its-sick כתב:
מתנחל אדום כתב:
כן, מדובר בפרשנויות מאוחרות ומעוותות.
גדולי האומה שמסופר עליהם בהיסטוריה היהודית היו לרוב ההומנים ביותר באותה תקופה, וקיבלו כל אדם בסבר פנים יפות. ובנוסף לזה תמיד היה קיים שיח מוסרי כזה או אחר.
שקרים מוחלטים: מעמד האישה היה רע מאז ומעולם. גם מעמד הגוי הוא רע בהגדרה. עונשי המוות מובנים בחוקי ההלכה.
ציטוט:
וגם כיום בשטח, אם הייתי מתסכל ורואה מגזר חשוך של אנשים רעים (אנחנו) לעומת מגזר נאור שמפיץ את הטוב בעולם (חילונים) יכול להיות שהיו לי כמה נורות אזהרה לגבי הדת. אבל תסכים איתי שהמצב לא כך (וייתכן שאף הפוך).
ברור שאני לא מסכים איתך.
אכן, אתם מגזר חשוך של אנשים רעים. לא רק אתם, דתיים מכל הדתות.
הנאורים שהופכים את העולם לטוב יותר הם כמעט תמיד חילוניים.
ובאיזו תרבות מעמד האישה כן היה טוב? כיום אם הייתי אישה לא הייתי חושב פעמיים לאיזה מגזר אני רוצה להשתייך.
הגוי? נכון, יש חוקים בשביל להבדיל אותו ממנו, אבל היחס אליו הוא ש
אם הוא מקיים 7 מצוות בני נוח הוא אחלה גבר שבעולם , וגם בשטח היחסים בין גוים ליהודים הם לא רעים בכלל.
ועונשי מוות? נעזוב את זה שבמדינות ה'נאורות' יש עונשי מוות. מסופר שבית דין שהרגה אחת ל70 שנה הייתה בית דין 'קטלנית'.
בסדר, אנחנו המגזר החשוך של האנשים הרעים שמתגייסים כאן בארץ לצבא יותר מכל ה'נאורים', ומתנדבים יותר מכל ה'נאורים', ולא מתייחסים אל האישה כחפץ כמו כל ה'נאורים', וכו' וכו', ובאופן כללי עושים יותר ומתלוננים פחות.
אני לא צריך את ההסכמה שלך, זה בסדר.

לגבי זה שלא היה שום דבר מוסרי יותר באותה תקופה-כל החוקים שהיה להם ערך מוסרי לפי הערכים המודרניים "הושאלו" מחוקי חמורבי. רוב החוקים, המצוות וההלכות שמקורן אינן בחוקי חמורבי הן או נטולות כל ערך מוסרי אואנטי מוסריות(כמו למשל 4 המצוות שהעלתי פה ועכשיו בטח תתעלמו מהן בפעם השלישית)
זה אחלה שאתם מקבלים אותם אם הם מקיימים את 7 מצוות בני נח, רק שהראשונה שבהן היא איסור עבודה זרה, או במילים אחרות-כל מי שמאמין במשהו שהוא לא יהדות חובה להתעלל בו ולגרש אותו.
לגבי הטענה שלך שהדתיים מתנדבים יותר ומתגייסים יותר-יש לך נתונים סטטיסטיים לגבות את זה? זה נשמע לי די מופרך בעיקר בהתחשב בזה שהחוק היחיד שפטר אוכלוסיה שלמה מלהתגייס פטר רק דתיים.
החתול של שרדינגר כתב:
מה לגבי מצוות לא לכרות ברית לשבעה עממין וכן לכל עובדי עבודה זרה, לא לחון ולרחם על עובד אלילים, לאבד עבודה זרה ומשמשיה, ולנגוש את הנוכרי עובד עבודה זרה?
הקטע המבאס עם האמת זה שגם אם תתעלמו ממנה, היא לא תשתנה.