תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 21:29

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 134  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: Re:
הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 13:13 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אמיר כתב:
לירון האדום כתב:

הטענה שלי שגם אחרי שהיה להם חרות ונופש הם ימשיכו להילחם בנו, כי מבחינתם גם ת"א וחיפה כבושות.
אמרתי, בסוף נצטרך להיפרד מהם, אבל לא לפני שיהיו בטחונות ראוים.
עובדה שהחמאס שולט גם בגדה וגם בעזה ולא בכדי

אתה לא יכול לשלול זכויות אדם בסיסיות ממיליוני בני אדם בגלל שאתה חושב שחלק מהם אולי יעשו דברים רעים בעתיד.
ולא, אחרי חמישים שנה אני לא חושב שהטיעון הזה של "רגע, אנחנו עובדים על זה" תופס יותר.

אני מסתכל סביב - מצרים, סוריה, עיראק ואפילו תימן לשם הדוגמא - מדינות שנמצאות במלחמת קיום בינם לבין עצמם.
אם הם נלחמים בתוך עצמם, אז מול היהודים לא יילחמו?

זה כל כך טוב,
שאני רוצה לעשות סקס עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 13:13 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
לירון האדום כתב:
אמיר כתב:
לירון האדום כתב:

הטענה שלי שגם אחרי שהיה להם חרות ונופש הם ימשיכו להילחם בנו, כי מבחינתם גם ת"א וחיפה כבושות.

אתה לא יכול לשלול זכויות אדם בסיסיות ממיליוני בני אדם בגלל שאתה חושב שחלק מהם אולי יעשו דברים רעים בעתיד.
ולא, אחרי חמישים שנה אני לא חושב שהטיעון הזה של "רגע, אנחנו עובדים על זה" תופס יותר.

אני מסתכל סביב - מצרים, סוריה, עיראק ואפילו תימן לשם הדוגמא - מדינות שנמצאות במלחמת קיום בינם לבין עצמם.

זה כל כך טוב,

זה עצום
על גבול המגרה

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 13:32 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון, אז הטענה שלך היא שבגלל שהם נלחמים על חירותם, סביר להניח שהם ימשיכו להלחם כם אחרי שיהיו חופשיים?

ובכל מקרה, יכול להיות שכן. ואם ילחמו, תהיה מלחמה. אפשר לנסות למנוע את זה והכל, לתת להם סיבה לא לרצות להכנס לזה, אבל אין מאה אחוז בחיים.
זה עדיין לא אומר שהפתרון הנוכחי לגיטימי

אפשר לדבר על מה יעשו הפלסטינים במידה ויקבלו עצמאות, והאם ימשיכו להלחם על פלסטין השלמה, אבל זה עדיין בגדר השערה. באותה מידה, ישראל מחנכת פה דור דור שישראל היא מהנהר לים, ורוב הילדים לא מכירים את גבולות 67 בכלל. האם זה אומר שבמצב של שתי מדינות לא נוכל להסתפק בזה? אם היית פלסטיני, היית רגוע? מה ההבדל בין הזיקה של פלסטינים לישראל67 והזיקה של יהודים לגדה? כלומר, יש הבדל, והוא שישראל אשכרה מיישמת בפועל את השאיפה הזו, בעוד פלסטינים רק חולמים בהקיץ.

ובכל מקרה, בפעם הלא יודע כמה, זה לא אומר שהפתרון צריך להיות שליטה צבאית על מליונים. כלומר, זה נח לישראל ורוב הישראלים לא מרגישים את זה על בשרם (חוץ מפעם בכמה זמן בו לפלסטינים נמאס והם מייצרים את מה שבציניות ישראלית אופיינית אנחנו מכנים "טרור"), אבל זה לא הופך את זה ללגיטימי.

אם היתי פלסטיני אולי היתי רוצה שלום, לחיות בשלום לצד היהודים.
פעם אנחנו היהודים הינו הולכים לקלקיליה לאכול ולקנות נפצים והיום? נראה אותך מסתובב שם...
ההקצנה שעוברת האוכ' הפלסטינית בשנים האחרונות מחריפה עוד יותר, ההקצנה גורמת לפיגועים, גורמת לשנאה ועוד יותר גורמת לנו לצד השני להיות עם האמצע על הדופק.

אתה שוב ושוב שופט אותם תוך התעלמות מהמעשים של ישראל.
הם נלחמים על החופש שלהם, ואתה מתלונן שאתה לא יכול לקנות נפצים בקלקיליה?
יש יותר אטום ומנותק מזה?
ולא ענית לי. להזמין לך מקום לסיור של שוברים שתיקה ביום שישי הקרוב?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: פיגוע ירי רצחני בשומרון
הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 15:11 
הם נלחמים על החופש שלהם ואני נלחם עבור החופש שלי לחיות.
ואתה חושב שאחרי סיור בשטחים אני אחשוב שוואלה הם כאלו מסכנים שאני מבין אותם איך הם לוקחים סכין והולכים לדקור מישהי בהריון,
או לרצוח משפחה.
כי זה בסדר, זה מלחמה על החופש שלהם אז יאללה ניקח סכין ונלך לדקור מישהו.

