תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 18 יוני 2025, 00:10

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישראל?
הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 10:42 
סמל אישי של המשתמש
עד המ!!ת הפועל כתב:
נועם, בעיקרון אתה לא ממש מעניין אותי. אתה דמות אינטרנטית בשבילי ותו לא.
אין לי כוונה לפתח אליך רגש כלשהו.
אני ראיתי תמונות מכמה זויות שונות ולא מצאתי דגל ישראל אחד, לעומת עשרות של פלסטין ואדומים.
אז בינתיים מי שנצמד לעובדות פה זה אני, לעומת ״נסכם שלא היו דגלים״ שמוציא אותך די בדיחה.

סומך, אני האחרון שאגיד ״לא״ לבעיטה בתחת של ביבי לקיבינימט, אבל אם זה הוא או חבורת ההזויים האלה מלמעלה שלא מתביישים להניף דגלי פלסטין באמצע ת״א, בזמן שהדם של אותם נרצחים לא הספיק להתייבש על המדרכות, אז הבנת במי אני בוחר (שוב, בלית ברירה).

אז הבנתי נכון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 10:48 
עד המ!!ת הפועל כתב:
אבל אם זה הוא או חבורת ההזויים האלה מלמעלה שלא מתביישים להניף דגלי פלסטין

ההזויים האלה הניפו דגל פלשתין באמצע תל אביב?!@??!? איזה חסרי בושה.
אתה מבין למה כולם הופכים פה להיות לאומנים מפגרים?
הנה, גם אתה נדבקת.
דגל פלשתין גם הונף בכנסת שלך, ולא במשמרות של השמאל, וגם בשנים האחרונות. דגל פלשתין לא מוגדר כדגל אויב, והוא חוקי בדיוק כמו דגל ארגנטינה.

איזה מדינה של פאשיסטיים מזויינים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 11:03 
NARKOTIKA כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

הנה, גם אתה נדבקת.
דגל פלשתין גם הונף בכנסת שלך, ולא במשמרות של השמאל, וגם בשנים האחרונות. דגל פלשתין לא מוגדר כדגל אויב, והוא חוקי בדיוק כמו דגל ארגנטינה.

מה הקשר לפשיסטים?
תקרא שוב את מה שהוא כתב ותשתה מים,
אתם שואלים למה השמאל לא גדל ואין לו סיכוי , והתשובה בידוק בתמונות שאני ראיתי מההפגנה הזאת עכשיו בפייסבוק,
לצערי ולמרות מה שנועם כתב, באף אחת מהן לא ראיתי דגל ישראל (אולי אחד קטן) וגם ב10 דקות הסרטון שהעלתה תמר זנדברג המצב לא שונה כלל.

אז נכון שאין שום חוק נגד דגל פלסתין בתל אביב, אבל אם השמאל חושב שאלו הדגלים שיביאו אליו חזרה את המיינסטרים ואלו שנמאים במרכז אז מצבו יותר מעגום, אני עדיין הייתי מצפה לראות הרבה יותר דגלי ישראל כי בסופו של דבר זאת המדינה שאותה אנחנו רוצים לשנות ולהפוך לטובה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 11:05 
סמל אישי של המשתמש
די נו. השמאל הרבה יותר גדול מאשר כמה המנדטים של מרצ. ואפשר לחשוב שאם בהפגנות של מרצ היתה הצפה של דגלי ישראל אז הם היו מקבלים 10 מנדטים במקום 5. בחיאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 11:07 
תקשיב, בגדול דגלים לא מעניינים לי את הקצה, אבל גם אני כשראיתי תמונות מהפגנה אמרתי לעצמי "זה לא נראה טוב שאין דגל ישראל, אבל פלשתין כן".
ברמה הטקטית זה נכון, למרות שזה לא באמת ישנה. החברה פה אבודה וגם אם היו שם 2000 דגלי ישראל זה לא היה משנה את התגובות שטנה לאנשים שם.

המשפט שהוא כתב לא מנתח פעילות טקטית. הוא רשם חבורת ההזויים שלא מתביישים להניף דגל פלשתין באמצע תל אביב.
הוא לא פירשן או ניתח איך זה נתפס אצל אחרים, הוא כתב את התפיסה שלו.
להניף דגל פלשתין בתל אביב לדעתו זה הזוי וחסר בושה. זה הוא כתב.

בקיצור, תקרא אתה שוב את מה שהוא כתב, ולא את מה שבא לך לקרוא.
בכללי, אנשים שקופץ להם הפיוז לראות דגל של פלשתין לא יכולים להיקרא שמאל גם אם ממש בא להם. וזה כולל אותך. אתם מוזמנים להצביע מבנט ימינה, כי אפילו הליכוד שם כבר כמה פעמים את דגל פלשתין מאחורי השולחן כשזה התאים לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 11:33 
NARKOTIKA כתב:
תקשיב, בגדול דגלים לא מעניינים לי את הקצה, אבל גם אני כשראיתי תמונות מהפגנה אמרתי לעצמי "זה לא נראה טוב שאין דגל ישראל, אבל פלשתין כן".
ברמה הטקטית זה נכון, למרות שזה לא באמת ישנה. החברה פה אבודה וגם אם היו שם 2000 דגלי ישראל זה לא היה משנה את התגובות שטנה לאנשים שם.

המשפט שהוא כתב לא מנתח פעילות טקטית. הוא רשם חבורת ההזויים שלא מתביישים להניף דגל פלשתין באמצע תל אביב.

בכללי, אנשים שקופץ להם הפיוז לראות דגל של פלשתין לא יכולים להיקרא שמאל גם אם ממש בא להם. וזה כולל אותך. אתם מוזמנים להצביע מבנט ימינה, כי אפילו הליכוד שם כבר כמה פעמים את דגל פלשתין מאחורי השולחן כשזה התאים לו.

פרח פרח פרח

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 11:45 
Noam כתב:
בעקרון יכולתי להביא פה תמונה של הדגלים שהביאו שלום עכשיו ולהוציא אותך מטומטם, אבל בגלל שקשה לי להבין את האובססיה הזאת, אני מעדיף שפשוט נעשה רשימה של מה מותר ומה אסור לנו לעשות.
הבנתי שדגלי פלסטין אסור, ושצריך שיהיו הרבה דגלי ישראל, בצורה שתבלוט לכל עין.
חוץ מזה שמעתי טענות שללכת עם ערבים (או לפחות בעלי דעות עצמאיות/שאיפות להגדרה עצמית) זה גם דבר די בעייתי מבחינתכם, ושלאף משתתף בהפגנה אסור להתנגד לרצח של אנשים מנוטרלים, או אפילו לקרוא לרצח בשם.
תן לי עוד, נתחיל לעשות בריינסטורמינג.

בעיקרון זו כבר הודעה שלישית שלך שבה אתה מזיין את השכל על דגלי ישראל בלי לתת הוכחות (למרות ש"ראית").
בוא שים תמונה מסכנה ותסתום לי את הפה. מבטיח להתנצל אם אכן היה/היו.
לך קשה להבין את האובססיה לדגלי ישראל, ולנו קשה להבין את האובססיה שלכם לדגלי פלסטין. מה לעשות?
אמנם גל הטרור קצת נרגע, אבל הכל עדיין טרי. אתם מנופפים בדגלי הלאום של אותם מחבלים שרצחו, רוצחים וימשיכו לרצוח את העם שלך, באמצע תל-אביב, ואתה מצפה להבנה? איזו מין אטימות זו?
אם היו שם חצי דגלי ישראל וחצי פלסטין, הייתי אומר "וואלה, בסדר, הם אמנם חיים בסרט של דו-קיום, אבל לפחות עושים את זה נכון", אבל גם זה לא.
בקשר ל"טענות" האלה, אין לי מושג איפה שמעת את זה, אבל לי אישית אין שום בעיה ללכת עם ערבים כל עוד יש מכנה משותף אמיתי. אני מאמין שיש קיצוניים שיחלקו עליי.

NARKOTIKA כתב:
עד המ!!ת הפועל כתב:

הנה, גם אתה נדבקת.

כמה צפוי שדמגוג כמוך ייקח חצי משפט וינתח אותו לפי איך שנוח לו.
מצדי שיניפו גם דגלי איראן, דאעש וחמאס באמצע ת"א. מעניין לי את הביצה באמת.
אל תניף לי דגל פלסטין (כאמור, כל המחבלים בגל הטרור הזה מזוהים עם הדגל) כשהכל עדיין טרי והחברה פה גם ככה מאבדת את שפיותה.
לא אמרתי שדגל פלסטין מוגדר כדגל אויב או שהוא לא חוקי, ואני מודע לזה שהוא הונף בכנסת ובפגישות של מנהיגים משני הצדדים. אל תכניס לי מילים לפה. בסה"כ זה נראה רע שיש רק דגלי פלסטין בזמן שמה שאתם מבקשים זה דו-קיום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 11:50 
NARKOTIKA כתב:

תודה על ההמלצה, אני אשקול את זה בבחירות הבאות במידה ועדיין אהיה כאן.

מצד אחד, ממש לא מפריע לי לראות דגל של פלשתין מונף ובתכלס זה לא ממש מזיז לי את קצה הביצה,
מאידך, גם לראות את דגל ישראל מונף לא מעורר גאווה מיוחדת בליבי.

אבל לדעתי, אם מחנה השמאל רוצה לגדול שוב חזרה ולהוביל את המדינה הזאת, מן הראוי שידאג שבהפגנות שלו תהיה איזה שהיא תזכורת לדגלי המדינה (במיוחד אם מנפנפים שם דגלים אחרים) וגם לדעתי רצוי שהם גם יהיו בכמות רבה יותר מדגלי פלשתין (אבל זאת רק המחשבה הפשיסטית שלי).

מה שבטוח שהתייחסות שחצנית ויהירה כמו שלך (שמאפיינת רבים משמאלנים) בטח לא תגרום לחזרתו למה שרבים מאיתנו מקווים בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 12:44 
סמל אישי של המשתמש
NARKOTIKA כתב:

הפוסל במומו פוסל, הראיה שלך צרה וקנטרנית בדיוק כמו מי שאתה מלין עליו.
כאילו מה, אתה באמת לא מצליח להבין מה הסלידה מדגל פלסטין? אתה עושה את עצמך? אני צריך לתאר לך כמה דם יהודי חף מפשע הדגל הזה מסמל? בכמה הפגנות לזכר שהידים הוא הונף? זה דגל שצורם לעין יהודית כי זה דגל שבשמו נהרגו כל כך הרבה יהודים. אז אתה מוזמן להתחבא מאחורי החוק והעובדה שהדגל הזה הונף תחת ועידות שהשתתף בהם ביבי, אבל זאת בדיוק הסיבה שאתה לא מנצח כבר 30 שנה. ואל תחלק פה ציונים לשמאלנים, תעשה לי טובה. אתם קופצים כל פעם שימנים מנסים להגיד ששמאלנים לא אוהבים את המדינה, אבל עושים אותו דבר בתוך המחנה שלכם. ותבין משהו בסיסי, "שמאל" זה לא מושג אוניברסלי אלא מקומי. השמאל האמריקאי הוא לא השמאל הבריטי, השמאל הגרמני הוא לא השמאל הרוסי - לכל מדינה וחברה יש את התרבות והמאפיינים שלה. הרעיון הזה שכאילו שולל שמאלנים כי הם מיליטריסטים או ציונים הוא כל כך מטומטם, שהתוצאות בבחירות לעולם לא ישתנו. תמשיך לחשוב שאתה שלוחה של השמאל האמריקאי\גרמני\סקנדינבי, תמשיך להתעלם מכל הסממנים התרבותיים שיחודיים לישראל (ובעצם לכל מדינה), זאת בדיוק דרכם של הלוזרים.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 13:23 
ההתיימרות שלך בזמן האחרון לנתח את "זאת בדיוק הסיבה שהשמאל מפסיד פה 30 שנה" היא מעוררת הערצה. יש מצב שספרתי כבר 10 פעמים "זאת בדיוק הסיבה" כשכל פעם הסיבה הייתה אחרת.

אני לא חושב שהשמאל צריך לתכנך איך הוא מנצח את הבחירות כאן, ואני בטח שלא מתיימר לעזור בזה. הקנטרנות הזאת "אין, אם רק היית מדבר פחות בשחצנות היה סיכוי לשמאל" כאילו כדי שאחר כך אני אגיד לעצמי " יא אללה, איך יריתי לעצמי ברגל, במקום למרצ הוא יצביע עכשיו לליברמן" לא עובד עליי. אני לא גננת, שכל אחד פה יצביע למה שמתחשק לו, ואני לא צריך לשכנע את הההמון לשנות את הדעה שלו, זה בדרך כלל נגמר בתגובות בסגנון "הייתי מצביע לכם, אבל לא אמרת לי לבריאות כשהתעטשתי, אז לא".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 14:01 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שהפתרון של השמאל הוא שינויים קוסמטיים או אסטרטגיים. השינוי צריך להיות מהותי, ולהבין בדיוק את מה שאתה מסרב להבין. לכל מדינה יש את התרבות שלה, ולפיה המחנות הפוליטיים צריכים להתעצב. קח את ארה"ב כדוגמא, אם יבוא סקנדינבי לשם הוא יצחק על מה שהם מכנים "שמאל". השמאל האמריקאי הוא קפיטליסטי ומונותאיסטי, לגמרי לא מאפיינים קלאסיים של שמאל. הנשיא הכי שמאלני בהיסטוריה של ארה"ב היה צריך להתנער מהמילה "סוציאליסט", כאילו זאת קללה. כל מועמד לנשיאות, גם מצד השמאל, חייב להצהיר על אמונה באלוהים (אפילו סנדרס, שאני מהמר שהוא אתאיסט מושבע, הצהיר שהוא מאמין). עכשיו תחזור לישראל ותבין בדיוק למה בוז'י מנסה להתנער מהתדמית של "אוהב ערבים", למה י.ל השתלח ב"זועביז" ולמה ברק מתגאה בעבר הצבאי שלו. נכון, כנראה שגלאון ודב חנין יותר מתאימים לקונצנזוס השמאלני של פינלנד, אבל אנחנו בישראל. כדי להיות מחנה לגיטימי, אתם צריכים להפסיק להתנהג כמו שלוחת שמאל של ארץ זרה ולהתנהג כמו שמאל ישראלי. מה זה שמאל ישראלי? ציוני, מיליטריסטי, לא מתנכר למזרחים, ישראלי. תעבדו עם מה שיש לכם ועם מה שאתם יכולים למכור לציבור הישראלי- סוציאליזם, שלום, שתי מדינות לשני עמים, מלחמה בגזענות. בנתיים אתם לא עושים את זה והימין מדכא את כל הערכים שהיה לכם סיכוי לפתח.

"לא יעלה בדעתך לומר כי יראת ה' היא מעלה באדם ומי שאין בו יראת ה' הוא גם כן אדם, אלא שחסר לו מעלה... על זה בא הכתוב להשמיענו שאינו כן, כי מי שאין בו יראת שמים אינו אדם כלל, רק בעל חיים." הגאון ר׳ אלחנן וסרמן הי"ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 14:18 
סמל אישי של המשתמש
סליחה על ההתערבות, אבל גוף לאומני (ציוני) ומיליטריסטי הוא בהגדרה לא שמאל.
(מסכים איתך שלשמאל אסור להתנכר מסקטורים גדולים באוכלוסייה, בטח לא מכאלה שקופחו בשיטתיות במשך עשורים)

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 15:51 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
אני לא חושב שהפתרון של השמאל הוא שינויים קוסמטיים או אסטרטגיים. השינוי צריך להיות מהותי, ולהבין בדיוק את מה שאתה מסרב להבין. לכל מדינה יש את התרבות שלה, ולפיה המחנות הפוליטיים צריכים להתעצב. קח את ארה"ב כדוגמא, אם יבוא סקנדינבי לשם הוא יצחק על מה שהם מכנים "שמאל". השמאל האמריקאי הוא קפיטליסטי ומונותאיסטי, לגמרי לא מאפיינים קלאסיים של שמאל. הנשיא הכי שמאלני בהיסטוריה של ארה"ב היה צריך להתנער מהמילה "סוציאליסט", כאילו זאת קללה. כל מועמד לנשיאות, גם מצד השמאל, חייב להצהיר על אמונה באלוהים (אפילו סנדרס, שאני מהמר שהוא אתאיסט מושבע, הצהיר שהוא מאמין). עכשיו תחזור לישראל ותבין בדיוק למה בוז'י מנסה להתנער מהתדמית של "אוהב ערבים", למה י.ל השתלח ב"זועביז" ולמה ברק מתגאה בעבר הצבאי שלו. נכון, כנראה שגלאון ודב חנין יותר מתאימים לקונצנזוס השמאלני של פינלנד, אבל אנחנו בישראל. כדי להיות מחנה לגיטימי, אתם צריכים להפסיק להתנהג כמו שלוחת שמאל של ארץ זרה ולהתנהג כמו שמאל ישראלי. מה זה שמאל ישראלי? ציוני, מיליטריסטי, לא מתנכר למזרחים, ישראלי. תעבדו עם מה שיש לכם ועם מה שאתם יכולים למכור לציבור הישראלי- סוציאליזם, שלום, שתי מדינות לשני עמים, מלחמה בגזענות. בנתיים אתם לא עושים את זה והימין מדכא את כל הערכים שהיה לכם סיכוי לפתח.

:ROSE:

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 16:12 
סמל אישי של המשתמש
אז הדרך של השמאל לנצח היא לא להיות שמאל, רק שלא משנה כמה השמאל מנסה להיות ימין, הימין עושה לו מט סנדלרים עם "הערבים נעים לקלפיות בהמוניהם" או "פרס יחלק את ירושליים".
על הדרך, ככל שהשמאל נהיה יותר ימני גם הימין נהיה יותר ימני והאמצע נהיה מה שפעם היה הימין, כך שמה שבמקום ניצחון של הימין הפרגמטי על השמאל הפרגמטי מקבלים ניצחון של הימין הקיצוני על המרכז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 16:40 
סמל אישי של המשתמש
למרות שאני לא ממש מסכים עם אופיסר ופאביו, אני חושב שיש פה גם בעיה של מיתוג.
לפי מה שאני מבין, וזו הבנה מעט מוגבלת, ה'עם' או הימין המתון ו'המרכז' מכניסים את כל השמאל תחת קטגוריה מאוד צרה.
בעיניהם השמאל הוא מפגינים אנטי ציונים שקוראים לחיילים נאצים ולטייסים רוצחים.
קצת כמו מה שהיה עם המתנחלים של שנות התשעים שכולם נחשבו הזויי גוש אמונים שמנשקים רגבי אדמה והוזים על מלכת דויד.
בגלל שלל תהליכים, חלקם חיצוניים, חלקם בגלל הימין ונתניהו שניסו לעשות דה-לגיטימציה וחלקם כתגובת נגד של חלקים בשמאל שהפכו יותר טהרניים ובדלניים, אין יותר גוונים בשמאל הישראלי, או שאתה אנטיציוני-תומךbds-הומניסט כלפי מחבלים-שונא צבא-קורא ניטשה. או שאתה מרכז. כל עוד זה יהיה השיח, השמאל ימשיך להיחשב מיעוט צקצקן שלא מבין את המציאות המקומית ומחפש אידיליה לא ריאלית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 16:52 
סמל אישי של המשתמש
פאביו כתב:
Officer Barbrady כתב:

:ROSE:

כמובן שמסכים . לדעתי את מה שאופיסר כתב אפשר לתמצת למשפט אחד או שניים.
על השמאל והמרכז להתנער באופן שאינו משתמע לשני פנים מהשמאל שאינו ציוני (לפי הגדרת השמאל המתון והמרכז את הציונות). בנואי פנים אפשר לשתף פעולה עם השמאל שאינו ציוני אפילו רצוי. לא בנושאים מדיניים ו/או לאומיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 17:09 
סמל אישי של המשתמש
teknoboy כתב:
(מסכים איתך שלשמאל אסור להתנכר מסקטורים גדולים באוכלוסייה, בטח לא מכאלה שקופחו בשיטתיות במשך עשורים)

1. אתה מגדיר את אובמה כשמאלני?
2. מה זה שמאל? האם שמאל הוא בהגדרה לא פטריוטי? אם כן, למה מלכתחילה להקים מחנה פוליטי שמתנגד לרעיון של מדינה (שבה יש מחנות פוליטים)? זה לא בבחינת טובל ושרץ בידו? אם הוא כן פטריוטי, האם צבא הוא לא חלק אינטרגלי מהמדינה ונועד להגן עליה בשעות חירום?

ושאלה יותר חשובה, שמתקשרת לשאלה הראשונה, האם כל הפוליטיקה והגדרותיה לא הוקמה על טהרת הכלכלה? אם כן, איך אפשר להתייחס למאפיינים לאומיים\דתיים כבסיס למחנה פוליטי מסויים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 17:12 
סמל אישי של המשתמש
אני לא חושב שאתה מבין מה זה פטריוט, מה זה מדינה ומה זה צבא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: דיון - מדוע השמאל נהיה קטן וחסר סיכוי לנצח בחירות בישראל?
הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 18:11 
סמל אישי של המשתמש
תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 18:17 
:LOL2:

הוא כזה יצור טיפש הינון מגל הזה. אדיר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 18:27 
סמל אישי של המשתמש
Officer Barbrady כתב:
teknoboy כתב:

1. אתה מגדיר את אובמה כשמאלני?
2. מה זה שמאל? האם שמאל הוא בהגדרה לא פטריוטי? אם כן, למה מלכתחילה להקים מחנה פוליטי שמתנגד לרעיון של מדינה (שבה יש מחנות פוליטים)? זה לא בבחינת טובל ושרץ בידו? אם הוא כן פטריוטי, האם צבא הוא לא חלק אינטרגלי מהמדינה ונועד להגן עליה בשעות חירום?

3. ושאלה יותר חשובה, שמתקשרת לשאלה הראשונה, האם כל הפוליטיקה והגדרותיה לא הוקמה על טהרת הכלכלה? אם כן, איך אפשר להתייחס למאפיינים לאומיים\דתיים כבסיס למחנה פוליטי מסויים?

1. אני לא מומחה לאובמה ולא לאמריקה, אבל נראה לי שלא כל כך. מה הוא עשה שהופך אותו לכזה שמאלן גדול?
יכול להיות שיחסית לנשיאים אמריקאיים הוא יותר שמאלני או יותר ליברל, ואין ספק שפה ושם הוא מגייס רטוריקה שמאלנית לעילא ולעילא, אבל בגדול נראה לי שלא כל כך.
2. כמו שכבר אמרו, נראה שאתה לא סגור על מה זה פטריוטיות, ובפרט על ההבדל בינה לבין לאומנות (ולמרבה הצער, מה שמכונה היום "ציונות" קרוב יותר לשנייה).
3. לא בדיוק. המינוח המקורי התייחס לשמרנים (ימין) לעומת מהפכנים (שמאל), ומשם השימוש בו התרחב על דרך ההשאלה.
אבל אם התכוונת לומר שצמצום המרחב הפוליטי הרב-ממדי לדיכוטומיה "ימין\שמאל" מרדד את השיח, הופך אותו לחד-ממדי, ומקשה על הבנה הדדית, על חדשנות פוליטית ואפילו על חשיבה עצמאית - אני מסכים איתך.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 20:01 
סמל אישי של המשתמש
תביאו קישור לדבר הנהדר הזה של עמית סגל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 20:14 
בקיצור, וכצפוי, ברשימת הדרישות מהשמאל כדי לקבל לגיטימיות הסעיף הראשון הוא "לא להיות שמאל".
אז חדשות. מי שיש לו בעיה עם הצורה בה השמאל פועל/חושב/מפגין, מוזמן לעשות אחד מהדברים הבאים:
1. להצטרף ולהשפיע מבפנים לפי הצורה בה הוא חושב ומאמין
2.להצטרף לימין
3.ללכת וליזום הפגנה או התארגנות שמאל משל עצמו ובה לפעול לפי הצורה בה הוא חושב ומאמין
4.פעמיים מוצץ
פעולות 2 ו4 יכולות לבוא ביחד.

מי שעדיין מעוניין לשבת בבית ולהעביר ביקורת על כמה השמאל לא רלוונטי ועל איך צריך להפוך אותו לימין כדי שיהפוך לרלוונטי, רצוי שיבצע מחשבה מחדש לגבי השייכות הפוליטית שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 20:35 
סמל אישי של המשתמש
פותח אשכול נכבד.
לדעתי היה ראוי לתקן את כותרת האשכול ולתחם את המילה שמאל ב- " .
לפי התגובות באשכול זה מעולם לא הייתה במדינת ישראל ממשלת שמאל. בכל ממשלות ישראל שבראשם לא עמד הליכוד עמדה מפלגת מרכז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 20:41 
סמל אישי של המשתמש
איזה יצור..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 20:42 
סמל אישי של המשתמש
אגב, זה נכון.
אגב 2, גם מעולם לא הייתה פה ממשלת ימין.
וגם לא ממשלת מרכז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 20:59 
סמל אישי של המשתמש
זה כמובן שטויות.
ממשלת רבין מ 92 עד 95 עשתה כל מה שממשלת שמאל צריכה לעשות.
חתירה לפתרון מדיני בכל ערוץ שהיה מוכן לכך (פלסטינים, ירדן, סוריה), הגדלת תקציב החינוך, הכפלת התקציבים למגזר הערבי והדרוזי כולל השוואת קצבאות ילדים למגזר היהודי, חוק ביטוח בריאות ממלכתי, מיסוי מוגדל על הבורסה. זה גם לא מנע פעולות צבאיות היכן שנדרש - מבצע דין וחשבון, חטיפת דיראני וגירוש פעילי חמאס וג'יהאד ללבנון.

השמאל במתכונתו הנוכחית לא יזכה להקים ממשלה כי אין לו מנהיג עם חזון, כי הוא עסוק יותר מדי בהלקאה עצמית ופחות מדי בייצור אלטרנטיבה, ובעיקר כי ממשלות הייאוש וההפחדה של ביבי צרבו עמוק עמוק בתודעה של כולם שאין כאן סיכוי לשלום אלא למחזורים של מלחמה.
אין מה לפתח תקווה שמשהו יקרה כי הוא לא. המצב ילך וידרדר עד לפיצוץ הבלתי נמנע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 21:17 
סמל אישי של המשתמש
ממשלת רבין הייתה ממשלת מרכז (על פי הגדרות פורום השדים) שבה השתתפה מפלגת שמאל אחת ויחידה (מר"ץ). ממשלתו אכן הייתה ממשלה מאוד מוצלחת וקידמה מגוון רחב של נושאים. רבין עצמו לא היה מעולם איש שמאל. מאחר ומתחריו לשילטון (הליכוד) היו בימין יש המייחסים לו השתייכות לשמאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 21:22 
סמל אישי של המשתמש
KingAlpaca כתב:
אגב, זה נכון.
אגב 2, גם מעולם לא הייתה פה ממשלת ימין.
וגם לא ממשלת מרכז.

באנגליה?

ולחשוב שהייתי יכול
לחזור על הכל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 29 מאי 2016, 21:23 
סמל אישי של המשתמש
kobster כתב:

אין מה לפתח תקווה שמשהו יקרה כי הוא לא. המצב ילך וידרדר עד לפיצוץ הבלתי נמנע.

אתה לא זה שבכל בחירות מתווכח עם כולם למה הפעם זה כן יקרה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 804 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 27  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: