אדום עד לגרדום כתב:
its-sick כתב:
Idandosh כתב:
its-sick כתב:
Idandosh כתב:
מעניין אותי לדעת מה השמאלנים חושבים, מה יקרה אם נחזור לגבולות 67'? האם יהיה שלום? האם זה יחזק את ביטחון ישראל? האם מדינת ישראל תרוויח מהוויתור משהו?
לא יודע אם אני שמאלן, הכללות כאלה הן דביליות.
אני יודע שכשאני מתנהג בחוסר הגינות עם אנשים, הם תמיד יתנהגו אליי רע בעקבות כך. כשאני הוגן, אז רוב האנשים נחמדים אליי, ויש כאלה שיתנהגו רע לא משנה מה אעשה.
בגדול, ישראל מתנהגת רע מאד כלפי סביבתה דרך קבע, ועוד מייללת שלא אוהבים אותה ורוצים שתפסיק להתקיים. אם היא תמשיך כך, היא אכן תפסיק להתקיים.
האם בטוח שאם ישראל תתחיל להיות הוגנת מתישהו (מה שהיא לא ניסתה מעולם) היא תקבל יחס דומה בחזרה? קשה לדעת. כבר יש כלפיה הרבה רגשות שליליים מוצדקים לחלוטין.
אבל מה שאני כן בטוח בו זה שאם היא לא תנסה, היא לא תגיע רחוק.
בוא נגיד שמחר בבוקר אנחנו חוזרים לגבולות 67', לפי דעתי, חוץ משינוי דעת הקהל האירופית ל-5 דקות, אתה מסכן את הביטחון שלך במאות אחוזים, אתה פוגע בכלכלה שלך ואתה פוגע בחלק גדול מהעם שלך.
אז איך אפשר לנסות לוותר?
המודל להסתכל עליו הוא דרום אפריקה. זו הסכנה הקיומית של ישראל.
דרום אפריקה היא המדינה אולי הכי עשירה במשאבים בעולם. היא לא צריכה לייבא כלום, לא מזון, לא דלק, לא מתכות. אם יש מדינה שיכולה לנהל כלכלה עצמאית בלי ייבוא וייצוא, זו היא.
בכמה שנים של חרם בינלאומי דרום אפריקה נכנעה לחלוטין והתפרקה. זה מה שמחכה לישראל, שהיא חלשה בהרבה ואין לה משאבים. ישראל לא יכולה להתקיים בלי העולם.
כרגע העולם הערבי אינו סכנה קיומית על ישראל מבחינה צבאית. הסכנה הקיומית היא השם הרע שמוציאים לנו הפסיכופטים שודדי הקרקעות.
אתה רוצה ישראל בטוחה? אתה צריך קודם כל שהיא תהיה הרבה פחות שנואה. השטחים, החמאס, הכל שטויות. אתה צריך שלפחות העולם המערבי לא יהיה נגדך. אתה הולך ומאבד את אירופה, והתלות שלך באמריקאים גדלה.
בסופו של דבר אם האמריקאים יחליטו לחייב את ישראל לפנות את השטחים הגנובים, היא תפנה. זה יקרה גם אם יהיו 120 חברי כנסת מהימין (אחרי שהם כבר לא ירשו לאף אחד אחר לרוץ).
אם אתה כל כך מפחד משאר המדינות, עד שבשבילהם אתה מוכן להביא ל5 דק' נסיעה מת"א את מיטב רוצחי העם שלך, ולהחזיר את חלקי הארץ שלנו ואת יו"ש עם גבעות הביטחוניות שלהם.
אז תפסיקו כל הזמן להיות בעד המחבלים, כל מבצע, כל מלחמה, כל פיפס הכי קטן ללכת וללק לאירגונים אנטישמים בעולם ()או להקים לעצכם אירגונים כאלה כאן..)ולפרסם ולקשקש כל מיני דברים, תתחילו לדבר בזכות המדינה שלכם ועל הזכות שלנו להיות כאן ובכל מקום, ולא לצעוק לכל העולם סיסמאות חסרי תוכן.
אבל ברור למה שתעשו את זה הרי אתם רוצים לגרש מכאן יהודים בשביל עלק "שלום"(כאילו שלאחר כך הם יחלקו לנו עוגות בצמתים..)ולכן תעשו הכול בשביל זה..
הכול כולל הכול.
מה שאתה לא מבין זה את ההבדל הבסיסי בחשיבה.
בראש שלך אתה הטוב המוחלט, מדינת ישראל צחה נקיה וצודקת. ה"ערבים" הם הרעים המוחלטים שרק רוצים להרוג אותך.
בעולם האמיתי, יעני לא הוליווד, אין כזה דבר. יש לא מעט פלסטינאים, הרוב, שחושבים שהם הטובים המוחלטים ואתה הרע המוחלט, ולצופה אובייקטיבי ייראה שהקייס שלהם הרבה יותר טוב משלך.
כמו שאתה יודע כמה ישראל מושחתת בכל ההתנהלות שלה כלפי אזרחיה, ואתה יודע להתלונן על זה כמו כולם, ככה אתה צריך להסתכל על ישראל גם ביחסה לפלאחים המסכנים בכפרי הגדה או לעניים המרודים בעזה.
הדרך להתמודד עם צרות בחיים היא קודם כל להבין איך אתה גרמת להן, מה אתה יכול לשנות בעצמך.
אם אתה חושב שאתה מושלם והעולם מתנכל לך, רוב הסיכויים ש"צרות" תמשכנה ליפול על ראשך. אם תפעל בדרך חכמה ותשפיע על הסביבה, מצבך יהיה הרבה יותר טוב.
אני מצפה מהישראלים להיות ריאליסטים. להבין את המציאות ולפעול להטבה במצבנו. במקום זה הם מעדיפים את ה"יורים ובוכים". גונבים אדמות, מונעים ייבוא תרופות ותבלינים, ואז מייללים שלא אוהבים אותנו. מי שלא אוהב אותנו, כנראה צודק במשהו.
אתה רוצה להיות הטוב המוחלט, נסה גם להתנהג ככה ביחס שלך למסכנים. זה כולל גם פליטים מאפריקה וגם אזרחי ישראל שהרבנות אינה מכירה בהם כיהודים ועוד רבים וטובים.