teknoboy כתב:
מתנחל אדום כתב:
1. אין מה לעשות, המדינה שלנו מאז ומתמיד עבדה בשיטה של לשים עובדות בשטח.
2. כיום הגולן הרי הוא חלק ממדינת ישראל- דבר שלא היה קורה אם לא היו מגיעים מתנחלים גם לשם, ובזכות זאת אנחנו נהנים כיום לא רק מנכס אסטרטגי אלא גם מאחד המקומות היפים יותר שיש לנו במדינה.
...
3. כי בשניה שתהיה כאן שאיפה אמיתית לשלום משני הצדדים, אתה חושב שמה שימנע אותו יהיו אותן התנחלויות? אני בספק.
אבל כמובן שאולי אני סתם נאיבי.
מספרתי מחדש, ברשותך.
1. ומחר, כשנאט"ו יחליטו שמי שמדבר רק בכוח כנראה מבין רק כוח, וישלחו לפה צבא שישליט פה סדר שמוצא חן בעיניהם - גם אז זה יהיה בסדר לעבוד בשיטה של קביעת עובדות בשטח?
תיזהר, כי אתה מחזיק פה ביד חרב פיפיות.
2. הגולן אינו חלק ממדינת ישראל, אפילו על פי חוקי המדינה. כל שנקבע הוא שהחוק הישראלי יחול בשטחי הרמה. וידוע לכול שהגולן יוחזר ברגע שסוריה תסכים לאי אילו הסדרי בטחון.
3. כן, ההתנחלויות, על אופיין, נועדו לשני דברים: לדכא את צמיחת היישובים הערביים ולהפריד ביניהם מחד, ולנטוע אוכלוסיה שמפריעה לכל התקדמות ביחסים בין העמים מאידך.
על כן ההתנחלויות מהוות מכשול שקשה מאוד יהיה לעבור אותו בדרך להקמת שתי מדינות לאום נפרדות. יכול להיות שמרוב קביעת עובדות בשטח נקבעה העובדה שיום אחד תהיה פה מדינה דו לאומית (בנוסח כזה או אחר, שיוויוני יותר או פחות).
1. הבעיה היא שמי שמדבר כאן באיזור רק בכוח הם לא אנחנו בדיוק.. לאורך השנים ידינו תמיד היו מושטות לשלום, ואף ויתרנו על שטחים פי כמה וכמה גדולים ממדינת ישראל שיש בהם נפט ותיירות בשביל השלום (אפילו שלום כזה שלא נראה כל כך מבטיח כיום, אבל ימים יגידו..). ואתה יודע מה? גם אם נאט"ו ישלחו לכאן צבא בשביל להשליט סדר (כמו שהם עשו בהצלחה בכל כל הרבה מקומות אחרים!) אז אין לי בעיה (כל עוד שגם להם תהיה ביד חרב פיפיות).
2. אם זה מריח כמו סיפוח, יש לזה טעם של סיפוח וזה מרגיש כמו סיפוח- זה סיפוח.
אולי מראש הכוונה הייתה להחזיר את הגולן בשביל הסדר כזה או אחר, אבל אני בספק אם המצב כך כיום. יש יותר מדי בעיות שנוצרות כיום בהחזרת הגולן. לדוגמא, יצא לי לעבוד בחודש שעבר בקטיף תפוחים בגולן ביחד עם דרוזים מבוקעאתא למשל. בעוד כמה שנים בודדות תגיע השנה שבה יעבור הזמן הדרוש בשבילם שהסורים לא לקחו אותם חזרה והם יהפכו להיות אזרחים נאמנים למדינת ישראל לכל דבר ועניין. בלי קשר לזה שאני מאוד אוהב דרוזים וחבל לי לוותר עליהם, יהרגו אותם כנראה בשניה שנחזיר את הגולן, דבר שאני לא רוצה על המצפון שלי ושל המדינה.
3. אני לא אתעלם מזה ששיטת היישוב של פעם הייתה ליצור רצף טריטוריאלי ולשלוט בשטחים מסוימים מסיבות אסטרטגיות כאלה ואחרות. אבל אתה גם לא יכול להתעלם מהעובדות. אתה לא יכול להתעלם מזה שהיו יישובים שהוחרבו וחזרו אליהם כשיכלו לבסוף. אתה לא יכול להתעלם מזה שהאזרח הישראלי הממוצע לא דיבר עם פלסטיני בחיים שלו, ורואה אותם בתור האויב, לעומת המתנחל הממוצע שיש להניח שמכיר כמה פלסטינים באופן אישי וחי בדו קיום כזה או אחר עם הפלסטינים.
תכיר את אפרת: "מצפון לאפרת נמצא מחנה הפליטים דהיישה והעיר בית לחם. כפרים ערביים בקרבת אפרת כוללים את מעסכר אל ערוב ובית פג'ר מדרום, וואדי ניס ממזרח. תושבי אפרת מקיימים קשרים קרובים עם התושבים הפלסטינים של ואדי ניס. רב היישוב, הרב שלמה ריסקין, נהג לבקר בכפר בחתונות, והמוכתר של ואדי ניס ביקר אצל ריסקין כאשר ישב שבעה. לדברי ראש מועצת אפרת, תושבי ואדי ניס ואפרת הפגינו יחד כנגד הקמת גדר בין היישובים ובשני מקרים הזהירו תושבי ואדי ניס את תושבי אפרת מפני חוליות מחבלים. תושבי אפרת מסייעים לתושבי ואדי ניס ברופאים, תרופות, מים ועזרה בשיפוץ קווי מים וחלק מתושבי ואדי ניס עובדים באפרת. בשנת 1999 הוקם בשיתוף פעולה של אפרת וואדי ניס, גן ילדים ומרכז רפואי לילדים, עבור התושבים של שני היישובים. גמ"ח בגדים של אפרת מספק בגדים גם לתושבי ואדי ניס. ביוני 2010 הציע ראש מועצת אפרת למורים בכפרים הסמוכים לעיר, ללמד את השפה הערבית בבתי הספר ביישוב, יוזמה שלא יצאה לפועל."
אז האם זו האוכלוסיה ש
מפריעה להתקדמות ביחסים בין העמים?! (אני חושב שרבים יחלקו עליך)
ואם אתה באמת רוצה פיתרון כזה או אחר- מדינה על בסיס גבולות 67 כשמי שמעוניין מציבור המתנחלים לחזור לתוך גבולות 67 בהחלט מוזמן לפינוי-פיצוי, ומי שמעוניין להישאר בביתו תחת שלטון פלסטיני- גם מוזמן. הבעיה כיום היא שאפילו המתונים מבין הפלסטינים אינם מוכנים לקבל יהודים בתוך המדינה שלהם (או בכלל בארץ ישראל, אבל אני מניח שזה כבר דיון אחר), ולכן אני אחזור ואגיד (למרות שמשום מה מחקת את זה מהציטוט שלי)-
חינוך. חינוך להכרת האחר, לחיים עם האחר (אני ממליץ בחום על הספר "אוזו ומוזו מכפר קאקארוזו", יש הרבה ללמוד ממנו).