אדום-עולה בבלומפילד כתב:
גיא האדום כתב:
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
גיא האדום כתב:
מסקנות ראשוניות. בהשוואה לארה"ב (מבלי לקחת בחשבון כמובן הבדלים בכוח הקנייה) מחירי התקשורת בארץ, ובייחוד אינטרנט, נמוכים מאוד. בנקים, בגדול, יקרים. מכוניות, אני מניח, יותר ממאזנים את התמונה.
בנקים יקרים? התשלום הוא סביב 10 ש"ח לחודש. כמה משלמים לבנק בארה"ב?
מפתיע שהאינטרנט בישראל זול. כמה עולה אינטרנט בארה"ב?
לבנק אני לא משלם כלום באופן קבוע ואני מניח שזה המצב של רוב האמריקאים. אם יש לך X דולרים בחשבונות בבנק כולל חסכונות (והX הזה לא גדול במיוחד) אתה לא משלם. סטודנטים לא משלמים. אזרחים מבוגרים לא משלמים. אנשי צבא לא משלמים. וכו' וכו' וכו'. אני חושב שזה נובע בראש ובראשונה שהבנקאות בארה"ב הרבה יותר תחרותית מבישראל.
תקשורת בארה"ב זה עסק יקר. אינטרנט של 10M יעלה לך בערך (בגדול) 30$ לחודש בשנה הראשונה ובערך 50$ אח"כ. אפשר קצת להוריד את זה אם קונים שרות אינטרנט יחד עם חיבור לטלויזיה. למיטב ידיעתי 10M בארה"ב מאפשר גלישה מהירה בהרבה ממה שמכונה 10M בישראל והשרות הרבה יותר אמין (באשר לאמינות זה קצת לא פייר כי אני משווה את איכות השרות שאני מקבל בשנים האחרונות לאיכות השרות שהייתה בישראל לפני קרוב לעשור, שהייתה די זוועתית אבל אולי השתפרה).
סלולרי זה גם לא עסק זול.
כשאתה מזמין פנקס צ׳קים אתה לא משלם? כמה אתה משלם על כרטיס אשראי בחודש לחברת האשראי?
גם בישראל סטודנטים, חיילים וכו׳ לא משלמים. אבל מעניין שבארה״ב הרוב לא משלמים.
ואגב, אם אני לא טועה בארה״ב אסור לך להיות במינוס בבנק. בישראל מותר.
כשגרתי שם עד לפני כ4 שנים כל שרותי הבנקאות היו בחינם, כולל כרטיס דביט קארד (כרטיס אשראי שאליו כבר הפקדת סכום כסף) ופנקסי צקים, מותר לך להיות במינוס, רק שעל דולר אחד של מינוס, תצטרך לשלם בין 32-36 דולר ליום,
אז אתה אפילו לא חושב על האפשרות הזאת (וזו גם הסיבה שלהרבה אמריקאים מהמעמדות הנמוכים אין חשבון בנק)
והם פודים את הצק השבועי שלהם למזומן (בוולמארט למשל אפשר תמורת 4% עמלה אם אני לא טועה) בדרך כלל וככה חיים.
גם לחברות כרטיסי האשארי אתה לא משלם בעיקרון כל עוד אתה משלם הכל בתחילת החודש (מעביר מהחשבון לחברת האשראי)
אבל אם אתה בוחר בתשלומים אז ישנה ריבית (שאותה אני ממש לא זוכר)
הסלולר היה מאוד יקר, כשלהבדיל מאצלינו,
בארה"ב חויבתי בדקות שיחה גם בשיחה נכנסת, כשמסולל אנלימיטד משפחתי (מעל 6000 דקות בחודש) ל2 מכשירים עלה בסביבות ה500 דולר