תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 14 אוגוסט 2025, 00:43

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 21:15 
אני חולק על זה
זו הבעיה העיקרית שניתן להתעסק איתה
את הבעיה הפלשתינאית כבר לא נפתור
אבל את זה חייבים לפתור עכשיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 21:25 
אפשר להמשיך לדון תיאורטית ופילוסופית ולדרג בעיות.
עוד כמה עשרות שנים הם יהיו הרוב פה אם ימשיכו לעודד אותם להתרבות ככה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 21:37 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:

זה לא עניין של לדרג בעיות, זה עניין של להבין מה היא הבעיה האמתית עם החרדים, כשאתה מסתכל על זה בראייה כלכלית אתה גם תגיע לפתרונות מחורבנים ברמה הפרקטית וגם החארות שבאמת דופקים אותך כלכלית ינצלו את זה שאתה מסתכל לכיוון הלא נכון (ובראיה סוציו אקונומית מדובר באנשים שנמצאים בקוטב הנגדי מהחרדי הממוצע) כדי להמשיך לזיין אותך בתחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 21:37 
סמל אישי של המשתמש
בינתיים, ביבי (כצפוי) פונה ישירות למצביעים של בנט ומאשים אותו שרק בגללו לא קמה ממשלה ל"מחנה הלאומי" -

ציטוט:

מפלגת הבית היהודי הייתה הראשונה שקיבלה הצעה להצטרף לממשלה בראשות בנימין נתניהו. ההבטחה המרכזית של מפלגת הבית היהודי לבוחריה היתה שהיא תצטרף לממשלה בראשות בנימין נתניהו ותחזק אותו מימין. כרגע הדבר היחידי שמונע הקמת ממשלה עם רוב למחנה הלאומי זה הסירוב של הבית היהודי להצטרף לממשלת המחנה הלאומי בראשות נתניהו. ראש הממשלה בנימין נתניהו קורא להקמת ממשלה עם רוב למחנה הלאומי ומזמין אליה גם את מפלגת יש עתיד".

אני מקווה שלפיד קרא את זה טוב טוב. קודם להקים ממשלה עם רוב לימין ואז להזמין אליה את יש עתיד.
נראה עד כמה חזקה הברית הזו. רק שלפיד לא ישאר עם הג'ל ביד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 21:40 
אמיר כתב:
19 כתב:

זה לא עניין של לדרג בעיות, זה עניין של להבין מה היא הבעיה האמתית עם החרדים, כשאתה מסתכל על זה בראייה כלכלית אתה גם תגיע לפתרונות מחורבנים ברמה הפרקטית וגם החארות שבאמת דופקים אותך כלכלית ינצלו את זה שאתה מסתכל לכיוון הלא נכון (ובראיה סוציו אקונומית מדובר באנשים שנמצאים בקוטב הנגדי מהחרדי הממוצע) כדי להמשיך לזיין אותך בתחת.

הבעייה האמיתית איתם היא שמעודדים ומכוונים מגזר לא יצרני בשיט להתרבות בקצב מבהיל, כשהמגזר הכן יצרני צריך לעשות חישובים על גבי חישובים בשביל להחליט אם יש לו גב כלכלי מספיק, בשביל המינוס שיביא איתו הילד הראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 21:47 
19 כתב:
אמיר כתב:
19 כתב:

הבעייה האמיתית איתם היא שמעודדים ומכוונים מגזר לא יצרני בשיט להתרבות בקצב מבהיל, כשהמגזר הכן יצרני צריך לעשות חישובים על גבי חישובים בשביל להחליט אם יש לו גב כלכלי מספיק, בשביל המינוס שיביא איתו הילד הראשון.

סליחה על השאלה, אבל איך מעודדים אותם להביא ילדים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: Re: מרכיבים ממשלה
הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 21:49 
אוגוסטוס היל כתב:
19 כתב:
אמיר כתב:
19 כתב:

סליחה על השאלה, אבל איך מעודדים אותם להביא ילדים?

מאפשרים להם לא לעבוד, ומשלמים להם קצבאות ילדים. בתיאוריה זה לא רק להם, בפועל זה כן. החיים הם לא תיאוריה.

אין עבודה - אין כסף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 21:53 
קצבאות ילדים גם אני מקבל. זה לא סכום שמעודד ילודה.
בכלל, האינסטנטיב שלהם להביא ילדים יושב על ערכים ולא על אינטרס.
נכון שצריך למצוא דרכים לנצל את ההון האנושי שיש שם, מצד אחד, ולהגביל את מימון בני הישיבות, אבל זה לא משהו בשמים. זה בטח לא הבעיה הכי חמורה שלנו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 21:55 
90% הנחה,בארנונה אתה מקבל?
קצבאות ברמה של ילד רביעי וחמישי ושישי?

שיילכו לעבוד, או לחטט בפחים. הם לא שונים מאף אחד אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 21:57 
לא חשבתי שזה יקרה אי פעם אבל
כל מילה של 19
אין עבודה -אין כסף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:09 
א. למיטב ידיעתי כבר מזמן הורידו את הסכומים המוגזמים של הילדים 4-5 וצפונה.
ב. אני באופן אישי מוכן לממן בחורי ישיבה אמתיים. כאלה שבאמת לומדים. כמובן שזה אחוז קטן ממה שקורה היום.
ג. אי אפשר לבוא פתאום ולהגיד "לכו לעבוד". משני טעמים. צריך לפתוח מסלולי הכשרה, ולבנות חוסן קהילתי ומסוגלות בחברה החרדית ועל הדרך לפתור את הבעיות הכלכליות שלנו. יצירת מקומות עבודה, גובה השכר, עלות מחייה וכו'...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:11 
לא צריך הכשרה,בשביל לנקות בתים.
והם פיתחו מהר מאד חוסן קהילתי ומסוגלות לחיים של בטלנות.

אין לי בעייה לממן עילויים מכל תחום, לא מגזר שלם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:12 
אוגוסטוס היל כתב:
נכון שצריך למצוא דרכים לנצל את ההון האנושי שיש שם, מצד אחד, ולהגביל את מימון בני הישיבות, אבל זה לא משהו בשמים. זה בטח לא הבעיה הכי חמורה שלנו

אני אסייג את הדברים שלי בכך שהכללים בנושא הזה משתנים בארץ כל כמה שנים, אבל תרשה לי להמר שאתה לא מקבל כמה שהם מקבלים, פר ילד. הקצבאות האלו קופצות החל מהילד החמישי, כשהמטרה היא ברורה: לסנן את החילונים שמעטים מאוד מהם מגיעים למספרים האלו ולעודד את הקבוצות האחרות, ובראש ובראשונה החרדים.
וכן, גם את קצבאות הילדים שלך צריך להפסיק. לך זה יהיה לא נעים. אצל החרדים זה יוריד דרסטית את קצת הילודה, כפי שכבר היה לפני כמה שנים.

קצבאות הילדים זה כמובן רק חלק מהעניין. ברור שאם אין קצבאות ואם צריך לשרת בצבא ולעבוד אז עושים פחות ילדים. עם כל הכבוד לאידיאולוגיה כמובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:13 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס היל כתב:

הקצבאות נעשות גדולות כשיש למשפחה הרבה ילדים.
משפחה שלא מתפרנסת יכולה לחיות בצורה סבירה עם קצבאות של שבעה ילדים.
עם קצבאות של שלושה ילדים היא לא יכולה.

