Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:
סליחה על ההתערבות, אבל גוף לאומני (ציוני) ומיליטריסטי הוא בהגדרה לא שמאל.
(מסכים איתך שלשמאל אסור להתנכר מסקטורים גדולים באוכלוסייה, בטח לא מכאלה שקופחו בשיטתיות במשך עשורים)
1. אתה מגדיר את אובמה כשמאלני?
2. מה זה שמאל? האם שמאל הוא בהגדרה לא פטריוטי? אם כן, למה מלכתחילה להקים מחנה פוליטי שמתנגד לרעיון של מדינה (שבה יש מחנות פוליטים)? זה לא בבחינת טובל ושרץ בידו? אם הוא כן פטריוטי, האם צבא הוא לא חלק אינטרגלי מהמדינה ונועד להגן עליה בשעות חירום?
3. ושאלה יותר חשובה, שמתקשרת לשאלה הראשונה, האם כל הפוליטיקה והגדרותיה לא הוקמה על טהרת הכלכלה? אם כן, איך אפשר להתייחס למאפיינים לאומיים\דתיים כבסיס למחנה פוליטי מסויים?
1. אני לא מומחה לאובמה ולא לאמריקה, אבל נראה לי שלא כל כך. מה הוא עשה שהופך אותו לכזה שמאלן גדול?
יכול להיות שיחסית לנשיאים אמריקאיים הוא יותר שמאלני או יותר ליברל, ואין ספק שפה ושם הוא מגייס רטוריקה שמאלנית לעילא ולעילא, אבל בגדול נראה לי שלא כל כך.
2. כמו שכבר אמרו, נראה שאתה לא סגור על מה זה פטריוטיות, ובפרט על ההבדל בינה לבין לאומנות (ולמרבה הצער, מה שמכונה היום "ציונות" קרוב יותר לשנייה).
3. לא בדיוק. המינוח המקורי התייחס לשמרנים (ימין) לעומת מהפכנים (שמאל), ומשם השימוש בו התרחב על דרך ההשאלה.
אבל אם התכוונת לומר שצמצום המרחב הפוליטי הרב-ממדי לדיכוטומיה "ימין\שמאל" מרדד את השיח, הופך אותו לחד-ממדי, ומקשה על הבנה הדדית, על חדשנות פוליטית ואפילו על חשיבה עצמאית - אני מסכים איתך.
1. בוא נמקד את השאלה. אובמה קפיטליסט, האם הוא שמאלני?
3. השאלה שלי היא האם כשהפוליטיקה המודרנית הוקמה, היא נועדה להתעסק בשאלות לאום, דת ומלחמה או בדרך ניהול המשאבים והכספים במדינה?