי במלחמות האיסלאם.
אם הם הורגים ורוצחים אחד השני, אז למה שלא יעשו זאת גם לנו?
מה ימנע מישראל להפוך לסוריה 2?
זה נורא מתסכל שאתה מתעלם מהנימוקים שלי.
זה מעצבן כשאתה מכניס לי מילים למקלדת (כשאתה אומר שאני חושב שאם נצא יהיה למחרת כיף חיים), כשאתה מתלונן על אותו דבר כל הודעה שניה עם טקנו.
אני מבקש ממך לקרוא שוב את ההודעה האחרונה שלי, ולנסח תגובה שמתייחסת למה שאני כותב.