הנחה בארנונה (לא יודע באיזה גובה) מקבלים גם חילונים שהם עניים מרודים מרובי ילדים.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:16 
סמל אישי של המשתמש
19 כתב:

הנקודה היא ששני הדברים לא ממש קשורים אחד לשני.
הבעיות עם המינוס וגב הכלכלי להקמת משפחה הולכות להישאר איתך גם אם כל החרדים יהיו בצבא ו\או יאכלו מפחי זבל.
זה לא אומר שלא צריך לטפל בבעיות המאד רציניות שיש עם החברה החרדית, אבל כשאתה בא כמו לפיד בגישה שזו הדרך לפתרון הבעיות הכלכליות שלך, כל מה שתקבל זה שכשאתה תצטרך לאכול מפחי זבל יהיו גם כמה חרדים שיריבו איתך על הפירורים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:19 
kobster כתב:
מסכים עם כל מילה של קורמן,ערן וטקנו.

אבו כובע,
קראתי את המצעים של כל המפלגות שהתמודדו בבחירות. את כולם, כולל עם שלם,אור,חד"ש,הבית היהודי ואפילו עוצמה לישראל. אתה מוזמן לקרוא את אשכול הבחירות הקודם ולהיווכח בעצמך. כשאתה משכנע אנשים למה כדאי להצביע למפלגה שלך רצוי שתדע גם מה המפלגות האחרות אומרות.
יש מצע אחד שלא קראתי והוא של הליכוד ביתנו, מהסיבה הפשוטה שלא היה כזה מצע.
רק מוכיח לך עד כמה העם שלנו רדוד ונוהר אחרי סיסמאות ופלקטיות. יש עתיד הכריזו על עשור החינוך למשל (תקרא את המצע שלהם ותראה בעצמך) אבל אין שום התייחסות בתוכנית הזו לגבי:
1) סוגיית עובדי הקבלן שהיא אחת הצרות הגדולות במדינה שבה אנשים עובדים אבל מקבלים שכר רעב (ובגלל זה נוח להציג שהאבטלה ירדה אבל אף אחד לא מציג את השכר בפועל של עובדי הקבלן במערכת החינוך למשל)
2) החזרת הפרטת האחיות בבתי הספר (לא יודע אם יש לך ילד בגיל בית ספר אבל מה שקורה שם זו שערוריה)
3) התכנים המועברים בחינוך התורני (כן, גם הם חלק ממערכת החינוך)
בגדול, אין שם שום דבר מפורט.
לא יודע אם אתה למשל קראת את התוכנית הכלכלית של מפלגת העבודה, על כל 66 העמודים שלה. זו דוגמא לאיך צריכה להראות תוכנית ולא אוסף של סיסמאות. אפשר להתווכח לגבי האם היא ישימה או לא, אבל לפחות אפשר להתווכח על תוכנית ולא על סיסמאות ריקות מתוכן.
"לגייס חרדים" זו אחושילינג סיסמא ריקה מתוכן והימנעות מהבעיות האמיתיות שתוארו בתגובות הקודמות.

אם קראת את כל המצעים סחתיין עלייך,זה לא היה נשמע כך.
בכל מקרה מאחורי כל ״סיסמא״ יש הסבר מפורט ,אז זה לא נכון להגיד שזה ריק מתוכן.
עכשיו,אתה יודע שהרי אי אפשר להכניס למצע את כל התוכניות שבעולם,
הם בחרו 18 עיקריות ומתוכן חמש-שש מובילות ,תמיד יהיה אפשר להגיד שנושא אחד חשוב יותר מנושא אחר ,אבל צריך להחליט ואני בטוח שאתה תסכים שרוב הנושאים (אם לא כולם) חשובים ביותר.
לגבי סעיף 1 אני באמת לא זוכר התיחסות לנושא הזה,אבל לדוגמא,ח״כ יפעת קריב העבירה הצעה לתיקון חוק לתקיפה מינית,דבר שלא הופיע במצע.
2.יש עתיד מתכננת רפורמה עמוקה בתחום החינוך ובדיוק כמו שכתבת האחיות הן חלק ממערכת החינוך (ובלי קשר רוצים לתת לאחיות ((כמו לשוטרים/כבאים וכד׳)) עזרה בדיור) .
3.אני חושב שהוא די ברור בקשר ללימודי הליבה.

אתה שוב חוזר לזה שזה ״רק״ לגייס חרדים,יש תוכנית פעולה עם מספר שלבים,עם השלכות על החברה הישראלית,תוך כמה זמן אפשר וצריך לעשות זאת וכל היתרונות של המהלך.
כל זה ״ריק מתוכן״?

זינק וכל השאר,
אם אתה יודע מה הולך בנבכי המו״מ הקואליציוני או שאתה חלק ממשולש זינק-לפיד-בנט אז אני שותק.
כל המידע שיש לנו כרגע הוא מהתקשורת,שלכם אני באמת צריך להסביר מה זה,
כל הדברים שאתם יודעים שיאיר יעשה או לא יעשה ומה הוא סגר עם בנט (אם בכלל) או ממה ביבי מפחד או לא.

בוא ניתן למומ להימשך ונראה מה יהיה בסופו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:20 
אמיר כתב:
19 כתב:

הבעיות עם המינוס וגב הכלכלי להקמת משפחה הולכות להישאר איתך גם אם כל החרדים יהיו בצבא ו\או יאכלו מפחי זבל.
זה לא אומר שלא צריך לטפל בבעיות המאד רציניות שיש עם החברה החרדית, אבל כשאתה בא כמו לפיד בגישה שזו הדרך לפתרון הבעיות הכלכליות שלך, כל מה שתקבל זה שכשאתה תצטרך לאכול מפחי זבל יהיו גם כמה חרדים שיריבו איתך על הפירורים.

אני לא בא כמו לפיד, ובמקביל לחרדים, שהם בעייה חברתית בעיקר, אבל גם כלכלית ושל צדק, צריך גם לתת בראש לחברים שלו שגנבו את המדינה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:24 
הלוואי שזה היה רק קצבאות ילדים
הם מקבלים עוד עשרות קיצבאות אחרות
למה את זה אי אפשר לבטל?
למה ילד חילוני הולך ברגל לבית הספר וחרדי נוסע?
למה ילד חילוני מביא כריך מהבית וחרדי מקבל ארוחה חמה?
חוסר השוויון זועק לשמיים ואתם מתווכחים שזו לא הבעיה העיקרית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:25 
19 כתב:
אמיר כתב:
19 כתב:

אני לא בא כמו לפיד, ובמקביל לחרדים, שהם בעייה חברתית בעיקר, אבל גם כלכלית ושל צדק, צריך גם לתת בראש לחברים שלו שגנבו את המדינה.

אני מסכים לגמרי,
אני מבטיח לך שאת רוב מצעו של לפיד היית מוכן לאמץ אם לא היו קוראים לו יאיר לפיד.
ואני מסכים שיש גם מקום לרפורמות מרחיקות לכת גם אצל החברים שלו (בנק הפועלים-בנקים) ואפילו להוציא את עינת שרוף מחוק לחוק :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:34 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
הלוואי שזה היה רק קצבאות ילדים
הם מקבלים עוד עשרות קיצבאות אחרות
למה את זה אי אפשר לבטל?
למה ילד חילוני הולך ברגל לבית הספר וחרדי נוסע?
למה ילד חילוני מביא כריך מהבית וחרדי מקבל ארוחה חמה?
חוסר השוויון זועק לשמיים ואתם מתווכחים שזו לא הבעיה העיקרית

אפשר לעשות מה שרוצים, רק עדיף לא לצפות שזה הולך לשנות משהו באיכות החיים שלך, כי בסופו של יום, איך שלא תסובב את זה, אפילו בראייה הכי רחבה (שכוללת אובדן הכנסה ואובדן תל"ג) מדובר באחוזים בודדים (2-3) מתקציב המדינה.

כל מה שאני אומר זה שזה לא משהו שיכול לבוא במקום תכנית כלכלית, ואנשים שזוהי התכנית הכלכלית שלהם (כמו טומי ג'וניור והחברים שלו), כמעט תמיד יש להם אינטרסים מאד מאד מובהקים שלא נתחיל להתעסק בבעיות האמיתיות של הכלכלה בישראל.

נ.ב.
לדעתי האישית חוסר השיוויון בין הטייקונים והילדים המושחתים שלהם לכלל הציבור הרבה יותר זועק מזה שיש עניים שלא עובדים כמו עניים אחרים.

נערך לאחרונה על ידי אמיר בתאריך 24 פברואר 2013, 22:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:35 
לגבי הקצבאות ילדים אתם טועים
http://www.btl.gov.il/benefits/children ... D7%94.aspx

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:36 
אוגוסטוס היל כתב:

מחקרים מראים ששיעור הילודה במגזר הערבי וחרדי בשנת בתחילת שנות ה-2000 ירד כתוצאה מקיצוץ בקצבאות.
אני אישית אף פעם לא הבנתי למה צריך לתת למשהוא כסף על זה שהוא הביא ילד לעולם, אבל אם כבר היו צריכים לתת את הקצבה הגדולה על הילד הראשון ולפחית על העליה השולית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:38 
teknoboy כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

הנחה בארנונה (לא יודע באיזה גובה) מקבלים גם חילונים שהם עניים מרודים מרובי ילדים.

גם מי שיש לו מחזור מכירות בחברה שלו של 20 מיליארד דולר יכול לקבל את ההטבות של טבע. כנראה שאתה ואני לא נקבל, כנ''ל בנוגע להנחות בארנונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:41 
סתם כי בא לי אדום כתב:
teknoboy כתב:
אוגוסטוס היל כתב:

גם מי שיש לו מחזור מכירות בחברה שלו של 20 מיליארד דולר יכול לקבל את ההטבות של טבע. כנראה שאתה ואני לא נקבל, כנ''ל בנוגע להנחות בארנונה.

אתם מקיימים דיון על בסיס טענה שגויה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:41 
אוגוסטוס היל כתב:

7 ילדים זה 1,800 לחודש
לפני הנחה בארנונה
לפני הבטחת הכנסה
לפני מעונות מסובסדים
לפני הדיור שאלוהים יודע איך לכולם יש

לי לוקחים איזה אלפייה בחודש, הם מקבלים בסביבות הארבע - חמש.
למה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:42 
כשאני אומר אלפייה,זה רק מהתלוש, כן?
לפני ארנונה וכו' יכו'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:42 
אוגוסטוס היל כתב:

ההפך, עד ה-1.6.2003, הקיצבאות היו יותר נמוכות מהיום שאחרי, מה שמסביר את הירידה בשיעור הילודה.
אדם עם 6 ילדים שנולדו אחרי ה-1.6.2003 על פי האתר, ויש לו אבטחת הכנסה(מי זה יכול להיות?) מקבל עוד 2,216 שקל לא כולל אבטחת ההכנסה, ההנחה בגנים, ארנונה ועוד קיצבאות והנחות שהוא זכאי
להם אם הוא זכאי להם.

נערך לאחרונה על ידי סתם כי בא לי אדום בתאריך 24 פברואר 2013, 22:48, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:44 
הטענה שהתשלום השולי עולה פר ילד שגויה. להפך.
שאר הדברים אני לא יודע ולא מכיר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:46 
אוגוסטוס היל כתב:
הטענה שהתשלום השולי עולה פר ילד שגויה. להפך.
שאר הדברים אני לא יודע ולא מכיר

אתה צודק, עד הילד הרביעי זה עולה ואז קצת יורד פר ילד, יופי.
זה עדיין בזבוז משאבים עצום על השקעה לא יעילה. כל זה נותן לאותן משפחות לחיות על חשבונך בלי לקחת חלק בייצור במשק.

נערך לאחרונה על ידי סתם כי בא לי אדום בתאריך 24 פברואר 2013, 22:50, נערך 2 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 24 פברואר 2013, 22:46 
סמל אישי של המשתמש
אוגוסטוס, יש הבדל של משהו כמו 1500 שקל למחיר גנים בין הגנים של החרדים לגנים החילוניים. זה מלא כסף במצטבר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 1208 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 41  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: