הפועל כתב:
אני לא מסכים.
אין כמעט פיתוח דמויות יותר. אפילו לא מציגים לנו מקומות. פשוט קופצים מחדר אחד שמייצג מקום אחד, לחדר אחר שמייצג מקום אחר. כיבושים אדירים מתבצעים תוך הצגה של קרב של דקה (וזה מסדרה שבמשך עונות שלמות התעכבה על כל שטות). כמו שציינת מרבית הסיפורים כרגע הם עם היגיון כמעט אפסי והתנהגות קרוב לבלתי שפויה של רוב הדמויות.
ומעל הכל כמובן חוסר ההיתכנות הכרונולוגי.
זה לא נכון לעונה האחרונה אלא יותר לפרק האחרון פלוס. אריה וסנסה הם לא אותן אריה וסנסה של לפני שנה. גם סירסי. בטח שלא ג'ימי. דאני ואפילו ג'ון הם לא בדיוק אותם דמויות של השנה שעברה. בסה"כ הסדרה אמורה להתכנס ולסגור יותר קצוות מאשר לפתוח חדשים אז ברור שיש הרבה פחות דמויות חדשות ולכן פחות מה לפתח במישור הזה.
אשר ל"קרב של דקה". זה לא חדש. זה הסגנון. זוכר את הקרב שבו רוב לקח בשבי את ג'ימי? קרב סופר משמעותי. עונה ראשונה. הכל לפי הספרים. קרב שישפיע על העלילה ב2-3 העונות הבאות. כמה ראית ממנו? פחות מדקה. יש המון דוגמאות כאלו לאורך כל העונות של הסדרה. חלק מהקרבות נמסרים בפרוט רב וחלק לא.
הקיצר, זה מאוד in לאמר שהסדרה הדרדרה מאז שנגמרו הספרים אבל אני לא חושב שזה עומד במבחן המציאות. למשל, אני חושב שהרוב מסכימים שעונה 2 הייתה די חלשה, אולי החלשה ביותר, למרות שהיא כולה מגיעה מהספרים המקוריים.
אני חושב שאם הם היו צריכים לסיים את הכל השנה אז חלק גדול מהעלילה, כמו המסע הטיפשי הזה מעבר לחומה, פשוט לא היה מתרחש. הסיפור הבסיסי פשוט לא מספיק חזק למשוך שתי עונות אז ממציאים כל מיני פיתולים לא הגיוניים.
והדיאלוגים של הפרק הזה בזמן שהם הלכו בשלג? הם היו חביבים אבל די שטוחים וצפויים. קצת מזכיר לי סרטים של מרוול (וזאת לא מחמאה). אוספים חבורת "גיבורים" מכל מיני עלילות שלא קשורות זה לזה. שולחים אותם למשימה טיפשית. כותבים להם דיאלוגים חמודים עם "בדיחות" פשוטות וטיפשיות, ויאללה - קרבות וCGI. כלומר, זה לא מטומטם כמו מרוול, אבל יש השפעה רעה של האחד על השני.