dr.avi כתב:
תתחדש.
אני בעליה הגאה של האחות הקטנה (אגב, עם מנוע זהה לשלך)
תודה
הספארק חמודה מאד, אבל שנסעתי נסיעה ארוכה כמו ק"ש - אשדוד, הרגשתי את השוני בשניהן, מבחינת המתלים ובכלל אופי הנסיעה, למרות המנוע הזהה.
הרכב הבא ב"ה יהיה סוויפט ספורט (אלא אם כן יצוצו ילדים, או שאני אזכה בסכום כסף מאד מאד נכבד וזה יהיה הרכב השני...), הבעיה זה שהיבואן משום מה לא מייבא אותה לארץ, למרות שיהיה לה ביקוש גדול בקרב הנהג הישראלי שרוצה משהו מעבר לנסיעה מהבית לעבודה. למרות היא עם מנוע אטמוספרי שלא אמור לרגש בשום צורה ביחס להוט האצ' אחרות, היא מקבלת ביקורות מצויינות בחו"ל והביקוש שלה יפה גם שם. אני יודע שיש הרבה פניות ליבואן בבקשה להביא אותה, אין שום סיבה שהיא לא תצליח פה.
הבעיה השניה היא במידה והוא ייבא אותה, איך הוא יתמחר אותה....ואיך סוכנויות הביטוח יתייחסו אליה מבחינת תמחור...
מבחינת שירות כאן ובעולם, חבר שלי רכש לפני 4 חודשים יונדאי וולוסטר חדשה בארה"ב...הוא קיבל עליה פאקינג (תחזיקו חזק) 10 שנות אחריות
כמובן שהיא גם מאובזרת בדברים שאין בארץ (כי היבואן מפשיט הכל מהיצרן על מנת לקבל את הרכב כמה שיותר זול וכוסעמו הישראלים), וחלק ממה שיש שם וקיים בארץ עולה המון כסף כתוספת.
עוד משהו, אותו חבר מחזיק גם פורשה בנוסף לוולוסטר. ששאלתי אותו למה הוא לא רכש גרמניה מפנקת במקום הקוריאנית, התשובה שלו היתה כזאת: "את אבזור שקיבלתי בוולוסטר אין אפילו בגרמניות פה. דבר שני, גרמניה נראית טוב שהיא מצטלמת כך: *פה היתה תמונה של רכב על גרר*".
בקיצור, הזמנים השתנו. לפני שהביאו את סובארו כיפנית הראשונה לארץ כולם צחקו על כך וראינו כבר מה קרה. זה קרה לאחר מכן עם הקוריאניות (ובצדק גמור), עד שיונדאי וקיה החליטו לקחת את תעשיית הרכב שלהן למקום רציני ביותר, ופתאום בצורפת היצרנים המקומיים נלחצים מסטטיסטיקת הרכישות (איפה שאני הייתי בצרפת ראיתי כמעט אך ורק רכבים צרפתים (לא בעיר גדולה), בשוויץ כבר היה הכל מהכל).
לדעתי המהפכה הבאה תגיע מסין, כולם צוחקים שאני אומר את זה, כי באמת יש שם תרבות של חיקוי ברמות שקשה לתפוס בתחום הרכב, אבל זה יקרה שיצרן אחד יחליט שהוא מביא אנשים חיצוניים והוא רוצה לקחת את תעשיית הרכב שלו למקום רציני. בדיוק כמו שעשו בקוריאה. אולי זה לא יקרה בגלל שתרבות החיקויי שם פסיכית ברמות קשות.
הייתי מת לרכב גרמני רציני ומפנק,אבל רכב כזה עולה בארץ קרוב ל200K, והשירות שתקבל מהיבואן שווה ערך לקליפת השום, ואתה תצטרך אותו, כי להיות בראשות הטכנולוגיה עולה מחיר למשתמש בא.
בינתיים עם הסוויפט פשוט כיף לנסוע פה בכבישים ההרריים, באוטוסטרדות, בעיר, ובטח לגבי חניה בערים גדולות.
והכי חשוב, היא אדומה

ספלאש.
בדקתי גם את הסוויפט. לא ראיתי שההבדל כזה ששווה עוד עשיריה.
מסכים עם מה שכתבת על הסוויפט ספורט. אוטו פשוט יפיפיה (הספק של 136 כס"ב)
קח בחשבון שאם הגירסא היקרה ביותר בארץ עולה 107K אז הספורט תתומחר הרבה יותר מזה.