תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 26 יוני 2025, 00:29

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 195  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: הולכים לבחירות
הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2012, 18:55 
עוד אישה!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2012, 19:02 
19 כתב:
עוד אישה!

והיא עדיין בגיל הפוריות :cry:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2012, 23:22 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
KingAlpaca כתב:
אז מה אתה אומר, שהיא שינתה את הדיעה שלי כי היא לא פופולרית או שהיא סתם משקרת?

אני לא בהכרח הייתי אומר שהיא משקרת, כי היא מבטיחה מה שהיא תנסה לקיים (אם היא לא תנסה לקיים את זה אם היא תיבחר - אז היא תקרא משקרת), הדיעה שלה לעצמה יכולה להיות שונה לחלוטן.
בתכל"ס הכל זה חלק מהמשחק הפוליטי.

הא, אז היא תפעל בניגוד לאמונות שלה, הרבה יותר טוב!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2012, 23:27 
KingAlpaca כתב:
שער 5 הוא קרנבל כתב:
KingAlpaca כתב:
אז מה אתה אומר, שהיא שינתה את הדיעה שלי כי היא לא פופולרית או שהיא סתם משקרת?

אני לא בהכרח הייתי אומר שהיא משקרת, כי היא מבטיחה מה שהיא תנסה לקיים (אם היא לא תנסה לקיים את זה אם היא תיבחר - אז היא תקרא משקרת), הדיעה שלה לעצמה יכולה להיות שונה לחלוטן.
בתכל"ס הכל זה חלק מהמשחק הפוליטי.

הא, אז היא תפעל בניגוד לאמונות שלה, הרבה יותר טוב!

כי היא מייצגת מפלגה, שמייצגת את הדיעות של כלל החברים בה. לא בדיוק אחד לאחד את הדיעות של מי שעומד בראש שלה כרגע.
היא לא דיקטטור שעושים כל מה שהוא אומר והוא מכתיב את המצע לבד.
לא כולם ליברמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2012, 23:28 
סמל אישי של המשתמש
אז אולי היא תלך למפלגה שהיא אשכרה מאמינה במצע שלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2012, 23:31 
KingAlpaca כתב:
אז אולי היא תלך למפלגה שהיא אשכרה מאמינה במצע שלה?

אחד לאחד? לך יש כזו? למישהו יש כזו?
די עם הזיוני שכל, לא מצביעים למי שעומד בראש המפלגה, והוא לא זה שמכתיב את המצע.

אפשר לחשוב שבליכוד כולם חושבים אותו דבר, ובעבודה כולם חושבים אותו דבר, ובמרצ כולם חושבים אותו דבר. איזו מין ציפייה מטופשת זו?
אם כולם היו חושבים אותו דבר אז לא הייתה משמעות למי נמצא שם בכלל. שים שם רובוטים שיניפו ידיים בהצבעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2012, 23:32 
סמל אישי של המשתמש
Rאש מפלגה זה לא דבר חשוב?!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2012, 23:34 
חשוב כן
דיקטטור שקובע את המצע לפי הדיעות האישיות שלו ומתאים אותו אליהן, לא.

אגב, לא ענית לי, יש לך מפלגה שהמצע שלך מתאים לך אחד לאחד? אני מניח שלא. ונניח וקרה הנס וכן, אז רק אתה ומי שחושב בול כמוך בכל נושא ונושא(שזה אתה ועוד בן אדם אחד וחצי בעולם) היה נמצא בה? באיזה עולם אתה חי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 12 אוקטובר 2012, 23:42 
סמל אישי של המשתמש
ראש מפלגה זה דבר חשוב אבל הוא אמור להיות "האמצע" כשהרשימה שלו אמורה לכלול אנשים משמאל ומימין לו.
מפלגת הליכוד כוללת כיום אנשים כמו זאב אלקין,יריב לוין ודני דנון שמושכים חזק ימינה (זה עוד בלי שדיברנו על איזה מקום יתפוס פייגלין ברשימה הבאה) ומצד שני, היא כוללת אנשים כמו מרידור, בוגי ויולי אדלשטיין שמושכים לכיוון המרכז.

מפלגת העבודה, גם במצע שלה לכנסת האחרונה, הצהירה שהיא בעד סיפוח גושי התיישבות הגדולים מעבר לקו הירוק לתוך שטח ישראל. אני מאמין שגם במרצ מבינים שבכל הסכם כזה או אחר, אריאל למשל תישאר בגבולות ישראל.

אה, להגיד ששלי חברה של הטייקונים זו בדיחה במקרה הטוב. הטייקונים הם המטרה מספר אחת שלה בכל מה שקשור למיסוי בארץ ולהפסקת השערוריה שמתרחשת פה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 00:02 
kobster כתב:
ראש מפלגה זה דבר חשוב אבל הוא אמור להיות "האמצע" כשהרשימה שלו אמורה לכלול אנשים משמאל ומימין לו.
מפלגת הליכוד כוללת כיום אנשים כמו זאב אלקין,יריב לוין ודני דנון שמושכים חזק ימינה (זה עוד בלי שדיברנו על איזה מקום יתפוס פייגלין ברשימה הבאה) ומצד שני, היא כוללת אנשים כמו מרידור, בוגי ויולי אדלשטיין שמושכים לכיוון המרכז.

מפלגת העבודה, גם במצע שלה לכנסת האחרונה, הצהירה שהיא בעד סיפוח גושי התיישבות הגדולים מעבר לקו הירוק לתוך שטח ישראל. אני מאמין שגם במרצ מבינים שבכל הסכם כזה או אחר, אריאל למשל תישאר בגבולות ישראל.

אה, להגיד ששלי חברה של הטייקונים זו בדיחה במקרה הטוב. הטייקונים הם המטרה מספר אחת שלה בכל מה שקשור למיסוי בארץ ולהפסקת השערוריה שמתרחשת פה.

להוציא את ממשלת רבין, כל ממשלות ישראל מאז המהפך של 1977 פעלו בצורה דומה הן במישור המדיני-בטחוני והן במישור הכלכלי.
ליכוד - מפלגת עבודה ושאריות קדימה לא כל כך רחוקות זו מזו בסוגיות המרכזיות. יאיר לפיד מסוגל להיות בכל ממשלה (ולהסתדר לא רע). יש פה ושם הדגשים שונים בסוגיות אזרחיות או גוונים מדיניים אך שוני עמוק אין כאן.
לא רואה שום מערך מפלגתי מרכזי שממעותי שחותר ברצינות למדינה פלשטינאית או לשינוי בחלוקת הנטל החברתי-כלכלי. עוד מאותו הדבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 12:38 
סמל אישי של המשתמש
yos כתב:

לפי מיצוע הסקרים שהבאת המצב כזה:
הליכוד עם 29 מנדטים ( 2+ מהיום).
העבודה עם 20 מנדטים (12+).
ישראל ביתינו עם 14 (1-).
לפיד עם 13 (13+).
ש"ס עם 10 (1-).
רע"ם-בל"ד-חד"ש עם 10 (1-).
האיחוד הלאומי עם 8 (1+).
יהדות התורה עם 6 (1+).
קדימה עם 6 (22-).
מרץ עם 4 (1+).

כלומר :
גוש חוסם משמאל (מרץ, ערביות, עבודה)- 34 מנדטים - גדל ב 12 מנטדים של מפלגת העבודה כאשר למרץ יש עוד מנדט אחד על חשבון הערביות (חד"ש?).
גוש המרכז (לפיד + קדימה) - 19 מנדטים - קטן ב 14 מנדטים כאשר לפיד מחליף את ברק כמפלגת המרכז השניה (קדימה היא הראשונה) ותופס את משבצת המפלגה הבכירה באזור הזה של המפה הפוליטית.
הדתיים (יהדות התורה + ש"ס) -16 מנדטים -שומרים על כוחם כאשר ש"ס מפסידה מנדט ליהדות (קצת מתקצנים).
גוש הימין (ליכוד, ישראל ביתנו, האיחוד הלאומי) - 51 מנדטים - גדל ב 2 מנדטים ומחזק את מעמדו כגוש החזק בכנסת.

ככה שגם עם לפיד וקדימה מסרבים לשבת עם נתניהו הוא עדין מסוגל להקים קואליציה עם הדתיים, רק שהענין יפיל את רעיון השיוויון בנטל לחלוטין.
לעומת זאת נתניהו מסוגל להקים ממשלה ללא דתיים (כאשר הבית היהודי יהווה את הסממן הלאומי) יחד עם לפיד, הוא יאלץ להתפשר קצת בנושא
הכלכלה (אבל פחות מאשר מול ש"ס), ויוכל להקים קואליציה של 64 מנדטים ב 4 מפלגות בלבד (או 70 עם קדימה ב 5 מפלגות).
ממשלת אחדות (ליכוד + לפיד + עבודה) לא תוכל להתקיים כי הליכוד יהיה ב"דעת" מיעוט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 12:47 
סמל אישי של המשתמש
el dudernio כתב:
yos כתב:

לפי מיצוע הסקרים שהבאת המצב כזה:
הליכוד עם 29 מנדטים ( 2+ מהיום).
העבודה עם 20 מנדטים (12+).
ישראל ביתינו עם 14 (1-).
לפיד עם 13 (13+).
ש"ס עם 10 (1-).
רע"ם-בל"ד-חד"ש עם 10 (1-).
האיחוד הלאומי עם 8 (1+).
יהדות התורה עם 6 (1+).
קדימה עם 6 (22-).
מרץ עם 4 (1+).

כלומר :
גוש חוסם משמאל (מרץ, ערביות, עבודה)- 34 מנדטים - גדל ב 12 מנטדים של מפלגת העבודה כאשר למרץ יש עוד מנדט אחד על חשבון הערביות (חד"ש?).
גוש המרכז (לפיד + קדימה) - 19 מנדטים - קטן ב 14 מנדטים כאשר לפיד מחליף את ברק כמפלגת המרכז השניה (קדימה היא הראשונה) ותופס את משבצת המפלגה הבכירה באזור הזה של המפה הפוליטית.
הדתיים (יהדות התורה + ש"ס) -16 מנדטים -שומרים על כוחם כאשר ש"ס מפסידה מנדט ליהדות (קצת מתקצנים).
גוש הימין (ליכוד, ישראל ביתנו, האיחוד הלאומי) - 51 מנדטים - גדל ב 2 מנדטים ומחזק את מעמדו כגוש החזק בכנסת.

ככה שגם עם לפיד וקדימה מסרבים לשבת עם נתניהו הוא עדין מסוגל להקים קואליציה עם הדתיים, רק שהענין יפיל את רעיון השיוויון בנטל לחלוטין.
לעומת זאת נתניהו מסוגל להקים ממשלה ללא דתיים (כאשר הבית היהודי יהווה את הסממן הלאומי) יחד עם לפיד, הוא יאלץ להתפשר קצת בנושא
הכלכלה (אבל פחות מאשר מול ש"ס), ויוכל להקים קואליציה של 64 מנדטים ב 4 מפלגות בלבד (או 70 עם קדימה ב 5 מפלגות).
ממשלת אחדות (ליכוד + לפיד + עבודה) לא תוכל להתקיים כי הליכוד יהיה ב"דעת" מיעוט.

אם שלי לא הייתה כלבה אינטרסנטית שרק מחכה להצטרף לממשלת נתניהו, ולתת לו מתנת יום הולדת התנחלות חדשה, היא הייתה מתאחדת עם לפיד, הופכת למפלגה הגדולה ביותר ומקימה קוהליציה עם מרצ, המפלגות הערביות, קדימה וזה מספיק בשביל שנתניהו יזדיין מפה. חלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 12:58 
סמל אישי של המשתמש
ממש לא.
א. אף אחת מהמפלגות הערביות לא ישבו בקואליציה לא משנה עם מי.
ב. לפיד ישב בכל ממשלה ללא קשר למצע שלה ולאני מאמין שלה, הרבה יותר משלי.
ג. אף אחד לא מבטיח לך שאיחוד של שלי עם לפיד לא יחזק דווקא את הימין שבעקבות איחוד כזה יחזרו להצביע ש"ס / ליכוד על חשבון קול ללפיד.
ד. גם אם זה יקרה, והאיחוד יגדיל את המנדטים (במקום 20 ו 13) ל40 מנדטים, יחד עם מרץ (4) וקדימה (6) אתה מגיע בסה"כ ל 50, כלומר אתה
חייב את ש"ס בשביל ליצור ממשלת מיעוט של 60 ח"כ ולהסתמך על הערבים הגוש חוסם מחוץ לממשלה (אף ראש ממשלה ציוני לא יעשה את זה).
ככה שזה פשוט לא רלוונטי ועל גבו הדמיוני, יש כבר יותר סיכוי שנתניהו יחליט ללכת עם לפיד ושלי, ולזרוק את כל הבריתות האסטרטגיות של מח"ל קבינימט,
(זה יאפשר לו גם להשאיר את ברק כשר ביטחון, חשוב לו בשביל התקיפה באירן).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 13:07 
נתניהו לא יעזוב אף פעם את הברית שלו עם ש״ס ויהדות התורה
ולפיד לא ישב איתם בקואליציה
הרבה יותר סביר ששלי תצטרף לקואליציה כזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 13:10 
סמל אישי של המשתמש
מה ששלי צריכה לעשות זה לנפץ את הדימוי האופורטוניסטי שדבק בה (אולי בצדק ואולי לא) ולהבהיר שהיא לא תשב עם ביבי בשום הרכב.
חלק מהיאוש בגוש השמאל-מרכז נובע מכך שנוצרה תחושה שלא משנה למי מצביעים, בסופו של דבר כולם יחברו לנתניהו.
אני לא רואה את לפיד עושה את זה כי הוא במוצהר הולך להיות בקואליציה. מפלגה ללא עבר וללא היסטוריה כמו שלו תתרסק אם היא תשב באופוזיציה (ראה מקרה קדימה) ואני ממש לא רואה אותו מעביר עוד ארבע שנים בלי להשפיע מבפנים.
לשלי יש כאן הזדמנות לקפוץ ראשונה על העגלה וגם אם תפסיד בבחירות הקרובות, תייצר לעצמה מומנטום לקראת הבחירות שלאחר מכן ותמצב את עצמה כאלטרנטיבה היחידה לביבי.
אחרי ניקוי האורוות בעבודה, אין מי שינסה לתקוע לה סכין בגב (אולי חוץ מפרץ אבל גם אותו ישתיקו) והיא תקבל את כל התמיכה כאחת שקיבלה מפלגה עם 6 מנדטים והפכה אותם לעשרים תוך שנה.
הכל בידיים שלה. עד שלא תצא הצהרה כזו, כל מי שעל הגדר ימשיך לשבת שם או יחבור ללפיד בסוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 13:18 
סמל אישי של המשתמש
שלי כבר הצהירה שהיא לא תשב בממשלה עם ביבי, זה שהתקשורת מעדיפה להתעלם מזה זה נחמד אבל לא יותר מזה.
או יותר נכון, שלי הצהירה שאם ביבי ידגול במדניות רווחה בדומה לזאת שהמוצגת במצע של מפלגת העבודה היא לא פוסלת לשבת איתו,
למישהו זה נראה עתיד לקרות? לעומת זאת לפיד הצהיר שהוא הולך לבחירות בשביל לשנות מבפנים, תתן ללפיד תיק "בכיר" והוא יהיה חבר
בכל מששלה ללא קשר לאני מאמין שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 13:29 
סמל אישי של המשתמש
לדעתי את שלי מעניינות הבחירות הבאות.
היא לא תיכננה לקבל 20 מנדטים בבחירות הנוכחיות.
לשי אין שום קבלות מהקריירה הקודמת שלה, ולכן אם אכן מעניינים אותה הבחירות הבאות מה שיעניין אותה הוא לקבל תיק שבו תוכל לעשות משהוא ובעיקר לייצר רעשיים תמידיים במערכת.
לכן , שלי לא מצהירה חדש משמעית שהיא לא תשב בממשלה של נתניהו, ושלי כן תשב בממשלת נתניהו. באמצע הקדנצייה אולי תפרוש מהממשלה אבל בתחילת הדרך תהיה בממשלה .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 13:33 
שלי תשב כמו גדולה בממשלת נתניהו
כל מי שחושב אחרת הוא תמים במקרה הטוב

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 13:40 
סמל אישי של המשתמש
מנקודת מבטי אם שלי ולפיד וכל מפלגה ציונית אחרת ירצו לשבת בממשלת נתניהו זה יהיה מבורך.
השאלה מה יהיו התנאים,] ולא התנאים הפורמאליים אלא המעשיים.

למשל אם תהיה ממשלה של 15 שרים ולא יותר.
לא יהיו שרים ללא תיק.
יצומצמו קיצבאות הילדים ועוד תנאים של אוכלי חינם דתיים אבל לא רק.
יורד הנטל של מעמד הביניים החילוני בכל האספקטים.

מבחינתי אפילו מבורך בהנהחה שביבי בכל מצב ימשיך להיות ראש ממשלה..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 13:42 
הממשלה הבאה תהיה של ארבעים שרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 13:43 
סמל אישי של המשתמש
אדום אופטימי כתב:
מנקודת מבטי אם שלי ולפיד וכל מפלגה ציונית אחרת ירצו לשבת בממשלת נתניהו זה יהיה מבורך.

לא יהיו שרים ללא תיק.

ביבי לא יבגוד בחרדים.
שכח מזה

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 13:54 
סמל אישי של המשתמש
mkorman1 כתב:
שלי תשב כמו גדולה בממשלת נתניהו
כל מי שחושב אחרת הוא תמים במקרה הטוב

נכון לעכשיו זה באמת מסתמן ככה, אני לא ראיתי באף מקום הצהרה חד משמעית שלה שהיא לא תשב עם ביבי והאמירה בנושא הרווחה (אמרה את זה באולפן שישי אם אני זוכר נכון) רק מדגישה את זה שאם התנאים יהיו נכונים מבחינתה גם היא תיכנס לממשלה בראשות הליכוד.
לדעתי, זאת טעות קשה. המוטו שלה צריך להיות "רק לא ביבי". מאחר והעם שלנו חובב סיסמאות, זה עוד עלול לעבוד בצורה שאפילו היא תופתע ממנה.

לגבי הגושים, יש 3 תנאים שיכולים לערער על ניצחון גוש הימין :
1) חבירה של לבני לעבודה בצירוף של אישיות ביטחוניסטית מובהקת שתיתן את הקונטרה לעאלק איום איראני (המלצתי כבר על איתן בן אליהו שיכול להתאים בול לתפקיד)
2) מפלגה חדשה של דרעי שתיקח קולות מש"ס ומהליכוד
3) מפלגת מרכז חדשה שמקים רמון בראשות אולמרט שגם תתמזג בצורה כזו או אחרת עם קדימה.

במצב כזה, יש סיכוי תיאורטי ליצור גוש שמאל-מרכז שיגיע לאיזור ה 65 מנדטים ושיורכב מהעבודה,לפיד, קדימה,מרכז חדשה,מרצ ודרעי.
ממשלה בלי ימין, בלי דתיים ובלי ערבים נראית כרגע דבר הזוי אבל עם התנאים הנכונים זה לא בלתי אפשרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 14:06 
הענין של רק לא ביבי יכול לתפוס רק כסיסמת בחירות
בפועל, אם לא יקרה משהו מאד בלתי צפוי נתניהו ירכיב את הממשלה הבאה
ובמקרה כזה הוא עצמו יעדיף קואליציה עם שלי/ לפיד על פני קואליצית ימין צרה שתכלול רק את ש״ס וליברמן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 14:12 
סמל אישי של המשתמש
ובינתיים מדברים על כך שבשנת 2010 ביבי הסכים למו"מ על רמת הגולן עם הסורים.

כרגיל, כמו לפני 35 שנים וכמו לפני 7 שנים - רק הימין יכול לתת (וייתן) שטחים.

רק שלדעתי חשוב יותר לתת לפלסטינאים שטחים מאשר לסורים
וכמובן שלתת שטח לסורים זה מסוכן הרבה יותר מאשר לתת כמה שטחים באיו"ש לפלסטינים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 14:29 
סמל אישי של המשתמש
בוודאי תצחקו, אבל אני לא מזלזל בכוח של תוכנית הבידור "מצב האומה" בבחירות הקרובות, היא עדיין (למרות אנשיה) לא נחשבת לתוכנית "שמאלנית" בקרב הציבור, ויש לה רייטינג גבוה מאוד, אני לא אתפלא אם יאיר לפיד יאבד קולות בעיקבותיה, וגם ביבי ושלי יכולים להפסיד שם. הציבור הישראלי מאוד אוהב תוכניות סטירה, וכמו שאמרתי לעומת ארץ נהדרת מצב האומר עוד לא איבדו את הלגיטימית ולא נחשבים כתוכנית של "שמאלנים".

In Rabash we trust

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 14:31 
סמל אישי של המשתמש
שער 5 הוא קרנבל כתב:
בוודאי תצחקו, אבל אני לא מזלזל בכוח של תוכנית הבידור "מצב האומה" בבחירות הקרובות, היא עדיין (למרות אנשיה) לא נחשבת לתוכנית "שמאלנית" בקרב הציבור, ויש לה רייטינג גבוה מאוד, אני לא אתפלא אם יאיר לפיד יאבד קולות בעיקבותיה, וגם ביבי ושלי יכולים להפסיד שם. הציבור הישראלי מאוד אוהב תוכניות סטירה, וכמו שאמרתי לעומת ארץ נהדרת מצב האומר עוד לא איבדו את הלגיטימית ולא נחשבים כתוכנית של "שמאלנים".

גורי כבר אמר שהם הולכים להיכנס בעיקר בביבי כי "ביבי הוא המלך" ומה לעשות שהם "מחוייבים" להיכנס בחזק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 14:45 
קשה עד בלתי אפשרי להאמין שביבי לא יהיה ראש ממשלה. עניין הגושים בחברה העדרית, המחולקת והשמרנית שלנו הוא די בעייתי. כך יש לנו את הסקטורים, החרדים עם 16 מנדטים נכון להיום והערבים עם 11 מה שלא ישתנה מהותית, קצת מימין עם 7 מנדטים והשמאל עם 3, עוד נתון שלא ישתנה דרמטית, מה שמשאיר אותנו מקסימום על שמונים וקצת מנדטים שמתחלקים בין המפלגות הגדולות של המרכז ימינה ושמאלה. כדי שביבי יפסיד לא רק שאולמרט אם ירוץ צריך להעביר כמה מנדטים טובים מהליכוד וליברמן, הוא גם צריך להעביר אותם למפלגה שלו ולקחת מצביעים משלי ולפיד (שיחלקו ביניהם בתסריט כזה פחות מ20 מנדטים ) כדי להיות המפלגה הגדולה וגם אז יצטרך את ליברמן שימליץ עליו, או בקיצור לא ממש סביר. אולי אולי אם לפיד יצטרף לגוש אחד גדול, אבל זה נראה כרגע אפילו פחות סביר.
באשר למי יצטרף לביבי, זה יכול להיות כל אחד ממפלגה של קדימה/לבני ( בהנחה ואולמרט לא רץ, או פורש אם מפסיד ) דרך שלי ( שלה אין בעיה לשבת עם חרדים ) או לפיד ( שלו יש, אבל עם ליברמן אין ). אלא אם יוגש אחרי 567 שנה כתב אישום נגד ליברמן הוא יהיה בממשלה, מה שמותיר בידי ביבי את ההתמסחרות הרגילה של תיקים, ואיזה כיוון כביכול תתפוס המדיניות שלו, זו של לשבת ולא לעשות כלום.

ומצחיקות כל ההערות כאן ובעצם מתמיד על מי שלא הולך להצביע כאילו בעצם מצביע לצד השני. אני לא מצביע מאז 99 ( וגם אז עם כדור נגד בחילה, הצבעת אנטי ביבי ותו לא ) בגלל השיטה. השיטה הזו שלא מאפשרת כאן ניהול מדינה תקין, ומגדלת דור אחר דור של פוליטיקאים מנותקים מבוחריהם, חסרי אידאולוגיה, ערכים ודעות מוצקות, שלא חייבים דין וחשבון לאף אחד, ולכן ממילא גם לא נותנים סיבות לבחור בשום מפלגה. אפשר לחשוב שאם יחזרו עוד עשרה אחוזים למעגל המצביעים, ואפילו נניח- וזו הנחה מפוקפקת למדי- שחלקם הגדול מצביע מרכז ושמאלה, משהו ישתנה. הרי גם תזוזה של כמה מנדטים והכתרת 'משיח' כמו אולמרט תחייב קואליצית ענק ולא תשנה כלום. אם היינו שומעים מכ-ל המפלגות הגדולות הבטחה חד משמעית להתאחד סביב שינוי שיטת הבחירות ישר אחרי אלה הקרובות, שהיא מוסכמת וידועה ( לפי הצעת התנועה המיוחדת שקמה לקדם כזו למשל, לא הצעות ליברמן בסגנון הצאר פוטין ) אז הייתי שוקל, אבל כרגע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 13 אוקטובר 2012, 16:13 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
אדום אופטימי כתב:

לא יהיו שרים ללא תיק.

ביבי לא יבגוד בחרדים.
שכח מזה

לא ידע מה מוגדר אצליך בגידה ומה לא.
בדרבי אני רוצה 6:0. בפוליקה אני מסתפק ב- 1:0 קטן.
אם תיצטמצם השפעתם או ליתר דיוק ניזקם של הדתיים ושל שאר המשתמטים באופן משמעותי כזה שיתן תקווה שבעתיד יצטמצם עוד יותר זה בהחלט מספק אותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוקטובר 2012, 17:41 
סמל אישי של המשתמש
רמון מיודעינו

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 16 אוקטובר 2012, 18:55 
ירמי קדושי כתב:
ובינתיים מדברים על כך שבשנת 2010 ביבי הסכים למו"מ על רמת הגולן עם הסורים.

כרגיל, כמו לפני 35 שנים וכמו לפני 7 שנים - רק הימין יכול לתת (וייתן) שטחים.

רק שלדעתי חשוב יותר לתת לפלסטינאים שטחים מאשר לסורים
וכמובן שלתת שטח לסורים זה מסוכן הרבה יותר מאשר לתת כמה שטחים באיו"ש לפלסטינים

דיברוים יש כמו חול...
אין כמעט ראש ממשלה מאז יצחק רבין שלא דיבר על אפשרות סבירה של הסכם עם סוריה.
כדי לעשות ולא רק לדבר צריך מנהיג מדינאי שמוכן לעשות מה שהעם צריך ולא מה שהעם רוצה.
כאלה היו בתולדות מדינת ישראל: בן גוריון, בגין, רבין. ורבין עם הסתייגות מאד חשובה: רבין חשב שהצעד האסטרטגי המהותי הנו הסכם עם הסורים. רבין לא חשב שהסכם עם הפלשטינאים יהיה שינוי היסטורי לאורך זמן. משעון פרס חיבל בהסדר עם סוריה והעמיד את רבין לפני עובדות מוגמרות לגבי אש"ף.
שרון דחף לנסיגה מעזה מתוך מחשבה להרוויח זמן להוריד את "קוף" המדיני הבינלאומי מהגב הישראלי.
הימין כימין לא היתה "טובה" יותר לעניין המדיני לעומת השמאל. בפועל יש הסכמה רבתית לגבי קפאון מדיני שכוללת את מפלגת עבודה-ליכוד-מפלגות מרכז-דתיים. להוציא את המפלגות מהמגזר הערבי ומר"צ, אין שום יוזמה מעשית לחתור להסדר מדיני של שתי מדינות.
בפועל, מעבר לדיבורים, הרוב המוחלט של הציבור מיוצג במפלגות בכנסת (דתיים, מפלגת עבודה, ליכוד, מרכז) צועד בכיף למדינה דו לאומית.

נערך לאחרונה על ידי moshiko בתאריך 16 אוקטובר 2012, 21:37, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 5843 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 195  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: