גיא האדום כתב:
אבו-כובע כתב:
kobster כתב:
לבני פאקינג נמושה. רצה לממשלה כשיכול להיות שהיא תורכב מבנט והדתיים, נראה איזה מו"מ מדיני היא תנהל אז.
מצוין גם במפורש שביבי ימנה נציג מטעמו שילווה את המו"מ.מן הסתם הנציג הזה ידאג טוב מאוד לסנדל אותה ולהכשיל כל מהלך שיקדם את המו"מ. אני מציע את נתן אשל...
לגבי שלי, אם היא רוצה לגמור כמו ברק אז היא תצטרף לממשלה.
אני יודע שיש התנגדות גדולה מאוד בצמרת המפלגה להצטרף לממשלה, בעיקר מצד כבל,פואד וכל החבר'ה החדשים. במקום שלי הייתי דואג שבוז'י לא ינסה לעשות מהלך עוקף ולקחת איתו כמה חבר'ה כמו ברוורמן ומרגלית לממשלה.
היא נראית נחושה בינתיים, נקווה שתתמיד בכך.
זו הבעיה,
שלי הבטיחה שלא תשב עם ביבי בדיוק כמו ציפי.
ציפי כנראה גמרה את הקצת שעוד היה לה,שלי כנראה תעמוד מאוחרי דברייה.
הבעיה ששלי התחייבה לא לשבת עם ביבי ובאה בטענות ללפיד שלא עושה כמוה,
וחבל על כך,כי נוצרה אפשרות לעשות ממשלה ללא חרדים ועם הרבה מאוד קווים משותפים.
אתה או מישהו אחר יכול לתת לי לינק לאמירה מפורשת של ליבני שהיא לא תשב בממשלה בראשות ביבי?
סביר להניח שאם הייתי מצביע בבחירות בישראל הייתי מצביע לליבני. אם זה היה המצב כנראה שהייתי די מבסוט מההסכם הזה.
ואשר לשלי: לטעמי פסילות קטגוריות על רקע אישי ("אני לא אשב בממשלה בראשות ביבי") הם שטות ואיוולת מוחלטת ואם היה לה חוט שדרה היא הייתה צריכה לאמר ליועצים שלה שילכו לחפש. ההצהרה שלה ערב הבחירות הייתה די פסיכית כראש מפלגת העבודה. אבל סבבה, שעכשיו תאכל את מה שהיא בישלה ותחליט מה היא מעדיפה להיות: שרת אוצר שקרנית (אם ביבי יהיה מוכן לתת לה את זה) או חברת אופוזיציה.
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3592189,00.html גיא,
לבני הצהירה בראיון בערוץ 2 שבעקבות הירידה בסקרים של ביברמן נוצרה הזדמנות ליצור גוש חוסם לממשלת ימין חרדים שיוכל להוות אלטרנטיבה לנתניהו ולהחליף אותו.
שלי הצהירה יום קודם לכן שהיא בכל מקרה לא תשב בממשלה בראשות נתניהו לא בגלל פסילה אישית (זה לא שהיא מעדיפה טעמים אחרים בגלידה...) אלא אידיאולוגית מבחינה כלכלית.
נתניהו הוא ימין כלכלי ושלי שמאל. נתניהו קפיטליסט ושלי סוציאל-דמוקרטיה. נתניהו מפריט את המדינה לדעת ושומר על הטייקונים והחברות הגדולות, שלי חושבת שהמדינה צריכה לשמור על אוצרות הטבע שלה (ואפילו להחזיר לעצמה חלק ממה שהיא כבר הפריטה) ולהגדיל את המיסוי על החברות הגדולות, לראיה הסיפור הנוכחי עם חברת טבע ואחוז המס המגוחך שהיא משלמת.
שלי לא תיכנס לממשלה כשרת אוצר ותהפוך לשק החבטות של ביבי, היא צריכה להיות ממש טיפשה בשביל זה.
היא תמשיך לכהן כיו"ר האופוזיציה מאחר וגם אם לפיד לא יכנס לממשלה, המפלגות הערביות (וגם מרצ לדעתי) ימליצו עליה כיו"ר האופוזיציה ולא על לפיד.
כל זה טוב ויפה אבל לא ראיתי לא שם ולא בשום מקום אחר הבטחה שלא להיכנס לקואליציה של נתניהו אחרי הבחירות, אם הוא יינצח. אגב, גם ערב הבחירות כתבתי כאן שליבני לא מכחישה שהיא תהיה מוכנה להיצטרף לממשלת ימין או שמאל והמצביעים שלה יודעים את זה.
מי שהבטיחה דבר שכזה היא רק שלי. היא הייתה יכולה לאמר שהיא לא תיכנס לממשלה שלא תעלה את מס החברות למשל. או שהיא לא תכנס לממשלה שלא תלאים את השליטה באוצרות הטבע וכו' וכו' וכו'. היא לא אמרה את זה. היא אמרה שהיא לא תכנס לממשלה בראשות ביבי. בבקשה. רצונה כבודה.
יכול להיות שהיא תצליח אפילו להיות יו"ר האופוזיציה.