its-sick כתב:
אנשים בעולם הרחב מאד כועסים על השרשראות הענקיות שצצו באמצע מדבר קרח, וגם שואלים מי בדיוק צלל למים הקפואים לקשור אותן.
כן, ראיתי את זה אבל גם הביקורת הזאת נשמעת לי די טיפשית. למה שלא יהיו להם שרשראות? זה לא שכל מה שיש מעבר לחומה אלו גושי קרח. ראינו מספיק ציוויליזציה שם לאורך העונות. בHardhome למשל היה מבצר שלם. לצבא שתקף את החומה לפני כמה עונות שג'ון וסטנלי ברטאיין הביסו היו שרשראות ונשק, למה שלהולכים הלבנים לא יהיו דברים דומים? הם נערכים לתקוף את החומה, הגיוני שיהיה להם ציוד.
ואם ג'ון שרד במים כמה דקות, למה שהמתים החיים האלו לא ישרדו שם לכמה דקות לקשור את הדרקון? זה לא שלמנהיג שלהם אכפת אם כמה מהם ימותו בדרך.
אנשים באמת מחפשים בנרות כשיש בסדרה הזאת חורים הרבה יותר גדולים.
הסיפור עם אריה באמת נראה מאולץ. אני חושב שאריה צודקת כשהיא אומרת שהיא בחיים לא הייתה כותבת מכתב שכזה וכל הסיפור הזה בונה על המתח שהיה בין האחיות בעונה הראשונה, אבל קשה לתת משקל באמת מכריע למכתב הזה, כאילו שהוא כשלעצמו יפרק את הצפון. והאמירות על "לא שמענו מג'ון כבר שבועות" הן בכלל מוזרות. גדול עליו לשלוח עורבים בכל השבועות האלו ולעדכן במצב?
מצד שני, חורים קטנים היו לאורך כל הסדרה. אולי החור שאני הכי מחבב היא העובדה שמליסנדרה יכולה ליצור שד שרוצח את מי שהיא רוצה אבל היא ניצלה את היכולת הזאת פעם אחת, להרוג את רנלי. לא את ג'ופרי, או סירסי, או את רמזי בולטון, או אחרים שעמדו בדרך של המלך/מלכה שלה. יש עוד מליון חורים שכאלו.
הבעיה היא שנראה שכאן הסיפורים הלא הגיוניים---כל המסע הזה מעבר לחומה או היריבות בין האחיות סטרק---הם המנוע העיקרי של העלילה ב2 פרקים האחרונים.