דרך אגב לא הבנת אותי - הדוג' על קלקיליה זה להראות לך שלא לפני הרבה זמן, יחסי השכנות היו טובים ולא היתה אלימות כזאת מצידם כמו שיש היום.
אני לא חושב שהיום אנחנו שולטים שם יותר מאשר שלטנו שם בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 15:11 
KingAlpaca כתב:
לירון האדום כתב:
אמיר כתב:
לירון האדום כתב:

זה כל כך טוב,

שכחת 111

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 15:18 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
ואתה חושב שאחרי סיור בשטחים אני אחשוב שוואלה הם כאלו מסכנים שאני מבין אותם איך הם לוקחים סכין והולכים לדקור מישהי בהריון,
או לרצוח משפחה.

דרך אגב לא הבנת אותי - הדוג' על קלקיליה זה להראות לך שלא לפני הרבה זמן, יחסי השכנות היו טובים ולא היתה אלימות כזאת מצידם כמו שיש היום.

מה שתגלה בחברון זה שאתה מזמן לא נלחם על החופש שלך לחיות. שבשמך מתעללים באוכלוסיה שלמה, ולא יפתיע אותך כל כך עד כמה הם שונאים אותנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 15:26 
פאביו כתב:
Noam כתב:
פאביו כתב:
Noam כתב:
אני לא אענה, כי שאלת אותי שאלה שהיא לא קשורה ושהתשובה עליה ברורה מאליה (ונדמה לי שכבר שאלת אותי אותה לפחות פעם אחת בעבר).
ואיזה משימות מזעזעות? לנהל חיים של אוכלוסייה אזרחית תחת כיבוש, לנסות לדכא את ההתנגדות לאותו כיבוש, לשמש הגוף שאמור לאפשר את קיום המדינה הציונית מבחינה בטחונית. אלה כמובן משימות שאי אפשר לעמוד בהן בהצלחה בצורה טובה.
וההודעה שלי לאופיר כמובן מזלזלת, אבל זה לא הופך אותה ללא נכונה.
לעתים תכופות ביותר אני קורא כאן הודעות מטומטמות, אבל אני מתעלם. למה מתעלם? כי במקרה שהאמת לא מקדמת אותך לשום מקום, אתה לא חייב לומר אותה. אבל במקרה הזה, כשכבר הורדנו את הכפפות, זה הרגיש לי קצת מחויב המציאות.

חבל שאינך עונה,ואם התשובה ברורה אשמח אם תגיד אותה כבל עם ועדה.

אני מסכים איתך שהמשימות אכן לא משימות צבאיות קלאסיות,אך לצערי כל אלטנרטיבה שנוסתה עד היום הביאה לידי מותם של אזרחים רבים מהצד הישראלי.
מה החלופה אם לא לשלוח את הצבא לעשות משימות מסוג אלו?

לא רק שלא נוסתה אף אלטרנטיבה עד היום, גם לא הייתה כוונה לנסות אף אלטרנטיבה כזאת. היום או בעתיד.
ולעניין השאלה, אני אאלץ כרגע לסרב בנימוס. אם מטרת הדיון היא שתכתיב לי טקסטים ואני אקריא אותם, אז זה משנה את כללי המשחק. אני כמובן מסכים, אבל אני דורש 2 שקלים לאות ושקל לסימן פיסוק. על התוכן אין הגבלה.

הסכמי אוסלו והיציאה החד הצדדית מעזה היו 2 אלטרנטיבות:
כל אחת סגנון שונה , אחת הסכם שנחתם והשניה פינוי השטח בלי הסכם.
שתיהן הוכיחו את אותו דבר , חטפנו טילים או אוטובוסים מתפוצצים בלב ערי ישראל.
יש לך אלטרנטיבה אחרת שאפשר לנסות ??
אם כן אשמח להשכיל.

הראשונה לא הייתה אלטרנטיבה, השנייה בכלל הייתה הצגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 15:32 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
פאביו כתב:
Noam כתב:
פאביו כתב:
Noam כתב:
אני לא אענה, כי שאלת אותי שאלה שהיא לא קשורה ושהתשובה עליה ברורה מאליה (ונדמה לי שכבר שאלת אותי אותה לפחות פעם אחת בעבר).
ואיזה משימות מזעזעות? לנהל חיים של אוכלוסייה אזרחית תחת כיבוש, לנסות לדכא את ההתנגדות לאותו כיבוש, לשמש הגוף שאמור לאפשר את קיום המדינה הציונית מבחינה בטחונית. אלה כמובן משימות שאי אפשר לעמוד בהן בהצלחה בצורה טובה.
וההודעה שלי לאופיר כמובן מזלזלת, אבל זה לא הופך אותה ללא נכונה.
לעתים תכופות ביותר אני קורא כאן הודעות מטומטמות, אבל אני מתעלם. למה מתעלם? כי במקרה שהאמת לא מקדמת אותך לשום מקום, אתה לא חייב לומר אותה. אבל במקרה הזה, כשכבר הורדנו את הכפפות, זה הרגיש לי קצת מחויב המציאות.

חבל שאינך עונה,ואם התשובה ברורה אשמח אם תגיד אותה כבל עם ועדה.

אני מסכים איתך שהמשימות אכן לא משימות צבאיות קלאסיות,אך לצערי כל אלטנרטיבה שנוסתה עד היום הביאה לידי מותם של אזרחים רבים מהצד הישראלי.
מה החלופה אם לא לשלוח את הצבא לעשות משימות מסוג אלו?

לא רק שלא נוסתה אף אלטרנטיבה עד היום, גם לא הייתה כוונה לנסות אף אלטרנטיבה כזאת. היום או בעתיד.
ולעניין השאלה, אני אאלץ כרגע לסרב בנימוס. אם מטרת הדיון היא שתכתיב לי טקסטים ואני אקריא אותם, אז זה משנה את כללי המשחק. אני כמובן מסכים, אבל אני דורש 2 שקלים לאות ושקל לסימן פיסוק. על התוכן אין הגבלה.

הסכמי אוסלו והיציאה החד הצדדית מעזה היו 2 אלטרנטיבות:
כל אחת סגנון שונה , אחת הסכם שנחתם והשניה פינוי השטח בלי הסכם.
שתיהן הוכיחו את אותו דבר , חטפנו טילים או אוטובוסים מתפוצצים בלב ערי ישראל.
יש לך אלטרנטיבה אחרת שאפשר לנסות ??
אם כן אשמח להשכיל.

הראשונה לא הייתה אלטרנטיבה, השנייה בכלל הייתה הצגה.

על שטויות שאתה כותב אתה לא לוקח כסף ?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 15:46 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
או לרצוח משפחה.

מה שתגלה בחברון זה שאתה מזמן לא נלחם על החופש שלך לחיות. שבשמך מתעללים באוכלוסיה שלמה, ולא יפתיע אותך כל כך עד כמה הם שונאים אותנו.

התעללות הכוונה שבכל יום מישהו אחר מקבל מכות מחייל?
איך בא לידי ביטוי ההתעללות.
לא מפתיע אותי שהם שונאים אותי, מחנכים אותם לזה מגיל צעיר מאד.
מחנכים אותם שהציונים לקחו להם את האדמות, התעללו בהם וצריך לנקום.
עכשיו לדעתך החמאס רוצה שלום עם ישראל או שהוא מעדיף להשמיד את ישראל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 15:46 
הסברתי באריכות למשתמש pokara (זה שאתה מאוהב בו, זוכר?) למה כל המהלכים האלה הם מהלכי סרק חסרי סיכוי, ולמה אף אחד בישראל לא באמת רוצה לסיים את הסכסוך.
על פניו עושה רושם שסיימנו את הדיון ההוא תמימי דעים.
הייתי גם מסביר לך למה הפינוי בעזה היה מהלך מיותר ולא שינה כלום, אבל כבר הסבירו את זה אתמול או לפני יומיים עם נתונים מספריים שמוכיחים, ואתם ממשיכים לפלוט דמגוגיה ושקרים, אז זה נראה לי חסר טעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 15:51 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
הסברתי באריכות למשתמש pokara (זה שאתה מאוהב בו, זוכר?) למה כל המהלכים האלה הם מהלכי סרק חסרי סיכוי, ולמה אף אחד בישראל לא באמת רוצה לסיים את הסכסוך.
הייתי גם מסביר לך למה הפינוי בעזה היה מהלך מיותר ולא שינה כלום, אבל כבר הסבירו את זה אתמול או לפני יומיים עם נתונים מספריים שמוכיחים, ואתם ממשיכים לפלוט דמגוגיה ושקרים, אז זה נראה לי חסר טעם.

זכותך לחשוב ככה
אני חושב אחרת (לא אתם , אלא אני ) :
בישראל רצו לסיים את הסכסוך
היו 2 הזדמנויות לעשות את זה
אחת עם רבין (ובהמשך פרס) , השנייה עם ברק.
לצערי הפלשתינאים החמיצו (כמו כל ההיסטוריה שלהם) את ההזדמנויות לסיים את הסכסוך כיוון שהעם שם לא היה בשל לוותר על חלומות הפליטים
ופנו לפיגועים ובכך גרמו לעם ישראל ללכת ימינה לצערי הרב.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 15:55 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
הרווחת בצדק את השנאה. אין אדם שיהיה במצב זהה למצב הפלסטינים ולא ישנא את כובשיו, גם אם יחונך כבודהיסט.
זה לא בגלל "האדמות שלקחת" אלא בגלל המצב הנוכחי שלהם.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 15:58 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
או לרצוח משפחה.

התעללות הכוונה שבכל יום מישהו אחר מקבל מכות מחייל?
איך בא לידי ביטוי ההתעללות.
עכשיו לדעתך החמאס רוצה שלום עם ישראל או שהוא מעדיף להשמיד את ישראל?

אתה שואל איך, אני אומר לך בוא תראה בעצמך איך נראים החיים בחברון, שזה מיקרוקוסמוס של הכיבוש.
ואתה יכול להמשיך להאשים את כל העולם ואחותו בשנאה לישראל. הם מחנכים לשנאה/הכל שקרים/מה שבא לך. אתה יכול לעשות מה שאתה רוצה. אנחנו מציעים לך דרך אלטרנטיבית להבין את המציאות. אולי תשתכנע. אבל נדמה שאתה מסרב לנסות. כמה כמה וכמה פעמים בדיון המייגע הזה פשוט סרבת לקבל את העובדה שהחיים של הפלסטינים זה סיוט אחד ארוך ומתמשך. "איך באה לידי ביטוי ההתעללות?", "באיזה מובן הם סובלים". זה כאילו אתה חי על פלאנטה אחרת.

לדעתי, חמאס הוא שלטון דיקטטורי אלים ופאשיסטי, ולחלוטין אפשר לעשות איתו הסכמים. מה שהוא מעדיף לא רלוונטי. משנה מה הוא יעשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:04 
הכל טוב ויפה, אנחנו כובשים, אנחנו מתעללים, הם מסכנים ואנחנו החזקים הבריונים.
והפתרון הוא?
לעשות הסכמים עם החמאס?
הגיע הזמן שדווקא אתה הוא זה שיבין שנח לפלסטינים עם המלחמה הזאת, הם לא רוצים לוותר על הפליטים.
הם לא רוצים לוותר על החזקת נשק.
הם לא רוצים לוותר על שום חלק במדינת ישראל.
תמיד יש קיצונים, רק שלרוב החלק השפוי הוא זה שמוביל את המהלכים והוא זה שמשפיע יותר.
אצל הפלסטינים המקרה הוא הפוך, הקיצונים שולטים והם מכתיבים את הקצב.
כך גם בסוריה בעיראק ובתימן.
מדברייך זה מצטייר כאילו והפלסטינים הם עם שוחר שלום שרק רוצה לחיות בשקט ואנחנו עושים לו את המוות (ולא הפוך).
אז פה ושם נהרגים חיילים, פה ושם נהרגים אזרחים, הכל בסדר, הם מסכנים ובכלל לא קיצונים.
תראה מה קורה סביב ואז אולי תבין שאתה חיי בבועה כלשהי כאילו והם הכי בסדר שיש ורק אנחנו אלו שמונעים מהשלום והאחווה לפרוץ באזורנו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:10 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:
dr.avi כתב:
לירון צודק ב-100%.

ניקח את לדוגמא את חיזבאללה. אחרי הנסיגה ב-2000, מה מונע מהם להפסיק את הלחימה נגד ישראל ולהפוך למדינה שוחרת שלום?
למה לא קמים כל הלבנונים השפויים ומעיפים לחיזבאללה בעיטה בתחת?

ניקח עוד דוגמא. איראן. אויבים אין להם. נפט יש להם מפה עד הודעה חדשה. מה כבר ישראל מפריעה להם?

מה הם עשו לישראל?
מה שונה מאבקי הכח של ישראל ואיראן מאלה של רוסיה וארה"ב?

מממנים את האויבים שלנו למשל ומצהירים על רצונם להשמיד את ישראל.

גם לא הרבה האמינו להצהרות של סדאם אבל הוא עמד בהן (שיגור טילים על ישראל)

למה התעלמת מחיזבאללה? ישראל יצאה מלבנון. מה עוד יש להם נגדנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:12 
פאביו כתב:
Noam כתב:

זכותך לחשוב ככה
לצערי הפלשתינאים החמיצו (כמו כל ההיסטוריה שלהם) את ההזדמנויות לסיים את הסכסוך כיוון שהעם שם לא היה בשל לוותר על חלומות הפליטים

אז זהו, שאפילו בלי להכנס למהות של המהלכים עצמם, זה פשוט לא נכון. והראו לכם נתונים שמוכיחים שזה לא נכון.
והאמת? שזה קורה שוב ושוב, שמביאים פה נתונים ומקרים שפוסלים טענות, ואז ממשיכים להשתמש בטענות האלה כאילו לא קרה כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:22 
סמל אישי של המשתמש
לירון האדום כתב:
והפתרון הוא?
לעשות הסכמים עם החמאס?
הגיע הזמן שדווקא אתה הוא זה שיבין שנח לפלסטינים עם המלחמה הזאת, הם לא רוצים לוותר על הפליטים.
תמיד יש קיצונים, רק שלרוב החלק השפוי הוא זה שמוביל את המהלכים והוא זה שמשפיע יותר.
מדברייך זה מצטייר כאילו והפלסטינים הם עם שוחר שלום שרק רוצה לחיות בשקט ואנחנו עושים לו את המוות (ולא הפוך).
אז פה ושם נהרגים חיילים, פה ושם נהרגים אזרחים, הכל בסדר, הם מסכנים ובכלל לא קיצונים.
תראה מה קורה סביב ואז אולי תבין שאתה חיי בבועה כלשהי כאילו והם הכי בסדר שיש ורק אנחנו אלו שמונעים מהשלום והאחווה לפרוץ באזורנו.

אל תעשה לי טובות
חלק מהותי בשיחה הזו מבחינתי הוא לשנות את דפוס החשיבה שלך לגבי ההתנהלות של ישראל מול הפלסטינים. אל תבטל את זה. בלי זה אי אפשר להתקדם.
לעשות הסכמים עם חמאס? ואלה, כן. למה לא? אנחנו לא חייבים לאהוב אחד את השני.. גם מאזן אימה זה סבבה.

אגב, כשאתה אומר שיש קיצוניים, אבל בישראל השפויים מנהלים את העניינים, אתה מתכוון לבנט וביבי והמתנחלים? ואל תגיד לי ש*אתה* נגד ההתנחלויות. זה לא מעניין מה אתה חושב. מעניין מה ישראל עושה בפועל, וישראל בפועל מתעללת בפלסטינים לשם התעללות, מנצלת את משאבי הגדה, מפקיעה אדמות למטרות יישוב או שטחי אש, הורסת מבנים "לא חוקיים" של פלסטינים (אתה יודע מה תהליך קבלת אישורי בנייה בשטחי C?), מיפויים, אימונים, וכל זה בלי לדבר על פעולות של "תפוחים רקובים".

אני לא שותף לפרקטיקת הרומנטיזציה של הפלסטינים שהתנחלה בקבוצות השמאל הקיצוניות. הפלסטינים הם עם מגוון מאוד, יש בו רעים ויש בו טובים, ובאופן כללי החברה הערבית שמרנית יותר ולכן גם מדכאת יותר את המיעוטים שבתוכה. הכל נכון. המנהיגים שלהם גם אולי יכלו לעשות דברים אחרת.
ועדיין, זה לא נותן לישראל לגיטימציה להמשיך לעשות מה שהיא עושה כבר 50 שנה.

