אדום-עולה בבלומפילד כתב:
1. זה שהתלג לנפש עלה פי 4 ותוחלת החיים עלתה פי 1.1 זה מאוד משמעותי.
קודם כל, גם רמת החיים הכללית עלתה. אתה לא מצפה שכאשר בנאדם יוצא לפנסיה הוא יוריד ברמת החיים שלו לרמה שהיתה נהוגה בשנות ה-60. הרעיון הוא שבפנסיה אתה אמור לשמור פחות-או-יותר על אותה רמת חיים שהורגלת אליה.
כמה דברים -
דבר ראשון תל"ג לנפש זה לא משכורת.
אני מדבר על העליה בפרודוקטיביות של החברה, כמדד (לא יותר מדי מדויק, אני מודה, זה רק בא לסבר את האוזן) של היכולת שלנו לטפל בזקני החברה.
אם אתה רוצה לדבר על משכורת, התמונה טיפה שונה -
ואני לא חשוב שמישהו מציע לבנות תכנית פנסיה שתבטיח לעשירים את אותה הכנסה שהיתה להם כשהם עבדו.
המטרה היא לאפשר לאנשים לפרוש בכבוד, אף אחד לא מונע ממך לעבוד עד גיל 70 (או לשים יותר כסף בצד) אם אתה רוצה להבטיח הכנסה גדולה בפנסיה.
דבר שני, אצל רוב האנשים, ההוצאות הגדולות שלהם מתבצעות לפני שהם יצאו לפנסיה, (קניית בית, משכנתא, לימודים, חתונה), אתה מתכנן את הפנסיה שלך סביב אותו סדר גודל של הוצאות (בחישוב רב שנתי) כמו שיש לך עכשיו?
זה נשמע לי קצת מוזר.
כי בתכנוני פנסיה שלי זה קרוב להיות לזה.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
שנית, גידול בתוחלת החיים של 10% זה המון. תוחלת החיים עלתה מ-70 ל-80, זה בערך 14%. אבל שים לב מה קרה למשך הפנסיה: הוא עלה מ-5 שנים (65-70) ל-15 שנה (65-80). זה פי 3. לא פי 1.1.
לא התכוונתי להגיד שעליה ב 10% בתוחלת החיים משמעותה עליה של 10% בעלות הפנסיה.
זה כמובן לא נכון.
אבל החישוב שלך הוא מאד מאד לא מדויק, אתה שוכח את גידול האוכלוסיה, ואת העובדה שכשתוחלת החיים עולה מ 65 ל 70, זה גם מגדיל את כמות האנשים שמגיעים לגיל 60.
האמת, זה חישוב כל כך מסובך (איך מחשבים מי שמת בילדות? ומה עושים עם העובדה שבבמוצע השכר, ולכן המיסים עולה עם הגיל?) שאני חושב שאולי מדד יותר טוב הוא אחוז האנשים באוכלוסיה מעל 65.
מ 1960 להיום, הוא עלה בפחות 50%, לא קרוב לגידול שלנו בפרודקטביות.
אבל אני מקבל את ההערה, זה אכן מדד לא יותר מדי מוצלח.
אדום-עולה בבלומפילד כתב:
2. מה שבלונדיני הזכיר זו סביבת הריבית. בעבר, הממשלות שילמו ריביות הרבה יותר גבוהות על אגרות החוב שלהן. כתוצאה מכך, כל האפיקים בשוק ההון (מניות, אגח קונצרניות וכו׳) נתנו תשואה גבוהה יותר. כיום, כבר מספר שנים הריביות נמוכות באופן קיצוני ונעות סביב 0%-2%. המשמעות של השינוי הזה, שבעבר אנשים חסכו לפנסיה עם 6% בשנה והיום הם חוסכים עם 3% בשנה - היא אדירה.
תעשה 1.03 בחזקת 40 לעומת 1.06 בחזקת 40 ותבין.
החישוב שלך מאד לא מדויק, אבל זו לא הנוקדה שניסיתי להעביר -
נראה לי שאנחנו מסכימים שלאדם מהישוב אין דרך לקבל החזרים שמספיקים לו לפרישה בכבוד, אני רק חושב שהפתרון הוא לדאוג שיהיו אפיקים כאלו (ובגדול אני חושב שזה ממש לא בריא להשאיר אנשים לחסדי שוק המניות כשזה מגיע לפנסיה, אבל זה סיפור נפרד).
לדעתך זה מכת טבע שאין מה לעשות מולה?
אבו-כובע כתב:
אני גם לא אכנס למטמתיקה.
צריך לעשות הפרדה בין מיליונרים לבין אחרים,
מי שעושה בשנה עשר,עשרים מיליון אפשר לקחת לו נתח משמעותי.
אבל האחרים זה לדוגמא,
יש לך עסק,היתה לך שנה מצויינת והכנסת בה מיליון וחצי יורו המס שתאלץ לשלם הוא מוגזם.
שאנחנו שומעים על מיסים כאלה אנחנו באופן אוטומטי חושבים על טייקונים,אני חושב דווקא על הקטנים יותר.
אם הרף היה 3מיליון יורו זה היה לטעמי יותר הגיוני.
מדובר על הכנסה אישית, לא מס חברות.
75% אחוז מס חברות זה מופרע לחלוטין.