אמיר כתב:
עוד פעם, ניסינו בלי החוקים האלו, ראית איך זה עבד (ואתה רואה איך זה עובד בישראל באשכול הזה בדיוק), היד הנעלמה של השוק לא הצליחה בשום מקום בעולם לעצור אפליה.
דווקא בדרום ארצות הברית, המדינות הדרומיות השתתפו בחוקים הגזעניים, לא השוק החופשי. ואיך זה בידיוק עובד בישראל? בישראל יש חוקים ובכל זאת מפרים אותם. אי אפשר למנוע מגזען להיות גזען בכוח.
הדרך היחידה היא שאותם ערבים ילכו לבנקים אחרים שהם ייהנו מרווחי הערבים. אתה צודק שזה בעייתי כיוון שאין לך מספיק תחרות בין הבנקים, אבל תנחש מי אשם בזה.
ציטוט:
ולגבי חופש, יש ערמות של דברים שאנחנו לא מרשים לעסקים לעשות, אלא אם אתה טוען שמותר לבעלי עסקים לעשות הכל בכל מקרה, הטענות המופשטות האלו על חופש לא מחזיקות מים, אתה צריך להסביר למה אפליה גזענית זו דרגת חופש שחשוב לאפשר בעוד שלשקר על כמה קלוריות יש באוכל שאתה מוכר (ככה סתם בתור דוגמא) זה חופש שאפשר להגביל.
אני לא אמרתי שבית עסק יכול לעשות הכל. למה שבית עסק עושה יש השלכות. אם אני ואתה עושים עסקה, ואני מוכר לך תפוח בשקל, זה כי אני רוצה את השקל יותר מהתפוח ואתה רוצה את התפוח יותר מהשקל.
אם מתברר שהתפוח הוא עגבנייה, זה עושה אותי רמאי, מה שפוגע בחופש שלך לקנות תפוח, כיוון שקנית כבר עגבנייה שאין לה ערך. לא רק שלא תקנה ממני(בתקווה) יותר עגבניות בדמות תפוחים, תוכל בהחלט לתבוע אותי על רמאות, וככה הקנס שלי כפול. ככה למשל מתפרנסים לא מעט עורכי דין על ידי תביעות ייצוגיות(וטוב שכך). אפילו רפי גינט לפני שבוע עשה כתבה על הטחינה.
אני חוזר ואומר, כן בישראל יש בעיה עם שוק חופשי. אתה יודע למה? כי יש לך התערבות ממשלתית שמונעת תחרות, משמאפשר לי למכור תפוחים בדמות עגבנייה ככל שארצה כי אין לך מספיק אלטרנטיבות.
הפתרון הוא כוללני.
ציטוט:
ואני לא לגמרי מבין את הטענה שלך כנגד אפליית נשים, אבל זה שהחוקים שניסו לחוקק לטובת העניין לא פתרו את העניין באופן מוחלט לא אומר שנסיון לפתור את הבעיה ע"י חקיקה נידון לכשלון.
ומעבר לזה, פחות או יותר בכל העולם שהשאירו את הנושא הזה לחסדי השוק החופשי נשים קיבלו שכר יותר נמוך על עבודה זהה, אתה יכול להגיד שאתה סבבה עם המצב הזה, אבל להגיד שאם רק תפסיק את ההתערבות הממשלתית הבעיה הזו תיפטר זה לא רציני.
בוודאי שכן. פה יש לך חוקים נגד הפליית נשים. אחת הבעיות שלא עוקפים את החוקים. ובמקומות שכן עוקפים, נשים לא מקודמות ולפעמים אפילו לא מעוסקות. למה אתה חושב שהאבטלה של נשים בישראל גבוהה יותר משל גברים? לעומת זאת ברוב המקומות שנשים קיבלו שכר נמוך משכר גברים, העסיקו דווקא נשים, הן קיבלו כישורים, הן התקדמו על חשבון גברים בעבודה וחלקן פתחו עסקים משלהן(שם הם שילמו לעצמם 100 אחוז משווי העבודה). האלטרנטיבה שלך של שוויון שבפועל פוגע בנשים מוזרה.