ותגיד, למה אתה כל הזמן מזכיר את "מה שקורה מסביב"? למה אתה מניח שמה שיקרה שם זה מה שקורה במדינות השכנות? אתה לא שם לב שהקורבנות המיידיים של הפסיכופטים הרצחניים הם קודם כל מוסלמים? אתה לא חושב שלרוב הפלסטיני יש אינטרס הרבה יורת מובהק להלחם בזה מאשר לישראל?

נערך לאחרונה על ידי אדום נחמד בתאריך 21 פברואר 2016, 16:22, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:22 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
פאביו כתב:
Noam כתב:

זכותך לחשוב ככה

אז זהו, שאפילו בלי להכנס למהות של המהלכים עצמם, זה פשוט לא נכון. והראו לכם נתונים שמוכיחים שזה לא נכון.
והאמת? שזה קורה שוב ושוב, שמביאים פה נתונים ומקרים שפוסלים טענות, ואז ממשיכים להשתמש בטענות האלה כאילו לא קרה כלום.

הראו לכם?
מי זה הראו לכם?
אתה חושב שאם כתבת הודעה אני אמור לקבל אותה?
אני מביט על מה שהיה,קורא על מה שהיה,וצופה בתכניות על מה שהיה והמסקנה היא אותה מסקנה:
העם הפלשתיני לא מחמיץ אף הזדמנות להחמיץ הזדמנות לפתור את הסכסוך וכפי שאמרתי הוכח 3 פעמים מה קורה שמתקדמים עם הפלשתינים לפתרון הסכסוך - מקבלים מאות הרוגים אזרחים (ואם לא כיפת ברזל אללה יוסטר כמה)

אתה והחברים שלך לא מוכנים לקבל את המציאות הזו
והמציאות היא בהחלט לא פשוטה ולא קלה לעיכול.

לצערי עם ישראל שבר ימינה בגלל שהפלשתינים לא היו מוכנים לפתרון הסכסוך שהייתה להם הזדמנות לפתור
כך שכעת אנחנו במצב שאף אחד מהצדדים לא מעוניין באמת לפתור את הסכסוך.

אתה וכל החברים שלך ממשיכים להביא לפה מצג שווא כאילו יש עם מי לפתור את הסכסוך
אתה וכל החברים שלך ממשיכים למכור סרטים שבלי הכיבוש היו פה ורדים שושנים ועלה של זית
אתה וכל החברים שלך ממשיכים למכור לנו סיפורי מעשיות שאם ישראל לא הייתה אלימה אז הפלשתינים היו שוויצרים
אתה וכל החברים שלך לא ממשיכים לא לקבל את הנתונים שמוצגים בפניכם פה , ומתעלמים מהמציאות שמתנפצת פעם אחר פעם בטיל קאסם או אוטובוס מתפוצץ בלב תל אביב
אתה וכל החברים שלך ממשיכים לדמיין דמיונות

*אתה וכל החברים שלך לא נועד לפגוע , סה"כ יש פה צד שקול מרכזי ויש פה צד קיצוני שהחליט שישראל אשמה בהכל.
ואל נשכח שאתה משתמש בלשון "הראו לכם" , כך שאני מקבל את זה (:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:26 
פאביו כתב:
Noam כתב:
פאביו כתב:
Noam כתב:

זכותך לחשוב ככה

הראו לכם?
מי זה הראו לכם?
אתה חושב שאם כתבת הודעה אני אמור לקבל אותה?
אני מביט על מה שהיה,קורא על מה שהיה,וצופה בתכניות על מה שהיה והמסקנה היא אותה מסקנה:
העם הציוני לא מחמיץ אף הזדמנות להחמיץ הזדמנות לפתור את הסכסוך וכפי שאמרתי הוכח 3 פעמים מה קורה שמתקדמים עם הציונות לפתרון הסכסוך - מקבלים אלפי הרוגים אזרחים (ואם לא הלחץ של האו"ם אללה יוסטר כמה)

אתה והחברים שלך לא מוכנים לקבל את המציאות הזו
והמציאות היא בהחלט לא פשוטה ולא קלה לעיכול.

לצערי העם הפלסטיני שבר ימינה בגלל שהציונות לא הייתה מוכנה לפתרון הסכסוך שהייתה להם הזדמנות לפתור
כך שכעת אנחנו במצב שאף אחד מהצדדים לא מעוניין באמת לפתור את הסכסוך.

אתה וכל החברים שלך ממשיכים להביא לפה מצג שווא כאילו יש עם מי לפתור את הסכסוך
אתה וכל החברים שלך ממשיכים למכור סרטים שבלי ההתנגדות היו פה ורדים שושנים ועלה של זית
אתה וכל החברים שלך ממשיכים למכור לנו סיפורי מעשיות שאם ההתנגדות לא הייתה אלימה אז הכיבוש היה שווייץ
אתה וכל החברים שלך לא ממשיכים לא לקבל את הנתונים שמוצגים בפניכם פה , ומתעלמים מהמציאות שמתנפצת פעם אחר פעם בירי בילדה או בניין מתפוצץ בלב עזה
אתה וכל החברים שלך ממשיכים לדמיין דמיונות

*אתה וכל החברים שלך לא נועד לפגוע , סה"כ יש פה צד שקול מרכזי ויש פה צד קיצוני שהחליט שישראל זכה וטהורה.
ואל נשכח שאתה משתמש בלשון "הראו לכם" , כך שאני מקבל את זה (:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:29 
סמל אישי של המשתמש
מה שעשית היה מלוכלך, לא מתאים ולא ראוי.
יש לך רצון לכתוב את הודעתי ולשנות אותה?תשנה
אל תצטט כמו איזה פחדן עלוב נפש

אני לא מאלו שיפנו לאדמין , ואלשין.
אני """"" מניח """""" שגם לאדמין המקסים לא ממש איכפת כי זה מהצד ההוא.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

נערך לאחרונה על ידי פאביו בתאריך 21 פברואר 2016, 16:39, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:38 
אני מצטער (בלי ציניות). אני יודע שזה סתם טרוליזם ושזה לא תורם לדיון בכלום, פשוט לא יכולתי לעמוד בפיתוי.
אבל בכל מקרה, זה ברור שכל צד יכול להגיד על הצד השני ש"בגללו אין הסכם". אני חושב שכל השיח בישראל סביב אבו מאזן מטרתו להימנע מהסכם אמיתי. אבו מאזן הוא מריונטה ציונית שלא מייצגת אף אחד ברחוב הפלסטיני, וכל האוסלו הזה זה לא הסכם שלום אלא הסכם קבלנות משנה לכיבוש. אם מישהו רוצה לעשות הסכם, הוא צריך לבלוע את הרוק ולהבין שהסכמים עושים עם אויבים, ולשבת לדבר עם חמאס.
המזל הקטן שלנו הוא שמאחורי הקלעים נתניהו יודע את זה מצוין, והוא הוכיח את זה בשתי המלחמות האחרונות. זאת אומרת שאם הוא חס וחלילה היה רוצה לנסות לפתור את הסכסוך, כנראה שהיה אפשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:42 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
אני מצטער (בלי ציניות). אני יודע שזה סתם טרוליזם ושזה לא תורם לדיון בכלום, פשוט לא יכולתי לעמוד בפיתוי.
אבל בכל מקרה, זה ברור שכל צד יכול להגיד על הצד השני ש"בגללו אין הסכם". אני חושב שכל השיח בישראל סביב אבו מאזן מטרתו להימנע מהסכם אמיתי. אבו מאזן הוא מריונטה ציונית שלא מייצגת אף אחד ברחוב הפלסטיני, וכל האוסלו הזה זה לא הסכם שלום אלא הסכם קבלנות משנה לכיבוש. אם מישהו רוצה לעשות הסכם, הוא צריך לבלוע את הרוק ולהבין שהסכמים עושים עם אויבים, ולשבת לדבר עם חמאס.
המזל הקטן שלנו הוא שמאחורי הקלעים נתניהו יודע את זה מצוין, והוא הוכיח את זה בשתי המלחמות האחרונות. זאת אומרת שאם הוא חס וחלילה היה רוצה לנסות לפתור את הסכסוך, כנראה שהיה אפשר.

התנצלותך התקבלה
לשים את הדברים למשל של אפור מחמד בתור הודעת דובר חמאס האחרונה שהתפרסמה זה עתה, זה הדבר הכי נכון ופשוט לעשות ובכל זאת אני לא עושה את זה.

ממה שאני יודע על הסכם אוסלו חתום גדול הטרוריסטים שנלחם מול ישראל,הלוא כן ?
אם זה היה הסכם קבלות משנה לכיבוש אני בטוח שיאסר עראפת (שאחראי על רצח של מאות ישראלים) לא היה חותם על כך
אל תגיד לי שיאסר ערפאת הוא מאנשי בנט.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:52 
תשמע, לגבי ערפאת עצמו אני לא יודע בוודאות, אבל הדרג הפוליטי הבכיר של פת"ח הרוויח המון כוח והמון כסף בעקבות אוסלו, וזאת סיבה מאוד הגיונית לכך שהם דחפו להסכם שמשרת את ישראל. אם אני בעצם אומר שהם מכרו את העם הפלסטיני בשביל טובתם האישית? כן. בערך כמו שנתניהו מוכר אותנו כבר שנים. מוציא אותנו למלחמות כדי להישאר בשלטון, משקיע מיליארדים בתוכניות הזויות על תקיפה באיראן כדי להפחיד את הציבור, מחלק את הגז לחברים שלו, אני לא באמת צריך לספר לך.
אז אותו דבר כנראה קרה בפת"ח. הבכירים התאהבו בבכירות (עם שורוק, לא בכירות כמו שסתיו שפיר וציפורה לבני הן אופוזיציונריות בכירות) ונוצרה המפלצת של הרש"פ, שכפי שזה נראה יש חשש שהיא הולכת להתפוצץ להם בפנים בקרוב.

נערך לאחרונה על ידי Noam בתאריך 21 פברואר 2016, 16:53, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:53 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
לשים את הדברים למשל של אפור מחמד בתור הודעת דובר חמאס האחרונה שהתפרסמה זה עתה, זה הדבר הכי נכון ופשוט לעשות ובכל זאת אני לא עושה את זה.

תראה כמה פתטי אתה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:55 
סמל אישי של המשתמש
אדום נחמד כתב:
פאביו כתב:

תראה כמה פתטי אתה.

שמע קראתי מה שאמר,וזה ממש דומה למה שאתה אומר פה ב-5 העמודים האחרונים...
עם כל הצער שבדבר.

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 16:55 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
תשמע, לגבי ערפאת עצמו אני לא יודע בוודאות, אבל הדרג הפוליטי הבכיר של פת"ח הרוויח המון כוח והמון כסף בעקבות אוסלו, וזאת סיבה מאוד הגיונית לכך שהם דחפו להסכם שמשרת את ישראל. אם אני בעצם אומר שהם מכרו את העם הפלסטיני בשביל טובתם האישית? כן. בערך כמו שנתניהו מוכר אותנו כבר שנים. מוציא אותנו למלחמות כדי להישאר בשלטון, משקיע מיליארדים בתוכניות הזויות על תקיפה באיראן כדי להפחיד את הציבור, מחלק את הגז לחברים שלו, אני לא באמת צריך לספר לך.
אז אותו דבר כנראה קרה בפת"ח. הבכירים התאהבו בבכירות (עם שורוק, לא בכירות כמו שסתיו שפיר וציפורה לבני הן אופוזיציונריות בכירות) ונוצרה המפלצת של הרש"פ, שכפי שזה נראה יש חשש שהיא הולכת להתפוצץ להם בפנים בקרוב.

לא הבנתי
אז ישראל אשמה שהמנהיגים הפלשתינים מושחתים וחתמו הסכם גרוע (על פי דבריך) ?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 17:03 
אין כאן עניין של אשמה. ההנהגה הישראלית ניצלה את היתרון שלה בסיטואציה מול הפלסטינים כדי להפוך את הכיבוש ליותר נוח. זה לא משנה אם זה לגיטימי או לא, כי זה בכל מקרה לא מוביל אותנו להתקדמות. הכיבוש הוא לא בסדר אם חיילים ישראלים מסתובבים בקסבה של שכם, והכיבוש הוא לא בסדר אם הם עומדים במחסום בחוץ והמשטרה של הרש"פ עושה את זה. זה פשוט יותר נוח כשלא צריך ללכלך את הידיים, וזו המהות האמיתית של אוסלו (ואגב, גם בפינוי הרצועה אני מוצא מאפיינים דומים).
הרי פעם בכמה חודשים אבו מאזן "שוקל לבטל את התיאום הבטחוני". למה הוא שוקל לבטל? כי הוא יודע שהתיאום הזה לא שווה כלום והוא מביא לפלסטינים יותר נזק מתועלת. למה הוא לא מבטל? כי עכשיו הוא יושב במוקטעה כמו איזה בוס גדול ופעם בשנה מגיע איזה ג'ון קרי לבקר אותו, וברגע שהוא יבטל כבר לא נשאר ממנו כלום יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 17:06 
סמל אישי של המשתמש
Noam כתב:
אני מצטער

אין לך מה להצטער, זה אמצעי רטורי מצוין להראות את הגיחוך שבראיית עולם שטוחה, חד ממדית וחד צדדית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 17:06 
לירון האדום כתב:
והפתרון הוא?
לעשות הסכמים עם החמאס?

לירון, אתה צודק לטעמי בניתוח - הסיכוי שהפלסטינים הם שוחרי שלום נמוך מהסיכוי שהם לא.
שלום ואחווה לא יהיו פה.

שאלת על פתרון - כתבתי, התעלמת. קח ניסיון שני

עוד לפני שאני נסוג אני מודיע מראש שבמקרה כזה, אני
1. פורש מאמנת ז'נבה.
2. פותח להם את התחת. או בערבית "ראח ניפתח אל תיזקום". (ואם תרצה אפשר גם להודיע מראש על היחס - נניח על כל הרוג שלנו, 100 הרוגים שלהם)
במשך יומיים. כל עוצמת האש של צה"ל.

ויודע למה מישהו כמו בוז'י יוכל לעשות את זה? כי הוא שמאלן. עם עיגולדים. לפלף. חננה. מצטלם עם דובי מפרווה בסלון. עם קול גבוה ומצפצף.

זה מגעיל ומעורר בחילה, אבל זה מה המצב.

אני חושב שמרבית הישראלים באמת היו מוכנים לעשות הכל בשביל חיים שלווים. ארץ זבת חלב ודבש, איש תחת גפנו ותאנתו, המנוחה והנחלה. הגעגועים לשלווה פועמים בנו בעוצמה רבה. בכל זאת 2,000 שנות גלות. היהודי הנודד.
הטעות של השמאל (אחת מהן) היא שהוא לא מכיר בכך שהפחד של העם מהערבים הוא עמוק ומבוסס ומוצדק. רובם היו מעדיפים שלא נהיה כאן. חלקם יפעלו לשם כך אקטיבית. נסיגה חד-צדדית תגרום לכך שטילים יהיו מכוונים על נתב"ג. אבל כבר היום החיזבאללה מכוון טילים על נתב"ג. אנחנו כישראלים צריכים להשלים שלעולם לא יהיה לנו בטחון מושלם, שלא נגיע למנוחה ולנחלה. אם מסתכלים אחורה רואים שזו בעצם מלחמה של 70 שנה, עם קצת הפוגות (מקסימום 5-6 שנים) בין לבין. אנחנו צריכים להתפכח מאשליה של בטחון מדומה, כאילו שליטה בשטח או בעם אחר תבטיח לנו בטחון. אין לי אשליות. סביר מאוד שינסו לבחון אותנו ולירות עלינו מהשטחים שנפנה. אבל אני בטוח שננצח. והמחיר החלופי – של מדינה דו-לאומית, של סופה של מדינת ישראל - הוא גבוה מדי

באנו לשכונה קשה. מאוד קשה. אבל אין לנו ארץ אחרת. אין לנו ברירה. כל דרך אחרת תביא למדינה דו-לאומית ולסופה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי. אנחנו לא מבטיחים הבטחות. אנחנו מסתכלים למציאות בפנים. ובעיקר פועלים להבטיח את המשך קיומה של מדינת ישראל כמדינת העם היהודי
חיים נורמליים? אני חושש שיש סיכוי אפסי. באנו לשכונה קשה. רצוי שנסתכל למציאות בעיניים. חלומות על זאבים וכבשים, חרבות ואתים, הם חלומות יפים. אבל הם לא יכולים לשמש כמצפן למדינה שואפת חיים. בכל זאת החלום הזה הוא חלום שווה להילחם עבורו. סבא וסבתא שלי באו מפולין ומאוקראינה הנה כדי להקים מדינה לעם היהודי. אבא ואמא של אשתי עלו מאירן הנה כדי להקים מדינה ולחיות במדינה של העם היהודי. כדי שהחלום הזה לא יתנפץ חייבים לעצור את המדינה הדו-לאומית. זו הדרך, אין בילתה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 21 פברואר 2016, 17:10 
אדום נחמד כתב:
לירון האדום כתב:
והפתרון הוא?
לעשות הסכמים עם החמאס?

אל תעשה לי טובות
חלק מהותי בשיחה הזו מבחינתי הוא לשנות את דפוס החשיבה שלך לגבי ההתנהלות של ישראל מול הפלסטינים. אל תבטל את זה. בלי זה אי אפשר להתקדם.
לעשות הסכמים עם חמאס? ואלה, כן. למה לא? אנחנו לא חייבים לאהוב אחד את השני.. גם מאזן אימה זה סבבה.

אגב, כשאתה אומר שיש קיצוניים, אבל בישראל השפויים מנהלים את העניינים, אתה מתכוון לבנט וביבי והמתנחלים? ואל תגיד לי ש*אתה* נגד ההתנחלויות. זה לא מעניין מה אתה חושב. מעניין מה ישראל עושה בפועל, וישראל בפועל מתעללת בפלסטינים לשם התעללות, מנצלת את משאבי הגדה, מפקיעה אדמות למטרות יישוב או שטחי אש, הורסת מבנים "לא חוקיים" של פלסטינים (אתה יודע מה תהליך קבלת אישורי בנייה בשטחי C?), מיפויים, אימונים, וכל זה בלי לדבר על פעולות של "תפוחים רקובים".

אני לא שותף לפרקטיקת הרומנטיזציה של הפלסטינים שהתנחלה בקבוצות השמאל הקיצוניות. הפלסטינים הם עם מגוון מאוד, יש בו רעים ויש בו טובים, ובאופן כללי החברה הערבית שמרנית יותר ולכן גם מדכאת יותר את המיעוטים שבתוכה. הכל נכון. המנהיגים שלהם גם אולי יכלו לעשות דברים אחרת.
ועדיין, זה לא נותן לישראל לגיטימציה להמשיך לעשות מה שהיא עושה כבר 50 שנה.

ותגיד, למה אתה כל הזמן מזכיר את "מה שקורה מסביב"? למה אתה מניח שמה שיקרה שם זה מה שקורה במדינות השכנות? אתה לא שם לב שהקורבנות המיידיים של הפסיכופטים הרצחניים הם קודם כל מוסלמים? אתה לא חושב שלרוב הפלסטיני יש אינטרס הרבה יורת מובהק להלחם בזה מאשר לישראל?

אני טוען שאין לנו בריירה אלא להמשיך "ולשלוט" באותם שטחים.
אין לנו בריירה כי כרגע אין פרטנר בצד השני, המחאס מצהיר בכל פעם שיש לו הזדמנות שהוא לא מכיר במדינת ישראל והוא רוצה לכבוש את מדינת ישראל.
אז איתו נעשה הסכמים? עם זה שיורה עליינו טילים? או עם זה שבמצע פיגועים?
גם ביבי ובנט לא בעד מדינה דו לאומית.
תכתוב עוד 1,000 פעם התעללות וזה לא יהפוך את זה לנכון, למעט מקרים בודדים של התעללות שבה אני מקווה ורוצה להאמין שהמתעללים עומדים לדין, כמדינה וכמדיניות
אנחנו לא מתעללים בהם!
יש להם מערכת חינוך משלהם, אפילו "צבא" משלהם, פרלמנט משלהם, לוחית רישוי שלהם, רכבים, בתים, חשמל שאנחנו נותנים להם, מים וכו'.
זאת לא התעללות, עם כל הכבוד לא כל הערים הפלסטיניות הם מחנות פלטיטים כמו שאתה מצייר.
הם עם מגוון אבל האכזרים בו שולטים ולא השפוים.
השפוים בורחים לגור בחול.
הלגיטימציה לישראל להמשיך ולהחזיק בשטחים האלו זה בטחון המדינה!
אתה נותן אמון מוחלט בפלסטינים ומאמין שאם נפסיק את "הכיבוש", אם נצא מהשטחים ונפתח את הגבולות, הכל יהיה פה ורוד.
פה ושם טילים, פה ושם פיגועים קטנים, אבל זה כנראה בקטנה בשבילך ונסבל.
אני מסתכל מסביב כי לצערי אני רואה שאין להם רחמים, הם פוגעים בילדים, בנשים הכל חוקי במלחמות האיסלאם.
אם הם הורגים ורוצחים אחד השני, אז למה שלא יעשו זאת גם לנו?
מה ימנע מישראל להפוך לסוריה 2?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 4007 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 134  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: