תמונות אדום עולה חדשות הפועל ת"א-כדורסל האתר הרשמי אולטראס הפועל שירים      עמותת האוהדים   פורומים משנים קודמות: 2003 2004 2005 2006 2007/8 2009/10 2011/12

פורום השדים האדומים

פורום אוהדי הפועל תל אביב
עכשיו 22 יוני 2025, 22:07

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מדינת ישראל - לאן?
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 11:20 
סמל אישי של המשתמש
התנחלויות שנבנו על קרקעות שנקנו מבעליהן בהסכמה, בוודאי שיש לאפשר ליושבים בהן בחירה בין פיצויים גדולים לבין להישאר לגור שם.
חלק גדול מההתנחלויות נבנה על אדמות שנגזלו מבעליהן, ואם כבר צריך שהגזלנים יפצו את בעלי הקרקע ולא שאנחנו נפצה אותם, ובטח ובטח שהם לא יכולים להישאר על אדמה שאינה שלהם בלי שבעלי האדמה יסכימו למכור אותה.
קונים מאד מאד בזול בית על אדמה גנובה, ואז מבקשים פיצויים כאילו הם קנו וילה במיליונים. חוצפה טהורה.

נא לא לצטט הודעות של אנשים לא ראויים, שיישאר מוסתר, תודה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 11:35 
לא יודע למה אתה זוכה לשלל כינויים מדרור ימיני עד להזוי וסובל מבעיות חרדה, אבל אני למדתי 5 שנים בארה"ב בשני קמפוסים, ואולי אני יכול להעיד על מה שקורה בארה"ב. השנאה והתיעוב שסוטדנטים ממדינות ערב בשיתוף פעולה של מקומיים וכמות לא מבוטלת של יהודים אמריקאים, מצליחים לייצר על בסיס יום יומי (הפגנות, הפנינג שנאה לציונים - דווקא אחלה בירות, שטיפת מוח פרוטוקלים של ציון, שיתוף פעולה של מרצים בפקולוטות מדעי המדינה שמשום מה יש להם דעות נחרצות רק על ענייני ישראל פלסטין וכל שאר הנושאים הם אמריקאים קלאסיים פולטיקלי קורקטיים) היא עובדה, ברוב בתי הילל היום יש מאבטח ומאוד מפחיד להגיע לשם חס וחלילה שלא ידעו שאתה ישראלי או יהודי. אני בהמשך אעלה דיון שצילמתי ב2001 בין מצרי למפגינים אנטיפאשיסטים בלה, נגד ישראל בניו יורק, המצרי אמיר התעמת עם המפגינים ובעיקר חושף את הבורות והשטיפת מוח המוחלטת שלהם הוא מגן על ישראל ועל אמריקה, די מעניין.
אני חושב שחובה על כל המזלזלים להעביר כמה שנים במדינות האלה לפני שהם מבטלים לחלוטין את מה שקורה שם. תגידו הסיבה היא ישראל והמדיניות שלה, וזה נכון וכנראה שזה מעצים את הסיפור, אבל הפיתרון שלהם מאוד פשוט אין זכות קיום ליהודים בישראל, ואז יבוא שלום על העולם, לא שעשיתי סקר אבל מדיבור שלי במהלך השנים עם סטודנטים ערבים ואמריקאים בלי שהם מודעים לעובדה שאני ישראלי, הפתרון הזה מאוד פרקטי מבחינתם. אין שום דיון על שלום בין שני הצדדים, יש פתרון מוחלט. לא יודע מה עם המבקרים, לי יש קצת בעיה עם זה. מצד שני באמת שלרוב המוחלט של האמריקאים מעניין את הביצה מה קורה בישראל, זה לא באמת מעסיק אותם, מעסיק אותם המדדים בבורסה והכסף שלהם יותר מהכל, ומצידם ששנינו נשרף כמה שיותר מהר כדי שהם יפסיקו לשפוך עלינו כסף מיותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 12:16 
סמל אישי של המשתמש
אין שום אפשרות פרקטית לפנות התנחלויות, אין גם מי שיעשה את זה. היחיד שהיה מסוגל אי פעם לעשות דבר כזה נמצא בקומה.
כבר כתבתי כאן שאני רואה שתי פתרונות, פתרון של שתי מדינות לאום עם מיעוט מהלאום השני (שתי מדינות דו לאומיות) או מדינה אחת דו לאומית. כל הצעה אחרת משלה את הציבור.
אם בוחנים את זה היסטורית, ממשא ומתן אחד למשנהו, תנאי הפתיחה של ישראל גרועים יותר ויותר. במדריד כמעט הגענו להסכם שנחה ע"י שמיר שהיום כל ימני היה מקבל בידיים פתוחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מדינת ישראל - לאן?
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 12:24 
teknoboy כתב:
MANDALA כתב:
"וזה המצב גם אם המשחק שלח אותם לגור בחינם בווילות יפות על החוף הכי יפה בארץ)."
"אין עוד קבוצה שחיה חיי מותרות על חשבון כולנו"
:bang: :LOMASHOO:

הם לא גרו בווילות יפות על חוף מדהים?
זה לא נקרא חיי מותרות?

רובם גרו בווילות מכיוון שהם משפחות מרובות ילדים.
שנית, כל אחד פה מוזמן לעבור דירה למקום שהוא במרחק של יותר מחצי שעה נסיעה מתל אביב וגם הוא יוכל לבנות ווילות יפות וגדולות, תעשה לי טובה.
רובם הגדול באו לשם מתוך שליחות. הם באו לשם בשביל ליישב את הארץ, לעבוד את האדמה וכו'. אני מבין שקשה לך לחשוב שיש אנשים שחושבים שיישוב הארץ ועבודת אדמה זה אידיאלים (ולא רק חופש, שוויון, זכויות אדם, אזרח וכו'.) והם גם מוכנים להקריב למען זה כמה דברים (ריחוק ממרכז הארץ והחשוב מכל, ביטחונם וביטחון ילדיהם), אבל זה מה שהיה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 12:33 
סמל אישי של המשתמש
\

נערך לאחרונה על ידי ירמי קדושי בתאריך 07 פברואר 2014, 16:39, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 12:46 
ירמי קדושי כתב:
הלוואי והיה אפשר ליישב את כל המתנחלים בנגב ובגליל. וואו, איזו מדינה הייתה לנו... מהאגדות. המונח '''מדינה דו לאומית '' היה נעלם לנו מהלקסיקון ל50 השנים הקרובות לפחות.. .

הלוואי וזאת הייתה הבעיה היחידה שלנו, אנחנו לא הצד היחיד בעניין

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: מדינת ישראל - לאן?
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 12:54 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
רובם הגדול באו לשם מתוך שליחות. הם באו לשם בשביל ליישב את הארץ, לעבוד את האדמה וכו'. אני מבין שקשה לך לחשוב שיש אנשים שחושבים שיישוב הארץ ועבודת אדמה זה אידיאלים (ולא רק חופש, שוויון, זכויות אדם, אזרח וכו'.) והם גם מוכנים להקריב למען זה כמה דברים (ריחוק ממרכז הארץ והחשוב מכל, ביטחונם וביטחון ילדיהם), אבל זה מה שהיה שם.

תמיד מתאים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: מדינת ישראל - לאן?
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 13:45 
סמל אישי של המשתמש
MANDALA כתב:
teknoboy כתב:
MANDALA כתב:

זה לא נקרא חיי מותרות?

שנית, כל אחד פה מוזמן לעבור דירה למקום שהוא במרחק של יותר מחצי שעה נסיעה מתל אביב וגם הוא יוכל לבנות ווילות יפות וגדולות, תעשה לי טובה.

אאההההה, הם גרו שם ממניעים אידיאלוגיים ובגלל תחושת שליחות? חשבתי שהמדינה שלחה אותם והם נאלצו ללכת. אני מבין שזה משתנה לפי הנוחות.
ולא נראה לי שיש הרבה מקומות בישראל שאפשר לקבל בהם קרקע בחינם, אבטחה בחינם, סובסידיות לחקלאות ותעשייה, תנאים סוציאליים שמקובלים במדינות רווחה מתקדמות, וכו' וכו'.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 14:36 
סמל אישי של המשתמש
בתור אחד שהיה הרבה בגוש קטיף, האבסורד הכי גדול היה להיות בוילה שמהגדר שלה נשקף נוף של מחנה פליטים. הפער המעמדי הכי מטורף שיצא לי לראות אי פעם. ממש מרגיש כמו מעמד של שליטים מול האספסוף העני. בתור ילד מהציבור ההוא, אפילו לי זה יצר תחושה ממש לא נעימה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re: Re: Re: מדינת ישראל - לאן?
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 15:07 
teknoboy כתב:
MANDALA כתב:
teknoboy כתב:
MANDALA כתב:

זה לא נקרא חיי מותרות?

אאההההה, הם גרו שם ממניעים אידיאלוגיים ובגלל תחושת שליחות? חשבתי שהמדינה שלחה אותם והם נאלצו ללכת. אני מבין שזה משתנה לפי הנוחות.
ולא נראה לי שיש הרבה מקומות בישראל שאפשר לקבל בהם קרקע בחינם, אבטחה בחינם, סובסידיות לחקלאות ותעשייה, תנאים סוציאליים שמקובלים במדינות רווחה מתקדמות, וכו' וכו'.

אני לא לגמרי מבין מה אתה מנסה להגיד.
א. המדינה רצתה ליישב איזורים מסוימים והעניקה הטבות למי שבחר לגור באותם מקומות (איזה קטע שמי שבחר לגור באותם מקומות היו מתנחלים. פשוט מעצם זה שהם גרים שם. לפני זה הם סתם היו אנשים נורמטיביים).
ב. רוב האנשים שעברו לשם היו בעלי תחושת שליחות ומניעים אידיאולוגיים (וכן, זה נחמד שאתה יכול לעשות משהו שאתה מאמין בו ועוד לקבל על זה הטבות).

כמעט שום דבר בחיים הוא לא חד משמעי. יש דברים שעושים בחיים, ובדרך כלל עושים אותם בגלל יותר מסיבה אחת.

עריכה: ואם אתה כל כך מקנא בתנאים גם אתה יכול להיות 'מתנחל'. אתה מוזמן תמיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 15:19 
סמל אישי של המשתמש
אז הם גם הגשימו את הערכים שלהם, גם קיבלו ים של הטבות, וגם יש להם מספיק חוצפה כדי לטעון שניצלו אותם והמיליונים שהם קיבלו לא מספיקים להם. אנשים זהב.

* המציג אינו רופא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: Re:
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 18:55 
teknoboy כתב:
אז הם גם הגשימו את הערכים שלהם, גם קיבלו ים של הטבות, וגם יש להם מספיק חוצפה כדי לטעון שניצלו אותם והמיליונים שהם קיבלו לא מספיקים להם. אנשים זהב.

אני לא אשקר, השנאה שלך קצת צורמת.

הרי ערכים הם לא דבר חד פעמי. זה לא שאם היום מימשתי ערך דמוקרטי כזה או אחר אז מחר אני יכול לוותר. ובטח ובטח שאם מישהו פוגע לי בערך ה-*נקוב בערך* אז אני לא אעבור על זה בשתיקה. אפילו יותר מעצבן שאותם אנשים שמעידים על עצמם שהם לא מאמינים בגירוש אנשים מביתם ראו לנכון לגרש את אותם ישראלים מביתם (כנראה שיש אנשים שזה ערכי לגרש אותם ויש כאלו שלא).

וכן, יש להם את ה'חוצפה'. אנשים שהיוו מגן אנושי בחלק לא קטן מהמקרים לשאר התושבים בארץ, ואז גירשו אותם מהבית ולא עזרו להם למצוא תשתית ראויה לשיקום.
חלקם הגדול באמת אנשים זהב, אבל אני אישית- לא תומך בהכללות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 19:34 
סמל אישי של המשתמש
יוחנן כתב:
כל אדם שהוא קצת ריאליסט, ש קצת פותח את העיניים ולא טומן את הראש עמוק בחול,
ש קצת מנתח תהליכים, ומסתכל קדימה בצורה אובייקטיבית ומשוחררת מאמוציות ומ wishful thinking-

מבין ש בעוד כעשרים-שלושים שנה תהיה כאן מדינה אחת לשני העמים,
בין הירדן לים
.

אין שום אפשרות אחרת. לשם זה הולך.
אנחנו יכולים לאהוב את זה או לא, זה לא ישנה את המגמה.

(ואגב, אם לא יקרה משהו יוצא דופן- המדינה העתידית הזאת תהיה בעלת רוב ערבי,
אבל זה לדיון אחר)

:LOL2:
הכי ראליסטי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 20:58 
גביזון, אולי מכיוון שאתה חי בישראל אתה לא מבין מה זה חופש ביטוי במדינת דמוקרטית ואתה לא ממש מכיר את ארה"ב.
לכן, אם השאלה היא האם יש הפגנות נגד הכיבוש באוניברסיטאות בארה"ב? ברור שיש. הן די זניחות בסה"כ. יש עשרות הפגנות בעשרות נושאים בקמפוסים גדולים בארה"ב. רובן ככולן מושכות מעט מאוד אנשים. אז מה? זה חופש ביטוי, בטח ובטח בקמפוסים. למי זה בכלל מפריע? למי זה מזיז משהו?
רוב הדברים הנאמרים בארועים האלו (והייתי בכמה בעיקר לשם הסקרנות) הם דברים נכונים, גם לא לא בהכרח מאוזנים. אני יודע שזה לא נעים שקוראים לישראל מדינה כובשת או מדינת אפרטהייד. מה לעשות.
האם יכול להיות שיש בקרב המתכנסים מישהו אנשישמי (אנטישמי באמת, לא לפי ההגדרה המגוחכת ממש שמובאת בסרטון שם לפיה דמוניזציה של ישראל היא אנטישמיות) ו/או מישהו שאומר דברים שקריים או בעל עמדות קיצוניות? בטח. אז מה? איזה חשיבות יש לזה? את מי הם מעניינים? ההשפעה שלהם על חיי בקמפוס בכלל, או על חיי היהודים בקמפוס בפרט היא פחות מאפסית.

בסרט שהבאת, שלא ממש ברור מקורו, יש שורה של אמירות שמחייבות ראיות, שאינן בנמצא. למשל, זה שהנושא הישראלי מעודד יותר תשומת לב מאחרים. על סמך מה זה נאמר? על סמך ההפגנה שצולמה שם שיש בה אולי 20 איש (ובחלקן נדמה שהיה הרבה פחות)? או למשל ששום מדינה בעולם לא נאבקת בטענות על הלגיטימיות שלה (וישראל לכאורה, בגלל שכמה אינדיבידואלים אמרו אחרת, כן): החברים מטיואן ומקוסובו ישמחו לשמוע על זה. החברים מפלסטין עוד יותר מכך. או למשל שיש דאבל סטנדרט ביחס לישראל כי אנשים מתמקדים רק בישראל: המפגינים בנושא טיבט, או בנושא זכויות האדם באיראן, או בנושא האלימות בעיראק (לפני כמה שנים), או בנושאים סביבתיים, או בנושאי ביטוח בריאות (שם למשל בתמונה של אובאמה עם שפם היטלרי קטן היא די פופולרית) ישמחו לדעת שהם אובססיביים לגבי ישראל.

תן לי להוכיח לך באופן דומה שמדינת ישראל היא מדינה סמי-נאצית:
אמן בולט תומך בגזענות בוטה "במדינת ישראל יש מקום רק ליהודים" "אויבים החוצה"

ובאותו נושא:

אגב, עשרות אלפי ישראלים הצביעו לגזען הזה.

עובד בכנסת ישראל (ושים לב, זה כתבה ממקור עיתונאי רציני ולא ממכונת פרופוגנדה זניחה), הפיץ גרפיטי נגד האפיפיור, קרא להשמדת המסגדים בהר הבית, ומהלל מי שרצח 29 מתפללים:

ובאותו נושא:
תמונה

וגזענות בוטה, שום פעם מחבר כנסת:

ואפרופו דהלגיטימציה:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 21:01 
מתנחל אדום:
רק שיובהר, אני מוכן להתפנות מחר בבוקר מביתי אם הממשלה תחליט שצורך מדיני חשוב מחייב את זה, בטח אם היא תהיה מוכנה לשלם לי הרבה מעבר למחיר השוק של הנכס (מה שהיא עשתה ברצועת עזה).
על אחת כמה וכמה אם הייתי גר בהתנחלות לא חוקית (ואין כמעט התנחלויות חוקיות). מי שעבר לשם לקח את הסיכון שיפונה או שימצא את עצמו יום אחד בפלסטין. לא מתאים לו, שלא יעבור לשם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 22:15 
גיא האדום כתב:
מתנחל אדום:
רק שיובהר, אני מוכן להתפנות מחר בבוקר מביתי אם הממשלה תחליט שצורך מדיני חשוב מחייב את זה, בטח אם היא תהיה מוכנה לשלם לי הרבה מעבר למחיר השוק של הנכס (מה שהיא עשתה ברצועת עזה).
על אחת כמה וכמה אם הייתי גר בהתנחלות לא חוקית (ואין כמעט התנחלויות חוקיות). מי שעבר לשם לקח את הסיכון שיפונה או שימצא את עצמו יום אחד בפלסטין. לא מתאים לו, שלא יעבור לשם.

כל הכבוד (באמת). אני הייתי מוכן להתפנות מביתי בשביל שלום אמיתי. לא פחות מזה כנראה.
אבל יש לך במהלך כזה חשיבה על אלמנטים כמו ילדים שלך שצריכים לעזוב את ביתם? פרנסה שתחדל מלהתקיים? חיי קהילה שכנראה לא ישתמרו?
בקיצור, מדובר בקצת יותר מסתם נכס כזה או אחר..

התנחלויות לא חוקיות לפי מי? (ועוד פעם- כרגע הוא ממש לא ימצא את עצמו בפלסטין מכיוון שפלסטין לא תקבל אותו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 22:59 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
התנחלויות לא חוקיות לפי מי?

לפי החוק הבינלאומי. חד וחלק. עכשיו, תבוא ותאמר שאתה (ו/או ממשלת ישראל, לצורך העניין) מצפצפים על החוק הבינלאומי. כי מי הם שיקבעו וכו'. בבקשה. הרי רק לפני שבועיים נוכחתם לראות שבסוף מישהו יילך איתנו ראש בראש, ומי יתקפל לאחר מכן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 23:07 
ערן כתב:
מתנחל אדום כתב:

לפי החוק הבינלאומי. חד וחלק. עכשיו, תבוא ותאמר שאתה (ו/או ממשלת ישראל, לצורך העניין) מצפצפים על החוק הבינלאומי. כי מי הם שיקבעו וכו'. בבקשה. הרי רק לפני שבועיים נוכחתם לראות שבסוף מישהו יילך איתנו ראש בראש, ומי יתקפל לאחר מכן.

נספח את שטחי C והכל יהיה חוקי ונחמד. למרות השוק שזה עלול ליצור, אני לא תומך גדול של אפרטהייד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה: מדינת ישראל - לאן?
הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 23:13 
סמל אישי של המשתמש
אתה ממש טועה. זה מה שקורה שמקשיבים לנפתלי בנו ואיילת שקד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 23:15 
ערן כתב:
אתה ממש טועה. זה מה שקורה שמקשיבים לנפתלי בנו ואיילת שקד.

וזה עדיין גורם שלא יהיו אנשים באותו שטח שחיים בשתי מערכות חוק שונות (גם אם בנט ושקד אמרו את זה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 23:27 
המדינה הייתה צריכה אותם שם למען מטרה מסוימת ובמקרה הם גם הזדהו עם אותה מטרה ולכן הם התיישבו שם, אחרי כמה עשרות שנים המדינה הייתה צריכה לפנות אותם משם למען מטרה מסוימת שבמקרה הם לא הזדהו איתה ולכן הם עשו כל מה שהם יכולים בשביל שהם לא יתפנו משם. מה הבעיה ?

ד"א, לא ציינתי אולי את החסרון הבולט מכל שהיה קיים בגוש קטיף. הבטחון. אמנם אף פעם לא הייתי בסיטואציה כזו, אבל אני די בטוח שזה לא הדבר הכי סימפטי להיות תחת סכנה מתמדת (של טילים, פצמרי"ם, חדירות מחבלים, זריקות בקתבי"ם אבנים וכו').
ושוב, אני יודע שקשה לכם לחשוב שיש אשכרה אנשים שערכי השוויון והחופש (שאין ספק שהם חשובים) זה לא הדבר היחיד שיש להם בראש, אלא יש להם גם כל מיני ערכים 'פרימיטיביים' כמו עבודת אדמה, יישוב הארץ וכו'.

נערך לאחרונה על ידי MANDALA בתאריך 01 אוגוסט 2013, 23:31, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 23:28 
סמל אישי של המשתמש
גיא, את כל נושא מה שקורה בקמפוס לא אני העלתי, אלא ערן הביא כנגדי בלי שום קשר לנושא האשכול בנסיון להעליב\לפסול אותי,שיהיה.
מיכאל בן ארי לא עבר את אחוז החסימה אפילו במדינה ימנית כמונו עם ציבור מטומטם למדי, ואפילו עם כל נושא הסודנים שהיה הדגל שלו, האם זה הופך את הציבור בישראל לאנטיפאשיסטי?
חופש ביטוי זה לא משהו שאמור להיות בעבור כל נושא? אם כך מדוע אגודת הילל מסרה שהיא כבר מפחדת לערוך משא הסברה בקמפוסים למען ישראל, וחס וחלילה ותדגיש את המילה ציונות. מה לגבי השגריר? גוף ציוני אחר? האם חופש הביטוי כולל הפרעה ואי יכולת לדבר לכל אדם שאתה מוחה כנגדו? אחמדיניג'אד לא מקבל יחס כזה שהוא נואם במערב.
קצת מצחיק אותי שאנשים שדוגלים במשטרים שחופש הביטוי שם לא קיים, באים לדבר בשם חופש הביטוי, מרימים ססמאות שמשוות את הציונים לנאצים, ולך בכלל תפצע את הפה, כי אם אתה תרצה לדבר בצורה שונה, שם חופש הביטוי לא קיים.
תשמע, באמת שלא אני העלתי תנושא, ואין לי כח להתדיין על זה, כי זה כבר יהיה מטומטם מידי, ובעיקר מיותר מידי, ועוצם עיניים מידי.
לומר שצריך לחסל את כל היהודים - מתקבל כחלק מחופש הביטוי, לומר שיש איסלאם פאשיסטי שמחסל הומואים ומתנגדי משטר - אסור ותתוייג כזען.
הלייבור, ה UAF,ה BBC, השמאל כביכול ליברלי באנגליה קובר אותם חיים, הקולוניאליזם השאיר בהם טראומה כזאת שכעת הם מפחדים לדבר כנגד סכנה מוחשית בשביל שחלילה לא יראו בפני עצמם גזענים. הומאים ולסביות מפגינים למען רוצחי גאים, פמניסטיות מפגינות עבור מפלי ומסמרטטי נשים,עיתון ליברלי המזוהה עם מפלגת השלטון יוצא כנגד הצגת שימוש בדת כבעייתית ומנגד מפרסם קריקטורות עם סממנים דתיים פוגעניים, אנרכסיטים צועקים "אלוהים גדול" בהפגנות, אנטיפאשיסטים (זה מה שהם חושבים שהם) מוכנים לשמוע רק את עצמם וכל מי שלא חושב כמוהם מתוייג כזען\בור\סכנה לדמוקרטיה (פאשיזם במיטבו). והגרוע ונורא מכל, פרופסורים מלמדים שקרים בשם עובדות, באקדמיה, זה ללא ספק כבר צעד אחד קדימה, בעצם כמה צעדים קדימה.
כשאתה אתה מנסה לדבר עם אנשים כאלה, על פאשיזם הרבה הרבה יותר גרוע מהפאשיזם הישראלי (שאכן קיים ומעולם לא התכחשתי אליו), אין לך סיכוי עלוב. כי המציאות והאמת מפחידה אנשים, הם בטוחים שאם הם יקחו את ישראל כשעיר לעזאזל של עולם הפאשיזם הם גם ימשיכו לדבוק באג'נדה שלהם, וגם העיסוק באיסלמופאשיזם לא יהיה רלוונטי כי מלכלתחילה הם ישתפו פעולה עם אותם איסלמופאשיסטים. אם תתחיל לשאול שאלות כמו מה לדעתך קורה להומואים בשטחי הרשות, מה יקרה לאישה מפגינה במצרים, ואיך השלטון מתייחס לאזרחיו בסוריה,מה דעתך על החמאס, מה דעתך על קיצוניות דתית לאחר שתקום מדינה ישראלית, מה דעתך על היציאה מלבנון והמשך ההפגזה בידי חיזבאללה, מה דעתך בתור אתאיסט בשימוש באלוהים לצורך רצח ושררה של מליונים, מה שעתך על מה שהתרחש ב48 ואיך אתה מסביר את זה, תקבל בוז ואתה גם ככה לא רלוונטי כי אתה ציוני.
שוב, האמת כואבת, האמת קשה, בשביל לחיות בצורה נורמלית לפעמים אי אפשר להתמודד איתה, ולפעמים הולכים כנגדה במחשבה שזו הדרך הנכונה לשרוד חברתית, ובכלל לא להיות חרד ומוטרד כל היום.
סיימתי תדיון, כי באמת הוא לא ילך לשום מקום. לך תדע, יום אחד גם לגדולי הסו קולד ליברלים לא יהיה אויר, ואולי הם יהיו פליטים, במדינה הציונית.

אשאיר אותך עם טקסט של אוריאנה פלאצ'י, אנטיפאשיסטית אמיתית, שבאה ממשפחה של לוחמים כגנד הפשיזם, ולקחה חלק במאבק המזויין כנגד מוסליני. ראיינה את גדולי האנשים והמנהיגים במשך עשרות שנים. עם הזמן, לא יכלה לראות מה קורה סביבה, איך השמאל האנטיפאשיטי נמשך לה מהידיים ע"י אנשים שאיבדו את עצמם לדעת, ויצאה כנגדם. זה אנטיפאשיזם, לא להיות תקוע במשהו אחד, להסתכל על המציאות, ולהתמודד עם המצב המורכב, גם שאתה מתקבל בבוז, וגם שחוטיפים לך את מה שאתה מאמין מבין הידיים והופכים אותו למשהו אחר, בשם אותו משהו שאתה מאמין בו.
היא מדברת בדיוק על העניין שהשמאל הכביכול ליברלי רודף אנשים וסותם פיות, רק כי הם לא אומרים אמן לכל הצעדים הפסיכים שלו.
מי ייתן ולא נתייחס לקיצוניים דתיים מכל דת שהיא, לא נאפשר זעם דתי כנגד מישהו, ולא נאפשר הפליה ורצח בשם אלוהים, ובטח ובטח ובטח שלא בשם קוד ליברלי מגן כלשהו.
:ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 23:33 
גביזון כתב:
גיא, את כל נושא מה שקורה בקמפוס לא אני העלתי, אלא ערן הביא כנגדי בלי שום קשר לנושא האשכול בנסיון להעליב\לפסול אותי,שיהיה.
מיכאל בן ארי לא עבר את אחוז החסימה אפילו במדינה ימנית כמונו עם ציבור מטומטם למדי, ואפילו עם כל נושא הסודנים שהיה הדגל שלו, האם זה הופך את הציבור בישראל לאנטיפאשיסטי?
חופש ביטוי זה לא משהו שאמור להיות בעבור כל נושא? אם כך מדוע אגודת הילל מסרה שהיא כבר מפחדת לערוך משא הסברה בקמפוסים למען ישראל, וחס וחלילה ותדגיש את המילה ציונות. מה לגבי השגריר? גוף ציוני אחר? האם חופש הביטוי כולל הפרעה ואי יכולת לדבר לכל אדם שאתה מוחה כנגדו? אחמדיניג'אד לא מקבל יחס כזה שהוא נואם במערב.
קצת מצחיק אותי שאנשים שדוגלים במשטרים שחופש הביטוי שם לא קיים, באים לדבר בשם חופש הביטוי, מרימים ססמאות שמשוות את הציונים לנאצים, ולך בכלל תפצע את הפה, כי אם אתה תרצה לדבר בצורה שונה, שם חופש הביטוי לא קיים.
תשמע, באמת שלא אני העלתי תנושא, ואין לי כח להתדיין על זה, כי זה כבר יהיה מטומטם מידי, ובעיקר מיותר מידי, ועוצם עיניים מידי.
לומר שצריך לחסל את כל היהודים - מתקבל כחלק מחופש הביטוי, לומר שיש איסלאם פאשיסטי שמחסל הומואים ומתנגדי משטר - אסור ותתוייג כזען.
הלייבור, ה UAF,ה BBC, השמאל כביכול ליברלי באנגליה קובר אותם חיים, הקולוניאליזם השאיר בהם טראומה כזאת שכעת הם מפחדים לדבר כנגד סכנה מוחשית בשביל שחלילה לא יראו בפני עצמם גזענים. הומאים ולסביות מפגינים למען רוצחי גאים, פמניסטיות מפגינות עבור מפלי ומסמרטטי נשים,עיתון ליברלי המזוהה עם מפלגת השלטון יוצא כנגד הצגת שימוש בדת כבעייתית ומנגד מפרסם קריקטורות עם סממנים דתיים פוגעניים, אנרכסיטים צועקים "אלוהים גדול" בהפגנות, אנטיפאשיסטים (זה מה שהם חושבים שהם) מוכנים לשמוע רק את עצמם וכל מי שלא חושב כמוהם מתוייג כזען\בור\סכנה לדמוקרטיה (פאשיזם במיטבו). והגרוע ונורא מכל, פרופסורים מלמדים שקרים בשם עובדות, באקדמיה, זה ללא ספק כבר צעד אחד קדימה, בעצם כמה צעדים קדימה.
כשאתה אתה מנסה לדבר עם אנשים כאלה, על פאשיזם הרבה הרבה יותר גרוע מהפאשיזם הישראלי (שאכן קיים ומעולם לא התכחשתי אליו), אין לך סיכוי עלוב. כי המציאות והאמת מפחידה אנשים, הם בטוחים שאם הם יקחו את ישראל כשעיר לעזאזל של עולם הפאשיזם הם גם ימשיכו לדבוק באג'נדה שלהם, וגם העיסוק באיסלמופאשיזם לא יהיה רלוונטי כי מלכלתחילה הם ישתפו פעולה עם אותם איסלמופאשיסטים. אם תתחיל לשאול שאלות כמו מה לדעתך קורה להומואים בשטחי הרשות, מה יקרה לאישה מפגינה במצרים, ואיך השלטון מתייחס לאזרחיו בסוריה,מה דעתך על החמאס, מה דעתך על קיצוניות דתית לאחר שתקום מדינה ישראלית, מה דעתך על היציאה מלבנון והמשך ההפגזה בידי חיזבאללה, מה דעתך בתור אתאיסט בשימוש באלוהים לצורך רצח ושררה של מליונים, מה שעתך על מה שהתרחש ב48 ואיך אתה מסביר את זה, תקבל בוז ואתה גם ככה לא רלוונטי כי אתה ציוני.
שוב, האמת כואבת, האמת קשה, בשביל לחיות בצורה נורמלית לפעמים אי אפשר להתמודד איתה, ולפעמים הולכים כנגדה במחשבה שזו הדרך הנכונה לשרוד חברתית, ובכלל לא להיות חרד ומוטרד כל היום.
סיימתי תדיון, כי באמת הוא לא ילך לשום מקום. לך תדע, יום אחד גם לגדולי הסו קולד ליברלים לא יהיה אויר, ואולי הם יהיו פליטים, במדינה הציונית.

אשאיר אותך עם טקסט של אוריאנה פלאצ'י, אנטיפאשיסטית אמיתית, שבאה ממשפחה של לוחמים כגנד הפשיזם, ולקחה חלק במאבק המזויין כנגד מוסליני. ראיינה את גדולי האנשים והמנהיגים במשך עשרות שנים. עם הזמן, לא יכלה לראות מה קורה סביבה, איך השמאל האנטיפאשיטי נמשך לה מהידיים ע"י אנשים שאיבדו את עצמם לדעת, ויצאה כנגדם. זה אנטיפאשיזם, לא להיות תקוע במשהו אחד, להסתכל על המציאות, ולהתמודד עם המצב המורכב, גם שאתה מתקבל בבוז, וגם שחוטיפים לך את מה שאתה מאמין מבין הידיים והופכים אותו למשהו אחר, בשם אותו משהו שאתה מאמין בו.
היא מדברת בדיוק על העניין שהשמאל הכביכול ליברלי רודף אנשים וסותם פיות, רק כי הם לא אומרים אמן לכל הצעדים הפסיכים שלו.
מי ייתן ולא נתייחס לקיצוניים דתיים מכל דת שהיא, לא נאפשר זעם דתי כנגד מישהו, ולא נאפשר הפליה ורצח בשם אלוהים, ובטח ובטח ובטח שלא בשם קוד ליברלי מגן כלשהו.

אמן :ROSE:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 23:38 
סמל אישי של המשתמש
אגב, היא מדברת גם על האנטישמיות שמפיצים ובולעים אותה סטודנטים ליברלים במסווה של אנטיציונות.
צ'יאו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 23:39 
סמל אישי של המשתמש
מתנחל אדום כתב:
גביזון כתב:

זה כולל גם מי שמאמין בארץ ישראל השלמה, צו אלוקי, וכל דבר אחר שקשור בין דת לקביעת פוליטיקה בארץ ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 23:51 
ד"א, אפרופו ברוך גולדשטיין.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 710&type=1

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 01 אוגוסט 2013, 23:51 
גביזון כתב:
מתנחל אדום כתב:
גביזון כתב:

זה כולל גם מי שמאמין בארץ ישראל השלמה, צו אלוקי, וכל דבר אחר שקשור בין דת לקביעת פוליטיקה בארץ ישראל.

כל אחד מאמין בזכות דמיונית אחרת.
חושב שיש לך זכות לגור כאן בארץ בכלל? חושב שיש לנו זכות למדינה כאן (ברוח הציונות)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 00:25 
מתנחל אדום כתב:
ערן כתב:
מתנחל אדום כתב:

נספח את שטחי C והכל יהיה חוקי ונחמד. למרות השוק שזה עלול ליצור, אני לא תומך גדול של אפרטהייד.

ההתנחלויות, רובן ככולן, לא חוקיות לא לפי החוק הבינ"ל ולא לפי החוק הישראלי. בג"צ קבע את זה אבל התעייף מלהלחם עם המדינה על זה.

ועוד פעם, אם ממשלת ישראל תצטרך לפנות יישוב בשביל שלום והיא תשלם את המחיר על זה, ואם תתן התרעה מוקדמת, אז כן, התושבים יצטרכו לעבור. אנשים לא עוברים דירה כל הזמן? מסתגלים. בעיני, כל מי שגר בשטחים הכבושים קיבל התרעה מוקדמת שהולכים להעביר אותו בשלב זה או אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

נושא ההודעה:
הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 01:03 
סמל אישי של המשתמש
אם בן ארי שם לי מואזין מתחת לבית בשש בבוקר אני בכיף שובר לו את הלסת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: 02 אוגוסט 2013, 01:05 
כמה הערות גביזון:

ציטוט:

1. מי שאני הבאתי, מיכאל בן יאיר, היה ח"כ בישראל. עשרות אלפי אנשים הצביעו לו. איתמר גביר מקבל משכורת, כיום, מממשלת ישראל. אתה מצד שני ציטטת בחדווה אמירות, בוטות יותר או פחות, של עוזרי הוראה באוניברסיטה (די זניחה) מקנדה כראייה למשהו.
אם האמירות האלו של עוזרי ההוראה או סטודנטים שאף אחד לא שמע עליהם מעידות על בעייה אמיתית של אנטי-ישראליות, או יותר מזה, אנטישמיות בארה"ב (או בקנדה לצורך העניין) אז האמירות של ח"כ ישראלי מעידות שישראל כולה היא גזענית.

האמת שזאת נראית נקודה זניחה אבל זאת הפואנטה המרכזית בקו המחשבה שלך. הגישה הבן-דרור-ימניסטית. לוקחים איזה ארוע מבודד או איזה אמירה של מישהו שאין לו שום חשיבות ושאף אחד לא באמת מתייחס אליו ומסיקים ממנו על ציבור של מליונים ועל בעייה נרחבה וממשית. אני לא בטוח שבן-דרור ימני הגיע למצב של ציטוט איזה עוזרת הוראה מקנדה, אבל אתה כבר שם.

ציטוט:
מדוע אגודת הילל מסרה שהיא כבר מפחדת לערוך משא הסברה בקמפוסים למען ישראל, וחס וחלילה ותדגיש את המילה ציונות
2. לטעמי אגודת הילל, שפעם אפילו הייתי קשור אליה, לא צריכות לערוך מסעות הסברה למען מדינת ישראל. זה לא גוף שמייצג את מדינת ישראל אלא זה גוף של (חלק מ)יהדות ארה"ב ולא כל יהדות ארה"ב מסכימה עם מדיניות ממשלת ישראל. אין לזה שום קשר לפחד כזה או אחר. ואגב, רוב אגודות הילל כנראה שלא יקבלו את דעתי ובקמפוסים שאני מבקר בהם הם מניפים את דגל ישראל אם או בלי סיבה. מכביסטים שכאלו.

ואגב, למי שאמר כאן:
ציטוט:
ברוב בתי הילל היום יש מאבטח ומאוד מפחיד להגיע לשם חס וחלילה שלא ידעו שאתה ישראלי או יהודי
אני באמת לא יודע איפה הסתובבת. אני מוכן להמר שלא רק שברוב בתי הילל אין מאבטח אלא במעל 90% מהם אין מאבטח (וזאת הערכה זהירה. הערכה יותר ריאלית היא 99%). ייתכן ויש שומר בכניסה (אדם לא חמוש שתפקידו לבדוק שזרים לא נכנסים לבניין. בדר"כ סטודנט משועמם ורדום), אבל זה קיים בכניסה בלא מעט, ואולי ברוב הבניינים הגדולים ברוב האוניברסיטאות בארה"ב. זה גם מגוחך לחשוב שאנשים פוחדים להגיע לשם. יש לך איזה תיעוד של אלימות רחבת היקף שהופעלה אי פעם לאנשים שמגיעים למקומות האלו? אני אגב מבין למה אנשים לא רוצים להגיע לשם ולמה הגופים האלו, בסה"כ, נמצאים במגמת ירידה בארה"ב: אלו מקומות שחלקם די מגעילים ובעיני רבים לא ראויים ודי שמרנים. יהודים אינם מיעוט נרדף בארה"ב ולכן סטודנטים יהודים לא ממש מרגישים צורך בגופים האלו שממבדלים אותם מחבריהם. לא בטחון ולא בטיח.

ציטוט:
מה לגבי השגריר? גוף ציוני אחר? האם חופש הביטוי כולל הפרעה ואי יכולת לדבר לכל אדם שאתה מוחה כנגדו? אחמדיניג'אד לא מקבל יחס כזה שהוא נואם במערב.
3. אני לא יודע על מה אתה מדבר אבל דוברים, מכל הסוגים ומכל המינים, כולל נשיא ארה"ב, זוכים לפעמים להפרעות. זה חלק מתרבות הדיון, לפחות בארה"ב, למרות שזה לפעמים לא חוקי. ועדיין, יש לך ספק שב99% מהזמן שגריר ישראל בארה"ב יכול להשלים את דבריו? ואיך זה בדיוק קשור לאנטישמיות? מי שמפגין נגד אחמדיניג'אד מביע בכך גזענות נגד פרסים? וואללה?

ציטוט:
מצחיק אותי שאנשים שדוגלים במשטרים שחופש הביטוי שם לא קיים, באים לדבר בשם חופש הביטוי, מרימים ססמאות שמשוות את הציונים לנאצים, ולך בכלל תפצע את הפה, כי אם אתה תרצה לדבר בצורה שונה, שם חופש הביטוי לא קיים.
4. זאת כבר אמירה קצת חצופה. מה זה "שם"? איפה זה "שם"? אמנם לא בדקתי להם את המסמכים אבל האנשים האלו שאתה מצטט שאומרים דברים שאתה לא אוהב לשמוע הם מן הסתם אמריקאים (או קנדים. הסרטים האלו עוברים בין המדינות כאילו שהן זהות). אין לגביהם "שם". הם לא שליחי המשטר האיראני או הסורי או הסעודי. הם לא "דוגלים" במשטרים שכאלו. הם אמריקאים במלוא מובן המילה ללא שום סייג והם זכאים לחופש ביטוי במובן האמריקאי של המילה.

ציטוט:
לומר שיש איסלאם פאשיסטי שמחסל הומואים ומתנגדי משטר - אסור ותתוייג כזען.
5. זאת לא בדיוק אמירה גזענית כמו שהיא טיפשית. פשיסטי? תאמר במקום ש"יש מדינות מוסלמיות עם שלטון דיקטטורי אכזר שבהן הורגים הומואים ומתנגדי משטר" ואף אחד לא יתייג אותך כגזען. קשה?

האמת שאת המשך הדברים שלך קצת איבדתי. אני לא ממש מבין על מה אתה מדבר ובאיזה הקשר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פורום נעול נושא זה נעול, אינך יכול לערוך הודעות או לבצע תגובות עתידיות.  [ 74 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 6 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה

חפש:
עבור ל: